فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی خراسان جنوبی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 45، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • آمنه کاظمی*، خدیجه کاظمی، مهدیه خسروی عیلکی صفحه 1

    هویت ملی نشانگر شخصیت هر ملت است که می تواند آن ملت را در بین سایر ملل برجسته نماید. هدف مقاله حاضر، تعیین میزان توجه کتاب های درسی دوره ابتدایی به مقوله هویت ملی است. روش پژوهش، توصیفی از نوع تحلیل محتوا است. هویت ملی یکی از ارکان مهم توسعه ی یک کشور و ایجاد وحدت و همبستگی مردم در یک مقیاس ملی است. یکی از کارویژه های حکومت ها در عصر حاضر تقویت حس هویت ملی  در شهروندان خود برای شکل گیری یک ملت واحد است.در این راه ابزارها و روش های گوناگونی وجود دارند،برای نمونه رسانه ها، احذاب، گروه های سیاسی و اجتماعی،خانواده و غیره... اما یکی از بهترین راهکار برای تقویت حس میهن دوستی و حب وطن در سنین کودکی و از طریق نظام آموزش و پرورش می تواند بدست بیاید. در حقیقت یکی از رسالت های نظام آموزش و پرورش در جهان و ایران تقویت اجتماعی و جامعه پذیری دانش آموزان است.بنابراین مقطع ابتدایی یکی از سنین مهم برای نهادینه کردن انگارهای هویت ملی در دانش آموزان است . محتوای کتاب های مختلف نقش بسزایی در این بین بازی می کنند هر چند رسالت این کارویژه مهم بر دوش درس مطالعات اجتماعی قرار داده شده است اما در درس های دیگر باید کم وبیش در همین راستا تدوین گردند. مقاله حاضر در تلاش بوده است تا نشان دهد که محتوای کتاب های درسی دوره ابتدایی در ایران تا چه اندازه دانش آموزان را با عناصر و سازه های هویت ملی کشور آشنا می سازد. به همین خاطر علی رغم مروری بر کتاب های دیگر تمرکز اصلی نویسنده بر روی کتاب مطالعات اجتماعی بوده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که علی رغم اشاره های مختصری که به عناصر و سازه های هویت ملی در کتاب های درسی دوره ابتدایی می شود ولی همچنان از یک پیوستگی و انسجام سیستماتیک و هدفمند بر خوردار نیست یا به عبارت دیگر به صورت بخشی به مقوله ی هویت ملی پرداخته شده و تمام عناصر سازنده هویت ملی مورد اشاره قرار نگرفته است.اساسا توسعه ،پیشرفت،تعهد ،مسیولیت در هر کشوری محصول حب وطن و تعلق خاطر به ارکان و عناصر هویت ملی آن کشور است که شهروندان آن کشور را مجاب می کند بین منافع شخصی، منافع گروهی، منافع حزبی و منافع ملی آخرین گزینه یعنی منافع ملی را در اولویت خود قرار دهند و از آنجایکه دانش آموزان امروز شهروندان آینده ی این سرزمین هستند تقویت حس ملی می تواند نتایج مثبت و فراوانی را برای آینده این سرزمین بدنبال داشته باشد.

    کلیدواژگان: هویت ملی، مقطع ابتدایی، دانش آموزان، منافع ملی، ایران
  • مبینا گرگانی*، مصطفی فدایی، مهدیه محمودی صفحه 2

    مسکن به عنوان سرپناه از گذشته تا به حال مورد توجه بشر بوده که از اهمیت ویژه ای برخوردار است بنابراین طی سالها، نوسانات گسترده قیمت مسکن باعث فشار بیشتر برزندگی افراد جامعه و ایجاد فاصله طبقاتی و همچنین روی آوردن افراد جامعه به حاشیه نشینی در شهرها شده است که ناشی از فقدان توانایی خرید مسکن توسط اقشار کم درآمدجامعه است البته تورم نیز در افزایش این نوسانات بی تاثیر نبوده و موجب تغییراتی اساسی در قیمت مسکن شده است. شهر بیرجند یکی از شهرهایی است که در سال های اخیر متاثر از این پدیده بوده است. از این رو، مقاله حاضر که دارای ماهیت کاربردی بوده با شیوه توصیفی - تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و پیمایشی (پرسشنامه) به بررسی پیامدهای افرایش قیمت مسکن و اجاره بهت بر روند حاشینه نشینی در شهر بیرجند پرداخته است.نتایج پژوهش حاضر در زمینه پیمایش حاشیه نشینی در شهر بیرجند حاکی از آن است که از دلایل عمده مهاجرت به حاشیه شهر مسایل معیشتی از جمله پیدا کردن کار، قیمت پایین منزل و هزینه پایین زندگی و همچنین مسیله ازدواج بوده است.جدیترین مسایل از نگاه ساکنین در حاشیه شهر مسایل امنیتی، مقوله سلب آرامش و کمبودهای رفاهی، ساخت و سازهای غیراصولی و فقدان امکانات فیزیکی است که باعث شده است مجموعه پیچیده و درهم تنیده ای از مسایل گریبانگیر ساکنین این مناطق شده و حضور همزمان این مسایل منجر به تشدیدهر کدام از آنها نیز شود از سوی دیگر با توجه به اینکه انگیزه خانه دار شدن، یکی از انگیزه های جدی در مهاجرت به حاشیه شهر است (خاصه در میان افرادی که از محلات میانی شهر به حاشیه شهر مهاجرت میکنند) و بیش از سه چهارم ساکنین، مالک منازل خود هستند، این حد از آمادگی برای جابه جایی یا همکاری در قالب تجمیع به صورت مجتمع های مسکونی میتواند قابل توجه و برنامه ریزی باشد. در این بین یکی از نقاط عزیمت مناسب برای شروع اقدامات اصلاحی در سکونتگاه های غیررسمی بیرجند، تشویق و ترغیب ساکنین به سنددار کردن زمین ها و منازلشان است. نتایج پژوهش در این زمینه نشان میدهد که حدود یک سوم ساکنین تمایلی به این کار ندارد. یکی از دلایل اصلی عدم تمایل ساکنین به سنددار کردن منازل، هزینه بالای سند گرفتن است که حدودا 80 درصد درصد ساکنین به آن اشاره کرده اند.   جلب اعتماد ساکنین برای هرگونه اقدام مشارکتی در جهت بهبود شرایط حاشیه شهر، در گروی پیش قدمی معتمدین محلات حاشیه است. بر اساس نتایج تحقیق، ایمه جماعات مساجد میتوانندموثرترین این افراد باشند؛ با این حال نباید فراموش کرد که میزان بی اعتمادی به دستگاه های مسیول در این زمینه بسیار زیاد است. در این زمینه حدودا 74 درصد افراد معتقدند دستگاه های مسیول کار خود را به درستی انجام نداده اند.

    کلیدواژگان: قیمت مسکن، اجاره بها، حاشیه نشینی، سیمای شهر، بیرجند
  • مصطفی کاظمی* صفحه 3

    شهرستان زیرکوه یکی از شهرستان های آسیب پذیر، به دلیل واقع شدن در مسیر ارتباطی ایران با افغانستان به وسیله مرز یزدان می باشد که ممکن است حمل انواع مواد مخدر سنتی از طریق این مسیر صورت بگیرد که این امر، دسترسی مردم این شهر را به مواد مخدر موردنظر، آسان کرده و آنها را به طور بالقوه در معرض سوءمصرف مواد قرار خواهد داد؛ و از سوی دیگر، باتوجه به اینکه شهرستان زیرکوه در شرق کشور واقع شده و موقعیت ارتباطی مهمی دارد و نیز همان طور که قبلا گفته شد، ایران معبر ترانزیتی برای انتقال مواد مخدر از کشورهای شرقی به سمت اروپاست وزیرکوه نیز در یکی از مسیرهای اصلی واقع شده است و شاید بخش عظیمی از قاچاق انواع مواد مخدر از این مسیر ترانزیتی صورت بگیرد و به این خاطر، این امر می تواند آسیب زا و خطرآفرین برای ساکنین این شهرستان و به خصوص برای نوجوانان و جوانان باشد، چه اینکه مواد موردنظر به نوعی در دسترس افراد قرار می گیرد. در واقع، آسیب های اجتماعی به وجودآمده از این معضل در شهرستان  موردمطالعه قابل توجه و نگران کننده می باشد.مطالعات انجام یافته در این زمینه عوامل مختلف فردی، اجتماعی و خانوادگی را در گرایش به مصرف مواد مخدر موثر می دانند. لذا این مطالعه به منظور بررسی عوامل موثر در گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر در شهرستان زیرکوه انجام گرفت.روش انجام تحقیق مبتنی بر روش توصیفی-تحلیلی با رویکرد پیمایشی است. برای پاسخ دادن به سوالات و آزمون فرضیه های پژوهش ، سه مرحله اصلی مورد توجه قرار گرفته است.  در مرحله اول از  مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و مراجعه به منطقه مورد مطالعه و نهایتا تنظیم پرسشنامه استفاده شده است. در مرحله دوم شامل کار میدانی و همچنین مراجعه به منطقه مورد مطالعه برای تکمیل پرسشنامه  انجام شده است. و در مرحله سوم تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده برای آزمون فرضیه ها و نهایتا نتیجه گیری و ارایه راهبرد صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: اعتیاد، مواد مخدر، جوانان، روستا، شهرستان زیرکوه
  • محدثه محمدی*، مائده اکبرزاده صفحه 4

    امروزه یکی از نارسایی های اجتماعی - اقتصادی فراروی جامعه روستایی ایران مهاجرفرستی بی رویه و تخلیه روستاها از نیروهای کارآمد و جوان است .پدیده مهاجرت هم در کشورهای توسعه یافته و هم در کشورهای در حال توسعه وجود دارد؛ اما نوع و ماهیت آن در کشورها متفاوت است با این حال تمامی شواهد و مدارک حاکی از آن است که جوانان بیش از دیگر گروه های سنی تن به مهاجرت می دهند. تحقیق حاضر که از نوع کاربردی بوده و با شیوه توصیفی- تحلیلی و از طریق گرداوری اصلاعات کتابخانه ای و پیمایشی (پرسشنامه ای) به بررسی راهکارهای ماندگاری جمعیت جوان در روستای اسحاق اباد کاشمر پرداخته است.  از جمله مسایل مهمی که امروزه روستاها با آن مواجه هستند  فرایند خروج جمعیت جوان وفعال از روستاهاست که پایداری اجتماعات انسانی را به خطر می اندازد.مسیله اصلی این تحقیق بررسی عوامل موثر بر ماندگاری جوانان روستایی در روستاهاست.یافته ها نشان میدهند که متغیر های وضعیت اشتغال ،تحصیلات،نوع شغل،میزان درآمد ماهیانه خانوار و...در ماندگاری جوانان در روستا نقش اساسی دارند .مهم ترین عوامل دفع جوانان از جوامع روستایی و گرایش آنها به مهاجرت به سمت جوامع شهری از این قرارند:کمبود امکانات رفاهی ،کمبود امکانات بهداشتی، کمبود امکانات آموزشی و فرهنگی،نبود شغل مناسب و مشکلات کاری، کمبود وسیله حمل و نقل و...افزون بر اینها ،ساخت تصویر منفی از روستا و ارایه تصویر مثبت از شهرها ،حس تعلق به روستا را بین جوانان تضعیف و فرایند ترک روستا را میان جوانان تسهیل و تسریع میکند.در نهایت اینکه جوانان ساکن در نواحی روستایی اسحاق آباد کاشمر مولفه هایی مانند برخورداری از امکانات رفاهی ،آموزشی ،خدماتی،بهداشتی_درمانی و.. ویژگی هایی میدانند که میتواند جوانان را در روستا نگه دارد و مانع سرازیر شدن آنها به سوی مناطق شهری گردد.

    کلیدواژگان: جوانان روستایی، پایداری روستایی، ماندگاری جوانان روستایی، مهاجرت
  • فرشته بهزادی نژاد*، حنانه الهیاری، مریم خسروی صفحه 5

    این پژوهش درصدد بررسی و شناخت علل و عوامل موثر بر بروز یا شدت وقوع تصادفات جاده ای بیرجند- است که در راستای آن رابطه بین متغیرهای جاده ای،انسانی،محیطی و خودرو با وقوع تصادفات و سوانح در محور مذکورمطالعه می شود. متد پژوهش حاضر روش توصیفی با رویکرد تحلیلی است. برای تحلیل داده های آماری بدست آمده از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. برای بررسی های میدانی از پرسشنامه و در بررسی تحلیلی داده های بدست آمده از پرسشنامه از آماره های استنباطی نظیر آزمون های فریدمن و میانگین استفاده شده و برای تست معناداری فرضیه ها آزمون t و برای سنجش پایایی سوالات آزمون روش آلفای کرانباخ بکار گرفته شده است. این پژوهش عامل اصلی بروز تصادفات درون شهری بیرجند را در گام نخست مسایل کیفی و فنی جاده تشخیص داده و به گمان مصاحبه شوندگان ، عرض کم راه، کیفیت راه و علایم ناکافی دلیل عمده سوانح محور مذکور می باشد.بعد از آن عوامل انسانی در رتبه دوم قرار دارند که در بین آنها سرعت و سبقت غیر مجاز، انحراف به چپ و عجله وشتاب بی مورد از دلایل انسانی بروز تصادفات محور مذکور است با این توضیح که دو عامل سرعت و سبقت غیر مجاز بدون در نظر گرفتن گروه بندی ها در فهرست نخست عوامل تاثیرگذر محور یادشده است.عوامل فنی و کیفی خودرو در جایگاه سوم و در نهایت عوامل محیطی و طبیعی در رده چهارم قرار دارد.همچنین فرضیه های مربوط به ارتباط عوامل مذکور با تصادفات در محور یاد شده مورد اثبات قرار گرفته است به استثناءعوامل محیطی که معناداری ارتباط آن مورد تایید واقع نشده است.

    کلیدواژگان: تصادفات، عامل انسانی، عامل جاده، عامل محیطی، عامل خودرو
  • امیر رضائی*، احمد رضائی، غلامرضا رضائی صفحه 6

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان پایور کلانتری ها و پاسگاه های فرماندهی انتظامی شهرستان بیرجند صورت گرفته است. روش پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه ی آماری شامل تمامی کارکنان پایور کلانتری ها و پاسگاه های فرماندهی انتظامی شهرستان بیرجند به تعداد 190 نفر است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 50 نفر محاسبه شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از جامعه ی آماری انتخاب شدند. در این پژوهش از دو پرسشنامه ی تعهد سازمانی می یر (1990) و پرسشنامه ی کیفیت زندگی کاری والتون (1973) استفاده گردید که پایایی آنها با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب 79/0 و 89/0 بدست آمده است. داده های جمع آوری شده از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که رابطه ای مثبت و معنادار در سطح معناداری 01/0 میان کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان پایور کلانتری ها و پاسگاه های فرماندهی انتظامی شهرستان بیرجند وجود دارد و کیفیت زندگی کاری پیش بینی کننده معناداری برای تعهد سازمانی آنها می باشد. همچنین یافته های پژوهش حاکی از وجود رابطه ی مثبت و معناداری میان کیفیت زندگی کاری کارکنان پایور کلانتری ها و پاسگاه های فرماندهی انتظامی شهرستان بیرجند و هر یک از ابعاد تعهد سازمانی یعنی تعهد عاطفی، تعهد عقلانی و تعهد هنجاری در سطح معناداری 01/0 است.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی، کارکنان پایور، کلانتری، پاسگاه، بیرجند
|
  • Amina Kazemi *, Khadija Kazemi, Mahdia Khosravi Eilaki Page 1

    National identity shows the personality of each nation, which can highlight that nation among other nations. The purpose of this article is to determine the level of attention of primary school textbooks to the category of national identity. The research method is a descriptive type of content analysis. National identity is one of the important pillars of the development of a country and the creation of unity and solidarity of people on a national scale. One of the special tasks of governments in this era is to strengthen the sense of national identity in their citizens for the formation of a single nation. In this way, there are various tools and methods, for example, media, social groups, family and etc.. But one of the best ways to strengthen the sense of patriotism and patriotism in childhood can be achieved through the education system. In fact, one of the missions of the education system in the world and in Iran is to strengthen the social and sociability of students. Therefore, elementary school is one of the important ages for institutionalizing the ideas of national identity in students. The content of different books play a significant role in this, although the mission of this important task is placed on the shoulders of the social studies course, but in other courses, they should be compiled more or less in the same direction. The present article has tried to show how much the content of elementary school textbooks in Iran familiarizes students with the elements and structures of the country's national identity. Therefore, despite reviewing other books, the author's main focus has been on the social studies book. The results of the research show that despite the brief references to the elements and structures of national identity in the elementary school textbooks, it still does not have a systematic and purposeful coherence, or in other words, it is partially in the category of National identity has been discussed and all elements of national identity have not been mentioned. Basically, development, progress, commitment, responsibility in any country is the product of patriotism and belonging to the elements and elements of the national identity of that country, which motivates the citizens of that country. Between personal interests, group interests, party interests, and national interests, they should prioritize the last option, that is, national interests, and since today's students are the future citizens of this land, strengthening the national sense can lead to many positive results for the future of this land

    Keywords: national identity, Elementary school, students, National Interests, Iran
  • Mobina Gorgani *, Mustafa Fadaei, Mahdia Mahmoudi Page 2

    Housing as a shelter has been of particular importance to mankind since the past until now, so over the years, the wide fluctuations in housing prices have caused more pressure on the lives of the people in the society and created a class gap, as well as turning the people of the society to marginalization in the cities. It has been caused by the lack of ability to buy housing by the low-income sections of the society, although inflation has not been ineffective in increasing these fluctuations and has caused fundamental changes in housing prices. Birjand city is one of the cities that has been affected by this phenomenon in recent years. Therefore, the present article, which has an applied nature, has investigated the consequences of rising housing prices and rents on the trend of residential housing in Birjand city with a descriptive-analytical method and the method of collecting information in the form of a library and a survey (questionnaire).The results of the present research in the field of survey of marginalization in the city of Birjand indicate that the main reasons for migration to the outskirts of the city are livelihood issues such as finding a job, low house prices and low cost of living, as well as the issue of marriage. The most serious issues from the residents' point of view. In the outskirts of the city, there are security issues, lack of peace and lack of comfort, unprincipled constructions and lack of physical facilities, which has caused a complex and intertwined set of problems for the residents of these areas, and the simultaneous presence of these issues leads to the aggravation of each of them. On the other hand, considering that the motivation to own a house is one of the serious motivations for migrating to the outskirts of the city (especially among people who migrate from the middle of the city to the outskirts of the city) and more than three quarters of the residents own houses. are themselves, this degree of readiness for relocation or cooperation in the form of aggregation in the form of residential complexes can be significant and planning. Meanwhile, one of the appropriate starting points for starting corrective measures in informal settlements in Birjand is to encourage residents to document their lands and houses. The results of the research in this field show that about one third of the residents do not want to do this. One of the main reasons for residents' reluctance to document their homes is the high cost of obtaining a document, which was mentioned by about 80 percent of residents. Gaining the trust of the residents for any cooperative action to improve the conditions of the outskirts of the city depends on the progress of the trustees of the suburbs. According to the results of the research, the imams of mosque congregations can be the most effective of these people; However, it should not be forgotten that the level of mistrust in the responsible institutions in this field is very high. In this context, about 74% of people believe that the responsible institutions have not done their work properly.

    Keywords: Housing prices, rents, suburbs, the appearance of the city, Birjand
  • Mustafa Kazemi * Page 3

    Zirkoh city is one of the vulnerable cities, due to its location on the communication route between Iran and Afghanistan through the border of Yazdan, which may allow the transportation of traditional narcotics through this route. The drug in question will make it easy and potentially expose them to substance abuse; And on the other hand, due to the fact that Zirkoh city is located in the east of the country and has an important communication position, and as it was said before, Iran is a transit passage for the transfer of drugs from eastern countries to Europe, Wazirkoh is also located on one of the main routes. and maybe a huge part of drug trafficking takes place through this transit route, and for this reason, this can be harmful and dangerous for the residents of this city, especially for teenagers and young people, what if the drugs in question are somehow in accessible to people. In fact, the social damage caused by this problem in the studied city is significant and worrying. The studies conducted in this field consider various individual, social and family factors to be effective in the tendency to use drugs. Therefore, this study was conducted in order to investigate the effective factors in the tendency of young people to use drugs in Zirkoh city. The research method is based on a descriptive-analytical method with a survey approach. To answer the questions and test the research hypotheses, three main steps have been considered. In the first stage, library and documentary studies and reference to the studied area were used and finally, the questionnaire was prepared. In the second stage, it includes field work and also visiting the study area to complete the questionnaire. And in the third stage, the analysis of the collected data has been done to test the hypotheses and finally draw conclusions and present the strategy.

    Keywords: Addiction, Drugs, Youth, Village, Zirkoh city
  • Muhaddeh Mohammadi *, Maedeh Akbarzadeh Page 4

    Today, one of the socio-economic inadequacies facing the rural society of Iran is the indiscriminate migration and the evacuation of efficient and young workers from the villages. The phenomenon of migration exists in both developed and developing countries. But its type and nature are different in the countries, however, all the evidences indicate that young people are willing to migrate more than other age groups. The present research, which is of an applied type, has investigated the strategies for the sustainability of the young population in the village of Ishaq Abad, Kashmir, with a descriptive-analytical method and through the collection of library materials and a survey (questionnaire). Among the important issues that the villages are facing today is the process of the young and active population leaving the villages, which endangers the stability of human communities. The main issue of this research is to investigate the factors affecting the longevity of the rural youth in the villages. The findings show that the variables of the situation Employment, education, type of job, amount of monthly household income, etc., play an essential role in the longevity of young people in the village. The most important factors that repel young people from rural communities and their tendency to migrate to urban communities are: lack of welfare facilities, Lack of health facilities, lack of educational and cultural facilities, lack of suitable jobs and work problems, lack of means of transportation, etc. In addition to these, creating a negative image of the village and presenting a positive image of the cities weakens the sense of belonging to the village among the youth. And it facilitates and accelerates the process of leaving the village among the young people. Finally, the young people living in the rural areas of Ishaq Abad in Kashmir know the elements such as the availability of welfare facilities, education, services, health-treatment, etc., which can keep the young people in the village. and prevent them from flowing to urban areas.

    Keywords: rural youth, rural stability, sustainability of rural youth, migration
  • Farishte Behzadinejad *, Hanane Elhiari, Maryam Khosravi Page 5

    This research aims to investigate and identify the causes and factors affecting the incidence or severity of road accidents in Birjand, and in line with that, the relationship between road, human, environmental and vehicle variables with the occurrence of accidents and accidents in the mentioned axis is studied. The present research method is a descriptive method with an analytical approach. Descriptive and inferential statistics indicators have been used to analyze the obtained statistical data. Inferential statistics such as Friedman and mean tests were used for field surveys of the questionnaire and in the analytical review of the data obtained from the questionnaire, and the t-test was used to test the significance of the hypotheses and Cronbach's alpha method was used to measure the reliability of the questions. This research identified the main cause of accidents in the city of Birjand in the first step, the quality and technical issues of the road, and according to the interviewees, the narrow width of the road, the quality of the road and insufficient signs are the main reasons for the aforementioned accidents. After that, human factors rank They are second, among them, speeding and overtaking, turning left, and unnecessary haste and acceleration are among the human causes of the aforementioned accidents, with the explanation that the two factors of speeding and overtaking, regardless of the groupings, are in the first list. The impact factors of the mentioned axis. The technical and qualitative factors of the car are in the third place and finally the environmental and natural factors are in the fourth category. Also, the hypotheses related to the relationship of the mentioned factors with accidents in the mentioned axis have been proven, except for the environmental factors that The significance of its relationship has not been confirmed.

    Keywords: Accidents, Human Factor, road factor, Environmental factor, vehicle factor
  • Amir Rezaei *, Ahmad Rezaei, Gholamreza Rezaei Page 6

    The present study was conducted with the aim of investigating the relationship between the quality of work life and the organizational commitment of the employees of Payor police stations and police command posts in Birjand city. The method of descriptive-correlation research and the statistical population includes all employees of Payor police stations and police command posts of Birjand city, numbering 190 people. The sample size was calculated based on Cochran's formula of 50 people who were selected from the population using simple random sampling. In this research, Meyer's organizational commitment questionnaire (1990) and Walton's quality of work life questionnaire (1973) were used, and their reliability was obtained using Cronbach's alpha method as 0.79 and 0.89, respectively. . The collected data were analyzed through Pearson's correlation coefficient and regression analysis using SPSS software. The findings of the research showed that there is a positive and significant relationship at a significance level of 0.01 between the quality of work life and the organizational commitment of the employees of Payor police stations and police command posts in Birjand city, and the quality of work life is a significant predictor for It is their organizational commitment. Also, the findings of the research indicate the existence of a positive and significant relationship between the quality of work life of the employees of Payor Police Stations and police command posts in Birjand city and each of the dimensions of organizational commitment, i.e. emotional commitment, rational commitment and normative commitment at a significant level. It is 0.01.

    Keywords: Quality of Work Life, organizational commitment, Payor employees, Police Station, Birjand