فهرست مطالب

پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی - سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1401)

نشریه پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدنبی احمدی*، زهرا جلیلیان صفحات 1-14

    نشانه های مورد استفاده ارتباطات مطمینا محدود به زبان (زبان شناسی) نمی شود. بسیاری از مفاهیم به صورت غیرکلامی بیان می شوند. ارتباط غیرکلامی از حوزه های مطالعاتی جدید است که به بررسی و تجزیه و تحلیل پیام هایی می پردازد که افراد با رفتارهای غیرزبانی مانند: حالات چهره، تماس چشمی و ژست ها پیام را منتقل و به درک خواننده از متن کمک می کنند. «پل اکمن» و «والس فریسن» تحقیقاتی گسترده را در زمینه فعالیت های غیرکلامی انجام داده اند که هدف آنان، شناخت بهتر احساسات و رفتار افراد می باشد. آنان فعالیت های غیرکلامی را به سه طریق تحلیل کرده اند که عبارت اند از: 1. منشا 2. رمزگذاری 3. کاربرد. منشا؛ منبع هر عملی است که می تواند (ذاتی، ثابت گونه و آموزش فرهنگی) باشد. رمزگذاری؛ رابطه عمل با معنی آن است که می تواند (قراردادی، تصویری و غریزی) باشد. کاربرد؛ شامل میزان اطلاع رسانی رفتار غیرکلامی است که می تواند (ارتباطی، تعاملی و اطلاعاتی) باشد. این پژوهش با روش تحلیلی توصیفی بر اساس رویکردهای ذکر شده از «اکمن» و «فریسن» زبان بدن در نهج البلاغه را، اعم از؛ چهره، چشم، دست و حالت های لامسه ، توصیف و مورد بررسی قرار داده است. نتایج حاصله از تحلیل نمودن نمونه های زبان بدن موجود در نهج البلاغه با نظریه «اکمن» و «فریسن»، نشان می دهد که ظرفیت نهج البلاغه چنان گنجایش دارد که می توان آن را با نظریه های نوین ارتباطات غیرکلامی مورد تحلیل و بررسی قرار داد و منشا «زبان چهره»، که از بسامدی بالا در نهج البلاغه برخوردار است، ذاتی است و به صورت غریزی رمزگذاری شده و کاربرد آنها اطلاعاتی است.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، زبان بدن، والس فریسن و پل اکمن، منشا، کاربرد، رمزگذاری
  • صابر خوئی اسکوئی، سعیده آهنگری*، زهره سیفوری صفحات 15-30

    تاخیر در انجام مسیولیت ها و وظایف محوله در کلاسهای زبان پدیده ایست که اکثر معلمان با آن روبرو شده اند. تمایل زبان آموزان برای به تعویق انداختن انجام امور می تواند در موقعیت ها و به دلایل مختلفی رخ دهد. مطالعه حاضر دلایل چنین تاخیرهایی، که اهمال کاری نامیده می شود، را از طریق مصاحبه با معلمان زبان انگلیسی بررسی نموده است. در طی فرآیند مصاحبه شبه سازمان یافته، 23 معلم نظرات خود را در مورد علل اهمال کاری زبان آموزان بیان کردند. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس روش نظریه داده بنیاد و کدگذاری سه مرحله ای باز، انتخابی و نظریه ای منجر به پدیدار شدن «رفتار تاخیری» به عنوان طبقه هسته گردید که شرایطی که تحت آن زبان آموزان اغلب مرتکب اهمال کاری می شوند، از جمله مطالعه برای امتحان، تحویل تکالیف و یادگیری املای صحیح کلمات را در بر می گرفت. جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات بیشتر نشان داد که اهمال کاری زبان آموزان می تواند به دلایل درونی مانند ویژگی های عاطفی و شناختی، مسایل مبتنی بر شایستگی و شرایط روحی و جسمی آنان و دلایل بیرونی مانند کیفیت فعالیت و ویژگی های محیطی نسبت داده شود. نتایج این مطالعه می تواند برای معلمان زبان انگلیسی و طراحان برنامه های درسی در راستای افزایش آگاهی آنها در مورد دلایل اهمال کاری زبان آموزان و فرآهم آوری منابع اطلاعاتی لازم جهت طراحی استراتژی های مناسب برای کاهش اهمال کاری بی مورد آنان مفید باشد.

    کلیدواژگان: اهمال کاری، رفتار تاخیری، زبان آموزان، معلمان زبان انگلیسی، نظریه داده بنیاد
  • رضا باقری نویسی*، شیوا فرمودی صفحات 31-48

    هدف اصلی این مطالعه، بررسی تمایل فراگیران به برقراری ارتباط، ارتباط احتمالی بین سبک های شناختی و تیپ‎های شخصیتی آنها است. برای انجام این تحقیق، 198 دانشجوی زبان انگلیسی (131 زن و 67 مرد) در مطالعه شرکت کردند. ابتدا، از طریق پرسش نامه تیپ شخصیت آیزنک، فرم بزرگسالان (EPQ)، ویژگی های شخصیتی شرکت کنندگان (درون گرایی/ برون گرایی) تعیین شد. در مرحله دوم، شیوه های شناختی مختلف شرکت کنندگان (وابستگی به زمینه و استقلال از زمینه) از طریق آزمون اشکال درهم تنیده گروهی تعیین شد. پس از تکمیل پرسش نامه های مربوطه، شرکت کنندگان به فراگیران درون گرا، فراگیران برونگرا، فراگیران وابسته به زمینه و فراگیران مستقل از زمینه تقسیم شدند و سپس از پرسش نامه (WTC) برای تعیین تمایل فراگیران به برقراری ارتباط استفاده شد. از طریق همبستگی دو رشته ای نقطه ای و همبستگی پیرسون داده ها مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده، یک رابطه معنادار بین سبک های شناختی و تمایل به برقراری ارتباط را نشان داد. مقایسه افراد وابسته به زمینه و مستقل از زمینه نشان داد که تمایل به برقراری ارتباط، در بین فراگیران وابسته به زمینه بالاتر بود. فراگیران برون گرا به طور قابل ملاحظه ای از وابستگی به زمینه بیشتری برخورداربودند و تمایل بیشتری به برقراری ارتباط در مقایسه با فراگیران درون گرا داشتند. مطالعه به اهمیت آگاه سازی فراگیران با سبک های شناختی و تیپ های شخصیتی آنها و توجه بیشتر به این متغیرها برای ارتقاء مهارت های زبانی به طور کلی و رابطه احتمالی این عوامل با افزایش تمایل به برقرای ارتباط در زبان خارجی به طور اخص اشاره دارد.

    کلیدواژگان: برون گرایی، درون گرایی، استقلال میدانی، وابستگی میدانی، تمایل به برقراری ارتباط
  • سیده زینب رحمتی پسند، شهرام افراز*، سید آیت الله رزمجو صفحات 49-73

    این پژوهش کیفی به بررسی مشکلات نوشتاری زبان آموزان ایرانی پرداخته و چهارچوبی بافت-حساس (Context-sensitive Framework)را با توجه به این مشکلات، برای دانشجویان زبان برای تمرین نوشتن ارایه داده است. برای دستیابی به اهداف مطالعه، بر اساس نمونه گیری آسان (Convenience sampling)، 14 دانشجوی کارشناسی رشته مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در این پژوهش شرکت کردند. هر کدام از آنها مقاله ای پنج پاراگرافی نوشتند و در مصاحبه ای نیمه-ساختاری(Semi-structured interview) شرکت کردند تا مشکلات خود را در زمینه نوشتن بیان کنند. محققان مقاله ها را با توجه به سر فصل پنج مولفه ای جکوب(1981) Jacob, 1981)) ارزیابی کردند تا نوع مشکلات نوشتن را شناسایی کنند. علاوه بر این، مصاحبه ها رونویسی شدند و داده ها بر اساس مراحل سیستماتیک کوربین و استراوس(2014) &Strauss (Corbin, 2014) که شامل کد گذاریهای باز، محوری و انتخابی (Open, Axial and Selective Coding)می باشند کدگذاری شدند. یافته ها نشان داند که دانشجویان ایرانی بیش ازهرچیزی در مکانیک نوشتار مشکل داشتند.پس از آن، گرامر، سازماندهی درایجاد مولفه های مقاله ، انسجام ، محتوا و واژگان به ترتیب به عنوان بیشترین تاکمترین میزان فراوانی مشکلات شناسایی شدند. علاوه بر این، احساسات منفی مانند اضطراب و عدم انگیزه باعث برخی مشکلات نوشتاری شدند. بر این اساس، محققان یک چارچوب سه مرحله ای بافت- حساس برای تمرین نوشتن ایجاد کردند. در این چارچوب فعالیت های مراحل پیش از نوشتن، حین نوشتن و پس از نوشتن با توجه به مشکلات نوشتاری دانشجویان مشخص شدند تا به آنها کمک شود بر مشکلات نوشتاری خود غلبه کنند.

    کلیدواژگان: چارچوب بافت-حساس، تئوری مبنا، زبان آموزان ایرانی، مهارت نوشتن، مشکلات نوشتاری
  • زهرا رضایی فرد، محسن شاهرخی*، محمدرضا طالبی نژاد صفحات 74-93

    مطالعه حاضر به بررسی اثرات استفاده از رویکرد کلاس درس معکوس بر تفکر انتقادی و درگیرشدن در انجام تکالیف دانشجویان ایرانی در دوره های آموزش زبان انگلیسی برای اهداف خاص (ESP) پرداخته است. شرکت کنندگان این مطالعه شامل 60 دانشجوی دوره انگلیسی با اهداف خاص مشغول به تحصیل در دانشگاه پیام نور بودند که به دو گروه مساوی تقسیم شدند. مهارت زبانی شرکت کنندگان از طریق آزمون مهارت زبان بررسی شد. شرکت کنندگان در گروه تجربی با استفاده از فنون کلاس درس معکوس آموزش دریافت کردند. یک گروه تخصصی متشکل از اساتید دوره های آموزش زبان انگلیسی که از همکاران محقق بودند 10 فیلم کوتاه هر یک مدت ده دقیقه تهیه کردند و هر تدریس ویدیویی همراه با الگوی تدریس یک مدرس همراه بود که از صدای واقعی وی و ارایه مطالب سمعی و بصری استفاده شد. گروه کنترل آموزش واژگان را از طریق روش تدریس معمولی دریافت کردند. نتایج تجزیه وتحلیل های آماری نشان داد که رویکرد کلاس درس معکوس تاثیر مثبت بر روی درگیرشدن در انجام تکلیف شرکت کنندگان داشته است. همچنین مشخص شد که روش کلاس درس معکوس تاثیر قابل توجهی بر تفکر انتقادی زبان آموزان ایرانی دارد. رویکرد کلاس درس معکوس زبان آموزان را قادر می سازد تا مستقل تر شوند و آنها را وادار می کند متفکران انتقادی قوی تری شوند. در نتیجه، روش کلاس درس معکوس بستری برای شکوفایی و رشد توانایی های تفکر انتقادی بالقوه زبان آموزان فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: کلاس درس معکوس، آموزش زبان انگلیسی برای اهداف خاص، زبان آموزان انگلیسی با اهداف خاص، تفکر انتقادی، درگیرشدن در انجام تکلیف
  • فرناز ساسانی*، مه کامه اینانلو صفحات 94-110

    در این جستار سعی بر آن بوده است تا بر مقوله کاربرد زمان گذشته در ترجمه متون روایی بپردازیم. بنا به نظر جاکوبسون (Jakobson) و نیدا (Nida) چگونگی تعبیر پیام نویسنده و برگزیدن معادل صحیح یکی از مشکلات عمده ترجمه متون ادبی از جمله ترجمه متون روایی است. مفهوم زمان از منظر روایت شناسی تعریف خاص خود را دارد و برای درک بهتر داستان از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ از سوی دیگر کاربرد زمان ها بویژه زمان گذشته بدنه اصلی یک متن روایی را تشکیل می دهد که مطالعه نمودهای فعل و زمان های آن در تعامل با جنبه های روایت شناختی، مفاهیمی همچون نظم و ترتیب، تداوم یا دیرش و نیز بسامد افعال را در داستان جهت ارایه ترجمه صحیح با در نظر گرفتن نقش فعل در زمان پریشی روایت شفاف می سازد. در این پژوهش مشاهده شد که شگردهای فعل در متن روایت، تاثیر بسزایی در انتقال معنای داستان و ضرب آهنگ روایت داشته است که بطور کلی در ترجمه این متون می تواند مشکلاتی برای مترجم ایجاد نماید. به این منظور در ترجمه اثری فاخر از رومن گاری، نویسنده فرانسوی، به نام پرندگان می میروند در پرو می میرند به نحوه خوانش مترجم از متن اصلی و چگونگی نمودهای فعل در روایت متن مقصد پرداخته شده تا ظرفیت های فعل در بازسازی متون روایی در ترجمه را نمایان کند. این بررسی نشان داد که عملکرد افعال و مفهوم زمان تا چه اندازه در ترجمه، مترجم را به مسیر روایی متن نزدیک نموده است.

    کلیدواژگان: ترجمه شناسی، روایت شناسی، شگرد افعال، نمود فعل گذشته، زمانمندی افعال، رومن گاری
  • سید محمد علوی، حسین کرمی، داود سپاهی* صفحات 111-131

    برابری در ارزشیابی‎ ‎ازجمله اهداف مهم در زمینه آموزش و سنجش‏‎ ‎زبان می تواند باشد. متخصصان ارزشیابی به رابطه بین روایی و ‏برابری اذعان می کنند. بعضی معتقدند روایی خود بخشی از برابری است. از سوی دیگر، بعضی بر این باورند که دستیابی به برابری ‏در واقع همان کسب روایی آزمون است. چارچوب مرجع اتحادیه اروپا (چماا) برای دستیابی به برابری آموزشی و ارزشیابی و یادگیری ‏سامانه ای از توصیفگرها تهیه و تدوین کرده است. هدف از این تحقیق رواسازی آزمونی شامل 25 آیتم است که بر اساس ‏توصیفگرهای چماا ساخته شده است. برای دستیابی به اطلاعات لازم به منظور تعیین میزان روایی آزمون 150 نفر شرکت کننده زن ‏و مرد به سیوالات چندگزینه ای پاسخ دادند. سپس، داده های بدست آمده برای تعیین میزان افتراق عملکرد هر یک از آیتم ها با ‏روش نظریه سوال پاسخ (نسپ) تحلیل شد. علاوه براین، از پرسشنامه 75 آیتم (دورنیه) برای تفکیک گروه های شرکت کنندگان بر ‏اساس علایق و اهداف استفاده شد‎.‎‏ نتایج بدست آمده نشان داد علاوه بر معیارهای معمول برای دسته بندی شرکت کنندگان اعم از ‏جنس و پیشینه زبانی و فرهنگی، علایق و اهداف شخصی افراد می تواند در نظر گرفته شود. همچنین روشن شد که این معیارها ‏برای میزان روایی آزمون می تواند بکار برود.‏

    کلیدواژگان: برابری، چماا، ارزشیابی، عملکرد افتراقی سوال، نظریه سوال پاسخ
  • علی محمد محمدی* صفحات 132-152

    این مطالعه با رویکردی منظورشناختی به تحلیل راهبردهای مترجم شفاهی همزمان در ترجمه دو گروه از پیچیده ترین، پرکاربردترین، کارامدترین، ولی از نظر صوری ساده ترین عناصر گفتمانی-گفتمان نماها- با استفاده داده های موازی با تمرکز بر تحلیل و مقایسه تطبیقی برگردان گفتمان نماهای استنباطی و توالی از فارسی به انگلیسی پرداخته است. سه سخنرانی به زبان فارسی و ترجمه شفاهی همزمان آن ها به انگلیسی به صورت تصادفی با استفاده از دو نظریه منظورشناسی-انسجام- و ترجمه شناسی-تحلیل معادل های ترجمه- و یک الگو و فهرست گفتمان نما انتخاب و بررسی گردید.در این مطالعه، مقایسه تطبیقی گفتمان نماهای متن اصلی و معادل های انتخابی مترجم برای این گفتمان نماها در متن انگلیسی معیار مقایسه و بررسی در این پژوهش مد نظر قرار گرفت. تحلیل یافته ها نشان داد که مترجم در ترجمه این دو گروه گفتمان نماها از چهار گروه از گفتمان نماهای تفصیلی، تقابلی، استنباطی، و توالی استفاده کرده بود که مبین خلاقیت، نوآوری، تنوع، و انعطاف در انتخاب معادل ها برای طراحی و آفرینش گفتمان در فرایند ترجمه شفاهی همزمان بود. این امر مبین شناخت تفاوت های گفتمانی بین دو زبان و کاربرد این شناخت در طراحی و آفرینش گفتمانی متناسب با گفتمان مخاطب است. تحلیل این نظام آفرینش گفتمان در فرایند خلاق و دو وجهی ترجمه شفاهی همزمان- مخاطب و گوینده-نشان داد که این مترجم ایرانی از دو نظریه منظورشناختی-عدم انطباق- و زبان شناختی-اصول همکاری- در ترجمه گفتمان نماها استفاده کرده است. کاربردهای مختلف آموزشی و پژوهشی در حوزه های مرتبط مانند برنامه ریزی آموزشی، تدوین مطالب درسی، و طراحی گفتمان آموزشی در حوزه های مرتبط پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: ترجمه، شفاهی، معادل های، گفتمان نماها
  • ایمان منسوب بصیری*، لوکرتزیا لوکزینی صفحات 153-164

    با مقایسه ساختار زبانی القاب در شاهنامه با ساختارهای مشابه در آثار ادبی سنت حماسی کلاسیک غربی ، می توان به شباهت های بسیاری دست یافت که همه آنها نشان دهنده یک سنت فرهنگی و زبانی مشترک در بین مردم هند و اروپایی است که بر اساس کارکردهای مشابه در نشانه شناسی است. یکی از مهمترین ویژگیهای شاهنامه ، که از نظر زبانی قابل مقایسه با اپوهای کلاسیک است ، فرمولهای حماسی است. این عناصر اغلب با تکرار و تاکید همراه هستند و به منظور شکل گیری اثر حماسی اغلب ظاهر می شوند. تاریخچه فرمول های حماسی در ادبیات کلاسیک غربی به هومر برمی گردد. کارکردهای زبانی فرمول های حماسی نیز نقش مهمی در شاهنامه فردوسی ایفا می کند ، اما شیوع آنها از نظر ساختار عروضی و سنت های ادبی رایج در حماسه های فارسی با هومر و ویرژیل متفاوت است. یکی از روش های متداول برای استفاده از فرمولهای حماسی ، قرار دادن القاب به عنوان عناوین و ویژگیهایی است که پس از نام قهرمانان آمده است. در این ساختارها با کمک تکرار ، نویسنده تاثیر گفتار را بر مخاطب افزایش می دهد. . در مقاله حاضر ، ما سعی کرده ایم تا آثار زبانی کاربرد فرمول های حماسی در ادبیات غرب را در مقایسه با شاهکار فردوسی به عنوان برترین مدل حماسه فارسی بسنجیم. در رویکرد تحقیق بین رشته ای ما ، هدف ما تجزیه و تحلیل عملکردهای مختلف این ساختارها به ویژه از دیدگاه تحلیل گفتمان بود.

    کلیدواژگان: قالب حماسی، لقب، تکرار، تشبیه، ایلیاد، شاهنامه
  • شیوا کیوان پناه*، سارا رفسنجانی نژاد صفحات 165-186

    هدف پژوهش حاضر مقایسه تاثیر سه تکنیک آموزش فرم و معنا-محور بر تفسیر، تولید و بازسازی یکی از ساختارهای وارونگی انگلیسی است. در این راستا 122 زبان آموز ایرانی در چهار گروه آموزش پردازشی، ویرایش متن، برجسته سازی متنی و کنترل تقسیم شده و در پیش آزمون و پس آزمون ها شرکت کردند. نتایج نشان دهنده برتری عملکرد گروه آموزش پردازشی و ضعف عملکرد گروه برجسته سازی متنی بود. یافته های مربوط به عملکرد این دو گروه حاکی از آن است که تکنیک های صریح آموزشی برای یادگیری ساختارهای پیچیده موثرتر از تکنیک های ضمنی هستند. همچنین نتایج نشان داد گرچه آموزش پردازشی بر اساس درون داد است اما تاثیراتش قابل انتقال به فعالیت های برون دادی نیز می باشد. علاوه بر این، طبق یافته های پژوهش حاضر، ویرایش متن می تواند در بهبود عملکرد زبان آموزان هم در تفسیر و هم در تولید ساختار مورد نظر موثر باشد. طبق نتایج این پژوهش می توان آموزش صریح دستور همراه با فعالیت های معنادار مبتنی بر درون داد را توصیه کرد.

    کلیدواژگان: آموزش فرم و معنا-محور، آموزش پردازشی، برجسته سازی متنی، ویرایش متن، درون داد، برون داد
|
  • Mohamadnabi Ahmadi *, Zahra Jalilian Pages 1-14

    The signs in communication are not certainly limited to language. Many concepts are expressed non-verbally. Non-verbal communication is a new field of study that examines and analyzes messages in non-verbal behaviors, such as facial expressions, eye contact, and gestures, which people use to convey the message and help the reader understand it. Paul Ackman and Wallace Frieson have conducted extensive research on nonverbal activities aimed at better understanding people's feelings and behaviors. They have analyzed nonverbal activities in three ways: 1. Source 2. Encryption 3. Application. Source is the origin of every action and can be intrinsic, fixed, and of cultural educational nature. Encryption refers to the relation of action to meaning, and it can be conventional, visual, and instinctive. Application includes the amount of informational nonverbal behavior that can be communicative, interactive, and informational. This research is a descriptive-analytical method based on the approaches mentioned by Ackman and Friesen about body language in Nahj al-Balaghah through which facial expressions, movements of eyes and hands, and tactile gestures are examined and described. The results of analyzing examples of body language used in Nahj al-Balaghah based on Ackman and Frieson's theory show that Nahj al-Balaghah has such a high capacity in terms of body language that it can be analyzed through new theories of non-verbal communication and the origin of "face language", having a high frequency in Nahj al-Balaghah, being inherently and instinctively encoded, and used for informative purposes.Keywords: application, encryption, body language, Nahj al-Balaghah, source

    Keywords: Nahj al-Balaghah, body language, Wallace Freesen, Paul Ackman, Origin, application, encryption
  • Saber Khooei-Oskooei, Saeideh Ahangari *, Zohreh Seifoori Pages 15-30

    Delaying in doing responsibilities and tasks assigned in language classes is a phenomenon that most of teachers have observed. Language learners’ tendency to put off doing things can take place in different situations and for various reasons. The present study investigated the reasons for such deferments, called procrastination, through interviewing EFL teachers. During a semi-structured interview process, 23 teachers expressed their opinions regarding the causes of language learners’ procrastination. The analysis of the data based on grounded theory methodology and their coding in three phases of open, selective, and theoretical coding led to the emergence of Dilatory Behavior as the core category which covered the situations in which language learners mostly procrastinate such as studying for examination, delivery of assignments, and acquisition of correct spelling. Further data collection and analysis revealed that language learners’ procrastination could be attributed to internal factors such as affective and cognitive characteristics, competence-based issues, and mental and physical conditions as well as external factors such as task quality and context features. The results of this study can be useful for EFL teachers and curriculum developers in raising their awareness regarding the potential causes of language learners’ procrastination and supplying them with the necessary information needed for devising appropriate strategies to reduce language learners’ undue procrastination.

    Keywords: Procrastination, Dilatory Behavior, Language Learners, EFL teachers, Grounded theory
  • Reza Bagheri Nevisi *, Shiva Farmoudi Pages 31-48

    The main purpose of this study was to investigate the relationship between EFL learners' cognitive styles, their personality types and their willingness to communicate. To this end, 198 English language students (131 females and 67 males) participated in the study. First, the participants' personality traits (introversion/extroversion) were determined through the Eysenck Personality Type Questionnaire, Adult Form (EPQ). In the second stage, the cognitive styles of the participants (field dependence and field independence) were determined through Group Embedded Figure test. Having distributed the relevant questionnaires among all the participants in a step-wise fashion, the researchers divided them into introverted/extrovert learners and field dependent/independent field learners, and finally the WTC questionnaire was administered to determine students' willingness to communicate. Data were analyzed through two-point correlation and Pearson correlation. The obtained results showed a significant relationship between cognitive styles and the desire to communicate. Comparison of individuals with field dependence and field independence showed that the tendency to communicate was higher among field dependent language learners. Extroverted language learners enjoyed significantly higher field dependence and were more inclined to communicate than introverted language learners. The study points to the importance of informing language learners about their cognitive styles and personality types and the need to pay more attention to these variables to improve language skills in general and the possible relationship between these factors and the increased tendency to communicate in foreign languages in particular.

    Keywords: extroversion, introversion, Field independence, Field dependence, Willingness to communicate
  • Seyyedeh Zeinab Rahmatipasand, Shahram Afraz *, Seyyed Ayatollah Razmjoo Pages 49-73

    This qualitative study investigated Iranian EFL learners' writing difficulties and proposed a context-sensitive framework considering these difficulties for English language students to practice writing. To achieve the objectives of the study, based on the convenience sampling, 14 undergraduate students majoring in English Language Translation from Islamic Azad University of Tonekabon participated in this study. Each of them wrote a five-paragraph essay. Also, they took part in a semi-structured interview to assert their difficulties regarding writing. The researchers evaluated the essays according to Jacob's five-component rubric (1981) to identify the kind of writing problems. Also, the interviews were transcribed and the data were codified based on Corbin and Strauss (2014) systematic steps of open, axial, and selective coding. The findings revealed that Iranian EFL students had problems in mechanics of writing; grammar; organization including developing the components of the essay, coherence and cohesion; content; and vocabulary as the most to the least frequent problems respectively. Moreover, negative feelings such as anxiety and lack of motivation caused some writing problems. Accordingly, the researchers developed a three-phase context-sensitive framework for practicing writing. In this framework the activities of each phase of prewriting, while writing, and post writing are specified according to the identified writing problems of the students to help them overcome their problems.

    Keywords: Context-sensitive Framework, Grounded theory, Iranian EFL learners, Writing skill, Writing Problems
  • Zahra Rezaei Fard, Mohsen Shahrokhi *, Mohammad Reza Talebinezhad Pages 74-93

    The present study investigated the effects of using flipped classroom techniques on Iranian ESP students’ critical thinking and engagement. The flipped classroom model flips the traditional relationship between class time and homework. Students learn at home via online coursework and lectures, and teachers use class time for teacher-guided practice or projects. Participants were 60 ESP students studying at Payam-e Noor University, who were divided into 2 equal groups with 30 students each. Participants’ language proficiency was checked through a language proficiency test. The participants of the experimental group received vocabulary instruction through flipped classroom techniques. A specialist group of EFL/ESP professors who were the researcher's colleagues produced 10 videos, and each video lecture was accompanied by a lecturer's avatar, which used his or her true voice and audiovisual materials representations. The control group received conventional vocabulary instruction. Results of the statistical analyses showed that there was a positive influence of flipped classroom over the participants’ task engagement. Also, it was found that the flipped classroom had a significant effect on the Iranian students' critical thinking in ESP courses. Flipped classrooms enable ESP students to become more independent, which necessitates more critical thinkers. As a result, flipped classrooms can provide a platform for L2 students' potential critical thinking abilities to blossom and develop.

    Keywords: Flipped Classroom, ESP, ESP Students, critical thinking, Students', Task Engagement
  • Farnaz Sassani *, Mahkameh Inanlou Pages 94-110

    In this research, we tried to give a brief overview of the category of narratology and address the basic and important issue of using past tense in narrative text. According to Jakobson and Nida, interpreting the author's message and choosing the correct equivalent is one of the major problems in translating literary texts, including the translation of narrative texts. The notion of time from the point of view of narratology is very important for a better understanding of history. On the other hand, the use of tenses, especially the past tense, forms the main body of a narrative text; the study of the aspectual system of the verb and tenses made concepts such as order, duration, and the frequency of verbs in history intelligible, and defines the role of the verb from the anachronistic point of view. In this research, we observed that verbal actions in the narrative text have a significant effect on the translation of the meaning of the story and the rhythm of the narrative. To this end, in the translation of Romain Gary's novel, we focused on the study of the translation of the text at the level of the past in terms of the source text, in order to illustrate the function of times in the past in the reconstruction of narrative texts in Persian. This study has shown that the function of verbs and the notion of time in translation have brought the translator closer to the original text.

    Keywords: Translation studies, Narratology, Verb tricks, Past tense manifestation, Timeliness of verbs, Romain Gary
  • Deyed Mohammad Alavi, Hossein Karami, Davood Sepahi * Pages 111-131

    Fairness in test assessment and evaluation is one of the most important goals in the field of ‎language learning and assessment. In recent decades, experts have focused ‎on the relationship between Validity and Fairness. However, some scholars believe that validity ‎is part of fairness. At the same time others are of the idea that achieving fairness is ‎in fact the acquisition of test validity. To achieve a sound and unified conceptualization of the relationship between these two concepts numerous qualitative and quantitative methods have been proposed and implemented.The Common European Frame of Reference (CEFR) is claimed to be a culture neutral that to the effect that all languages, regardless of the social and cultural backgrounds can be subsumed under the proposed system of descriptors for achieving educational equality and ‎assessment in teaching and learning. In this research, a test of 25 items based ‎on the CEFR descriptors was developed. In order to obtain adequate information ‎necessary to determine the test validity, 150 male and female participants took the test. The participants were all freshman in studying in various engineering courses. In addition to the mentioned test, a questionnaire of 75 items was used to distinguish ‎groups of participants based on their interests, educational, and occupational goals. The data were analyzed to determine the ‎Differential Item Functioning (DIF) of each item by Item Response Theory ‎‎(IRT). Combined together it was determined that in test validation procedure and investigation of test fairness test takers' interest also accounts.

    Keywords: Fairness, CEFR, assessment, Differential Item Functioning, Item Response Theory
  • Ali Mohammad Mohammadi * Pages 132-152

    Simultaneous interpretation involves the parallel and temporal decoding and encoding of information within natural language processing framework. And language processing includes change and adaptation. The present researcher tried to analyze simultaneous interpreter’s interpreting strategies in the interpretation of the two groups of the most frequent, effective, complex, and apparently simple discourse monitoring elements, that is, discourse markers (DMs). To carry out the study, the researcher applied parallel data focusing on the comparative analysis of inferential and temporal discourse markers from Persian into English. To meet the aims of the research, three Persian lectures along with their simultaneous interpretation were selected randomly. Coherence theory in discourse analysis and translation spotting in translation studies shaped the theoretical perspectives the study, and an inventory of discourse markers. The basis of this analysis was a comparative analysis of discourse markers in source and target texts. The results revealed that this simultaneous interpreter applied four groups of elaborative, contrastive, inferential, and temporal discourse markers in simultaneous interpretation of inferential and temporal discourse markers. This is a creative, flexible, and innovative approach in construction of discourse substantiated from an awareness of discoursal differences between two languages and application of this awareness in planning and creation of proper discourse for the audience. Moreover, this analysis revealed that this Iranian simultaneous interpreter applied a theory in pragmatics, that is, underspecification and another theory in linguistics, that is, co-operative principles. Different implications in various research and educational perspectives about curriculum planning, material preparation, and educational discourse were suggested.

    Keywords: discourse, Markers, Interpretation, Translation, Spotting
  • Iman Mansub Basiri *, Lucrezia Lucchesini Pages 153-164

    By comparing the linguistic structure of epithets in Shahname with the same structures in literary works of classical Western epic tradition, many similarities can be achieved, all of which indicate a common cultural and linguistic tradition among Indo-European peoples based upon similar functions in semiotics. One of the most important features of Shahname, which is comparable linguistically to classical epos, is the epic formulas. These elements are often accompanied by repetition and emphasis and appear frequently in order to form the epic effect. The history of epic formulas in classical Western literature dates back to Homer; the linguistic functions of epic formulas also play an important role in Ferdowsi's Shahname, but their prevalence differs from that of Homer and Virgil in terms of the prosodic structure and literary traditions prevalent in Persian epics. One of the common ways to use the epic formulas is inserting epithets as the titles and attributes that come after the names of the heroes; in this structures with the aid of repetition, the writer increase the effect of speech on the audience. In the present article, we have tried to measure the linguistic effects of the application of epic formulas in Western literature compared to Ferdowsi's masterpiece as the supreme model of Persian epic. In our interdisciplinary research approach we aimed to analysis the various functionalities of these structures particularly from the perspective of discourse analysis.

    Keywords: epic formulas, epithet, Repetition, Simile, Iliad, Shahname
  • Shiva Kaivanpanah *, Sara Rafsanjani Nejad Pages 165-186

    The present study explored the comparative effectiveness of three focus-on-form instructional techniques on Iranian learners’ ability to interpret, produce, and reconstruct English inversion structures. To do this, 122 participants were assigned to Processing Instruction, Text editing, Textual enhancement, and Control groups and received instructions. Results of repeated measures ANOVA showed the superiority of Processing Instruction and the possibility of transfer of training through this input-based technique to output tasks. The effectiveness of Textual Enhancement instructional technique in triggering changes in learners’ performance suggested that implicit instruction is not adequate for inducing the necessary cognitive processes needed for learning. The findings also indicated that output-based Text Editing technique could be effective in improving learners’ performance of the target structure and retaining the effects of instruction on delayed posttests. Based on the results of the study, teachers are encouraged to provide learners with opportunities to process both form and meaning through Processing Instruction.

    Keywords: focus-on-form instruction, processing instruction, textual enhancement, Text Editing, Input, Output