فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال بیستم شماره 2 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرنوش مصطفایی، بهزاد ایمنی* صفحات 1-9
    سابقه و هدف

     با توجه به اهمیت فراوان سلامت مادران و کودکان در سطح جامعه، شناسایی عوامل خطر در طول جراحی سزارین، به عنوان یکی از رایج ترین جراحی های زنان و زایمان اهمیت دارد. لذا این مطالعه با هدف تبیین عوامل خطر تهدید کننده ی سلامت مادر، جنین و نوزاد در جراحی سزارین انجام گرفت.

    مواد و روش ها

     این مطالعه ی نظریه ی زمینه ای، در سال 1399 در بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام گرفت. این مطالعه از طریق نمونه گیری هدفمند و 25 مصاحبه ی نیمه ساختار یافته با افراد درگیر در انجام سزارین انجام شد. صحت داده ها با استفاده از معیارهای Lincoln و Guba بررسی گردید و بر اساس روش Strauss و Corbin مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     در این مطالعه، 3 طبقه و 8 زیرطبقه شناسایی شد که شامل عوامل زمینه ای (بارداری پرخطر، جنین غیرطبیعی، فاکتور زمینه ای خطرزا)، عوامل محیطی (تجهیزات پزشکی نامطلوب، الکتروسرجری غیرایمن، بارکاری زیاد) و عوامل انسانی (کمبود مهارت تیم پزشکی، خطای فردی تیم پزشکی) بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل زمینه ای، محیطی و انسانی می توانند عوارضی را در طول سزارین رقم بزنند، لذا حایز اهمیت است که با در نظر گرفتن این نتایج و به کار بردن راهبردهای مدیریتی و پیشگیری کننده، اثرات منفی عوامل شناسایی شده حذف گردد تا مادر و کودک یک جراحی ایمن را تجربه کند.

    کلیدواژگان: عوامل خطر، مادر، نوزاد، جنین، سزارین، گراندد تئوری
  • ریحانه فرهاد پور، معصومه آزموده*، سید محمود طباطبائی، سید داود حسینی نسب صفحات 10-16
    سابقه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر، مدل یابی احساس تنهایی مادران دارای کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری بر اساس حمایت اجتماعی با نقش واسطه‏ای خودکارآمدی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، توصیفی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه ی آماری، شامل کلیه ی مادران دارای کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری مراجعه کننده به مراکز روان درمانی شهر تبریز در سال 1399 بود که از بین آن ها تعداد 300 نفر به عنوان نمونه، انتخاب و پرسش نامه‏های احساس تنهایی Russell (1980)، حمایت اجتماعی Sherborn و Stewart (1991) و خودکارآمدی Nicholas (1989) را تکمیل نمودند. اطلاعات توسط روش آماری ضریب همبستگی و تحلیل مسیر و با کمک نرم افزار SPSS و AMOS تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، مسیر مستقیم از حمایت اجتماعی به خودکارآمدی (0/0001 = P، 0/360 = β)، از نظر آماری معنی دار بود، اما مسیر مستقیم از حمایت اجتماعی به احساس تنهایی (0/950 = P، 0/007 = β)، از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین حمایت اجتماعی (0/004 = P، 0/141- = β)، به شیوه ی منفی و به روش غیرمستقیم از طریق خودکارآمدی، قادر به پیش بینی احساس تنهایی بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان با بهره گیری از برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزشی، در تشریح نقش حمایت اجتماعی و تقویت خودکارآمدی مادران دارای کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری، اقدام نمود.

    کلیدواژگان: اختلال یادگیری خاص، احساس تنهائی، حمایت اجتماعی، خودکارآمدی
  • ناهید طالبی*، مریم نیک شناس صفحات 17-23
    سابقه و هدف

     سواد سلامت، به عنوان یکی از مهم ترین تعیین کننده های سلامت جهت تصمیم گیری مناسب بهداشتی شناخته شده است. از سوی دیگر آگاهی و نگرش مثبت نوجوانان نسبت به فعالیت بدنی، عامل موثری برای مشارکت آنان در فعالیت های ورزشی منظم و سلامت محور است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی بین سواد سلامت با آگاهی و نگرش نسبت به فعالیت ورزشی در بین دختران نوجوان دبیرستانی بود.

    مواد و روش ها

     روش پژوهش، توصیفی همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل همه ی دانش آموزان دختر دبیرستانی شهرستان اسلام شهر استان تهران بودند. نمونه ای به تعداد 341 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه ی سواد سلامت برای نوجوانان و مقیاس سنجش آگاهی و نگرش جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی Pearson و تحلیل رگرسیون چند متغیری انجام گرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد بین آگاهی و نگرش نسبت به انجام فعالیت های ورزشی با میزان سواد سلامت، رابطه ی مثبت معنی دار وجود دارد (0/05 > P). تمامی مولفه های سواد سلامت، قدرت پیش بینی سطح آگاهی و نگرش را دارند.

    نتیجه گیری

     سواد سلامت، می تواند با افزایش آگاهی و نگرش مثبت در دانش آموزان، نقش مهمی در ترغیب و تشویق نوجوانان جهت شرکت در فعالیت های ورزشی ایفا کند.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، دانش، فعالیت بدنی، نگرش، دانش آموز
  • سحر پاریاب، حمید حجتی*، نفیسه حکمتی پور صفحات 24-31
    سابقه و هدف

     سرطان، یکی از بیماری های شایع و در حال افزایش است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تیوری رفتاری جانسون بر خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به سرطان انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه به صورت نیمه تجربی در سال 1399 بر روی 66 مادر دارای کودکان مبتلا به سرطان در مراکز تحت پوشش کودکان سرطانی به روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. داده ها با استفاده از 2 پرسش نامه ی جمعیت شناختی و خودکارآمدی دومکای (Domkai) 20 سوالی جمع آوری شد، داده ها بعد از جمع آوری با کمک آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     آزمون Paired-samples T-test بین دو گروه آزمون قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنی داری نشان داد ولی این آزمون در گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان نداد. ولی آزمون Independent sample t-test بین قبل و بعد از مداخله در گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان نداد ولی در گروه آزمون، اختلاف معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که تیوری Johnson، نقش مهمی در افزایش خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به سرطان دارد. لذا پیشنهاد می شود در برنامه های مراقبتی برای کودکان، به نیازهای والدین نیز توجه شود که این امر سبب افزایش تحمل خودکارآمدی مادر در برابر نا ملایمتی ها می شود.

    کلیدواژگان: رفتاری، خودکارآمدی، مادران، سرطان
  • فاطمه میرزایی، فاطمه چراغی، سلمان خزایی، محمد رضایی، مهدیه سیدی، فاطمه محمدی* صفحات 32-39
    سابقه و هدف

     ناتوانی در شناسایی حالات هیجانی، از مهم ترین مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به اوتیسم است که تعاملات آنان و متعاقبا صلاحیت والدی مادران را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر چهره شناسی هیجانی به کودکان مبتلا به اوتیسم بر صلاحیت والدی در مادران شان انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر یک کارآزمایی بالینی است. کودکان مبتلا به اوتیسم با روش بلوک تصادفی به گروه های مداخله و شاهد تخصیص داده شدند. کودکان در گروه مداخله در طی 10 جلسه ی 45 دقیقه ای با استفاده از 40 تصویر مربوط به چهار موقعیت شادی، غم، خشم و ترس، تحت آمورش قرار گرفتند. پرسش نامه ی صلاحیت والدی توسط مادران در هر دو گروه در شروع و یک روز بعد از مداخله، تکمیل شد.

    یافته ها

    آموزش حالات هیجانی، سبب ارتقاء صلاحیت والدی در گروه مداخله شده است. همچنین تفاوت آماری معنی داری در نمره ی کل و حیطه های صلاحیت والدی بین دو گروه وجود داشت (0/001 >P).

    نتیجه گیری

    آموزش حالات هیجانی به کودکان مبتلا به اوتیسم، سبب ارتقاء صلاحیت والدی در مادران گردید. بر این اساس پیشنهاد می شود، آموزش چهره شناسی، در اولویت های آموزشی این کودکان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: چهره شناسی هیجانی، کودکان، اوتیسم، صلاحیت والدی
  • یوسف حمیدزاده اربابی*، افروز مردی، مژگان غفاری مقدم، مهسا حسین زاده، فاطمه رحیمی صفحات 40-48
    سابقه و هدف

     کادر بهداشت و درمان، جزء تاثیر گذار ترین افراد در تعیین نوع زایمان در مادران می باشند. دانشجویان دختر علوم پزشکی به عنوان کارکنان بهداشتی آینده و مادران فردای جامعه محسوب می شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تعیین میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نسبت به مزایا و معایب انواع زایمان انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی مقطعی، تعداد 188 نفر از دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به عنوان نمونه از تمام رشته ها و ورودی ها به صورت تصادفی طبقاتی و سهمی وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ی محقق ساخته مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و سوالات آگاهی و نگرش در مورد فواید و عوارض زایمان به روش طبیعی و سزارین بود. داده ها با مراجعه به خوابگاه های دخترانه دانشگاه جمع آوری و با استفاده از آزمون های آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین سنی دانشجویان، 2/07 ± 21/97 بود. 170 نفر (4/90 درصد) مجرد و 18 نفر (90/4 درصد) متاهل بودند. میانگین آگاهی و نگرش دانشجویان نسبت به نوع زایمان به ترتیب 4/03 ± 27/26 و 6/94 ± 33/7 بود. ارتباط بین آگاهی و نگرش از نظر آماری معنی دار بود (0/05 > P). همبستگی بین آگاهی و نگرش و متغیرهای دموگرافیکی (سن، وضعیت تاهل، رشته و محل سکونت)، معنی دار نبود (0/05 < P).

    نتیجه گیری

    نتیجه ی این مطالعه نشان داد که حدود 20 درصد از دانشجویان، راجع به فواید و عوارض زایمان طبیعی و سزارین از آگاهی کافی و نگرش مناسبی برخوردار بودند. با افزایش دسترسی به منابع سلامت جنسی، پایین بودن سطح آگاهی و نگرش دانشجویان، قابل قبول به نظر نمی رسد، لذا بایستی تدابیر لازم از جمله گنجاندن مزایا و معایب زایمان به روش طبیعی و سزارین در سرفصل دروس دانشجویان علوم پزشکی، آموزش از طریق رسانه های همگانی و فضای مجازی و برگزاری کارگاه های آموزشی و فرهنگی برای افزایش سطح آگاهی و نگرش دانشجویان به عمل آید.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، دانشجویان علوم پزشکی، نوع زایمان
  • فاطمه ویانی، سعید زمانی*، نرگس زمانی صفحات 49-56
    سابقه و هدف

     هدف پژوهش، تعیین میزان اثربخشی آموزش کنترل تکانه و رفتاردرمانی دیالکتیک بر تکانشگری بی برنامگی، حرکتی و شناختی دختران نوجوان مبتلا به اختلال نامنظم خلقی اخلال گرانه بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، نیمه تجربی با دو گروه آزمایش و یک گروه شاهد می باشد. جامعه ی آماری شامل دختران مبتلا به اختلال نامنظم خلقی اخلال گرانه بود که بعد از تشخیص اختلال با روش نمونه گیری در دسترس در هر گروه، 7 مراجعه کننده قرار داده شد. ابزار اندازه گیری شامل مصاحبه ی بالینی بر اساس DSM-5 و مقیاس تکانشگری بارت (BIS-11) بود. در حالی که در این مدت گروه شاهد هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیری تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین میانگین های نمرات خرده مقیاس های تکانشگری گروه آزمایشی، کنترل تکانه و رفتاردرمانی دیالکتیکی با گروه شاهد، تفاوت معنی داری وجود دارد (0/001 > P)، بین میانگین های نمرات خرده مقیاس های تکانشگری گروه آزمایشی کنترل تکانه و رفتاردرمانی دیالکتیکی، تفاوت معنی داری وجود دارد (0/001 > P).

    نتیجه گیری

    در حوزه ی درمان و زمینه ی کار با افرادی که در حالت بحران و تکانشگری به سر می برند، کنترل تکانه و رفتاردرمانی دیالکتیکی با توجه به ماهیت آن، بسیار کارآ و نویدبخش به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: کنترل تکانه، رفتاردرمانی دیالکتیک، تکانشگری، اختلال نامنظم خلقی اخلال گرانه
  • یگانه پرازده، فاطمه ویانی، سعید زمانی، نرگس زمانی* صفحات 57-63
    سابقه و هدف

    بیماری مولتیپل اسکلروزیس، یک بیماری شایع عصبی است که به صورت مزمن و پیشرفته آشکار می شود. از دشواری های این بیماری، علت این بیماری است که به طور دقیق ناشناخته است. لذا، این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب، افسردگی و نشخوار فکری دو نوجوان 13 و 16 ساله ی مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در همدان صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر، تک موردی از نوع خط پایه ی چندگانه ی فرایند درمان انجام گرفت. شرکت کنندگان در این پژوهش شامل بیماران مراجعه کننده به کلینیک روان شناختی کودک و نوجوان همدان در تابستان 1399 بود که علاوه بر بیماری ام اس، دچار اختلالات روان شناختی قابل توجهی مانند اضطراب، افسردگی و نشخوار فکری بودند. نمونه ی مورد مطالعه شامل 2 نوجوان 13 و 16 ساله مبتلا به ام اس بود که در طی 8 جلسه درمان به پرسش نامه های افسردگی بک ویراست دوم (2000) (Depression Inventory-II) و اضطراب بک (1988) (Beck Anxiety Inventory) و مقیاس پاسخ نشخوارگونه ی Nolen-Hoxima (1991) در ده جلسه قبل از شروع درمان پاسخ دادند. در انتهای هر جلسه ی درمانی و پس از درمان آخرین جلسه، ارزیابی صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، میزان بهبودی در میزان اضطراب پس از 8 جلسه درمان برای مراجع اول، 42 درصد و میزان بهبودی برای مراجع دوم، 47 درصد بود و میزان بهبودی کلی برای هر دو مراجع، 44/5 درصد به دست آمد. میزان بهبودی افسردگی برای مراجعین اول و دوم به ترتیب 0/50، 0/50 و میزان بهبودی کلی 0/6 درصد و میزان بهبودی برای مراجع اول 65 درصد و برای مراجعین دوم 58 بوده و میزان بهبودی کلی، 61/5 درصد است (0/001 > P).

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی این دو آزمودنی، حاکی از اثربخشی بالینی درمان پذیرش و تعهد بر رویکرد اضطراب و افسردگی و نشخوار فکری آزمودنی ها بود. در نهایت، می توان گفت که این روش درمانی، موثر بوده و برای بررسی بیشتر اثربخشی آن، مطالعات ارزیابی کنترل شده ای در جهت رسیدن به نتیجه ی قطعی لازم است.

    کلیدواژگان: پذیرش و تعهد، اضطراب، افسردگی، نشخوارفکری، مولتیپل اسکلروزیس
|
  • Mehrnush Mostafayi, Behzad Imani* Pages 1-9
    Background and Objectives

    Given the great importance of mother and child health in the community, it is important to identify risk factors during cesarean delivery which is considered as one of the most common gynecological surgeries. Therefore, this study aimed to explore risk factors threatening the health of mother, fetus, and infant during cesarean delivery.

    Materials and Methods

    This grounded theoretical study was conducted in 2020 in Fatemieh Hospital in Hamadan. In this study, through purposive sampling, 25 semi-structured interviews were conducted with individuals involved in cesarean delivery. The accuracy of the data was checked using Lincoln and Guba criteria and analyzed based on Strauss and Corbin method.

    Results

    In this study, 3 categories and 8 sub-categories were identified, which include: 1.Background factors (high-risk pregnancy, abnormal fetus, and background risk factor), 2.environmental factors (Unfavorable medical equipment, unsafe electrosurgery, excessive workload), and 3.human factors (lack of skilled medical team and the individual errors of the medical team).

    Conclusions

    The results of this study showed that background, environmental and human factors can cause complications during cesarean delivery. Therefore, it is important to take in to account these results and apply appropriate management strategies to prevent the negative effects of identified factors to ensure the safety of the mother and child during surgery.

    Keywords: Cesarean Delivery, Fetus, Infant, Mother, Risk factors, Grounded theory
  • Reyhaneh Farhad Pour, Masoumeh Azmodeh*, Seyed Mahmoud Tabatabaei, Seyed Davood Hosseini Nasab Pages 10-16
    Background and Objectives

    The aim of this study was the modeling of loneliness in mothers with Children having learning disabilities (LD) in terms of social support with a mediating role of self-efficacy.

    Materials and Methods

    The present study was a descriptive study with structural equations. The statistical population of the study included all mothers with children having learning disabilities who referred to psychotherapy centers in Tabriz in year 2020. Among them, through random sampling, 300 people were selected and they completed the questionnaires of Loneliness Russell and Pilva and Cortona, 1980), Social Support (Sherborn and Stewart, 1991) and Self-efficacy (Nicholas, 1989).The obtained data were analyzed using correlation coefficient and path analysis statistical method with the help of SPSS and AMOS softwares.

    Results

    Findings showed that direct social support to self-efficacy (P = 0.0001, β = 0.360), is statistically significant. But direct social support to feeling lonely (P = 0.950, β = 0.007) is not statistically significant. Also, social support (P = 0.004, β = -0.141) was able to predict loneliness via negative and indirect method through self-efficacy.

    Conclusions

    According to the obtained results, it is possible to explain the role of social support and strengthen the self-efficacy of mothers with children having learning disabilities by conducting workshops and educational classes.

    Keywords: Specific Learning Disorder, Loneliness, Social support, Self Efficacy
  • Nahid Talebi*, Maryam Nikshenas Pages 17-23
    Background and Objectives

    Health literacy is recognized as one of the most important determinants of health for proper health decision making. On the other hand, Knowledge and attitude of people towards sports activities is an effective determinant in their decision to participate in health-oriented activities. The aim of this study was to investigate the relationship between health literacy and knowledge and attitude towards sports activities among high school adolescent girls.

    Materials and Methods

    The research method used was descriptive correlation. The statistical population of the study included all female high school students in Islamshahr, Tehran province. A sample of 341people was selected by multi-stage random sampling. The required data were collected using the Health Literacy Measure for Adolescents questionnaire and the Knowledge and Attitude Scale. Data were analyzed using Pearson correlation test and multivariate regression analysis.

    Results

    The results showed that there was a significant positive relationship between knowledge and attitude toward sports activities and health literacy (P < 0.05). All components of health literacy have the power to predict the level of awareness and attitude.

    Conclusions

    According to the results of this study, health literacy can play an important role in encouraging adolescents to participate in sports activities by raising awareness and positive attitude in students.

    Keywords: Health Literacy, Knowledge, Physical Activity, Attitude, Student
  • Sahar Paryab, Hamid Hojati*, Nafiseh Hekmatipour Pages 24-31
    Background and Objectives

    Cancer is one of the most common disease which is on the rise. This study was conducted to investigate the effect of Johnson's theory of behavior on the self-efficacy of mothers of children with cancer.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was performed on 66 mothers with children with cancer in centers caring for children with cancer via random sampling in 2020. Data were collected using two 20-item Domkai demographic and self-efficacy questionnaires, Data were analyzed using descriptive and analytical statistics.

    Results

    Paired t-test showed a significant difference between the two test groups before and after the intervention, but this test did not show a significant difference in the control group. However, Independent sample t-test did not show a significant difference before and after the intervention in the control group, but showed a significant difference in the experimental group.

    Conclusions

    The results of the study showed that Johnson's theory plays an important role in increasing the self-efficacy of mothers of children with cancer. Thus it's is suggested that when tailoring programs of child care, the needs of the mothers be addressed as well.

    Keywords: Behavioral, self-efficacy, mothers, cancer
  • Fatemeh Mirzaei, Fatemeh Cheraghi, Salman Khazai, Mohammad Rezaei, Mahdieh Seyedi, Fateme Mohammadi* Pages 32-39
    Background and Objectives

    Disability to recognize an emotional state is one of the most important behavioral problems in children with autism severely affects their interactions and consequently their parents' parental competence. Therefore, this study aimed to investigate the effect of emotional states on parental competence in children with autism.

    Materials and Methods

    The present study is a clinical trial study. Autistic children with autism were block randomly assigned to intervention and control groups. Children in the intervention group received ten 45-minute training sessions using 40 images related to four states of happiness, sadness, anger, and fear. Mothers in both groups completed the questionnaires at the beginning and one day after the intervention.

    Results

    Emotional state training has improved parental competence in the intervention group. Also, there was a statistically significant difference in the total and dimensional score of parental competence between the two groups (P< 0.001).

    Conclusions

    Teaching emotional states to children with autism improved parental competence in mothers. Accordingly, it is suggested that facial education be placed in the educational priorities of these children.

    Keywords: Emotional face, Children, Autism, Mother, Parental, Competence
  • Yusef Hamidzadeh Arbabi*, Afrooz Mardi, Mozghan Gaffari Moggadam, Mahsa Hosseinzadeh, Fatemah Rahimi Pages 40-48
    Background and Objectives

    Health personnel are among the most influential people in determining the type of delivery in mothers. Female medical students are considered as future health workers and future mothers of the society. The aim of this study was to determine the knowledge and attitude of female students of Ardabil University of Medical Sciences towards the advantages and disadvantages of different types of childbirth.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 188 female students living in dormitories of Ardabil University of Medical Sciences as a sample of all disciplines and entrances were randomly assigned to the study. The data collection tool was a researcher-made questionnaire including demographic information and knowledge and attitude questions about the benefits and complications of natural delivery and cesarean section. Data were collected by referring to the girls' dormitories of the university and analyzed.

    Results

    The results showed that the mean age of students was
    21.97 ± 2.07. 170 (90.4%) were single and 18 (9.6%) were married. The mean knowledge and attitude of students towards the type of delivery were 27.26 ± 4.03 and 33.76 ± 6.94, respectively. The relationship between knowledge and attitude was statistically significant (P < 0.05). The correlation between knowledge and attitude and demographic variables (age, marital status, field and place of residence) was not significant (P > 0.05).

    Conclusions

    The results of this study showed that about 20% of students had sufficient knowledge and attitude about the benefits and complications of natural childbirth and cesarean section. With increasing access to sexual health resources, low level of knowledge and attitude of students does not seem acceptable, so the necessary measures should be included, including the advantages and disadvantages of natural childbirth and cesarean section in the course of medical students, education through the media. Public and cyberspace and holding cultural educational workshops to increase the level of awareness and attitude of students.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Medical students, Type of delivery
  • Fatemeh Viyani, Saeid Zamani*, Narges Zamani Pages 49-56
    Background and purpose

    The aim of this study was to determine the effectiveness of impulse control training and dialectical behavioral therapy on unplanned, motor and cognitive impulsivity in adolescent girls with disordered mood disorders.

    Materials and Methods

    The present study is a quasi-experimental study with two experimental groups and one control group. The statistical population of the present study was girls with disordered mood disorder who were available in each group of 7 patients after diagnosis. Measurement tools included clinical interview based on DSM-5 and Bart (1994) Impulsivity Scale. During this period, the control group did not receive any intervention. The results were analyzed using multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the mean scores of the impulsivity subscales of the experimental group of impulse control and dialectical behavior therapy with the control group (p <0.001). There is a significant difference dialectically (p <0.001).

    Conclusion

    In the field of treatment and work with people who are in a state of crisis and impulsivity, impulse control and dialectical behavior therapy, considering its nature, seems to be very effective and promising.

    Keywords: Impulse control, Dialectical behavioral therapy, Impulsivity, Disruptive mood disorder
  • Yeganeh Parazdeh, Fatemeh Viyani, Saeid Zamani, Narges Zamani* Pages 57-63
    Background and Objectives

    Multiple sclerosis is a common neurological disease that typically manifests itself in advanced and chronic stages. The unknown nature of the etiology of this disease is a big problem. The current study was carried out to evaluate the efficacy of acceptance and commitment based study on psychological issues like anxiety, depression and rumination in a 13 and a 16 year old adolescents with multiple sclerosis.

    Materials and Methods

    The present study was a single case of multiple baseline type of treatment process. Participants in this study were patients who referred to the Hamadan Child and Adolescent Psychological Clinic in the summer of 1399 and in addition to MS suffered from significant psychological disorders such as anxiety, depression and rumination. The study sample consisted of 2 adolescents 13 and 16 years old with MS who volunteered to participate in this study. According to the ethical criteria after the study, members of the control group also received the independent variable (acceptance and commitment-based education) during 8 sessions. Beck Depression Inventory (2000) and Beck Anxiety Inventory (1988) and the Nolen-Hoxima (1991) Ruminant Response Scale were assessed in ten sessions before treatment, at the end of each treatment session, and after the last session.

    Results

    The results showed that the rate of improvement in anxiety after 8 sessions of treatment for the first client was 42% and the rate of recovery for the second client was 47% and the overall recovery rate for both clients was 44.5%. The rate of recovery of depression for the first and second clients was 0.50, 0.50 and 0.6%, respectively, and the rate of overall recovery was 65.06%, the rate of recovery for the first client was 65%, and for the second client was 58%, and the overall recovery rate was 61.5% (P < 0.001).

    Conclusions

    The results of the study of these two subjects indicated the clinical effectiveness of acceptance and commitment therapy on the subjects' anxiety, depression and rumination approaches. Finally, it can be said that this method of treatment is effective and to further evaluate its effectiveness, controlled evaluation studies are needed to achieve a definitive result.

    Keywords: Acceptance, Commitment, Anxiety, Depression, Ruminant, Multiple Sclerosis