فهرست مطالب

پاتوبیولوژی مقایسه ای - سال هجدهم شماره 72 (تابستان 1400)

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال هجدهم شماره 72 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا اسکندری*، غلامرضا قلمکاری، عباسعلی قیصری صفحات 3509-3518

    تحقیق حاضر به منظوربررسی تغییرات پروتیین همولنف دراثرتغذیه با سطوح مختلف پروتیین زنبورعسل انجام شد.این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمارشامل سطوح مختلف پروتیین (0، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد)و 4 تکرار در شرایط انکوباتور انجام گرفت.جهت تفکیک پروتیین های استخراج شده از روش الکتروفورز ژل پلی اکریل آمید در حضور سدیم دودسیل سولفات (SDS) استفاده شد. همچنین مصرف خوراک در دوره آخر آزمایش (12-9 روزگی) در گروه شاهد نسبت به دیگر تیمارها کمتر بود(05/0>p). بیان پپتیدهای ضد باکتریایی دیفنسین و آباسین در همولنف در سن 12 روزگی بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ آماری معنی دار شد (0001/0>p).  و تیمار 10% پروتیین بیشترین و گروه شاهد کمترین مقدار بیان را در پپتید دیفنسین نشان دادند (به ترتیب، 2293 واحد برابر 1412 واحد) و در مورد پپتید آباسین، تیمار 5% پروتیین بیشترین مقدار بیان و تیمار شاهد و 5/2% پروتیین کمترین مقدار بیان را نشان دادند (به ترتیب برابر 1970 واحد در برابر 1257 و صفر) (0001/0>p). به طور کلی نتایج نشان داد که الگوی پروتیینی همولنف زنبور با مصرف سطوح مختلف پروتیین تغییر و بهبود پیدا کرد.

    کلیدواژگان: تغذیه، پروتئین همولنف، زنبور عسل
  • محمدعلی اشجع زاده، علیرضا جهاندیده*، غلامرضا عابدی چم، ابوالفضل اکبرزاده، سعید حصارکی صفحات 3519-3528

    تا به امروز اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی عصاره میخک به اثبات رسیده است که آن را در بین درمان های قابل استفاده در ترمیم زخم قرار می دهد. مقایسه اثرات ترمیمی آن در مقابل دیگر مواد کمک کننده به ترمیم، باعث مشخص شدن جایگاه عصاره میخک دربین ترمیم کننده های زخم می شود. در این مطالعه بررسی هیستوپاتولوژی نانو الیاف عصاره میخک (اوژنول) در مقایسه با نانو الیاف پلی کاپرولاکتون در زخم های تمام ضخامت تجربی ایجاد شده در پوست موش صحرایی انجام شد. در 45 موش صحرایی نربالغ نژاد ویستار یک زخم سطح پشتی ایجاد گردید. سپس به طور تصادفی به سه گروه 15 تایی (گروه شاهد، نانو الیاف اوژنول و پلی کاپرولاکتون) دسته بندی شدند ، سپس هر کدام خود به سه زیر گروه 5 تایی (گروه های نمونه برداری در روزهای هفت، 14و21) تقسیم شده و شاخص های رگزایی، کلاژن، ضخامت اپیتلیوم، اسکار، لوکوسیت ها، ادم و خونریزی حاد به علاوه تست کشش، ارزیابی شد. در گروه درمان با اوژنول تمامی شاخص های ذکر شده از روز هفت تا 21  به طور معنی دار (05/0P<) بالاتر از دو گروه دیگر بود . براساس نتایج به دست آمده به نظر میرسد که نانو الیاف گل میخک در تسریع روند ترمیم در زخم های پوستی عملکرد بهتری نسبت به پلی کاپرولاکتون و گروه کنترل داشت.

    کلیدواژگان: نانو الیاف، گل میخک، ترمیم، پلی کاپرولاکتون
  • علیرضا عزیزی، وحید خلج*، منصور بیات صفحات 3520-3530

    آسکومیکوتا شامل بزرگترین و متنوع ترین گروه قارچی است و از نظر اقتصادی نقش بسیار مهمی در بیشتر اکوسیستم ها برعهده دارند. جنبه های مختلف فعالیت زیستی آسکومیست ها، آنها را به موضوعی جذاب برای مطالعات زیستی تبدیل کرده است که از آن جمله می توان به یافتن راهکارهایی برای تغییر طول عمر این قارچ ها اشاره نمود. ژن los1 با دخالت مستقیم در حمل و نقل tRNA بین هسته و سیتوپلاسم، نقشی کلیدی در تنظیم سرعت رشد قارچ، طول عمر آن و همچنین مقاومت دارویی برعهده دارد. در این پژوهش، ناحیه بالادستی ژن los1 در بین 10 گونه از آسکومیست ها بررسی شد. نتایج حاصل پیشنهاد می کنند که ناحیه بالادستی ژن los1 در بین آسکومیست ها، حاوی جایگاه های اتصالی برای فاکتورهای رونویسی SFP1 و FKH1 است. احتمال ضعیفی نیز برای وجود محل اتصال فاکتور رونویسی YAP6 در ناحیه بالادستی این ژن وجود دارد. همچنین حذف این ژن، احتمالا موجب افزایش طول عمر قارچ و افزایش مقاومت آن به برخی از آنتی بیوتیک ها می شود. در حالی که مقاومت آن به گروه دیگر، کاهش می یابد. از نتایج این پژوهش، می توان در انتخاب هدفمند و هوشمندانه تر آنتی بیوتیک های قارچی استفاده نمود و همچنین، از اطلاعات مربوط به نقش ژن los1 در رشد و طول عمر آسکومیست ها، و نیز مقاومت و حساسیت دارویی آن ها، در طراحی و ساخت سویه های صنعتی بهره گرفت.

    کلیدواژگان: آسکومیست، ژن los1، انتقال tRNA، پروموتر، شبکه تنظیمی
  • پروانه خانی، احمد اصغری*، علیرضا جهاندیده، پژمان مرتضوی صفحات 3531-3542

    هدف از این مطالعه بررسی میزان توانایی اسید فولیک در درمان زخم معده حاصل از گاستروتومی در موش صحرایی می باشد. در این مطالعه از 75 موش رت بالغ ازنژاد ویستار  با میانگین وزنی20±280 استفاده  شد. موشها به صورت تصادفی در 5 گروه 15 تایی تقسیم شدند. تمامی موش ها تحت عمل جراحی گاستروتومی قرار گرفتند. به موشهای گروه اول امپرازول به میزان 20 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم، موش های گروه دوم، سوم و چهارم به ترتیب اسید فولیک به میزان2، 5 و 10 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن روزانه به مدت 21 روز و نهایتا به موشهای گروه پنجم آب خورانده شد. از هر گروه 5 سر موش به صورت تصادفی در روز 7 بعد از جراحی، روز 14 بعد از جراحی، روز 21 بعد از جراحی نمونه برداری انجام شد و جهت بررسی هیستوپاتولوژی به ازمایشگاه ارسال شد. نتایج حاصل از مطالعات هیستوپاتولوژیک نشان داد که موشهای گروه درمان با اسید فولیک و امپرازول به طور معنی داری (05/0> p) نتایج پاتولوژیکی بهتری نسبت به گروه کنترل داشتند. براساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد که اسیدفولیک اثرات مناسب و قابل قبولی بر روند التیام بخشی و ترمیم گاستروتومی در موش صحرایی داشته باشد.

    کلیدواژگان: گاستروتومی، امپرازول، اسیدفولیک، موش صحرایی
  • محمد رحیمی*، محبوبه طالبی مهردار صفحات 3543-3554

    از دیرباز تاکنون نقره به علت خواص ضد باکتریایی خود شهرت یافته است. در واقع نانوذرات نقره به علت رهایش یون نقره چنین خاصیتی را علیه باکتری های هوازی و بی هوازی از خود نشان می دهند و بعنوان افزودنی در جیره طیور کاربرد وسیع دارد. در مورد اثرات ضد باکتریایی این ترکیب پژوهش ها نتایج ضد و نقیضی را عنوان می کنند که حاکی از اثرات مفید ضد باکتریایی نیست. به منظور  این پژوهش روی240 قطعه جوجه نر یک روزه که به شش گروه با چهار تکرار تقسیم شدند انجام شد. گروه مورد آزمایش عبارت بودند از:  جیره شاهد(بدون افزودنی)، جیره حاوی ppm 10 آنتی بیوتیک آویلامایسین، جیره حاوی 400 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر تن خوراک، جیره حاوی 800 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر تن خوراک، جیره حاوی 400 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر متر مکعب آب آشامیدنی، جیره حاوی 800 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر متر مکعب آب آشامیدنی و به بررسی تاثیر نانوذرات نقره بر فاکتور رشد و بازده بدن و برخی فراسنجه های خونی و سرمی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش (ایلیوم) جوجه های گوشتی و مقایسه اثرات ضد باکتریایی و محرک رشد آن  با آنتی بیوتیک آویلامایسین پرداخته شد. نتایج حاکی از افزایش معنی دار (05/0> P)  مونوسیت ها و مصرف خوراک جوجه ها و افزایش جمعیت کلستریدیوم ها و کاهش معنی دار غلظت تری گلیسرید در گروه 800 میلی لیترنانو ذرات نقره در جیره و آب بود(05/0> P)  ولی تاثیر آن بر افزایش وزن جوجه ها و ضریب تبدیل غذایی آن ها معنی دار نبود. به نظر می رسد نانوذرات نقره بر خلاف آن چه تصور می شود به عنوان یک افزودنی محرک رشد برای کنترل باکتریهای مضر در دستگاه گوارش طیور و تقویت سیستم ایمنی، افزایش ضریب تبدیل غذایی جوجه های گوشتی مناسب نیست.

    کلیدواژگان: جوجه گوشتی، فراسنجه های خونی و سرمی، سیستم ایمنی، نانو ذرات نقره
  • سحر نعیمی، عبدالمحمد کجباف زاده، اکرم عیدی*، رمضان خان بابایی، هومن صدری اردکانی صفحات 3555-3564

    هدف از مطالعه حاضر بررسی زمینه درمان ناباروری مردان می باشد، زیرا درمان ناباروری در گروه بیماران سرطانی که تحت درمان با داروهای گنادوتوکسیک قرار می گیرند، حایز اهمیت می باشد. هدف اصلی مطالعه صورت گرفته، مقایسه دو گروه متقاوت از روش های کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونیو بررسی میزان قدرت تمایز و تکثیر این سلول ها می باشد. پیوند موفق سلول های بنیادی اسپرماتوگونی (SSCs) در بررسی هایآزمایشگاهی نیازمند بستر کشت مناسب برای تکثیر و تمایز این سلول ها می باشد. ماتریکس خارج سلولی طبیعی ریز محیط مناسبی را برای کشت سلول های بنیادی فراهم می آورد. در بررسی حاضر، ما در صدد بودیم تا قابلیتتکثیر و تمایز سلول های بنیادی اسپرماتوگونی را در شرایط استفاده از سیستم میکروفلوییدیک(ex vivo) مورد ارزیابی قرار دهیم. از سویی در این مطالعه نتایج حاصله را با شرایط کشت در پلیت های آزمایشگاهی متداول (in vitro)برای قابلیت تولید و گسترش SSCs مورد مقایسه قرار دادیم. در ابتدا سلول های بنیادی اسپرماتوگونی از موش های نوزاد را جداسازی کرده و در کشت in-vitroسلول هایجداسازی شده را در پلیت های کشت بر روی داربست متشکل از هیالورونیک اسید، کیتوزان و بافت آسلولار شده بیضه کشت داده و در بررسی ex-vivo سلول های بنیادی اسپرماتوگونیال استخراج شده را در سیستم میکروفلوییدیک بدون حضور داربست کشت میدهیم. در بررسیex vivo، از موش های نر نوزاد نژاد  NMRIسلول های بنیادی اسپرماتوگونی استخراج گردید.در ادامه سلول های استخراج گردیده در چیپ میکروفلوییدیک طراحی شده فاقد پمپ خارجی منتقل گردیده اند و پس از مدت یک ماه روند کشت مذکور را با ارزیابیIHC مورد مقایسه و مطالعه قرار داده شد. در نمونه های مورد مطالعه استقرار سلول ها در لومن منی ساز، رنگ آمیزی DAPI و ایمونوهیستوشیمی ارزیابی گردیده اند. نتیجه بررسی های ایمونوهیستوشیمی نشان دهنده ی افزایش معنی دار بیان مارکرهایPLZF و TEKT1 در مدل های ex-vivoبوده است(P<0.05). در نهایت، نتایج حاصله نشان داد که قابلیت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در القا اسپرماتوژنز و تولید سلول های هاپلویید در شرایط کشت بافت بیضه در سیستم میکروفلوییدیکاختلاف معنی دار در مقایسه باشرایطکشت متداول در پلیت های آزمایشگاهی برای سلول های مذکور دارد. در نهایت سیستم میکروفلوییدیک قادر است بستر حمایتی برای تکثیر و تمایز  SSCها فراهم آورد. به علاوه، تکثیر و تمایز این سلول ها در شرایط  ex vivoمی تواند شرایطی موثر برای درمان آزواسپرمی فراهم آورد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، سیستم میکروفلوئیدیک، داربست، PLZF، TEKT1، TP1
  • فاطمه کریمی، پژمان مرتضوی*، احمد اصغری صفحات 3565-3574

    فیبروز کبدی یکی از بیماریهای مزمن و شایع بوده که با  افزایش بیش از حد کلاژن در کبد، توسط سلولهای ستاره ای شکل با افزایش بیان TGF-β همراه می باشد. القا کلستاز، یکی از روش های ایجاد فیبروز کبدی است. با توجه به مطالعات انجام شده در خصوص اثرات محافظت کنندگی گیاه بز شاخدار در برخی بیماریها، در این مطالعه اثر ضد فیبروزی عصاره گیاه بز شاخدار در فیبروز کبدی القا شده با  انسداد مجاری صفراوی(BDL) در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 8 گروه5 تایی شامل کنترل سالم، تجربی سالم تحت درمان با دوز هایmg/Kg 100، 200 و  400 عصاره گیاه بز شاخدار ، گروه BDL و گروه های BDL تحت درمان با دوز های ذکر شده استفاده شد. موشها به مدت 45 روز، روزانه یکبار تحت تیمار با عصاره گیاه بز شاخدار قرار گرفتند. پس از آسان کشی و جداسازی سرم ،آلکالین فسفاتاز ALP اندازه گیری شد. همچنین کبد موشها پس از فیکس شدن، با استفاده از روش رایج ایمنوهیستوشیمی با آنتی بادی β TGF-رنگ آمیزی و مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده افزایش  معنی دار سطح سرمی آنزیم های فوق و افزایش بیان TGF-βدر گروه BDL بود. تیمار با عصاره گیاه بز شاخدار توانست این تغییرات را به طور قابل توجه و  به صورت وابسته به دوز بهبود بخشد. نتایج این مطالعه نشان داد گیاه بز شاخدار احتمالا با افزایش ثبات غشای سلولی موجب بهبود سطح سرمی آنزیم های کبدی شده و همچنین با مهار فعالسازی سلول های ستاره ای و مهار TGF-β باعث کاهش تولید و رسوب کلاژن در کبد می گردد.

    کلیدواژگان: موش صحرایی، کلستاز، فیبروز، بز شاخدار، ALP، TGF-β
  • پریسا میرزائی، غلامرضا نیکبخت*، احمد نازک تبار، افرا وطن خواه صفحات 3575-3582

    پاسخ های ایمنی ذاتی جوجه های گوشتی به واکسن های مختلف نیوکاسل می تواند متفاوت باشد. این تفاوت ها در سطوح مختلف هومورال و یاخته ای ایمنی ذاتی و در طی فرایند التهاب و پاسخ فاز حاد قابل بررسی هستند.  150 جوجه گوشتی نژاد راس 308 که همه از یک گله مولد تهیه شدند و به پنج گروه تقسیم شدند. سه گروه به ترتیب با واکسن های غیر فعال روغنی به روش تزریقی، ویتاپست و لاسوتا به روش چشمی واکسینه شدند. دو گروه دیگر به عنوان شاهدهای منفی محلول نمکی-بافری-فسفاتی(PBS)  دریافت کردند. خونگیری از جوجه ها در یک روز قبل از واکسیناسیون و دو روز متوالی پس از واکسیناسیون انجام شد. میزان سرم آمیلویید آ (SAA) و آلفا-یک اسید گلیکوپروتیین (AGP) در پلاسما با روش الایزای اختصاصی طیور اندازه گیری شد. همچنین شمارش گلبول های سفید خون و محاسبه  نسبت هتروفیل به لنفوسیت به عنوان شاخص استرس صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان دادند که تزریق واکسن موجب افزایش پروتیین فاز حاد SAA و ایجاد استرس در گله های طیور می شود وبر میزان AGP تاثیر چندانی نداشت. واکسن غیرفعال تزریقی بیشترین اثر را در میان واکسن ها داشت و همچنین موجب افزایش منوسیت و کاهش خفیف بازوفیل ها در گلبول های سفید خون شد. با شناسایی تاثیرات  واکسن های مختلف بر ایمنی ذاتی می توان در تصمیم گیری برای انتخاب واکسن موردنیازهر گله اقدام کرد. همچنین بررسی اثرات تزریق واکسن بر پروتیین های فاز حاد و استرس می تواند به طراحی هرچه بهتر واکسن ها و مدیریت گله های طیور کمک نماید.

    کلیدواژگان: پاسخ فاز حاد، استرس، جوجه گوشتی، واکسن، نیوکاسل
|
  • L. Eskandari *, GH. Ghalamkari, A. Gheysari Pages 3509-3518

    The present study was conducted to evaluate hemolymph protein changes in the effect of feeding different levels of the protein of honey bee(Apismellifera L.). The experiments carried out with five treatments, including different levels of protein (0, 2.5, 5, 7.5 and 10 percent) and 4 replications in a completely randomized design with four replicates in the incubator condition. poly-acrylamide gel electrophoresis in sodium dodecyl sulfate (SDS)methode was used for the separation of proteins extracted from Hemolymph. Antibacterial peptides expression of defencin and abasin in hemolymph at the age of 12 days between treatments was statistically significant and 10% protein treatment expression showed the highest and control group the lowest value in defencin peptide (2293 units against 1412 units respectively) and about abasin peptide,treatment of 5 % protein showed the greatest amount and control and 2.5% protein treatment showed the lowest value of expression (1970 units against 1257 and zero respectively) (p<0.0001). Totally, the results showed that the profile of protein of hemolymphand of honey bee with feeding different levels of protein changed and improved.

    Keywords: Nutrition, Protein, hemolymph, Honeybee
  • M. Ashjazadeh, A. Jahandideh, *, G. Abedi, A. Akbarzadeh, S. Hesaraki Pages 3519-3528

    To date, the anti-inflammatory and antimicrobial effect of clove extract has been proven, which makes it one of the treatments that can be used in wound healing. Comparing the healing effect with other healing aids makes clove extract stand out among wound healers. In this study, histopathological examination of clove nanofibers (eugenol) was performed in comparison with polycaprolactone nanofibers in other experimental thicknesses created in rat skin. In 45 adult Wistar rats, a dorsal ulcer induced. They are then randomly divided into three groups of 15 (observed group, eugenol nanofibers and polycaprolactone), then each into five other groups of 5 (fraternity sample groups on days seven, 14, and 21) Divide, collagen, epithelial thickness, scar, leukocytes infiltration, edema, acute hemorrhage and stretch test were evaluated. In the eugenol treatment group, epithelialization and collagen index increased significantly (P <0.05) from days 7 to 21 from the other two budget groups. The results show that clove nanofibers accelerated the healing process in thickened skin function compared to polycaprolactone and the control group.

    Keywords: Nanofibers, Clove, Repair, Polycaprolacton
  • A. Azizi, V. Khalaj, *, M. Bayat Pages 3520-3530

    Ascomycota contains the most numerous groups of fungi and playing important roles in most of ecosystems. Diverse aspects of their activities, ascomycetes are known as fascinating subjects of biological studies, including exploration of new strategies for alteration of fungal lifespan. The gene los1, directly involving in nucleus-cytoplasm tRNA trafficking, plays a critical role in fungal growth rate, as well as its drug resistance. Here, we investigated an upstream region of the gene los1; among 10 species belong to Ascomycota. Furthermore, its homologue was knocked out from Aspergillus fumigatus, and its subsequent influences on any changes in expression of some related genes and drug resistance were evaluated. Our results suggest that in Ascomycota, the upstream region of los1 contains recognition sites for transcription factors SFP1 and FKH1. There is also a low probability that the transcription factor YAP6 binds to the upstream region of this gene. Besides, its deletion may lead to increase of fungal lifespan, as well as its resistance to bleomycin, while it presents more sensitivity to cycloheximide. The results of this study can be used in more targeted and intelligent selection of fungal antibiotics. In addition, information about the role of los1 gene in the growth and lifespan of ascomycetes, as well as their drug resistance and sensitivity, can be used in the design and manufacture of industrial strains.

    Keywords: Ascomycete, los1, tRNA transport, Promoter, Regulatory network
  • P. Khani, A. Asghari *, A. Jahandideh, P. Mortazavi Pages 3531-3542

    The objective of this study is to evaluate the ability of folic acid to treat gastric ulcer resulted from gastrotomy in rats. In this study, 75 adult Wistar rats with a mean weight of 280 ± 20 were used. These rats were randomly divided into 5 groups of 15 ones. All rats were treated by gastrotomy surgery. The first group of rats received omeprazole (20 mg / kg), the second, third and fourth group were treated by 2, 5 and 10 mg / kg of folic acid respectively per body weight on daily basis for 21 days, and ultimately, the fifth group received water. Five rats from each group were randomly anesthetized on 7th, 14th and 21st day after the surgery. After removal of the stomach, the ulcer site was first examined macroscopically and then the lesions of the histopathologic sections were taken. After staining of Hematoxylin-Eosin and chrome ventricle, gastric ulcer healing was examined through microscope. The results of histopathologic studies showed that the rats in the folic acid and omeprazole treatment group had significantly better pathological results (p <0.05) than the control group. Based on the obtained results, it seems that folic acid has appropriate and acceptable impacts on healing of gastrotomy in rats.

    Keywords: Gastrotomy, Omeprazole, Folic Acid, Rat
  • M. Rahim, *, M. Talebi Mehrdar Pages 3543-3554

    Silver has long been known for its antibacterial properties. In fact, silver nanoparticles, due to the release of silver ions, show such properties against aerobic and anaerobic bacteria and are widely used as additives in poultry diets. Regarding the antibacterial effects of this compound, research has shown contradictory results that do not indicate beneficial antibacterial effects. For this study, 240 one-day-old male chickens were divided into six groups with four replications. The experimental groups were: control diet (without additives), diet containing 10 ppm of the antibiotic avilamycin, diet containing 400 ml of silver nanoparticles per ton of feed, diet containing 800 ml of silver nanoparticles per ton of feed, diet containing 400 ml of silver nanoparticles per cubic meter of drinking water, diet containing 800 ml of silver nanoparticles per cubic meter of drinking water and to investigate the effect of silver nanoparticles on growth factor and body efficiency and some blood and serum parameters and microbial population of the device Digestive (ileum) of broiler chickens and comparison of antibacterial and growth stimulant effects with avilamycin antibiotic.The results showed a significant increase (P <0.05) in monocytes and chicken feed consumption and an increase in Clostridium population and a significant decrease in triglyceride concentration in the 800 ml group of silver particles in the diet and water (P <0.05), but its effect There was no significant effect on chicken weight gain and feed conversion ratio. Contrary to popular belief, silver nanoparticles are not suitable as a growth stimulant additive to control harmful bacteria in the poultry digestive tract and strengthen the immune system, increasing the feed conversion ratio of broilers.

    Keywords: broiler chicks, Blood biochemical properties, immune system, Silver Nanoparticles
  • S. Naeemi, A.M. Kajbafzadeh, A. Eidi, *, R. Khanbabaee, H. Sadri-Ardekani Pages 3555-3564

    The main purpose of the present study was to investigate the treatment of male infertility, because infertility treatment is important in the group of cancer patients treated with gonadotoxic drugs. The main approach of the mentioned study is to compare two different groups of spermatogonia stem cell culture methods and to evaluate the efficiency of differentiation and proliferation of these group of cells. Successful transplantation of spermatogonia stem cells (SSCs) in laboratory studies requires a suitable microenvironment for proliferation and differentiation of these cells. The natural extracellular matrix provides a good environment for stem cell culture. In the present study, themain purpose was to evaluate the ability of spermatogonial stem cells proliferation and differentiationvia the utilizing the microfluidic device (ex vivo). On the other hand, in the present study, we compared the obtained resultswith culture conditions in conventional culture plates (in vitro) to compare the SSCs proliferation and differentiation ability. In in-vitro culture method first spermatogonia stem cells from neonatal mice were isolated, then the resulted cells were seeded in culture plates on a scaffold consisting of hyaluronic acid, chitosan and decellularized testicular tissue, furthermore, in ex-vivo study the extracted spermatogonial stem cells were cultured in the microfluidic system without a scaffold. In ex vivo study, spermatogonial stem cells were extracted from neonatal male NMRI mice. The extracted cells were transferred to a microfluidic chip that was designed without an external pump, thereafter, the culture process was evaluated by IHC evaluation after one-month culture. In examined samples, cell attachment to the seminiferous tubules, DAPI staining and immunohistochemistry were evaluated. The results of immunohistochemical studies showed a significant increase in the expression of PLZF and TEKT1 markers in ex-vivo models. Finally, the results revealed that the ability of spermatogonia stem cells to induce spermatogenesis and production of haploid cells under testicular tissue culture in the microfluidic system is much more significant than conventional culture conditions in laboratory plates for these cells.

    Keywords: Spermatogonial stem cells, Microfluidic system, Scaffold, PLZF, TEKT1, TP1
  • F Karimi, P Mortazavi, *, A. Asghari Pages 3565-3574

    Liver fibrosis is one of the chronic and common diseases that is associated with increased production of excess collagen in the liver by star-shaped cells with increased TGF-β expression. Induction of cholestasis is one way which caused to liver fibrosis. The aim of the present study was to evaluate the antifibrotic effect of Epimedium extract on liver cholestasis induced by bile duct ligation (BDL) in rats. In this study, 40 male Wistar rats weighing 200-250 g were used. The rats were divided into 8 groups of 5, including healthy control, 3 healthy experimental were treated with doses of 100, 200 and 400 mg/kg of Epimedium extract, BDL group and 3 BDL were treated with mentioned doses. The rats were treated via intragastric gavage for 45 consecutive days (once per day). After 45 days, Alkalin phosphatase serumic level was measured after rats anesthesia and their serum isolation. Also, the rat's liver was fixed, colored and then evaluated via using the common immunohistochemical method with TGF-β antibody.The results showed a significant increase in serum levels of ALP enzyme and an increase in TGF-β expression in BDL group. Dose-dependent Treatment with Epimedium extract was able to improve these changes significantly. The results of this study showed that Epimedium extract probably improves the serum level of ALP enzyme by increasing the stability of cell membranes and also reduces the production and deposition of collagen in the liver by inhibiting the activation of stellar cells and inhibiting TGF-β expression.

    Keywords: Rats, Cholestasis, Fibrosis, Epimedium, ALP, TGF-β
  • P. Mirzai, G. Nikbakht Brujeni, *, A. Nazaktabar, A. Vatankhah Pages 3575-3582

    Adaptive immune response in broiler chicken varies against each type of Newcastle disease virus (NDV) vaccine. These variations could be explained by the observed differences in the level of humoral and cell components of adaptive immunity during inflammation and acute phase response. A total of 150 day-old Ross 308 broiler chicks were randomly assigned into the five treatment groups. First group was intramuscularly vaccinated with inactivated Lasota strain of ND, the second and the third groups vaccinated with Vitapest and Lasota by intraocular route. Two groups kept as the controls only received PBS by intramuscular and intraocular routes. Blood sample was taken before vaccination and two consecutive days after vaccination. Serum amyloid A (SAA) and alpha-1 Acid glycoprotein (AGP) were measured by ELISA kits for chicken acute phase proteins. White blood cell count and the ratio of heterophils to lymphocytes were measured as indicator of stress. The results indicated that injection of the vaccine increased the acute phase protein (SAA) and caused stress in treatment groups but no significant change in AGP level. Inactivated ND vaccine had the highest effects on adaptive immunity which also caused monocytosis and mild basopenia in white blood cells. By identifying the effects of each vaccine on adaptive immunity, it is possible to decide on the proper vaccine required for each flock. Understanding the significant effects of vaccines on the level of acute phase proteins and stress could be used for vaccine design the vaccine and poultry flock managements.

    Keywords: Acute phase response, Stress, Broiler, Vaccine, Newcastle