فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ارتباطات - پیاپی 2 (زمستان 1400)

نشریه مطالعات راهبردی ارتباطات
پیاپی 2 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیدعلی مسعودی* صفحات 7-20
    هدف از این تحقیق شناخت راه حلی برای تناقض نمای نظارت الکترونی درجامعه اطلاعاتی  و برخورد تکنوکراسی با حریم خصوصی افراداست. این پژوهش با روش مطالعات اسنادی انجام گرفته است. پژوهشگراز تکنیک مقایسه دایمی  وبرای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کرد.یافته های تحقیق نشان می دهد که بسیاری در نظریه بدبینانه خود تکنوکراسی را ناقض حریم خصوصی می دانند درحالیکه همین تکنوکراسی است که امکان  تبادل اطلاعات،تولید وتوزیع انبوه آن ها درجوامع امروزی فراهم کرده است ولذا نمی توان با حذف آن اصولا تعریفی از اطلاعات وداده های شخص وحریم خصوصی افراد ارایه کرد.ممکن است حریم خصوصی وآزادی افراد  با نظارت دولت درتعارض باشد اما با استفاده از روش دیالکتیک  عناصر معارض نظارت وتکنوکراسی با حریم خصوصی می توانند در مجموعه جامعه اطلاعاتی قرارگیرند. برای حل مساله تضاد میان حریم ونظارت می توان دقیقا از این اصل دیالکتیک مارکس استفاده کرد که می گوید: دیالکتیک به معنی اخص کلمه، بررسی تضادها درماهیت داخلی اشیاء است.به زبان ساده تر چیزها ضد خود را در خود دارند ومبارزه این اضداد است که موجب حرکت می شود.مانند مبارزه طبقه کارگر با سرمایه دار که باعث حکومت پرولتاریا [کارگران] می شود.ودرحل مساله این تحقیق، مبارزه میان «حریم خصوصی» و «نظارت الکترونی» بیانگر سنتز آن، یعنی تولید اطلاعات دریک فضای تحت نظارت است.نظریه نظم خودجوش نیز این تعارض را می پذیرد ونظریه ناصفر بر شرایط برد-برد نظارت وحریم خصوصی صحه می گذارد.
    کلیدواژگان: نظارت الکترونی، حریم خصوصی، تکنوکراسی، نظم خودجوش، ناصفر، دیالکتیک
  • محمدعلی طالبی*، منیره امیدوار فاز صفحات 21-30
    در عصر حاضر که هجوم اطلاعات و پیام‏های مختلف ابعاد مختلف زندگی افراد را متاثر ساخته است؛ سواد رسانه ای به عنوان یک نیاز اجتماعی در دوران جوانی محسوب می‏شود. هدف از انجام این مقاله، بررسی رابطه سطح سواد رسانه با تفکر انتقادی و مهارت های اجتماعی در دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی است. این مقاله، با روش پیمایش میدانی و از نوع کمی است و از حیث هدف، از نوع تحقیقات کاربردی محسوب می شود. برای جمع آوری اطلاعات، از سه پرسشنامه استاندارد سواد رسانه ای فلسفی (1393)، پرسشنامه تفکر انتقادی ریتکس (2005) و پرسشنامه مهارت های اجتماعی ماتسون و همکاران (1983) استفاده شده است. نمونه گیری به شکل در دسترس و از طریق انتشار لینک پاسخگویی به پرسشنامه ها در فضای مجازی انجام پذیرفته است. نتایج تحقیق نشان داد سواد رسانه ای با تفکر انتقادی و مهارت های اجتماعی رابطه معنادار داشته و مولفه های آن قابلیت تبیین متغیرهای فوق را دارند. همچنین در میزان سواد رسانه، تفکر انتقادی و مهارت اجتماعی تفاوتی در دانشجویان زن و مرد وجود نداشت. با توجه به تفاوت سواد رسانه ای در بین دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد پیشنهاد گردید جهت تقویت مهارت های اجتماعی و تفکر انتقادی دانشجویان، کارگاه های آموزش سواد رسانه جهت ارتقا تفکر نقادانه و مهارت‏های اجتماعی برگزار گردد.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، تفکر انتقادی، مهارت های اجتماعی
  • ولی بهرامی*، سید محسن موسوی، امین گودرزی صفحات 31-47

    هدف از این پژوهش بررسی نقش سبک های تربیتی خانواده بر فرهنگ شهروندی در بین شهروندان 18تا 65 سال استان لرستان است. روش تحقیق پیمایش بوده و برای گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. حجم نمونه 852  نفر برآورد شده و شیوه نمونه گیری، چند مرحله ای بوده، به طوریکه پس از رعایت مراحل نمونه گیری، از شش شهرستان خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت،الشتر و پلدختر و از هر شهرستان یک شهر و دو روستا متناسب با حجم جمعیت هر کدام، افراد نمونه تخصیص یافتند. از  نظریه های ترنر، دالگرن، کالوو- سالگور در تدوین چارچوب نظری تحقیق استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد  که میانگین نمره شاخص فرهنگ شهروندی بر حسب طیف 1 تا 3، برابر با 56/2 است که مقدار آن نسبتا بالاست. نتایج  آزمون همبستگی پیرسون نیز نشان داد که بین متغیرهای گرایش به تعلقات طایفه ای و باورهای جنسیتی با فرهنگ شهروندی رابطه مثبت   معناداری وجود دارد. همچنین در بین ابعاد سه گانه سبک تربیتی خانواده، سبک تربیتی خانواده دموکراتیک رابطه معنادار و مثبت، سبک تربیتی آسان گیر رابطه معنادار و منفی و سبک تربیتی مستبدانه فاقد رابطه معنادار با فرهنگ شهروندی است. نتایج رگرسیون چندمتغیره نیز نشان داد که متغیر سبک تربیتی دموکراتیک به تنهایی 26 درصد از واریانس کلی متغیر وابسته فرهنگ شهروندی را تبیین می کند. لذا این پژوهش به نقش مثبت سبک تربیتی خانواده دموکراتیک در تقویت و نهادینه کردن ابعاد فرهنگ شهروندی تاکید دارد. بنابراین توجه به سیاست های خانواده محور مبتنی بر سبک تربیتی دموکراتیک پیشنهاد می گردد. دولت ها از طریق فراهم نمودن شرایط، زمینه های زندگی  و امکانات لازم به لحاظ ساختاری برای خانواده و  نقش حمایتی  و هدایت گری خود می توانند به گشودگی فرصت های اجتماعی در بستر نهاد خانواده جهت  تقویت و نهادینه کردن  ابعاد فرهنگ شهروندی کمک کنند.

    کلیدواژگان: فرهنگ شهروندی، سبک تربیتی خانواده، باورهای جنسیتی، گرایش به تعلقات طایفه ای
  • محمود الله یاری بیک، داود نعمتی انارکی*، رامین شمسایی نیا صفحات 49-72

    یکی از مهم ترین و کلیدی ترین برنامه های تبلیغاتی هر نامزدهای انتخاباتی در ایران تولید فیلم های مستند محور است که از سال های 1370 به بعد مرسوم شده است تا از این طریق علاوه بر تبیین و بسط گفتمان انتخاباتی خود برای اداره ی کشور از این رهگذر  با افکار عمومی و مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند.  این تحقیق باهدف تبیین و نشانه شناسی مستندهای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی نگاشته شده است روش استفاده شده در این تحقیق روش نشانه شناسی سلبی و کادوری می باشد که از حیث نوع یک روش کیفی است. یافته ها و نتایج این تحقیق نشان می دهد که عمده مطالب و نشانه های به کاربرده شده در مستندهای انتخاباتی عموما حول محور مسایل و مباحث اجتماعی سامان یافته است و نامزدهای انتخاباتی نیز تلاش داشته اند تا از نشانه های اجتماعی برای تبیین و تحکیم ایده های خود برای اداره ی کشور استفاده کنند دراین میان اما محمود احمدی نژاد نشانه های گفتمانی خود را در ارتباط با عدالت اجتماعی مفصل بندی کرده و برخی دیگر از نشانه ها موید آن است که احمدی نژاد خود را نماد مبارزه با تفکر اشرافی گری و نماینده ی فرودستان معرفی می کند. در مقابل، حسن روحانی نیز به نشانه هایی در ارتباط با حل مشکلات از طریق سیاست خارجی تمایل نشان داده است. برساخت تصویر او در فیلم های تبلیغاتی اش، قامت منجی ایران است. همچنین با استفاده از نشانه هایی به تقابل گفتمانی با دولت محمود احمدی نژاد دامن می زند. او با بهره گیری از برخی نشانه ها خود را به عنوان رییس جمهور حامی حقوق همه ی  ملت ایران معرفی می کند که انتخاب وی تعامل سازنده با دنیارا رقم می زند.

    کلیدواژگان: نشانه شناسی، مستندهای تبلیغاتی، انتخابات ریاست جمهوری، تبلیغات سیاسی
  • اعظم راودراد* صفحات 73-86
    هدف از نوشتن این مقاله معرفی و تحلیل مسایل اجتماعی ایران به گونه ای است که در سینمای ایران به تصویر کشیده شده است. رویکرد نظری برای تشریح این مسایل عبارت است از رویکرد بازتاب با تاکید بر نظریه آینه پی یر سورلن. کاربرد این نظریه در سینما منجر به توجه به تصویر جامعه و موضوعات اجتماعی در سینما می شود. در این مقاله، مقالاتی که در طول چهار دهه گذشته در ایران به مطالعه مسایل اجتماعی در سینما پرداخته اند گردآوری شده است. سپس با استفاده از روش تحلیل فراترکیب، مهم ترین یافته های این مقالات در یک سازمان دهی مجدد، جمع بندی، دسته بندی و تجزیه و تحلیل شده است. در مرحله بعد یافته های فراترکیب با یافته های پژوهش های مهمی که در حوزه جامعه شناسی مسایل اجتماعی ایران انجام شده بود مقایسه شد. سرانجام مشخص شد که تصویر سینمای ایران از مجموعه مسایل اجتماعی که در ایران وجود دارد، تصویری متناسب با واقعیت اجتماعی است. اگرچه به طور کلی، برخی از مسایل در سینما نسبت به واقعیت جامعه برجسته تر شده و برخی دیگر نادیده گرفته شده است، اما مهم ترین مسایل اجتماعی یافت شده در تحقیقات اجتماعی، در سینمای ایران نیز نمود یافته است. نتیجه نهایی این است که سینمای ایران رسانه نسبتا مناسبی برای شناخت مسایل اجتماعی مهم ایران است.
    کلیدواژگان: سینما، رویکرد بازتاب، ایران، مسائل اجتماعی
  • یوسف خجیر*، مجید رضائیان صفحات 87-98
    مطالعه حاضر یک پژوهش کاربردی باهدف شناسایی رابطه بین میزان و نوع استفاده از اینستاگرام با میزان نشاط اجتماعی جوانان شهر تهران است. چارچوب نظری این پژوهش ترکیبی و از نظریه استفاده و رضایتمندی و نظریه نشاط اجتماعی داینر استفاده شده است. این پژوهش از نوع کمی و روش آن پیمایشی است. حجم جامعه آماری کلیه جوانان شهر تهران است که براساس آخرین سرشماری تعداد آنها   1937064 است. حجم نمونه 384 نفر و روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای است. تکنیک گردآوری اطلاعات پرسشنامه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار spss صورت گرفته است. روایی از نوع اعتبار صوری و پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده است که برای متغیر میزان استفاده از اینستاگرام 88/0 (88 درصد) و برای متغیر  میزان نشاط اجتماعی 82/0 (82 درصد) بوده است. براساس یافته های توصیفی، میانگین استفاده جوانان شهر تهران از اینستاگرام در طول شبانه روز 3 ساعت و 39 دقیقه بوده است که در مقایسه با شبکه های اجتماعی دیگر رتبه اول را دارد. بیشترین نوع استفاده آنها از اینستاگرام جنبه شناختی دارد. همچنین میزان نشاط اجتماعی در طیف لیکرت پنج درجه ای در حد متوسط است. در بین ابعاد نشاط اجتماعی بیشترین نشاط با 6/3 (در طیف 5 درجه ای لیکرت) متعلق به بعد معاشرت است. نتایج نشان می دهد بین نشاط اجتماعی و میزان استفاده از اینستاگرام همبستگی معناداری وجود دارد. این همبستگی از نوع معکوس و شدت آن ضعیف است. در خصوص رابطه بین نوع استفاده از اینستاگرام و میزان نشاط اجتماعی نیز می توان گفت به ترتیب بین نوع استفاده سرگرمی و تفریحی، کسب هویت شخصی، شناخت از دیگران و برقراری ارتباط با دیگران با نشاط اجتماعی همبستگی معکوس وجود دارد. همچنین یافته ها نشان داد تنها در بعد کسب اخبار و اطلاعات و میزان نشاط اجتماعی همبستگی مستقیم با شدت ضعیف وجود دارد.  در مجموع می توان بیان داشت که با افزایش میزان استفاده از اینستاگرام در بین جوانان از میزان نشاط اجتماعی آنان در حد ضعیفی کاسته شد. در نوع استفاده از اینستاگرام نیز هر چه استفاده سرگرمی و کسب هویت شخصی افزایش یافت، نشاط اجتماعی جوانان شهر تهران کاهش یافت.  همچنین در بین ابعاد نشاط اجتماعی بیشترین همبستگی منفی بر روی نشاط امنیتی بوده است.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، اینستاگرام، نشاط اجتماعی، جوانان
  • معصومه میرزاخانی، حسن خجسته باقرزاده* صفحات 99-116
    هدف از این مقاله بازخوانی و طبقه بندی متون برآمده از آگهی ها با هدف تحلیل و تفسیر گفتمان تبلیغات در «شبکه یک سیمای ملی» و «شبکه ماهواره ای جم تی وی» در حوزه بدن؛ است که برای دست یافتن به آن، 72 آگهی از «شبکه یک» و 33 آگهی از «شبکه جم تی وی» به صورت هدفمند در بازه زمانی سال 96-97 انتخاب و تحلیل شد. بنحوی که با بهره گیری از قابلیت های روش تحلیل گفتمان و چارچوب نظری جامعه شناسی تفسیری، سه گفتمان «لذت و خوشایندی»، «سلامت» و «منزلت» بدن، در تبلیغات «شبکه یک» و سه گفتمان «لذت و خوشایندی»، «سلامت» و «زیبایی» بدن، در تبلیغات «شبکه جم»، تحت گفتمان بزرگ تر «جسمی یا بیولوژیکی» بازنمایی شده است. با این تفاوت که دال مرکزی مجموع گفتمانها در «شبکه یک»، «انسان مصرفی» و در «شبکه جم»، «هدونیسم» است.
    کلیدواژگان: «تحلیل گفتمان»، «بدن»، «آگهی بازرگانی»، «شبکه یک»، «شبکه جم»
  • سید رضا نقیب السادات*، علی اصغر کیا، محمد کاتبی صفحات 117-130
    مرجعیت رسانه ای موضوع با اهمیت در فعالیت رسانه ای است بسیار از رسانه ها تلاش می کنند تا به این موقعیت دست یابند در بسیاری از رخدادها و فعالیت ها مخاطب در شرایطی به رسانه رجوع می کند که آن رسانه به عنوان مرجع برای او محسوب شود .مطالعه حاضر با تمرکز بر عوامل مرتبط با مرجعیت خبری  رسانه های داخلی وخارجی از دیدگاه بهره برداران ومخاطبان خبر انجام شد. هدف شناخت این عوامل وابعاد موضوع برای کسب مرجعیت خبری ، به عنوان عاملی مهم در جایگاه سازی برای رسانه های داخلی درنزد مخاطبان بوده است. این امر با ترجیحات رسانه ای ، عوامل اعتماد زا ، عوامل اعتبار زا و استانداردهای نشر خبر به عنوان محورهای اصلی کار مورد ارزیابی قرار گرفت. در عین حال آسیبهای این امر که مانع دستیابی به مرجعیت خبری می شود نیز مطالعه شد وصحت این عوامل ومیزان اهمیت آنها در حصول مرجعیت خبری برای رسانه های داخلی بدست آمد. برای دستیابی به اهداف این پژوهش از روش پیمایشی با تکنیک پرسشنامه استفاده شد. جامعه آماری عامه مردم شهر تهران وروش نمونه گیری این پژوهش روش نمونه گیری تلفیقی وترکیبی با 2 تکنیک چند مرحله ای و اتفاقی بوده  است. نتایج نشان داد که تا نتوان اعتماد از دست رفته مردم به رسانه های داخلی را اعاده کرد ؛ دستیابی به مرجعیت خبری برای رسانه های داخلی امری دشوار است.یافته ها نشان می دهد که پاسخگویان در حال حاضر بر این باورند که اخبار مثبت از رسانه های خارجی واخبار منفی از رسانه های داخلی بیشتر منتشر می شوند. این موضوع نشان می دهد که سابقه فعالیت رسانه های خارجی وتداوم آسیبهای موجود در مسیر عملکرد رسانه های داخلی زمینه ساز شکل گیری این باور بوده است.
    کلیدواژگان: مرجعیت خبری، عوامل ایجاد کننده مرجعیت، رسانه های داخلی، رسانه های خارجی، دیدگاه های مخاطبان
|
  • Omid Ali Masoudi * Pages 7-20
    The purpose of this study is to identify a solution to the contradiction between the view of electronic surveillance in the information society and the approach of technocracy to the privacy of individuals.The research method is descriptive-analytical, which was done through inductive analysis. the researcher used constant comparative technique to analyze the data. therefore, by deleting it, it is not possible to provide a definition of personal information and data and privacy of individuals. privacy and freedom of individuals may be in conflict with government oversight, but using the dialectical method, elements opposed to surveillance and privacy can be part of the information society. to be placed. to solve the contradiction between privacy and observation, we can use exactly this dialectical principle of marx, who says: dialectics, in the specific sense of the word, is the study of contradictions in the internal nature of objects. it causes movement, like the struggle of the working class against the capitalist, which leads to the rule of the proletariat.The theory of spontaneous order based on hayek's philosophical view, we can say that the existence of a supervisory society and its adaptation to the information society is not a contradiction.Wright's non-zero theory sees the result of the contradiction between good and evil in human life as ultimately in favor of good, and he accepts this conflict, and the non-zero theory validates the bad conditions of surveillance and private privacy.Electronic government surveillance of individuals' information, in the first place as access to privacy, violates the rights of users. however, considering the need for government governance, it is necessary when governments raise the need for privacy.
    Keywords: electronic surveillance, Privacy, Technocracy, Spontaneous order, non-zero, dialectic
  • Mohammad Ali Talebi *, Monire Omidvar Faz Pages 21-30
    In the present age, when the influx of different information and messages has affected different aspects of people's lives, media literacy is a social need for young people. The purpose of this article is to investigate the relationship between media literacy and critical thinking and social skills among undergraduate students of the Payame Noor University of South Khorasan. This article is a quantitative field survey method and, in terms of purpose, it is considered as applied research. For data collection, three standard questionnaires for media literacy, Falsafi (1393), Retex (2005) and the social skills questionnaire Matson et al. (1983) were used. Sampling has been done in an accessible way and by publishing a link to answer the questionnaires in cyberspace. The results showed that media literacy has a significant relationship with critical thinking and social skills and its components can explain the above variables. There was also no difference between the male and female students in media literacy, critical thinking and social skills. Due to the difference in media literacy between the undergraduate and graduate students, it was suggested to hold media literacy training workshops to promote critical thinking and social skills to strengthen students' social skills and critical thinking.
    Keywords: Media Literacy, Critical Thinking, Social Skills
  • Vali Bahrami *, Seyed Mohsen Mousavi, Amin Godarzi Pages 31-47

    The purpose of this study is to investigate the role of family education styles on citizenship culture among citizens aged 18 to 65 years in Lorestan province. The research method was survey and a questionnaire was used to collect information.The sample size of 852 people was calculated and sampling was multi-stage, so that from six cities of Khorramabad, Boroujerd, Aligudarz, Kuhdasht, Aleshtar and Poldakhtar and from each city one city and two suitable villages. With the population size of each, sample individuals were assigned.Turner, Dahlgren , and Calvo –Salguero theories were used in the theoretical review of the research. Data analysis showed that the average index of citizenship culture in terms of the range 1 to 3 is equal to 2.56, which is relatively high. The results of Pearson correlation test also showed that there is a significant relationship between the tendency of tribal affiliation and gender beliefs with citizenship culture.Also, among the triple educational family of style, the democratic family educational style has a significant and positive relationship, the easy educational style has a significant and negative relationship, and the authoritarian educational style has no significant relationship with citizenship culture.The results of multivariate regression also showed that the change in democratic educational style alone explains 26% of the overall dependent variance of citizenship culture. This study maintains the positive role of democratic family education style in strengthening and institutionalizing the advantage of citizenship culture.Therefore, it is suggested to pay attention to family-based policies on a democratic educational style. Governments can help social opportunities within the family to strengthen and institutionalize a culture of citizenship by providing the conditions, living conditions, and facilities needed for a family structure and their supportive and guiding role.

    Keywords: citizenship culture, educational style family, gender beliefs, tendency to tribal affiliation
  • Mahmmod Alayaribayk, Davood Nemati Anaraki *, Ramin Shamsaeiniya Pages 49-72

    One of the most important and key propaganda programs of every candidate in Iran has been the production of documentary-oriented films from the 1970s onwards, in addition to explaining and expanding his electoral discourse to run the country, through which he communicates with public opinion and his audience. Therefore, this research has been written with the aim of explaining and semiotics of campaign advertisements. The method used in this research is Selby & Cowdery semiotics, which is a qualitative method. Elections are generally organized around social issues, and candidates have tried to use social cues to explain and consolidate their ideas for governing the country. Meanwhile, Ahmadinejad has articulated his discourse cues on social justice and opposed Rouhani has also shown interest in signs related to solving problems through foreign policy

    Keywords: Semiotics, propaganda documentaries, Presidential Elections, political propaganda
  • Azam Ravadrad * Pages 73-86
    The aim of this article is to introduce and analyze social problems in Iran as reflected in the Iranian cinema. The theoretical approach used to explain these issues is the theory of reflection with emphasis on Pierre Sorlin’s mirror theory. The application of this theory in the cinema leads us to the image of society and its social problems in the cinema. The main sources of this study include articles published in scientific journals in the field. These sources are valuable and trustable because they are scientific and research-based sources. Most of these studies are conducted using qualitative methods and techniques.Here, those articles that show studies of social problems in the cinema during the last four decades in Iran are collected. Then, using the method of meta-analysis and systematic review, the most important findings of these articles are summarized, categorized and analyzed.Finally, it was found that the image that Iranian cinema produces of social problems of Iran is an image appropriate to social reality. Although in general, some issues in cinema have become more prominent than reality and others have been ignored, the most important social issues found in social research have also been reflected in the Iranian cinema. Therefore, we could say that Iranian cinema is an approppriate media for understanding important social problems in Iran.
    Keywords: Cinema, Representation approach, Iran, social problems
  • Yosef Khojir *, Majid Rezaeean Pages 87-98
    The present study is applied research to identify the relationship between the amount and type of Instagram use with the level of social vitality of young people in Tehran. The theoretical framework of this study is a combination of use and satisfaction theory and Diner's theory of social vitality. This research is of quantitative type and its survey method. The statistical population of all youth in Tehran is 1937064 according to the latest census. The sample size is 384 people, and the cluster sampling method is multi-stage. The technique of collecting questionnaire information and data analysis was done through SPSS software. Validity of face validity and reliability were calculated through Cronbach's alpha coefficient, which was 0.88 (88%) for the variable of Instagram usage and 0.82 (82%) for the variable of social vitality. According to descriptive findings, the average use of Instagram by young people in Tehran during the day was 3 hours and 39 minutes, which is ranked first compared to other social networks. Most of their use of Instagram is cognitive. Also, the level of social vitality in the Likert scale is five degrees on average. Among the dimensions of social vitality, the most vitality with 3.6 (in the 5 Likert range) belongs to the social dimension. The results show that there is a significant correlation between social vitality and the amount of Instagram use. This correlation is inverse, and its intensity is weak. Regarding the relationship between the type of Instagram use and the level of social vitality, we can say that there is an inverse correlation between the type of entertainment and recreational use, gaining personal identity, getting to know others, and communicating with others with social vitality. The findings also showed that there is a direct correlation with low intensity only in terms of obtaining news and information and the level of social vitality. In general, it can be said that with the increase in the use of Instagram among young people, their social vitality was weakly reduced. In the type of use of Instagram, as the use of entertainment and personal identity increased, the social vitality of the youth of Tehran decreased. Also, among the dimensions of social vitality, the most negative correlation was on security vitality.
    Keywords: virtual social networks, Instagram, Social vitality, Youth
  • Masoumeh Mirzakhani, Hassan Khojasteh Baqerzadeh * Pages 99-116
    Reading and classifying the texts derived from the commercial advertisements with the aim of analyzing and interpreting the discourse of advertisements on the ‘One Sima national network’ and the Jem TV satellite network in the field of body; The purpose of this article is to achieve that commercial advertisements from Channel One and 33 commercial advertisements from Jem TV were purposefully selected and analyzed in the period of 1996-97. Using the capabilities of discourse analysis methods and the theoretical framework of interpretive sociology, the three discourses of "pleasure", "health" and "status" of the body, in network advertisements, one and three discourses of "pleasure", "health" And the "beauty" of the body is represented in the Jem Network advertisements under a larger "physical or biological" discourse. The difference is that the central signifier of all discourses on the network is a "consumer man" and on the Jem network is "hedonism".
    Keywords: Discourse Analysis, Body, Business Advertising, Network One, Jam Network
  • Seyyed Reza Naghibulsadat *, Aliasghar Kia, Mohammad Katebi Pages 117-130
    Media authority is an important issue in the media activity. Many media try to achieve this position. In many events and activities, the audience refers to the media in a situation where that media is considered as a reference for them.The present study focused on factors related to the news authority of domestic and foreign media from the perspective of news users and audiences. The purpose of recognizing these factors and dimensions of the issue in order to gain news authority, as an important factor in creating a position for the local media near the audience. This was assessed with media preferences, credibility factors, credibility factors and news publishing standards as the main axes of work. At the same time, the disadvantages of this issue that prevent access to news authority were also studied and the accuracy of these factors and their importance in obtaining news authority for domestic media was obtained. To achieve the objectives of this study, a survey method with a questionnaire technique was used. The general statistical population of the people of Tehran and the sampling method of this research has been the combined sampling method with two multi-stage and random techniques. The results showed that  if the lost trust of the people in the local media could not be restored; Achieving news authority is difficult for the domestic media. The findings show that respondents now believe that positive news from foreign media and negative news from domestic media are more widely published. This issue shows that the history of foreign media activity and the continuation of existing damage in the course of domestic media performance has been the basis for the formation of this belief.
    Keywords: news authority, factors that create authority, domestic media, Foreign Media, audience views