فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 47، زمستان 1400)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 47، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/20
  • تعداد عناوین: 5
|
  • علی محسنی فر، جعفر علی قادری صفحات 1-48
    زمینه و هدف

    نیروی انتظامی به دلیل ماموریت های متعددی که دارد و در برخورد با مجرمان نیاز به دستگیری داشته و هم چنین درگیری با اشرار و برهم زنندگان نظم و امنیت اجتماعی در جامعه نیازمند مهارت های رزمی و دفاع شخصی است؛ از این رو هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی چالش های توسعه ورزش رزمی و دفاع شخصی در فرماندهی انتظامی مازندران است.

    روش

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی - تحلیلی است که برحسب نحوه گردآوری داده ها، آمیخته و ازنظر هدف، کاربردی است. جامعه پژوهش شامل فرماندهان انتظامی، مربیان ورزش های رزمی، مدیران، کارشناسان تربیت بدنی فرماندهی انتظامی استان مازندران و روسای هییت ورزش های رزمی استان مازندران است که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. در مرحله اول از طریق تحلیل محتوای پژوهش های انجام شده، کدهای مربوطه استخراج شد و در مرحله دوم پس از مصاحبه با متخصصان، چالش ها شناسایی شد. در مرحله اول و دوم، چالش های شناسایی شده در گروه دلفی بررسی شد؛ در این دو مرحله چالش هایی که حداقل 70 درصد دارای پاسخ مثبت بودند برای مرحله بعد باقی ماندند. در مرحله نهایی رتبه بندی چالش های شناسایی شده در دو مرحله قبل با استفاده از پرسش نامه پنج گزینه ای لیکرت انجام شد و در این مرحله پرسش نامه در بین 384 نفر از جمله فرماندهان انتظامی، مربیان ورزش های رزمی، مدیران، کارشناسان تربیت بدنی، کارکنان فرماندهی انتظامی استان مازندران و روسای هییت ورزش های رزمی استان مازندران پخش شد. برای روایی محتوایی پرسش نامه با 6 تن از اساتید مدیریت ورزشی مشورت شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون فریدمن استفاده شد.

    یافته ها:

     با توجه به یافته های پژوهش می توان به عنوان ابزار تحلیلی پیرامون عوامل موثر بر توسعه ورزش رزمی و دفاع شخصی در فرماندهی انتظامی استان مازندران مبنای عمل قرار گیرد تا به گونه ای منطقی و اصولی به حل چالش های این حوزه و توسعه ورزش رزمی و دفاع شخصی در فرماندهی انتظامی استان مازندران پرداخت.

    کلیدواژگان: چالش، ورزش رزمی، دفاع شخصی، فرماندهی انتظامی، مازندران
  • مریم تقوایی یزدی صفحات 73-96

    پژوهش حاضر با هدف تاثیر ثبات مدیریت بر حرفه ای گرایی با رویکرد شایسته سالاری (مطالعه موردی کارکنان نیروی انتظامی استان مازندران) صورت گرفت. پژوهش از ماهیت توصیفی برخوردار است و از نظر شیوه اجرا یک پژوهش پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان نیروی انتظامی استان مازندران که در محدوده قلمرو زمانی پژوهش اشتغال دارند. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه به تعداد 214 نفر تعیین می شود. انتخاب افراد در نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ای صورت گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه حرفه ای گرایی کریمی و همکاران (1391)، پرسش نامه شایسته سالاری ابطحی و عبد صبور (1389) و پرسش نامه ثبات مدیریت شخم کار (1390) بود. در تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از آزمون هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون و به منظور بررسی برازش مدل های عاملی از شاخص های مجذور کای و شاخص نیکویی برازش از طریق نرم افزار spss و Amos استفاده شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که ثبات مدیریت بر حرفه ایی گرایی با رویکرد شایسته سالاری در کارکنان نیروی انتظامی استان مازندران تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: ثبات مدیریت، شایسته سالاری، حرفه ای گرایی
  • حدیثه رمضانی فر، محمدعلی آدیش صفحات 97-132
    زمینه و هدف

    ضرورت مبارزه و پیش گیری از وقوع جرم شرایطی را فراهم می کند تا ما از ظرفیت های موجود اجتماعی با رویکرد پیش گیری از وقوع جرم بیش تر استفاده کنیم. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد پلیس با نهادهای مردمی در پیش گیری از جرایم است.

    روش

    این پژوهش به روش توصیفی با نمونه گیری سهمیه ای و حجم نمونه 278 نفر در استان مازندران و در شهرهای تنکابن، آمل و ساری انجام گرفته است. ابزار اندازه گیری متغیرها پرسش نامه برگرفته از پژوهش های مختلف است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss و Amos انجام گرفته است.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش بیان گر آن است که هم بستگی نهادهای مردمی با پلیس در پیش گیری از جرم 567/0 که نشان دهنده هم بستگی بالا بوده و 31/0 از تغییرات پیش گیری از جرم را ابعاد مختلف تعامل نهادهای مردمی با پلیس تعیین می کنند. با توجه به نتایج پژوهش مذاکره بیش ترین تاثیر را در پیش گیری اجتماعی و وضعی از جرایم دارد و کمیته مشورتی بیش ترین تاثیر را بر پیش گیری انتظامی دارد. نتایج نشان می دهد ضریب هم بستگی ابعاد تعامل و پیش گیری 567/0 است. هم چنین با توجه به میزان ضریب تعیین R2</sup> مشخص می شود که شاخص های تعامل در مجموع 32/0 درصد تغییرات پیش گیری از جرم را پیش بینی می کنند. بنابراین با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان بیان داشت که تعامل نهادهای مردمی با پلیس در پیش گیری از جرایم مثبت و معنی دار است.

    کلیدواژگان: تعامل، سازمان های مردم نهاد، نیروی انتظامی، پیشگری از جرم
  • سید مهدی احمدی بالادهی صفحات 133-150

    از آن جا که تغییرات محیطی بر بسیاری از وجوه سازمان اثر می گذارد، سازمان ها برای ادامه حیات خود، باید با بهره گیری از راه کارهای مناسب، خود را به صورت پویا با تغییرات محیطی وفق دهند. یکی از بهترین روش ها برای مقابله با تغییرات محیطی، هدایت سازمان به سمت چابک بودن است. بر این اساس، یکی از راه های چابکی سازمان ها، حمایت سازمانی ادراک شده توسط کارکنان است. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی نقش حمایت سازمانی ادراک شده بر چابکی منابع انسانی با نگاهی بر کارکنان مشغول به خدمت در شهرهای ساحلی است. پژوهش از حیث هدف کاربردی است، زیرا می توان از نتایج این پژوهش جهت ارتقای اثربخشی سازمانی در فرماندهی انتظامی استان مازندران استفاده کرد و به طور خاص می خواهیم از نتایج این پژوهش در جهت ارتقای اثربخشی سازمانی، در این فرماندهی استفاده کرده باشیم و به صورت میدانی به روش پیمایشی با تحلیل هم بستگی و تبیین آن در جامعه آماری انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان شهرهای ساحلی فرماندهی انتظامی استان مازندران تشکیل می دهد که نمونه آماری برابر 253 نفر است. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه استاندارد حمایت سازمانی ادراک شده آلن و همکارانش (2008) و پرسش نامه استاندارد چابکی منابع انسانی گلدمن و همکاران استفاده شده است که پژوهش از نوع کمی است. روایی پرسش نامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 86/0 و 74/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آزمون T با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که حمایت سازمانی ادراک شده اثر مثبت و معنادار بر چابکی منابع انسانی دارد. هم چنین ابعاد حمایت سازمانی ادراک شده (ویژگی های شغلی، تنش های شغلی و فعالیت های سازمانی) اثر مثبت و معنادار بر چابکی منابع انسانی دارند. با توجه به آزمون فریدمن نیز به ترتیب بیش ترین میانگین اختصاص به تنش های شغلی و سپس فعالیت های سازمانی و در نهایت ویژگی های شغلی قرار داشته است.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی ادراک شده، چابکی منابع انسانی، فرماندهی انتظامی استان مازندران
  • محسن نیازی، سیده صباح متولیان، هادی رازقی مله، زری خلیلی لاریمی صفحات 151-183

    در پژوهش حاضر تاثیر آموزش تنظیم هیجانی بر امیدواری، شادکامی و خشم نوجوانان کانون اصلاح و تربیت شهرستان نکا مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. این پژوهش به روش نیمه آزمایشی اجرا شده است و تعداد 30 نفر در این پژوهش به عنوان نمونه مشارکت داشته اند که از این تعداد 15 نفر به صورت تصادفی در گروه کنترل و 15 نفر دیگر در گروه آزمایش قرار گرفته اند. لازم به ذکر است که در این پژوهش، نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شده است. در این مطالعه جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه شادکامی آکسفورد، پرسش نامه امید به زندگی میلر و پرسش نامه خشم نواکو استفاده شده است. پس از اجرای پیش آزمون و اجرای آموزش تنظیم هیجانی برای گروه آزمایش و اجرای پس آزمون، یافته ها نشان داده است که آموزش تنظیم هیجانی بر امیدواری، شادکامی و خشم نوجوانان کانون اصلاح و تربیت شهرستان نکا تاثیر معناداری دارد. لازم به ذکر است که میزان تاثیر آموزش تنظیم هیجانی بر امیدواری، شادکامی و خشم نوجوانان کانون اصلاح و تربیت نکا (793/0) است.

    کلیدواژگان: آموزش تنظیم هیجانی، امیدواری، شادکامی، خشم، نوجوانان، کانون اصلاح و تربیت
|
  • ali mohsenifar, jafar ali ghaderi Pages 1-48
    Background and Purpose

    The police force, due to its various missions and the need to arrest in dealing with criminals, as well as the fight against miscreants and disruptors of social order and security in society, requires combat skills and self-defense; Therefore, the purpose of this study is to identify and rank the challenges of developing martial arts and self-defense in Mazandaran Disciplinary Command.

    Methods

    The present study is a descriptive-analytical study that is mixed in terms of how data is collected and is applied in terms of purpose. The study population included police commanders, martial arts instructors, managers, physical education experts of Mazandaran Province Disciplinary Command and heads of Mazandaran Province Martial Arts Board who were selected using purposive and available sampling method. In the first stage, by analyzing the content of the research, the relevant codes were extracted and in the second stage, after interviewing experts, the challenges were identified. In the first and second stages, the identified challenges in the Delphi group were examined; In these two stages, challenges that at least 70% had a positive response remained for the next stage. In the final stage, the challenges identified in the previous two stages were ranked using a five-point Likert questionnaire.

    Findings

    According to the research findings, it can be used as an analytical tool on the factors affecting the development of martial arts and self-defense in the police command of Mazandaran province to logically and principally solve the challenges in this area and the development of martial arts and self-defense in the police command. Mazandaran province paid.

    Keywords: Challenge, Martial Arts, Self Defense, disciplinary command, Mazandaran
  • maryam taghvaee yazdi Pages 73-96

    The aim of the present study was to investigate the effect of management stability on professionalism with a meritocracy approach (a case study of law enforcement personnel in Mazandaran province). The research is descriptive in nature and is a survey research in terms of implementation method. The statistical population of the study is all police officers in Mazandaran province who are employed within the scope of the investigation. Using Krejcie and Morgan table, the sample size is determined to be 214 people. Individuals in the statistical sample were selected through cluster random sampling. Data collection tools included Karimi et al.'s professionalism questionnaire (2012), Abtahi and Abd Sabour (2010) meritocracy questionnaire and plowman management stability questionnaire (2011). In analyzing the research data, Pearson correlation test and regression analysis were used to evaluate the fit of factor models, chi-square indices and goodness-of-fit index through SPSS and Amos software. The results of the study showed that management stability has an effect on professionalism, meritocracy with meritocracy approach in law enforcement personnel of Mazandaran province.

    Keywords: Management stability, Meritocracy, professionalism
  • hadiseh ramzanifar, mohamadali adish Pages 97-132

    Background and Purpose:

     The need to fight and prevent crime provides the conditions for us to make more use of existing social capacities with a crime prevention approach. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of police dimensions with public institutions in crime prevention.

    Method

    This descriptive study was conducted by quota sampling and sample size of 278 people in Mazandaran province and in Tonekabon, Amol and Sari cities. The tool for measuring variables is a questionnaire taken from various researches. For data analysis, SPSS and Amos software were performed.

    Findings

    The results of the study indicate that the correlation between public institutions and the police in crime prevention is 0.567 which indicates a high correlation and 0.31 of the crime prevention changes are determined by different dimensions of public institutions' interaction with the police. According to the research results, negotiation has the greatest impact on social prevention and the status of crime, and the Advisory Committee has the greatest impact on disciplinary prevention.The results of the above table show that the correlation coefficient of interaction and prevention dimensions is 0.567. Also, according to the coefficient of determination R2, it is clear that interaction indicators predict a total of 0.32% of crime prevention changes. Therefore, according to the results of the present study, it can be said that the interaction of public institutions with the police in preventing crimes is positive and significant.

    Keywords: interaction, NGOs, Law Enforcement, Crime Prevention
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi Pages 133-150

    Because environmental change affects many aspects of the organization, organizations must dynamically adapt to environmental change in order to survive. One of the best ways to deal with environmental change is to lead the organization toward agility. Accordingly, one of the ways for organizations to be agile is the organizational support perceived by employees. The purpose of this study is to evaluate the role of perceived organizational support on human resource agility by looking at employees working in coastal cities. The research is practical in terms of purpose, because the results of this research can be used to improve organizational effectiveness in the disciplinary command of Mazandaran province, and specifically we want to use the results of this research to improve organizational effectiveness in this command and in the field. It was done by survey method with correlation analysis and its explanation in the statistical population. The statistical population of the study consists of all employees of coastal cities of the Disciplinary Command of Mazandaran Province, which is a statistical sample of 253 people. The standard questionnaire of perceived organizational support of Allen et al. (2008) and the standard questionnaire of human resource agility of Goldman et al. Were used to collect research data. The research is a quantitative type. The validity of the questionnaires was confirmed by respected professors and its reliability was 0.86 and 0.74 using Cronbach's alpha formula, respectively. T-test was used to analyze the data using SPSS software. The results show that perceived organizational support has a positive and significant effect on human resource agility. Also, the dimensions of perceived organizational support (job characteristics, job stress and organizational activities) have a positive and significant effect on human resource agility. According to Friedman test, the highest average was assigned to job stress and then organizational activities and finally job characteristics, respectively.

    Keywords: Perceived Organizational Support, human resource agility, Mazandaran Disciplinary Command
  • mohsen niazi, seyedeh sabah motevalian, hadi razeghi maleh, zari khalili larimi Pages 151-183

    In the present study, the effect of emotional regulation training on the hope, happiness and anger of adolescents in Neka city has been studied. This research was carried out using a semi-experimental method and 30 individuals participated in this research as a sample, of which 15 were randomly assigned to the control group and 15 others in the experimental group. It should be noted that in this study, sampling was done by simple random method. In this study, the Oxford Happiness Questionnaire, Miller Life expectancy Questionnaire and Novako Anger Questionnaire were used to collect data. After performing pre-test and performing emotional regulation training for the experimental group and performing post-test, the findings show that emotional regulation training has a significant effect on the hope, happiness and anger of adolescents in the Neka city correctional center. It should be noted that the effect of emotion regulation training on hope, happiness and anger of adolescents of Neka Correctional Center (0.793).

    Keywords: Emotion setting training, hope, Happiness, anger, Teens, correctional center