فهرست مطالب

جغرافیا و پایداری محیط - پیاپی 42 (بهار 1401)

فصلنامه جغرافیا و پایداری محیط
پیاپی 42 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کامران بابازاده، علیرضا امیرکبیری*، مینا جمشیدی ایوانکی، محمدرضا ربیعی مندجین صفحات 1-17

    نهادگرایی یکپارچه توسعه روستایی چارچوب موثر تعامل وسیع‎تر ارزش داشتن و بودن نهادهای متولی روستایی برای انجام اقدامات پایداری در روستا را فراهم می‎آورد. این پژوهش باهدف تعیین اثر راهبرد نهادگرایی یکپارچه بر ابعاد توسعه پایدار روستایی اجرا شده است. جهت‎گیری اصلی پژوهش کاربردی و روش پژوهش کمی با رویکرد قیاسی از نوع توصیفی همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری و به صورت پیمایشی است. واحد تحلیل؛ مقیاس منطقه‎ای نهادهای متولی توسعه روستاهای منطقه استان آذربایجان غربی شامل استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن و شرکت آب و فاضلاب روستایی استان آذربایجان غربی بود. جامعه آماری پژوهش کارشناسان برتر و مشخص دارای سوابق علمی و عملی و تجربی بالای پنج سال در پست‎های مدیریتی و امور کارشناسی در نهادهای متولی توسعه روستایی در سطح منطقه‎ای استان آذربایجان غربی بود. ابزار اندازه‎گیری پرسش نامه است که روایی همگرا و پایایی ترکیبی حاکی از سازگاری درونی و دارای پایایی سازه است. این پژوهش یک طرح کلی نهادی جدید برای بهبود کارکرد نهاد روستایی پیشنهاد کرده است. شاخص‎های برازش مدل ساختاری مطلوب است، بنابراین نتایج می‎تواند به کل جامعه آماری تعمیم داده شود. نتایج نشان داد راهبرد نهادگرایی یکپارچه و ابعاد پنج گانه آن بر توسعه پایدار روستایی تاثیر مثبت معنی‎داری دارد. یافته‎ها ضمن تایید مدل‎های قبلی توسعه پایدار روستایی ترکیب تازه‎ای را به همراه ابعاد جدید ارایه داد و شاخصه‎های تازه‎ای از مفهوم نهاد‎گرایی یکپارچه شامل نهادگرایی عمل‎گرایانه، نهادگرایی شبکه‎ای، نهادگرایی حکمرانی محور، نهادگرایی آینده‎نگرانه و نهادگرایی ارزش محور در عرصه توسعه پایدار روستایی گشود. بر اساس راهبرد نهادگرایی یکپارچه؛ برقراری ارتباط تنگاتنگ اهالی روستا با مسیولین در نهادها در جهت بهره‎برداری از اراضی روستا و ارتقای رفاه روستاییان منجر می‎شود. ازاین رو، توصیه می‎شود متولیان امر از مدل پژوهش برای توسعه پایدار روستایی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، توسعه پایدار روستایی، روستا، نهادگرایی یکپارچه، نهادگرایی یکپارچه روستایی
  • علی زینالی عظیم* صفحات 19-39

    باتوجه‎به پیشرفت فناوری و امکانات در سطح شهرها در سال‎های اخیر، جمعیت زیادی از مردم جهان به سمت زندگی شهری در حال حرکت بوده‎اند. همان‎طور که برآورد می‎شود تا سال 2030، بیش از 60 درصد از جمعیت جهان در موقعیت جغرافیایی شهری زندگی خواهند کرد، بنابراین، حفاظت از شرایط محیطی برای پایداری در راستای افزایش سریع جمعیت شهری در سراسر جهان، نیازمند دانش گسترده‎ای از اقدامات ابتکاری شهر هوشمند است؛ اما در حال حاضر ذی‎نفعان، تصمیم‎گیرندگان، برنامه‎ریزان و توسعه‎دهندگان شهر با اطلاعات ناکافی موردنیاز دررابطه‎با ابعاد شهر هوشمند برای دستیابی به محیط شهری پایدار مواجه هستند. هدف تحقیق حاضر، سنجش پذیرش شهر هوشمند به‎عنوان راه حلی برای رسیدن به پایداری شهری و محیطی در جلفا است. روش تحقیق به‎صورت توصیفی تحلیلی است و از نظر هدف، کاربردی است. حجم نمونه 25 نفر از متخصصین فناوری اطلاعات و مدیران شهری و اساتید شهر جلفا است. برای پایایی سوالات از آلفای کرونباخ و ترکیبی استفاده گردید. برای تجزیه‎وتحلیل اطلاعات از معادلات ساختاری با استفاده از نرم‎افزار SPSS و Smart PLS استفاده شده است. یافته‎ها نشان می‎دهد که زندگی هوشمند دارای قوی‎ترین اثر با ضریب مسیر 659/0 (‏433/0) است و پس از آن محیط هوشمند 439/0 (‏193/0)‏، تحرک هوشمند 346/0 (‏119/0)‏، دولت هوشمند 273/0 (‏740/0)‏، مردم هوشمند 240/0 (‏058/0)‏ و در نهایت اقتصاد هوشمند با ضریب مسیر 189/0 (‏036/0) دارای اثرگذاری هستند. همچنین نتایج حاصل از داده‎های نظرسنجی تحلیل ‎شده تابید می‎کند که ابعاد شناسایی‎شده شهر هوشمند در تسهیل پذیرش شهر هوشمند در شهر جلفا قابل‎اجرا است و می‎تواند به بهبود پایداری شهری و محیطی در جلفا منجر شود.

    کلیدواژگان: شهر هوشمند، پایدار شهری و محیطی، برنامه ریزی شهری، سامانه اطلاعات، شهر جلفا
  • احمد حجاریان* صفحات 41-55

    در سال های اخیر بااهمیت یافتن الگوواره (پارادایم) توسعه پایدار، تاکید بر جایگاه بعد اجتماعی در حوزه پایداری اهمیتی دوچندان یافته است. یکی از پیش شرط های اساسی برای رسیدن به توسعه پایدار و از اساسی ترین معیارهای رفاه در هر جامعه، حفظ و ارتقاء پایداری اجتماعی است که با مدیریت مناسب و حکمروایی خوب می‎توان پایداری شاخص‎های اجتماعی را ارتقا داد. این پژوهش یک مطالعه توصیفی - پیمایشی است که تحلیل روابط ساختاری پایداری اجتماعی با ابعاد چهارگانه بر اساس مبانی نظری DFID و حکمروایی خوب با ابعاد هشت گانه UNPD را موردمطالعه قرار داده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ چگونگی جمع آوری داده ها پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش سرپرستان خانوارهای روستایی شهرستان کاشان بودند (364482=N) که با استفاده از جدول کرجسی - مورگان، حجم نمونه آماری 379 نفر محاسبه گردید. به منظور دستیابی به نمونه ها در این پژوهش، از روش نمونه گیری چندمرحله ای استفاده گردید. مقدار آلفای کرونباخ به دست آمده برای شاخص‎های حکمروایی خوب برابر 75/0 و برای شاخص‎های پایداری اجتماعی 72/0 محاسبه شده است. است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از بسته نرم افزاری SPSS نسخه 24 و AMOS استفاده شد. بر اساس نتایج حاصله مولفه های حکمروایی خوب و پایداری اجتماعی به ترتیب با میانگین 120/3 و 780/2 در روستاهای شهرستان کاشان به ترتیب متوسط و پایین‎تر از حد مطلوب ارزیابی شده است و بین مولفه های حکمروایی خوب با پایداری اجتماعی روابط علی با شاخص های مطلوبی برازش داشت (RMSEA= 0/022). بر اساس یافته های تحقیق ارتقاء شاخص های قانونمندی، شفافیت، مسیولیت پذیری، کارایی و اثربخشی، مشارکت، اجماع گرایی، عدالت محوری و پاسخ‎گویی در توسعه مولفه های پایداری اجتماعی اثرگذار هستند.

    کلیدواژگان: پایداری اجتماعی، حکمروایی خوب، خانوارهای روستایی، شهرستان کاشان
  • ابراهیم یوسفی مبرهن*، حمیدرضا پیروان صفحات 57-74

    سازندهای مارنی در اغلب مناطق خشک و نیمه‎خشک به دلیل خصوصیات خاص فیزیکی و شیمیایی، پوشش گیاهی اندکی دارند و استقرار پوشش بر روی آن‎ها با محدودیت‎‎های متعددی روبه‎رو است. جهت درک صحیح وضعیت اکوسیستم‎های مناطق خشک و نیمه‎خشک، شناخت رابطه پویای بین پوشش گیاهی و خاک لازم است. این تحقیق باهدف شناسایی گونه‎های گیاهی استقراریافته و بررسی اثرات متقابل خصوصیات فیزیکی - شیمیایی مارن حساس به فرسایش و پوشش گیاهان مرتعی در سازندهای مارنی سه منطقه (جاده طرود، بکران و ری‎آباد) شهرستان شاهرود انجام گرفت. به طوری که پس از تحدید اراضی مارنی بر روی نقشه‎های توپوگرافی و با استفاده از نقشه‎های زمین‎شناسی، نمونه‎برداری از خاک برای تعیین خصوصیات و اندازه‎گیری تاج پوشش گیاهی انجام شد. میزان فرسایش‎پذیری متوسط در سازندهای مارنی سه منطقه جاده طرود، بکران و ری‎آباد با استفاده از مدل BLM صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان می‎دهد به طورکلی وضعیت فرسایش به روش BLM در منطقه بکران با بالاترین درصد پوشش گیاهی در طبقه کم و در منطقه جاده طرود و ری‎آباد در طبقه متوسط قرار می‎گیرد. نتایج همبستگی بین شاخص‎های فیزیکوشیمیایی خاک و پوشش گیاهی نشان داد عامل تاج پوشش گیاهی با عوامل خاکی شامل درصد گچ (CaSo4) و درصد رس به ترتیب در سطح اطمینان 99 درصد و 95 درصد ارتباط داشته و از همدیگر متاثر می‎شوند در ضمن گچ و رس موجود در خاک مارنی شهرستان شاهرود از مهم ترین عواملی است که در میزان استقرار پوشش گیاهی نقش بسزایی ایفا می کنند. نکته مهم آن است که در هر سه منطقه، گونه فراوان و غالب درمنه دشتی بوده و بدون تردید این گونه مرتعی را می‎توان سازگارترین گونه گیاهی در نواحی تحت پوشش سازندهای مارنی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: تیپ گیاهی غالب، روش BLM، سازندهای مارنی، فرسایش‎پذیری، مارن گچی
  • رامین پیشوایی*، محمد سلیقه، مهری اکبری صفحات 75-88

    برخورداری از سرمایه های انسانی پایدار منجر به اتخاذ راهبرد و راهکارهایی می شود که خانواران روستایی را در برابر مخاطرات به ویژه خشکسالی تاب آور می سازد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش سرمایه انسانی پایدار در مدیریت خشکسالی اقلیمی در مناطق روستایی شهرستان کرمانشاه است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف (نوع استفاده) یک تحقیق کاربردی است و روش مورداستفاده در این تحقیق یک روش توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری مورد پژوهش شامل کلیه کارشناسان مرتبط با موضوع پژوهش در شهرستان کرمانشاه به تعداد 120 نفر هستند. حجم نمونه بر اساس کل سرشماری برای کارشناسان به تعداد 120 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسش نامه سرمایه انسانی و مدیریت خشکسالی بوده و شاخص سرمایه انسانی دارای زیر شاخص هایی هستند که شامل (تخصص، مهارت و دانش)، است. روایی پرسش نامه به شیوه صوری بوده که به تایید اساتید دانشگاهی رسیده و پایایی کل پرسش نامه بر اساس آلفای کرونباخ به میزان 84/0 بوده و اثبات شده است. داده های گردآوری شده بر اساس تحلیل مسیر معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به طورکلی سرمایه انسانی در مدیریت خشکسالی تاثیر دارد. در این میان زیر متغیرهای سرمایه انسانی که مشتمل بردانش، مهارت و تخصص است نیز بر مدیریت خشکسالی تاثیر داشته اند به گونه ای که دانش بر مدیریت خشکسالی با ضریب تاثیر 26/0 و مقدار معناداری 002/0، مهارت بر مدیریت خشکسالی با ضریب تاثیر 34/0 و میزان معناداری 000/0 و تخصص با ضریب تاثیر 49/0 و میزان معناداری 000/0 بر مدیریت خشکسالی تاثیر داشته اند. در این میان تخصص دارای بیشترین تاثیر و دانش دارای کمترین تاثیر بوده است.

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، مدیریت، خشکسالی اقلیمی، مناطق روستایی، کرمانشاه
  • اسدالله حجازی، محمدحسین رضائی مقدم*، خلیل ولیزاده کامران، ندا موسوی کجاباد صفحات 89-103

    از جمله مخاطرات محیطی بسیار مهم که در منطقه دشت هریس باید موردتوجه قرار بگیرد فرونشست است. پدیده فرونشست در دهه‎های اخیر مشکلات زیادی را برای زمین‎های کشاورزی، مناطق مسکونی، جاده‎ها و کانال‎های آبرسانی در برخی مناطق کشور به وجود آورده است. به منظور تحلیل سری زمانی جابه جایی سطح زمین، الگوریتم خط مبنای کوتاه موسوم به SBAS به کار گرفته شد. تحلیل سری زمانی فرونشست، با استفاده از 6 تداخل نگاشت (اینترفروگرام) محاسبه شده از 21 تصویر راداری ماهواره Sentinel1 در بازه زمانی 4 سال (2016-2019) انجام شد. یک عامل نرم‎کنندگی بهینه که نوفه ناشی از اتمسفر، خطای بازیابی فاز و اثرات مداری را کاهش می‎دهد و یا به عبارت دیگر با استفاده از مدل اتمسفری تاثیرات این عامل کاهش یافت تا سیگنال‎های غیرخطی به صورت بهینه حفظ شوند. نتایج تحلیل سری زمانی نشان داد که منطقه به طور پیوسته در حال فرونشست است. همچنین از روش PSI نیز برای برآورد فرونشست و مقایسه آن با روش SBAS استفاده گردید که نتایج نشان دهنده برتری روش SBAS به روش PSI در این تحقیق بود. در این تحقیق با استفاده از تصاویر راداری سنتینل 1 و همچنین تصاویر سنتینل 2 اقدام به برآورد فرونشست زمین در دشت هریس شده است. کاربری‎های موجود در دشت را از تصاویر سنتنیل 2 استخراج شده و با نتایج حاصل از تصاویر راداری انطباق داده شده تا ارتباط فرونشست زمین با هریک از کاربری‎های موجود در دشت هریس بررسی شود. نتایج حاصل از اجرای دو روش برآورد فرونشست زمین میزان جابه جایی سطح زمین را (0 تا 15) سانتیمتر در سال نشان داد. نتایج بررسی عمق چاه‎های پیزومتری نیز ارتباط قوی بین فرونشست و عمق چاه‎های آب منطقه را نشان می‎دهد.

    کلیدواژگان: فرونشست، تداخل سنجی رادار، تحلیل سری زمانی، دشت‎هریس، سنتینل، SBAS، PSI
  • بهمن صحنه*، حسین سادین، فاطمه جاهدی صفحات 105-120

    فعالیت نوغانداری و قابلیت توسعه این صنعت، ریشه دار بودن آن در فرهنگ و تمدن ایرانی و لزوم حفظ و تداوم آن باتکیه بر توسعه تکنیک های نوین جهت پرورش کرم ابریشم جهت بهبود معیشت ساکنان نواحی روستایی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف این تحقیق بررسی نقش فعالیت نوغانداری بر بهبود معیشت پایدار خانوارهای روستایی شهرستان رامیان هست. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش را 103 خانوار شاغل در فعالیت نوغانداری شهرستان رامیان تشکیل می دهند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ای محقق ساخته است که روایی آن توسط اساتید و خبرگان مورد تایید قرار گرفت. همچنین ضریب آلفای کرونباخ جهت تعیین پایایی برای متغیرهای تحقیق در دامنه ای 7/0 تا 83/0 به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از مجموع نمرات میانگین، انحراف معیار، ضریب تغییرات، آزمون های آماری فریدمن، کای اسکویر و ضریب همبستگی اسپیرمن در محیط نرم افزاری SPSS و برای تولید نقشه از نرم افزار ArcGIS بهره گرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین فعالیت نوغانداری با بهبود سرمایه های معیشتی پایدار خانوارهای روستایی در سطح اطمینان 99 درصد رابطه معناداری وجود دارد و اشتغال در این نوع کسب وکار بر سرمایه های اقتصادی، اجتماعی، فیزیکی، انسانی و طبیعی تاثیر معناداری داشته که سهم سرمایه انسانی با میانگین رتبه ای 17/3 بیشتر از سایر سرمایه هاست. همچنین دامنه تغییرات مربوط به سرمایه های معیشتی بین 10/3 تا 17/3 با میانگین عددی 13/3 به دست آمده است. براین اساس می توان استنباط نمود که توسعه و گسترش فعالیت نوغانداری به تغییرات جزیی که در سرمایه های معیشتی اتفاق می افتد بستگی دارد. نوغانداری ترکیبی از کشاورزی، دامپروری و صنعت نساجی است که موفقیت صنعت نوغانداری تا حد زیادی به دردسترس بودن نیروی انسانی مجرب و ماهر بستگی داشته است. می توان بیان نمود توسعه و گسترش فعالیت نوغانداری با ایجاد اشتغال روستایی به خصوص برای زنان، توسعه فضاهای سبز روستایی و حمایت از محیط زیست روستا، باعث بهبود معیشت پایدار خانوارهای روستایی و ماندگاری جمعیت در نواحی روستایی می گردد.

    کلیدواژگان: نوغانداری، معیشت پایدار، نواحی روستایی، شهرستان رامیان
|
  • Kamran Babazadeh, Alireza Amirkabiri *, Mina Jamshidi Avanaki, Mohamadreza Rabee Mandchin Pages 1-17

    Integrated Institutionalization of Rural Development provides an effective framework for the wider interaction of worth having and being of rural institutions to implement sustainable actions in the village. This research aims to determine the effect of integrated institutionalism strategy on the dimensions of sustainable rural development. The main orientation of research is applied and quantitative research method with deductive approach of correlation descriptive type based on structural equations and survey. The analysis measure was the regional scale of the institutions development of villages in West Azerbaijan Province including the Provincial Government, the Agricultural Organization and the Housing Foundation, and the Rural Water and Sewerage Company of West Azerbaijan Province. The statistical population of the research was top and specific experts with scientific, practical and experimental backgrounds of more than five years in managerial positions and expert affairs in the institutions of region. The measurement tool is the questionnaire that convergent validity and combined reliability indicating that there is internal consistency and structural reliability. This research suggested a new institutional arrangement to improve the functioning of the rural institution. Fit indicators of structural model are desirable, so the results can be generalized to the whole statistical population. The results showed that the integrated institutionalization strategy and its fivefold have a significant positive effect on sustainable rural development. Confirming the previous models of sustainable rural development, the findings presented a new composition with new dimensions and new characteristics from the concept of integrated institutionalism, including Practice-driven, network, Governance-oriented, futuristic and value-oriented institutionalism opened to sustainable rural development. Based on an integrated institutionalism strategy, establishing close relations between the villagers and the officials in the institutions leads to exploit the village lands and improve the welfare of the villagers. Therefore, it is suggested that the authorities use the research model for sustainable rural development.

    Keywords: Sustainable development, Sustainable Rural Development, Village, Integrated Institutionalism, Integrated Rural Institutionalism
  • Ali Zeynali Azim * Pages 19-39

    Due to the advancement of technology and facilities at the city level in recent years, large populations of people around the world have been moving towards urban life. It is estimated that by 2030, more than 60% of the world's population will have been living in an urban geographical location, so protecting the environment for sustainability in order to rapidly increase the world's urban population requires extensive knowledge of smart city initiatives. However, nowadays, city stakeholders, decision makers, planners and developers face insufficient information on the dimensions of a smart city to achieve a sustainable urban environment. The purpose of this study is to measure the acceptance of smart city as a solution to achieve urban and environmental sustainability in Julfa. The research method is descriptive-analytical and is applied in terms of purpose. The sample size is 25 IT specialists, city managers and professors of Julfa city. Cronbach's alpha and hybrid alpha were used for reliability of the questions. Structural equations were used to analyze the data using SPSS and Smart PLS software. Findings show that intelligent life has the strongest effect with a path coefficient of 0.659 (0.433), followed by intelligent environment 0.439 (0.193), intelligent mobility 0.346 (119/11). 0), smart government 0.273 (0.740), smart people 0.240 (0.058), and finally smart economy with a path coefficient of 0.189 (0.036). The results of the analyzed survey data also confirm that the identified dimensions of the smart city can be implemented to facilitate the acceptance of the smart city in Jolfa and can lead to improved urban and environmental sustainability in Jolfa.

    Keywords: Smart City, Sustainable Urban, Environmental, Urban Planning, Information System, Julfa City
  • Ahmad Hajarian * Pages 41-55

    In recent years, with the importance of the paradigm of sustainable development, the emphasis on the position of the social dimension in the field of sustainability has become doubly important. One of the basic preconditions for achieving sustainable development and one of the most basic criteria of welfare in any society is maintaining and promoting social sustainability. This study is a descriptive-survey one that studies the analysis of structural relationships of social sustainability considering four dimensions based on DFID theoretical foundations and good governance with eight dimensions of UNPD. This research is a survey in terms of practical purpose and the way of collecting data. The statistical population of the study were the heads of rural households in Kashan (N = 364482) which was calculated using the Krejcie-Morgan table, the statistical sample size of 379 people. In order to obtain samples in this study, multi-stage sampling method was used. The obtained Cronbach's alpha value is 0.75 for good governance indicators and 0.72 for social sustainability indicators. SPSS software version 24 and AMOS software were applied for data analysis. Based on the results, the components of good governance and social sustainability with an average of 3.120 and 2.780 in the villages of Kashan, respectively, have been evaluated as average and lower than the desired level, respectively; it had a good fit (RMSEA = 0/022) between the components of good governance and social stability. According to the research findings, improving the indicators of legality, transparency, accountability, efficiency and effectiveness, participation, consensus, justice and accountability are effective in developing the components of social sustainability.

    Keywords: social sustainability, good governance, rural households, Kashan city
  • Ebrahim Yousefi Mobarhan *, Hamidreza Peyrowan Pages 57-74

    Marni Formations have little vegetation in most arid and semi-arid regions due to special physical and chemical properties. The establishment of coverage on them faced several limitations. To properly understand the state of ecosystems in arid and semi-arid regions, it is necessary to understand the dynamic relationship between vegetation and soil. The aim of this study is to identify the established plant species and to investigate the interactive effects of physical-chemical characteristics of erosion-sensitive marl and rangeland vegetation in marl formations in three regions (Taroud Roads, Bakran and Riabad) of Shahroud city; so that after delimiting the marl lands on topographic maps and using geological maps, soil sampling was performed to determine the characteristics and to measure the vegetation canopy. Moderate erodibility in Marni formations in three areas, Taroud Roads, Bakran and Riabad, was done using BLM model. The results show that in general, the erosion status by BLM method in Bakran region with the highest percentage of vegetation is in the lower class and in the area of Taroud Roads and Riabad is in the middle class. The results of correlation between physicochemical indices of soil and vegetation showed that the canopy factor was related to soil factors including gypsum percentage (CaSo4) and clay percentage at 99% and 95% confidence levels, respectively affecting each other. Clay in marl soil of Shahroud city is one of the most important factors that play an important role in the establishment of vegetation. The important point is that in all three regions, there is an abundance and predominant species of Artemisia plain and, without a doubt, this rangeland species can be considered as the most compatible plant species in the areas covered by marl formations.

    Keywords: BLM method, Dominant plant type, Erodibility, Gypsiferous marl, marl formations
  • Ramin Pishvayi *, Mohammad Saligheh, Mehry Akbary Pages 75-88

    Having sustainable human capital leads to the adoption of strategies which make rural families resilient to risks, especially drought. The purpose of this study is to investigate the role of human capital in climate drought management in rural areas of Kermanshah. The present study is an applied research in terms of purpose (type of use), and the method used in this research is a descriptive-analytical method. The statistical population of the study, including all experts related to the subject of research in Kermanshah, is made of 120 people. The sample size was selected for 120 experts based on the total census. Data collection tools include two questionnaires of human capital and drought management. Moreover, the human capital index has sub-indicators that include (expertise, skills and knowledge). The validity of the questionnaire was formal, which was confirmed by university professors, and the total reliability of the questionnaire, based on Cronbach's alpha, was 0.84 and was proven. The collected data were analyzed based on the path analysis of structural equations. The results showed that human capital in general is effective in drought management. Among these, human capital sub-variables, which include knowledge, skills and expertise have also affected drought management, so that knowledge on drought management with an impact factor of 0/26 and a significant value of 0/002, drought management skills with an impact factor of 0/34 and a significance of 0/000, and specialization with an impact factor of 0/49 and a significance of 0/000, have affected drought management. Among these, expertise had the highest impact, while knowledge had the least impact.

    Keywords: Human Capital, Management, Climatic Drought, Rural Areas, Kermanshah
  • Asadollah Hejazi, MohammadHossein Rezaei Moghaddam *, Khalil Valizadeh Kamran, Neda Mosavi Kajabad Pages 89-103

    Landslides are one of the most important environmental hazards to be considered in the Harris Plain area. The phenomenon of subsidence in recent decades has created many problems for agricultural lands, residential areas, roads and water supply canals in some parts of the country. In order to analyze the time series of surface displacement, a short baseline algorithm called SBAS was used. Subsidence time series analysis was performed using 6 interferograms calculated from 21 radar images of Sentinel1 satellite over a period of 4 years (2016-2019). It is an optimal attenuation factor that reduces atmospheric noise, phase recovery error, and orbital effects; in other words, it reduced atmospheric effects using the atmospheric model to optimally maintain nonlinear signals. The results of the time series analysis showed that the region is continuously subsiding. PSI method was also applied to estimate subsidence and compare it with SBAS method, which showed the superiority of SBAS method with PSI method in this study. In this research, using land radar images of Sentinel 1 and also images of Sentinel 2, the land subsidence in Harris plain has been estimated. The land uses in the plain were extracted from Sentinel 2 images and adapted to the results of radar images to investigate the relationship between land subsidence and each of the land uses in the Harris Plain. The results of two methods of estimating land subsidence showed the amount of land displacement (0 to 15) cm per year. The results of depth analysis of piezometric wells also show a strong relationship between subsidence and the depth of water wells in the region.

    Keywords: Subsidence, Radar Interferometry, Time Series Analysis, Sentinel, Heris Plain
  • Bahman Sahneh *, Hossien Sadin, Fatemeh Jahedi Pages 105-120

    The activity of Sericulture and its ability to develop this industry, its roots in Persian culture and civilization, and the need to maintain and continue it by relying on the development of new silkworm breeding techniques to improve the living conditions of rural residents are of great importance. The purpose of this study is to investigate the role of Sericulture activities on improving the sustainable livelihoods of rural households in Ramyan County. The data collection tool is a researcher-made questionnaire that has been validated by experts and professors. 103 households involved in Ramyan Sericulture activity make up this study's statistical population. To determine the reliability of the research variables, Cronbach's alpha coefficients in the range of 0.7 to 0.83 were determined. The data were analyzed using the sum of the mean scores, standard deviation, and coefficient of variation, Friedman statistical tests, and Chi-square and Spearman correlation coefficients with SPSS software. The map was generated using ArcGIS software. At 99% confidence level, Sericulture activities improve the sustainable livelihood capital of rural households, and employment in Sericulture businesses has significant effects on economic, social, physical, human, and natural capital. The share of human capital with an average rating of 3.17 is higher than that of other capitals. In addition, the change in subsistence capital ranges from 3.10 to 3.17, with an average of 3.13. In light of this, it can be concluded that the development of Sericulture activity is dependent on the changes that occur in subsistence capital. Sericulture is a combination of agriculture, animal husbandry and textile industry. In order for the sericulture industry to be successful, the stakeholders of the silk value chain must have access to experienced and skilled manpower. The development and expansion of nomadic activity can be said to improve the sustainable livelihood of rural families and the sustainability of the population in rural areas by creating rural employment, particularly for women, enhancing rural green spaces and supporting the environment.

    Keywords: Sericulture, Sustainable Livelihood, Value Chain, Rural Areas, Ramyan County