فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و چهارم شماره 7 (مهر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/09
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهرا مسیبی، فرناز قدیریان*، مریم سهرابی، مریم آمویی صفحات 361-372
    پیش زمینه و هدف

    اختلال هماهنگی حرکتی یک اختلال عصبی مزمن است که از کودکی شروع می شود و در آن، پیام های مغزی به طور دقیق به بدن منتقل نمی شوند و برنامه ریزی حرکات و هماهنگی  تحت تاثیر قرار می گیرد. این اختلالات باعث مشکلاتی می شوند که هم زمان با رشد فرد، بر هیجان، توانایی یادگیری و حافظه او تاثیر منفی می گذارد و نه تنها سبب ناکارآمدی بیماران می شوند، بلکه خانواده های آن ها را نیز به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. لذا این پژوهش باهدف، مقایسه اثربخشی مقایسه اثربخشی آموزش مهارت تنظیم هیجان مبتنی بر مدل های Gross و Linehan بر سلامت روان مادران کودکان مبتلا به اختلالات هماهنگی حرکتی (DCD) انجام شد.

    مواد و روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل کلیه مادران کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی حرکتی در مراکز توان بخشی روزانه بهزیستی اصفهان بودند که در 6 ماه دوم سال 1401 به مراکز توان بخشی مراجعه و تشکیل پرونده دادند و از این تعداد، 3 گروه 12 نفری به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی (آموزش مهارت تنظیم هیجان مبتنی بر مدل های گراس و مدل لینهان) و یک گروه کنترل تقسیم شدند و به پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس لاویبوند و لاویبوند (1995) در دو مرحله پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری پاسخ دادند. آزمودنی های گروه آزمایش تحت آموزش مهارت تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گراس و مدل لینهان به صورت گروهی (در قالب آموزش و مهارت)، به مدت 2 ماه هفته ای 1 جلسه 60 دقیقه ای قرار گرفتند، اما در این مدت به گروه کنترل هیچ آموزشی داده نشد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس چند متغیره دوسویه و سطح معنی داری 05/0< p و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج بررسی نشان داد، آموزش مهارت تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گراس و مدل لینهان بر افسردگی، اضطراب و استرس با سطح معناداری کمتر از 1 درصد موثر است (01/0 ≤p). تفاوت معناداری بین دو شیوه ی درمان آموزش مهارت تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گراس و مدل لینهان بر سلامت روانی مادران کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی حرکتی وجود نداشت، ولی در مقایسه با گروه کنترل اثربخش بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    آموزش مهارت تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گراس و مدل لینهان با توجه به ماهیت آموزش مهارت ها بر سلامت روان مادران موثر بوده است.

    کلیدواژگان: اختلال هماهنگی حرکتی، تنظیم هیجان، مدل گراس، مدل لینهان، سلامت روان
  • توحید کرمی، هادی هوشیار*، هانیه سیدرضایی صفحات 373-382
    پیش زمینه و هدف

    برای جراحی هرنی و جهت القاء بیهوشی عمومی در اطفال، نیاز به رگ گیری اطفال است. فرایند رگ گیری در اطفال به دلایل زیادی اعم از ترس، بی قراری و حرکت های زیاد کودک، می تواند منجر به آسیب و به اصطلاح خراب شدن رگ شود. دف از این مطالعه، مقایسه ی پیامدهای بیهوشی استنشاقی در کودکان تحت جراحی ترمیم هرنی اینگویینال تحت بیهوشی عمومی بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی آینده نگر یک سوکور تصادفی، 70 کودک 2 تا 6 ساله داوطلب هرنیورافی اینگوینال در اتاق عمل کودکان مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری ارومیه در دو گروه 35 نفره تقسیم شدند. در گروه مداخله، تعبیه راه وریدی محیطی با القا بیهوشی استنشاقی توسط سووفلوران 8درصد به همراه اکسیژن و نیتروس اکساید انجام شد ولی در گروه کنترل، تعبیه راه وریدی محیطی بدون القا بیهوشی استنشاقی و به صورت بیدار انجام شد. تصادفی سازی گروه مداخله و کنترل با نرم افزار تخصیص تصادفی (Random Allocation software) انجام شد. برای مقایسه فراوانی متغیرهای موردمطالعه در بین دو گروه، از آزمون Chi-square استفاده شد. برای مقایسه میانگین شدت بی قراری در بین دو گروه از آزمون Independent t-test استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 20 انجام و سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین زمان تعبیه راه وریدی در گروه دریافت کننده سوفلوران برابر 996/21 ± 03/25 و در گروه عدم دریافت کننده سوفلوران برابر 913/154 ± 21/254 بوده است. اختلاف میانگین زمان تعبیه راه وریدی بیماران حاضر در مطالعه بین دو گروه دریافت سوفلوران و عدم دریافت سوفلوران ازنظر آماری معنی دار بوده است که این مقدار میانگین در گروه عدم دریافت سوفلوران بسیار بیشتر از گروه دریافت سوفلوران بود. متغیر زمان تعبیه راه وریدی بین دو گروه اختلاف معنی دار داشت (0001/0=P).

    بحث و نتیجه گیری

    کودکان القاشده با سوفلوران نیاز بیشتری به داروهای آرام بخش نظیر میدازولام و یا ترکیب میدازولام با داروهای دیگر دارند. در بحث تهوع و استفراغ نیز سوفلوران خاصیت تهوع زایی کمی دارد، هرچند که در قیاس با داروهایی نظیر پروپوفول این عارضه سوفلوران بروز بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: آژیتاسیون، هرنی اینگوئینال، بیهوشی استنشاقی، تهوع، سووفلوران، استفراغ
  • علی نصرتی هشی، لطفعلی بلبلی* صفحات 383-396
    پیش زمینه و هدف

    اختلال در سیستم عصبی خودکار موجب عوارض ثانویه در سالمندان با بیماری دیابتی نوع دو می شود. هدف از پژوهش حاضر تاثیر تمرین راه رفتن بر مقاومت انسولین، نیمرخ لیپیدی و تغییرپذیری ضربان قلب در سالمندان دارای دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش کار

    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه سالمندان دیابتی نوع دو شهر تهران تشکیل دادند. 30 مرد جودوکار به روش نمونه گیری در دسترس و به طور تصادفی در 2 گروه، گروه اول (تمرین راه رفتن)، گروه دوم (کنترل) تقسیم شدند. متغیرهای خونی و قلبی قبل (24 ساعت قبل) و بعد از اجرای برنامه های تمرینی (72 ساعت) از آزمودنی ها گرفته شد. پروتکل تمرینی شامل یک برنامه پیاده روی 8 هفته ای بود که با استفاده از مقاله کایو (2007) و همچنین پیشنهادات متخصصین در رابطه با طراحی و اجرای برنامه تمرینی در افراد سالمند و دیابتی که سه روز تمرین در هفته و شدت 35درصد حداکثر اکسیژن مصرفی یا 45درصد درصد ضربان قلب پیشنهاد کرده بودند طراحی شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون بین گروهی نشان داد کلسترول (020/0=P) و مقاومت انسولینی (006/0=P) در دو گروه تمرینی و کنترل اختلاف معنی داری داشت. SDNN (013/0=P)، rMSSD (005/0=P)، HF Power (001/0>P) و LF/HF Ratio (001/0=P) در دو گروه تمرینی و کنترل اختلاف معنی داری داشت. نتایج آزمون درون گروهی نشان داد مقاومت انسولینی (009/0=P) و LF/HF Ratio (020/0=P) در گروه تمرینی در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت. SDNN (003/0=P)، rMSSD (004/0=P) و HF Power (004/0=P) در گروه تمرینی در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق می تواند نتیجه گرفت که یک دوره تمرین راه رفتن می تواند منجر به بهبود مقاومت انسولینی و تغییرپذیری ضربان قلب در سالمندان با بیماری دیابتی نوع دو شود. لذا این تمرینات به عنوان تدبیری جهت کاهش عوارض قلبی-عروقی در سالمندان با بیماری دیابتی نوع دو توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سالمندان، تغییرپذیری ضربان قلب، دیابت نوع 2، تمرین راه رفتن
  • طاهره زینلی، نیلوفر فرجی، فرحناز جوکار، سامان معروفی زاد، محمد شناگری، محمدرضا نقی پور، فریبرز منصور قناعی* صفحات 397-407
    پیش زمینه و هدف

    داشتن آگاهی درست از تشخیص های آزمایشگاهی مثل ارتباط بین مقدار آستانه چرخه  (Ct Value)ویا میزان بار ویروس SARS-CoV-2  می تواند بعنوان یک عامل پیش بینی کننده از خطر عفونت سویه های جدید ویروس SARS-CoV-2 برای بیماران مبتلا به کووید-19 به کار رود. این مطالعه بر اساس این فرضیه که مقدار Ct ویروس SARS-CoV-2 می تواند به عنوان یک بیومارکر از شدت بیماری، پیامد بالینی و مرگ و میر بیماران عمل کند، انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه تحلیلی، نتایج تست qRT-PCR ویروس SARS-COV-2، 443 بیمار بستری در بیمارستان های دولتی شهرستان رشت در طی سال 1400-1399 بررسی شد و سپس، ارتباط بین وضعیت Ct بیماران با بار ویروسی بالا (25 ≥Ct) و با بار ویروسی پایین (25 <Ct) با مشخصات دموگرافیک و بالینی تعیین گردید.

    یافته ها

    مقادیرCt  در بیماران فوتی نسبت به بیماران ترخیص شده، به صورت معناداری پایین تر بود (005/0=P)؛ هم چنین مقادیرCt  در بیمارانی که در ICU بستری شده بودند، به صورت معناداری پایین تر از بیمارانی بود که در بخش های کنترل عفونت بستری شده بودند (002/0=P). بر اساس نتایج تحلیلی تعدیل شده، داشتن بار ویروس زیاد (25 ≥Ct) شانس فوت درون بیمارستانی (28/11 - 36/2 :CI 95%, 16/5=OR) و بستری در ICU درون بیمارستانی (28/11 - 36/2 :CI 95%, 87/6=OR) را افزایش می دهد.
    بحث و  

    نتیجه گیری

    در بیماران بستری شده با کووید-19، بار ویروسیSARS-CoV-2  با مرگ و میر و بستری در بخش ICU ارتباط داشت. این یافته ها نشان می دهد که مقدار Ct می تواند به عنوان ابزاری برای کمک به شناسایی بیمارانی که در معرض خطر بیشتری برای پیامدهای شدید بیماری کووید-19 هستند، استفاده شود.

    کلیدواژگان: پیامدهای بالینی، مقادیر آستانه چرخه (Ct)، کووید-19
  • بابک علی کیایی، سید تقی هاشمی، یگانه فاطمی، حمیدرضا شتابی* صفحات 408-416
    پیش زمینه و هدف

    استفاده از دهان شویه ها در کاهش پنومونی مرتبط با ونتیلاتور در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه موثر است. با توجه به اهمیت کنترل و جلوگیری از بروز پنومونی مرتبط با ونتیلاتور، تصمیم به مقایسه تاثیر دهان شویه کلرهگزیدین با دهان شویه گیاهی دینه در پیشگیری از پنومونی مرتبط با ونتیلاتور در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه گرفته شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 80 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه در دو گروه دریافت کننده کلرهگزیدین گلوکونات 2/0درصد و دهان شویه دینه وارد مطالعه شدند. دفعات، زمان و شیوه دهان شویه در هر دو گروه به صورت سه بار در روز به مدت 5 روز، هر هشت ساعت انجام گرفت. میزان بروز پنومونی مرتبط با ونتیلاتور و مرگ و میر در بیماران بعد از مصرف داروها موردبررسی قرار گرفت. در پایان اطلاعات وارد نرم افزار SPSS 23 شد و تحت آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    در گروه کلرهگزدین 21 بیمار زن (5/52 درصد) و 19 بیمار مرد (5/47 درصد) و در گروه دینه 18 زن (45 درصد) و 22 بیمار مرد (55 درصد) بودند (655/0=P). میانگین سن در گروه کلرهگزدین 92/7± 85/60 سال و در گروه دینه 93/6 ± 68/57 بود (060/0=P). میزان بروز پنومونی مرتبط با ونتیلاتور در گروه کلرهگزیدین 10 درصد و در گروه دینه 5/12 درصد بود (999/0=P). پی آمد بیماران در گروه کلر هگزیدین 5/62درصد بهبودی کامل، 5/32درصد بهبودی با عارضه و 5/0 درصد مرگ و در گروه دینه 70درصد بهبودی کامل، 20درصد بهبودی با عارضه و 10درصد مرگ بود (363/0=P).

    نتیجه گیری

    در بیماران تحت تهویه مکانیکی دهان شویه دینه برتری خاصی نسبت به دهان شویه کلرهگزیدین در پیشگیری از پنومونی مرتبط با ونتیلاتور نداشت.

    کلیدواژگان: پنومونی مرتبط با ونتیلاتور، دهان شویه کلرهگزیدین، دهان شویه گیاهی دینه، بخش مراقبت های ویژه
  • روژان خضری، فاطمه رضایی، سپیده جهانیان، کامران ابراهیمی* صفحات 417-426
    پیش زمینه و هدف

    زنان باردار به دلیل ضعف سیستم ایمنی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید-19 هستند. عوامل مرتبط مختلفی برای کووید-19 شدید در زنان باردار وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان شدید کووید-19 و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار ایرانی انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه مقطعی چند مرکزی از تاریخ اول فروردین 1399 تا اول فرودین 1400، تمامی زنان باردار مبتلا به کووید-19 (N=488) که در مراکز بهداشتی درمانی سه شهرستان (مهاباد، میاندوآب، بوکان) ایران بستری شدند،وارد مطالعه شدند. بیماران به دو گروه تقسیم شدند: بستری در بیمارستان (کووید-19 شدید) و غیر بستری. داده ها از طریق پرونده پزشکی و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از رگرسیون لجستیک چند متغیره انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سنی زنان باردار 37/6±8/29 سال بود و 9/19 درصد در بیمارستان بستری بودند (N=89). بستری شدن در بیمارستان  به علت کووید-19 در زنان باردار به طور قابل توجهی با تب (درجه حرارت ≥38 درجه سانتیگراد) [aOR = 3.59,(95%CI; 2.08-6.17)]، تنگی نفس [aOR = 2.12, (95%CI; 1.24-3.61)]  مرتبط بود. تشخیص کووید-19 در سه ماهه دوم بارداری [aOR = 4.48, 95%CI; 1.48-13.58)]، سکونت در منطقه شهری [aOR = 0.45, (95%CI; 0.24-0.84)] و مدرک دیپلم و سطح تحصیلات بیشتر [aOR = 0.58, (95%CI; 0.33-0.98)]..

    بحث و نتیجه گیری

    سکونت شهری و سطح تحصیلات بالا عوامل حفاظتی بودند. تب، تنگی نفس و تشخیص کووید-19 در سه ماهه دوم بارداری عوامل مرتبط با بستری شدن در بیمارستان بودند. برای کنترل کووید-19 مداخلات تشخیصی و درمانی زودهنگام برای زنان باردار با آزمایش کووید-19 مثبت ضروری است. یک مطالعه طولی با زمان پیگیری مناسب برای شناسایی عوامل مرتبط با کووید-19 شدید در بین زنان باردار مورد نیاز است

    کلیدواژگان: شدید، بستری، کووید-19، بارداری، عوامل خطر
|
  • Zahra Mosayebi, Farnaz Ghadirian*, Maryam Sohrabi, Maryam Amooei Pages 361-372
    Background & Aims

    Movement coordination disorder is a chronic neurological disorder that starts from childhood in which, the brain messages are not accurately transmitted to the body, and movement planning and coordination are affected. These disorders cause problems that negatively affect the emotions, learning ability and memory of a person at the same time as they grow, and not only cause patients to be ineffective, but also severely affect their families. Therefore, this research was conducted with the aim of comparing the effectiveness of emotion regulation training based on Gross and Linehan's models on the mental health of mothers of children with Developmental Coordination Disorder (DCD).

    Materials & Methods

    The research method was semi-experimental with a pre-test-post-test design and follow-up with a control group. The research population included all the mothers of children suffering from developmental coordination disorder in day welfare rehabilitation centers of Isfahan who referred to the rehabilitation centers and filed a case in the second 6 months of 2011, and from them, 3 groups of 12 people were selected by available sampling method. They were randomly divided into two experimental groups (emotion regulation skill training based on Gross and Linehan models) and one control group. They filled the Depression, Anxiety and Stress Questionnaire of Lavibond and Lavibond (1995) in two phases of pre-test - post-test and follow-up. The subjects of the experimental groups were trained in emotion regulation skills based on the Gross and Linehan models (in the form of training and skills), for 2 months, 1 session of 60 minutes per week, however during this period, no training was given to the control group. The data were statistically analyzed using the two-sided multivariate covariance test and a significance level of p < 0.05 and using SPSS version 23 software.

    Results

    The results of the study showed that emotional regulation skills training based on Gross and Linehan models is effective on depression, anxiety and stress with a significance level of less than 1% (P≤0.01). There was no significant difference between the two methods of emotion regulation training based on the Gross and Linehan models on the mental health of mothers of children with motor coordination disorder, but it was effective compared to the control group.

    Conclusion

    Therefore, emotional regulation skill training based on Gross model and Linehan model has been effective on mothers' mental health due to the nature of skills training.

    Keywords: Developmental Coordination Disorder, Emotion Regulation, Gross Model, Linehan Model, Mental Health
  • Tohid Karami, Hadi Hooshyar*, Hanyeh Seydrezayi Pages 373-382
    Background & Aim

    For hernia surgery and to induce general anesthesia in children, pediatric venipuncture is needed. The venipuncture process in the children can lead to damage (destroy) of the vein due to many reasons, including fear, restlessness and the child's excessive movements. The aim of this study was to compare the results of inhalation anesthesia in children undergoing inguinal hernia repair surgery under general anesthesia.

    Materials and Methods

    In this randomized, single-blinded, prospective clinical trial study, 70 children aged 2 to 6 years who volunteered for inguinal herniorrhaphy were divided into two groups of 35 people in the children's operating room of Shahid Motahari Medical Training Center in Urmia. In the intervention group, peripheral venous catheterization was performed with induction of inhalation anesthesia by 8% soflurane along with oxygen and nitrous oxide, but in the control group, peripheral venous catheterization was performed without induction of inhalation anesthesia and awake. Randomization of intervention and control groups was done with Random Allocation software. Chi-square test was used to compare the frequency of studied variables between two groups. Independent t-test was used to compare the average intensity of restlessness between the two groups. Data analysis was done using SPSS 20 software and the significance level was considered less than 0.05.

    Results

    The average time of intravenous insertion in the group receiving soflurane was 25.03 ± 21.996 and in the group not receiving soflurane was 254.21 ± 154.913. The difference in the average time of intravenous insertion of the patients in the study between the two groups receiving soflurane and not receiving soflurane was statistically significant, and this average value was much higher in the group not receiving soflurane than in the group receiving soflurane. There was a significant difference between the two groups in the variable of intravenous insertion time (P=0.0001).

    Conclusion

    Children induced with soflurane need more sedative drugs such as midazolam or combination of midazolam with other drugs. In terms of nausea and vomiting, soflurane has little nausea-causing properties, although is more common in soflurane compared to some drugs such as propofol.

    Keywords: Agitation, Inguinal Hernia, Inhalation Anesthesia, Nausea, Sevoflurane, Vomiting
  • Ali Nosrati Hashi, Lotfali Bolboli* Pages 383-396
    Background &  Aims

    Dysfunction in the autonomic nervous system causes secondary complications in the elderly with type 2 diabetes. The aim of the present study was to survey the effect of walking exercise on insulin resistance, lipid profile, and heart rate variability in the elderly with type 2 diabetes.

    Materials & Methods

    The present research method was semi-experimental with a pre-test-post-test design. The statistical population of the present study was made up of all type 2 diabetic elderly in Tehran. 30 male judo players were randomly divided into 2 groups, the first group (walking exercise) and the second group (control). Blood and heart variables were taken from the subjects before (24 hours before) and after the implementation of exercise programs (72 hours). The exercise protocol consisted of an 8-week walking program, which was based on Kao's (2007) article and also the suggestions of experts regarding the design and implementation of an exercise program in elderly and diabetic people who exercise three days a week and the intensity of 35% of the maximum oxygen consumption or 45% of the suggested heart rate was designed.

    Results

    The results of the intergroup test showed that there was a significant difference in cholesterol (P=0.020) and insulin resistance (P=0.006) in the two training and control groups. SDNN (P=0.013), rMSSD (P=0.005), HF Power (P>0.001) and LF/HF Ratio (P=0.001) had significant differences in the two training and control groups. The results of the intra-group test showed that insulin resistance (P=0.009) and LF/HF ratio (P=0.020) in the training group decreased significantly in the post-test phase compared to the pre-test. SDNN (P=0.003), rMSSD (P=0.004) and HF Power (P=0.004) in the training group increased significantly in the post-test phase compared to the pre-test.

    Conclusion

    According to the research results, it can be concluded that a period of walking training can lead to improvement of insulin resistance and heart rate variability in the elderly with type 2 diabetes. Therefore, these exercises are recommended as a measure to reduce cardiovascular complications in the elderly with type 2 diabetes.

    Keywords: Elderly, Heart Rate Variability, Type 2 Diabetes, Walking Exercise
  • Taherehtahereh Zeinali, Niloofar Faraji, Farahnaz Joukar, Saman Maroufizadeh, Mohammad Shenagari, Mohammadreza Naghipour, Fariborz Mansour-Ghanaei* Pages 397-407
    Background & Aim

    The precise knowledge of laboratory diagnostics such as the association between the cycle threshold (Ct) or the SARS-CoV-2 virus load can be used as a predictor of the infection risk with new strains of the SARS-CoV-2 virus for patients with Covid-19. This study was conducted based on the hypothesis that the Ct value of SARS-CoV-2 can also serve as a biomarker of disease severity, clinical outcome, and patient mortality.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, the SARS-COV-2 qRT- PCR results of 443 hospitalized patients during 2019-1400 were examined, then the association between Ct with high viral load (Ct≤25) and lower viral load Ct >25 was determined.

    Results

    Ct values in dead patients were significantly lower than discharged patients (P=0.005); Also, Ct values in the patients hospitalized in ICU were significantly lower than the patients hospitalized in Infection Control Units of the hospitals (P=0.002). Based on the adjusted analytical results, a high viral load (Ct≤25) increase chance of in-hospital death (OR=5.16, 95% CI: 2.36-11.28) and hospitalization in ICU (OR=6.87, 95% CI: 2.36-11.28).

    Conclusion

    In hospitalized patients with Covid-19, SARS-CoV-2 viral load was associated with mortality and hospitalization in the ICU. These findings show that the Ct value can be used as a tool to help identify patients who are at higher risk for severe outcomes of Covid-19 disease.

    Keywords: Clinical Outcomes, Covid-19, Cycle threshold (Ct)
  • Babak Ali Kiaei, Seyed Taghi Hashemi, Yeganeh Fatemi, Hamidreza Shatabi* Pages 408-416
    Background & Aim

    Consumption of mouthwashes is effective in reducing ventilator-associated pneumonia in the patients hospitalized in the Intensive Care Unit. Considering the importance of controlling and preventing the occurrence of ventilator-associated pneumonia, it was decided to compare the effect of chlorhexidine mouthwash with Dinah herbal mouthwash in preventing ventilator-associated pneumonia in patients hospitalized in the Intensive Care Unit.

    Materials & Methods

    In this clinical trial study, 80 patients hospitalized in the intensive care unit were included in the study in two groups of receiving chlorhexidine gluconate 0.2% and Dineh mouthwash. The frequency, time, and method of mouthwash in both groups were performed three times a day (every eight hours) for 5 days. The incidence of ventilator-associated pneumonia and mortality in the patients after taking drugs were investigated. Finally, the information was entered into SPSS 23 software and analyzed.

    Results

    There were 21 female patients (52.5%) and 19 male patients (47.5%) in the chlorhexidine group, and 18 female patients (45%) and 22 male patients (55%) in the Dina group (p=0.655). The average age in the chlorhexidine group was 60.85±7.92 years and in the Dineh group was 57.68±6.93 years (p=0.060). The incidence of ventilator-associated pneumonia was 10% in the chlorhexidine group and 12.5% in the Dinah group (P=0.999). The outcome of the patients in the chlorhexidine group was 62.5% complete recovery, 32.5% recovery with complications, and 0.5% death, and in the Dina group, 70% complete recovery, 20% recovery with complications, and 10% death (p=0 /363).

    Conclusion

    In the patients under mechanical ventilation, Dinah mouthwash was not superior to chlorhexidine mouthwash in preventing ventilator-associated pneumonia.

    Keywords: Ventilator-Associated Pneumonia, Chlorhexidine Mouthwash, Dinah Herbal Mouthwash, Intensive Care Unit
  • Rozhan Khezri, Fatemeh Rezaei, Sepideh Jahanian, Kamran Ebrahimi* Pages 417-426
    Background & Aims

    Pregnant women are at a higher risk of contracting COVID-19 due to their weakened immune systems. There are various related factors for severe COVID-19 in pregnant women. This study aimed to assess the severe COVID-19 rate and its associated factors among Iranian pregnant women.

    Materials & Methods

    In this multi-center cross-sectional study from 21 March 2020-21 March 2021, all pregnant women (N=488) with COVID-19 who were admitted to healthcare centers in three counties (Mahabad, Miandoab, Bukan) in Iran were enrolled. Patients were categorized into two groups; hospitalized (severe COVID-19) and non-hospitalized. Data were collected through medical records using a researcher-made questionnaire. Statistical analysis was performed using multivariate logistic regression.

    Results

    The mean age of pregnant women was 29.8±6.37 years and 19.9% were hospitalized(N=89). The COVID-19 hospitalization in pregnant women was significantly associated with fever (temperature ≥38 C) [aOR = 3.59, (95%CI; 2.08-6.17)], shortness of breath [aOR = 2.12, (95%CI; 1.24-3.61)], diagnosis of COVID-19 in the second trimester [aOR = 4.48, 95%CI; 1.48-13.58)], residence in the urban area [aOR = 0.45, (95%CI; 0.24-0.84)], and diploma and more education level [aOR = 0.58, (95%CI; 0.33-0.98)].

    Conclusion

    Urban residency and higher education level were protective factors. Fever, shortness of breath, and diagnosis of COVID-19 in the second trimester of pregnancy were related factors for hospitalization. Early diagnostic and therapeutic interventions for pregnant women with positive COVID-19 tests are essential in disease control. a longitudinal study with appropriate follow-up time to identify factors related to severe COVID-19 among pregnant women is needed.

    Keywords: Severe, Hospitalization, COVID-19, Pregnancy, Risk factors