فهرست مطالب

سلامت و آموزش در اوان کودکی - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1400)

نشریه سلامت و آموزش در اوان کودکی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/09
  • تعداد عناوین: 6
|
  • منصوره کریم زاده، جواد کاظمی* صفحات 13-25

    مقدمه:

     این تحقیق به مقایسه عناصر رمزی نقاشی در کودکان عادی و اتیسم از طریق آزمون نقاشی آدمک پرداخت.

    روش پژوهش: 

    نوع مطالعه در این پژوهش از نوع مطالعات علی- مقایسه ای بود. جامعه مورد نظر کلیه کودکان اتیسم مقطع ابتدایی و کودکان عادی 6 ساله واقع در شهر تهران در سال 1398 بودند. با استفاده از روش کوکران جهت بر آورد نمونه مورد نظر 30 نفر از کودکان عادی(مهدکودک های نیک گلان-نغمه های زندگی-علی و رضا-باغ گل) و30 نفر از کودکان اتیسم از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ای از مناطق مختلف تهران انتخاب شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش نسخه ایرانی نقاشی آدمک رنگی سال 1372 استفاده شد. با استفاده از آزمون T مستقل داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تفاوت معناداری در ترسیم مقیاس های سر ، لباس ها ، طرح بدنی ، رنگ و محل ترسیم نقاشی کودکان عادی؛ با اتیسم وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با استفاده عناصر رمزی موجود در نقاشی کودکان اتیسم در مقایسه با کودکان عادی می توان دنیای شناختی، عاطفی هیجانی، نیاز ها و امیال و آرزوهای نهفته و در نهایت مسایل ارتباطی پی برد.

    کلیدواژگان: اتیسم، کودک عادی، عناصر نقاشی، شخصیت
  • سعید سجادی اناری*، غلامعلی افروز، معصومه ضابطی آرانی صفحات 27-45
    مقدمه

    پیوند روشنی بین کیفیت برنامه سال های اولیه کودکی و موفقیت تحصیلی و اجتماعی فرد در سال های آتی زندگی وجود دارد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف واکاوی نگرش مادران نسبت به مهارت های شناختی-اجتماعی در کودکان پیش دبستانی به انجام رسید.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش مطالعه حاضر، کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. نمونه پژوهش 20 نفر از مادران بودند که با روش نمونه گیری هدفمند از نوع ملاکی انتخاب شدند. داده های این پژوهش با تکیه بر تجارب زیسته مادران و با انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته در مورد نگرش مادران نسبت به مهارت های شناختی- اجتماعی مورد واکاوی قرار گرفت. بررسی روایی صوری پرسش های مصاحبه، با نظراساتید گروه روان-شناسی و صاحب نظران حوزه پژوهش های کیفی انجام شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش هفت مرحله ای کلایزی و نرم افزار MAXODA نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر در 2 مضمون اصلی، مهارت های شناختی با 7 زیرمضمون «حافظه فعال، پردازش دیداری، بازشناسی، یادآوری و پردازش اطلاعات، حل مساله و بازی های هدفمند» و مهارت های اجتماعی با 4 زیرمضمون « خانواده، کلاس های آموزشی، ارتباط با همسالان و توانمندی در مهارت های اجتماعی» به دست آمد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به این که موفقیت کودکان در مدرسه به رویدادهایی بستگی دارد که قبل از سن مدرسه تجربه کرده اند، لازم است که کودکان قبل از ورود به دبستان با انجام برنامه های هدفمند در مهارت های بنیادی مانند مهارت های شناختی و اجتماعی که لازمه موفقیت تحصیلی در سنین مدرسه است، توانمندی کسب کنند.

    کلیدواژگان: مهارتهای شناختی- اجتماعی، نگرش، مادران، کودکان پیش دبستانی
  • پریسا ایران نژاد*، فاطمه فریده تهرانی صفحات 47-61
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه تطبیقی آموزش پیش از دبستان ایران و کره جنوبی انجام شد.

    روش پژوهش:

     از نظر هدف کاربری و از نظر ماهیت ، تحلیلی-توصیفی با استفاده از تکنیک برودی بود. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه اسناد مربوط به آموزش پیش دبستان دو کشور ایران و کره جنوبی اعم از مقالات موجود در سایت جهاد دانشگاهی و اسناد سایت وزارت آموزش و پرورش ،پایان نامه های مربوط به نظام آموزش وپرورش پیش از دبستان کشور های مختلف مندرج در سایت ایران داک و مجموعه مقالات کنگره های علمی پیش دبستان، در سال 1399بود. روش های گرد آوری اطلاعات کتابخانه ای و از روش فیش برداری استفاده شد و برای تحلیل داده ها از تحلیل محتوا به صورت توصیفی-تحلیلی با استفاده از چهار مرحله تکنیک برودی (توصیف ، تفسیر ، مقایسه و همجواری) استفاده گردید.

    یافته ها: 

    از نظر شباهت ها و تفاوت ها، در هردو کشور، پیش دبستانی اجباری می باشد. فقدان قوانین و مقرارت قابل قبول برای مربیان، آموزش ها و مدارک تحصیلی پایین و گاهی استفاده از معلمان بازنشسته آموزش و پرورش، نسبت مربی به دانش اموز 1 به 25 ، کمبود فضای آموزشی و عدم تناسب محیط و امکانات با سن کودک و مدیریت متمرکز در ایران، در مقابل درکره جنوبی دوره دو ساله و با تایید دانشگاه و با مدارک بالاتر در کودکستان، نسبت مربی به دانش اموز 1 به 21، تناسب محیط و امکانات با سن کودک و مدیریت غیر متمرکز دیده می شود. از نظر هزینه های دولت در زمینه آموزش پیش دبستانی هر دو کشور ایران و کره جنوبی در مقایسه با کشور های پیشرفته هزینه کمی در این زمینه اختصاص داده اند.

    بحث و نتیجه گیری

    کمبود های موجود در سیستم آموزش پیش از دبستان ایران سبب کاهش سطح کیفی آموزش و مراقبت از کودکان شده و در نتیجه به هنگام ورود به دوره آمادگی شرایط و انگیزه لازم را برای آموزش ندارند و بدون مشارکت و سرمایه گذاری قوی دولت دستیابی به توسعه کمی وکیفی دوره پیش دبستانی با موانع بسیار جدی علی الخصوص در زمینه آموزش کودکان خانواده های کم درآمد و مناطق دوزبانه و مربیان مجرب روبرو است و این امر در سایه فرهنگ سازی درست، مشارکت بیشتر دولت و ارتقاء سطح کمی و کیفی مراکز پیش دبستانی امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: پیش دبستان، مطالعه تطبیقی، کودک، ایران، کره جنوبی
  • محمدحسن صدفی*، محمدرضا مسجدسرایی، غلامعلی افروز صفحات 63-77

     مقدمه:

     پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه استرس والدگری و راهبردهای مقابله ای در مادران کودکان مبتلابه اختلال طیف اتیسم و مادران کودکان سالم پرداخت.

    روش پژوهش: 

    طرح مطالعه حاضر همبستگی و از نوع علی و مقایسه ای است. جامعه ی آماری این پژوهش شامل تمامی مادران کودکان سالم و مادران کودکان مبتلابه اختلال طیف اتیسم بودند که در زمان اجرای تحقیق به مراکز سازمان دهی، درمان و توان بخشی اختلالات اتیستیک مناطق 5 و 6 شهر تهران مراجعه کردند به روش دردسترس انتخاب کردیم. جحم نمونه توسط پیشینه پژوهش محاسبه شد. تعداد اعضای نمونه شامل50 نفر از مادران کودکان سالم و50 نفر از مادران دارای فرزند مبتلابه اختلال طیف اتیسم بودند که به مراکز انتخاب شده در مناطق 5 و 6 شهر تهران مراجعه کردند و در پژوهش شرکت نمودند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ی استرس والد گری بری جونز (1995) و پرسشنامه ی راهبردهای مقابله با استرس لازاروسو فولکمن (1985) بود. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از مقایسه میانگین های مستقل T دو گروه مستقل و تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    با توجه به میانگین های به دست آمده، راهبرد مقابله ای مسیله مدار مادران کودکان سالم به طور معنادار بیشتر از راهبرد مقابله ای مسیله مدار مادران دارای کودکان مبتلابه طیف اتیسم است. همچنین راهبرد مقابله ای هیجان مدار مادران کودکان سالم به طور معناداری کمتر از راهبرد مقابله ای هیجان مدار مادران کودکان مبتلابه طیف اتیسم است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داده بین مادران کودکان طیف اتیسم و مادران کودکان سالم ازنظر استرس والدگری و راهبردهای مقابله ای تفاوت معنادار وجود دارد و مادران کودکان طیف اتیسم نسبت به مادران کودکان عادی بیشتر از راهبردهای مقابله ای هیجان مدار و کمتر از راهبردهای مقابله ای مسیله مدار استفاده می کنند. بنابراین هردو فرضیه ی پژوهش حاضر تایید شدند.

    کلیدواژگان: استرس والدگری، راهبردهای مقابلهای، اختالل طی اتیسم، مادران
  • سعید منصوری* صفحات 79-92
    مقدمه

    امروزه در سراسر کشورهای دنیا روش های نوین آموزشی در حال گسترش هستند؛ روش های مبتنی بر بازی سرآمد تمام روش هاست چرا که این بازی ها اغلب با استقبال یادگیرندگان روبرو می گردد. این پژوهش با هدف تبیین تاثیر بازی های پیش دبستانی بر مهارت های ذهنی و اجتماعی کودکان مراکز پیش دبستانی انجام گرفت.

    روش پژوهش:

     مطالعه حاضر از نوع شبه تجربی با گروه کنترل و آزمایشی به صورت طرح پیش آزمون- پس آزمون انجام گرفت. جامعه آماری شامل 8467 کودک پیش دبستانی بود که در گروه سنی 5 تا 6 سال مشغول به تحصیل بودند که از بین آن ها 120 نفر به صورت تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. کودکان شرکت کننده در پژوهش به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. پس از یکسان سازی گروه ها ابتدا از کل شرکت کنندگان، که 60 نفر آن ها پسر و 60 نفر دختر بودند پیش آزمون بصری - حرکتی بندر گشتالت به منظور سنجش مهارت های ذهنی از کودکان گرفته شد و پرسشنامه ی مهارت های اجتماعی ماتسون به منظور سنجش مهارت های اجتماعی کودکان در اختیار معلمان قرار داده شد. سپس از هر گروه 30 نفر به صورت تصادفی به عنوان گروه آزمایش و 30 نفر نیز به عنوان گروه کنترل انتخاب گردیدند و بازیها به گروه های آزمایش طی دو ماه و هرهفته دو جلسه ی یک و نیم ساعته آموزش داده شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های تحقیق میزان تاثیر مداخله متغیر مستقل (بازی های پیش دبستانی) 16/0 بوده است، یعنی 16 درصد واریانس نمرات پس آزمون متغیر مهارت ذهنی کودکان به تاثیر بازی های پیش دبستانی بوده است. بدین معنا که بازیهای پیش دبستانی موجب افزایش مهارت ذهنی کودکان پیش دبستانی شده است. همچنین میزان تاثیر مداخله متغیر مستقل (بازی های پیش دبستانی) 28/0 بوده است، یعنی 28 درصد واریانس نمرات پس آزمون متغیر مهارت های اجتماعی کودکان به تاثیر بازیهای پیش دبستانی بوده است. بدین معنا که بازی های پیش دبستانی موجب افزایش مهارت های اجتماعی کودکان شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    می توان بیان داشت که بازی های دوره پیش دبستانی توانسته است مهارت های ذهنی و اجتماعی کودکان را بهبود بخشد. بر این اساس بازی های دوره پیش دبستانی باید همسو با این اهداف طراحی و اجرا شوند.

    کلیدواژگان: بازی های پیش دبستانی، مهارت های ذهنی، مهارت های اجتماعی، کودکان پیش دبستانی
  • زهرا شیرخانلو، سیامک طهماسبی*، علیرضا محمدی آریا، پوریا رضاسلطانی صفحات 93-114
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک های دلبستگی، سلامت روان والدین و فرزندپروری با مشکلات رفتاری کودکان با واسطه گری دلبستگی کودکان پیش دبستان انجام شد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن، کلیه والدین کودکان 6 ساله مراکز پیش دبستانی شهر تهران بود. نمونه آماری شامل 237 نفر از والدین کودکان 6 ساله مراکز پیش دبستانی شهر تهران بود که به روش نمونه برداری خوشه ای چند مرحله ای انجام شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های سبک های دلبستگی بزرگسال هزن وشیور (1990و 1987)، سبک های فرزندپروری بامریند (1973)، سلامت عمومی گلدبرگ وهیلر (1979)، مشکلات رفتاری مهدکودک و پیش دبستان (1994) دلبستگی میانه کودکی هالپرن وکاپنبرگ (2006) استفاده شد.تجزیه وتحلیل داده ها توسط نرم افزارspss 23 و Lisrel انجام شد. 

    یافته ها:

    نتایج نشان داد هر سه متغیر دلبستگی والدین، سبک فرزندپروری و سلامت روانی به صورت غیرمستقیم و با میانجی گری دلبستگی کودک می تواند مشکلات رفتاری را پیش بینی کند. همچنین تحلیل مسیر نشان داد که ضرایب استاندارد شده ی دلبستگی والدین و سلامت روانی و سبک فرزندپروری، بر روی دلبستگی کودک معنادار و منفی است. دلبستگی والدین، سلامت روان و سبک فرزندپروری با مشکلات رفتاری کودکان مرتبط می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    سبک های دلبستگی توانسته است نقش میانجی گری در رابطه معنی دار سبک های فرزندپروری و سلامت روان والدین با مشکلات رفتاری کودکان می باشد. بنابراین اجرای برنامه های آموزشی مناسب برای بهبود سبک های دلبستگی کودک و والد، ارتقا سلامت روان والدین وسبک های فرزندپروری مناسب می تواند برکاهش مشکلات رفتاری کودکان موثر باشد.

    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، سبک فرزندپروری، سلامت روان، مشکلات رفتاری کودکان
|
  • Mansoureh Karimzadeh, Javad Kazemi* Pages 13-25
    Introduction

    This study investigated the symbolic elements of colored drawings in autistic children in comparison with normal ones through a "Draw-a-Person" test.

    Research Method

    The peresent research is a Causal-Comparative study. The statistical population of this study was all autistic children in elementry grade and normal children in range of 6 years old in 2019 of Tehran Province. The sample population was estimated by Cochran's method and random cluster sampling. The size of sample was 30 normal children who were chosen from different kindergartens(including: Nik Golan, Naghmehaye Zendegi, Ali and Reza, and Bagh-e-Gol) and 30 autistic children who were selected from different districts of Tehran Province. The instrument used in this research was the Iranian 1993-version of colored "Draw-a-Person" test. Data were analyzed by Independent T-test.

    Results

    The results showed that there was a significant difference in drawing scales of the head, clothes, body design, color, and place of drawing between normal children and autistic ones.

    Discussion

    The cognitive and emotional-sentimental world, hidden needs, intents and desires, and finally communicational issues can be understood from the symbolic elements of the colored drawings of autistic children in comparison with normal ones.

    Keywords: Autistic Children, Normal Children, Symbolic Elements of Drawing, Personality
  • Saiid Sajjadi Anari*, GholamAli Afrooz, Masoumeh Zabeti Arani Pages 27-45
    Introduction

    There is a clear correlation between the quality of early childhood educational programs and future academic and social success of a person. Therefore, the present study investigated mothers' attitudes toward cognitive-social skills of preschool children.

    Research Methods

    The present study was qualitative-descriptive phenomenological research. The sample consisted of 20 mothers selected by a targeted sampling with two criterions including at least a bachelor degree and one child in preschool age. The data of this study were analyzed based on the lived experiences of mothers and by conducting semi-structured interviews about mothers' attitudes toward cognitive-social skills of children. In order to verify the validity and formality of the interview questions, professors of psychology and experts in qualitative research had been consulted. Then, all obtained data were analyzed by the seven-step Colaizzi and MAXODA software version 18.

    Results

    The present study eventuated in 2 main themes, seven subsets of cognitive skills consisted of dynamic memory, visual processing, recognition, recall and information processing, problem solving and purposeful plays, and four subsets of social skills including family, training classes, communication with peers and qualifications in social skills.

    Discussion

    As children's success at school depends on events they have experienced before the school age, it seems necessary to engage them in basic skills improvement programs such as cognitive and social skills improvement programs which appear essential for later academic success at school age.

    Keywords: Cognitive-Social Skills, Attitudes, Mothers, Preschool Children
  • Parisa Iran-Nezhad*, Fatemeh Farideh Tehrani Pages 47-61
    Introduction

    Preschool education improves in order to increase the efficiency and progress of educational conditions for children. The aim of this study was to make a comparative comparison of preschool education in Iran and South Korea.

    Research Methods

    The purpose of this study was a user-based one and its nature was analytical-descriptive. The statistical population in this study was all documents existed in Preschool Educational Systems of Iran and South Korea consisted of articles and reports which were uploaded on website of Academic Center for Education, Culture and Research, documents on Ministry of Education website, theses related to the preschool systems of different countries which were recorded on irandoc website, and a collection of articles of scientific congresses all about preschool systems which have been held in 2020. The data were collected by library and note taking methods. Then the data were analyzed in a content descriptive-analytical manner in line with Jorj F Berdy's four-stage approach (description, interpretation, comparison and coherence).

    Results

    Research findings indicate that enrollment in preschools in both countries is compulsory. Unfortunately, there is no rules and regulations for preschool instructors' admissions in Iran, the teachers often have low educational degrees and qualifications, and sometimes the retired staff are employed. In contrast, in South Korea, a two-year course along with university approval and higher qualifications are necessary for acceptance in preschools. The ratio of instructor to student in Iran is 1 to 25, though this ratio is 1 to 21 in South Korea, which considered as a significant numerical advantage. In terms of governmental funds and expenditures on preschool education, both countries have spent less budgets than developed countries. In Iran, educational space, environment and facilities are inadequate with regard to the age of the child compared with South Korea. In contrast to South Korea, management in Iran is more centralized and focused.

    Discussion

    The shortcomings of preschool educational systems in Iran have reduced the quality of education and nursing the children. Therefore, these centers often do not have the necessary conditions and motivation for entering the preparatory period. It seems to be difficult to achieve appropriate development for these centers unless government shows a strong participation and investment. On the other hand, the quantity and quality of preschools education are facing very serious obstacles, especially with regards to children from low-income families and bilingual areas and provision of experienced educators, and all these become true along with proper culture development, more government participations, and improvement of quality and quantity of preschool centers.

    Keywords: Preschool Children, Comparative study, Iran, South Korea
  • MohammadHassan Sadafi*, MohammadReza Masjed-Saraee, GholamAli Afrooz Pages 63-77
    Introduction

    The present study examined and compared parenting stress and coping strategies of mothers of children with autism spectrum disorder and mothers of healthy children.

    Research Methods

    The statistical population of this study included all mothers of healthy children and mothers of children with autism spectrum disorder who referred to the centers for organizing, treating and rehabilitating autistic disorders in districts 5 and 6 of Tehran. Sample size was calculated by research background. The sample size included 50 mothers of healthy children and 50 mothers of children with autism spectrum disorder who referred to selected centers in districts 5 and 6 of Tehran Province who were participated in the study. Research instruments included the Gary Barry Jones (1995) Parental Stress Questionnaire and the Lazarus-Folkman (1985) Stress Coping Strategies Questionnaire. After the data had been collected, the data were analyzed by Multivariate Analysis of Variance and comparing the independent means of T between two independent groups.

    Results

    According to the obtained means, the problem-oriented coping strategy of mothers of healthy children was significantly more than the problem-oriented coping strategy of mothers of children with autism spectrum disorders. Also, the emotion-coping strategy of mothers of healthy children was significantly less than the emotion-coping strategy of mothers of children with autism spectrum disorders.

    Discussion

    The results showed that there was a significant difference between mothers of children with autism spectrum disorder and mothers of healthy children in terms of parenting stress and coping strategies usage. Therefore, both hypotheses of the present study were confirmed.

    Keywords: Parenting Stress, Coping Strategies, Autism Spectrum Disorder, Mothers
  • Saeed Mansouri* Pages 79-92
    Introduction

    Today, novel educational methods are being developed all over the world; among all those methods, game-based ones are the best because these games are often welcomed by learners. The aim of this study was to explain the effect of preschool games on mental and social skills of children in preschool centers.

    Research Method

    This study is a semi-experimental research consists of control and experimental groups. The method was performed by Pretest-posttest method. The statistical population was 8467 preschool children in 5-6 years of old. 120 children were selected by random clustering sampling method, then they were categorized in two groups: experimental and control. After equalization of groups, in order to assess the mental skills of children Bender Gestalts visual-motional pretest were implemented on all chosen children who were 60 boys and 60 girls. And Matson's Social Skills Questionnaire were given to teachers to measure social skills of children. Then from each group 30 participants were randomly assigned as an experimental group and 30 participants were chosen as a control group. Afterwards Games have been taught to experimental group in two months (two 90-minutes-sessions per week). When games have been learnt, the tests were repeated again, then the data were analyzed by descriptive statistics and multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results

    Findings of the research showed that the effect of independent variable intervention (preschool games) was 0.16, that meant 16% of the variance of post-test scores of mental skills of children was due to preschool games. This asserts that preschool games have increased the mental skills of preschool children. Also, the effect of independent variable intervention (preschool games) was 0.28, i.e., 28% of the variance of post-test scores of social skills of children was due to the effect of preschool games. This indicated that preschool games have improved social skills children.

    Discussion

    It can be said that preschool games have a capacity to improve mental and social skills of children. Accordingly, preschool games should be designed and implemented in line with developing these two goals.

    Keywords: Preschool Games, Mental Skills, Social Skills, Preschool Children
  • Zahra Shirkhanlou, Siyamak Tahmasebi*, AliReza Mohammadi Arya, Pourya Reza-Soltani Pages 93-114
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the relationship between parental attachment styles, mental health and parenting styles towards behavioral problems of preschool children by intervention of children attachment.

    Research Method

    This study is a descriptive research. The statistical population were all parents of 6-year-old children in preschool centers in Tehran. The statistical sample included 237 parents of 6-year-old children, chosen by multi-stage cluster sampling. Hazen and Shaver adult attachment styles (1990/1987), Baumrind parenting styles (1972), Goldberg & Hiller general health questionnaire (1979), behavioral problems of kindergarten and preschools (1994), and Halpern & Kapfenberg child attachment questionnaires (2006) were used to collect the data.

    Results

    The results showed that all three variables consisted of parental attachment, parenting style and mental health could indirectly predict behavioral problems by intervention of child attachment. Also, the results obtained from path analysis indicated that the standardized coefficients of parental attachment and mental health and parenting style had a significant and negative impact on child attachment.

    Discussion

    The results showed a significant relationship between child & parent attachment style, mental health, and parenting style with behavioral problems of children. Therefore, it seems that implementing appropriate programs in order to improve child and parent attachment styles, mental health, and parenting styles might be effective to reduce behavioral problems of children.

    Keywords: Attachment Style, Parenting Style, Mental Health, Behavioral Problems ofChildren