فهرست مطالب

مجله تحقیقات در ارولوژی
سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهزاد ایمنی، شیردل زندی*، مائده محسنی، زهرا اسکندری صفحات 1-7
    سابقه و هدف

     جراحی های اورولوژیک به دلیل نیاز به در معرض دید بودن ناحیه تناسلی بیمار، ممکن است برای بیماران تجربه ناخوشایندی باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر همسان سازی جنسیت بیماران اورولوژیک و تیم جراحی بر اضطراب، شرمساری و علایم حیاتی انجام شده است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه نیمه تجربی در سال 1400 در بیمارستان شهید بهشتی همدان انجام شد. 160 بیمار با نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 80 نفری کنترل و مداخله تقسیم شدند. بیماران گروه کنترل طبق روال عادی در اتاق عمل پذیرش شدند. در گروه مداخله، همسان سازی جنسیت بیمار با تیم جراحی انجام شد. داده های مدنظر با استفاده چک لیست ثبت علایم حیاتی، مقیاس اضطراب موقعیتی اشپیلبرگر و مقیاس شرم درونی شده کوک اندازه گیری شد و درنهایت با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     دو گروه از نظر مشخصات جمعیت شناختی و بالینی همگن بودند (0.05<p). دو گروه در ابتدای مطالعه از نظر متغیرهای علایم حیاتی، اضطراب و شرم درونی تفاوت معناداری نداشتند (0.05<p). بعد از پذیرش در اتاق عمل و ایجاد همسان سازی به طور معناداری میزان علایم حیاتی به غیر از درجه حرارت در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کمتر بود (0.05>p). همچنین در این گروه میزان اضطراب و شرم به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (0.05>p).

    نتیجه گیری

     در صورت تطبیق جنسیت بیماران با تیم جراحی، بیمار شرم و اضطراب کمتری را تجربه می کند و سطح علایم حیاتی به حد طبیعی نزدیک می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، اورولوژی، شرم، علائم حیاتی، همسان سازی جنسیت
  • فرامرز فاضلی، سعید موحد، یاشار فیروزی جهانتیغ*، ابوالفضل پارسی مود صفحات 8-13
    سابقه و هدف

     اسپرم بیضه را می توان باموفقیت با روش استخراج اسپرم بیضه (TESE) بازیابی و برای تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم استفاده کرد. اختلال در سد خونی بیضه منجر به تولید آنتی بادی های ضداسپرم (ASA) می شود. هدف از این مطالعه آینده نگر، تعیین تغییرات سطح آنتی بادی های ضداسپرم در جراحی TSTE بود.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه طولی آینده نگر، 20 بیمار تحت جراحی TESE به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و در دسترس وارد مطالعه شدند. بیماران با روش جراحی یکسانی عمل شدند. ابتدا داده های دموگرافیک نظیر سن ثبت شد. میزان آنتی بادی های ضداسپرم قبل از جراحی بررسی شد و بیماران به مدت یک ماه پیگیری شدند. مجددا پس از پایان یک ماه نیز این میزان اندازه گیری شد. تغییرات آنتی بادی ها قبل و بعد از یک ماه بررسی شد. همچنین ارتباط سطح آنتی بادی ها با داده های دموگرافیک و نوع بیماری بررسی شد. بررسی آنتی بادی های ضداسپرم در این مطالعه به روش های Mixed Antiglobulin Reaction (MAR) و Immunobead Test (IBT) انجام شد که نوع آنتی بادی اندازه گیری شده از نوع IgG بود. سطح غیرطبیعی IgG آنتی بادی ضداسپرم بیشتر یا مساوی 10 درصد در نظر گرفته شد که به این معنی است که بیشتر یا مساوی 10 درصد از اسپرم ها با IgG پوشانده شده اند. یافته های حاصل از این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     یافته های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد سطح آنتی اسپرم آنتی بادی غیرطبیعی پیش از انجام جراحی TESE 5 درصد و پس از انجام جراحی 20 درصد بود. بر اساس یافته های حاصل از آزمون کای-دو این تغییرات معنادار بود. علاوه براین، سن و شاخص توده بدنی ارتباط معناداری با سطح آنتی اسپرم آنتی بادی نداشت.

    نتیجه گیری

     عمل جراحی TESE ممکن است سبب افزایش سطح ASA سرمی شود. با این حال، پیشنهاد می شود در مطالعات آینده در جامعه آماری بیشتری این موضوع سنجیده شود. از محدودیت های مطالعه حاضر بررسی نکردن شرکای جنسی افراد مطالعه شده بود که پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت مطالعه در احتمال باروری افراد، میزان ASA در زوجین قبل و پس از مداخله سنجیده و همبستگی تغییرات ASA با پارامترهای آنالیز سمن بررسی شود.

    کلیدواژگان: استخراج اسپرم، جراحی TSTE، ناباروری
  • مائده محسنی*، سید حبیب الله موسوی بهار، حانیه دکامی صفحات 14-21
    سابقه و هدف

     انسداد محل اتصال حالب به لگنچه (UPJO) از شایع ترین ناهنجاری های مادرزادی دستگاه ادراری است که درمان نشدن مناسب منجر به افت عملکرد کلیوی خواهد شد. درباره زمان مناسب برای جراحی (زودهنگام یا تاخیری) اختلاف نظر وجود دارد. لذا بر آن شدیم که بر اساس تجارب بالینی خود، میزان موفقیت پیلوپلاستی را در گروه های سنی مختلف بررسی کنیم.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه مقطعی 110 بیمار بررسی شدند که در سال های 1393 تا 1398 در بیمارستان شهید بهشتی همدان تحت پیلوپلاستی قرار گرفتند. 26 بیمار به علت انسداد دوطرفه یا وجود هم زمان اختلالات اورولوژیک دیگر از مطالعه خارج شدند. مشخصات دموگرافیک، تظاهر اولیه بیماری، عوارض جراحی، قطر قدامی خلفی لگنچه (APD)، ضخامت پارانشیم (PT) و موفقیت پیلوپلاستی به روش گذشته نگر از پرونده بیماران جمع آوری و تحلیل شد.

    یافته ها

     از 84 بیمار، 61 نفر (72.6 درصد) مذکر و 23 نفر (27.4 درصد) مونث بودند. 22 بیمار (26.2 درصد) کمتر از 3 ماه، 30 بیمار (35.7 درصد) بین 3 تا 12 ماه و 32 بیمار (38.1 درصد) بیش از یک سال سن داشتند. درمجموع، جراحی در 72 بیمار (85.7 درصد) موفقیت آمیز بود. میزان موفقیت در کودکان کمتر از 3 ماه، 3 تا 12 ماه و بیش از 12 ماه به ترتیب 90.9، 86.7 و81.2 درصد بود (0.598=P). در بیماران کمتر از 3 ماه، APD نسبت به دو گروه سنی دیگر با تفاوت معنی داری کاهش یافت. شایع ترین عارضه پس از جراحی، تب بود که در 9.5 درصد از بیماران گزارش شد.

    نتیجه گیری

     یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد پیلوپلاستی زودهنگام نسبت به تاخیر در انجام جراحی از نظر حفظ مورفولوژی طبیعی کلیه و پیشگیری از عوارض پیامد بهتری دارد.

    کلیدواژگان: انسداد محل اتصال لگنچه به حالب، پیلوپلاستی، میزان موفقیت، هیدرونفروز
  • ابراهیم جلیلی*، محمدعلی امیر زرگر، فریده قره خانلو، نسرین جیریایی شراهی، امین توکلی صفحات 22-32
    سابقه و هدف

     ترومای شکمی یکی از شایع ترین علل مرگ در بیماران ترومایی است که در 20 درصد از موارد دیده می شود. آسیب کلیوی شایع ترین عارضه ترومای غیرنافذ شکمی است. در بیماران با ترومای شکمی، تشخیص سریع صدمات احتمالی داخل شکم و درمان آن اهمیت بسیاری دارد. وجود هماچوری و معاینات بالینی اغلب حساسیت و ویژگی کمی برای تشخیص آسیب داخل شکمی دارد. اگرچه سی تی اسکن روش استاندارد تشخیصی در بررسی ترومای شکمی است، عوارض و معایبی ازجمله دسترسی به سی تی اسکن و صرف زمان و پرتوگیری بیمار دارد. در مقابل، سونوگرافی روشی ارزان تر، قابل تکرار و غیرتهاجمی است. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارزش تشخیصی سونوگرافی FAST، سونوگرافی توسط رادیولوژیست و مقایسه آن با سی تی اسکن شکم و لگن با کنتراست وریدی در تعیین شدت آسیب کلیوی بیماران دارای هماچوری میکروسکوپی به علت ترومای غیرنافذ شکم و لگن است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه به صورت آینده نگر در سال 1397 و 1398 در مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان روی بیماران با ترومای غیرنافذ شکمی مبتلا به هماچوری انجام شد. نمونه گیری با روش سرشماری و بر اساس معیارهای ورود و خروج انجام شد. اطلاعات دموگرافیک بیماران و اطلاعات مربوط به حادثه منجر به ترومای شکمی در چک لیست ثبت شد. دستیار سال سوم طب اورژانس آموزش دیده و در مرحله بعد دستیار سال سوم یا چهارم رادیولوژی با نظارت متخصصان مربوطه، همه شرکت کننده ها را به منظور تشخیص مایع آزاد شکمی تحت سونوگرافی FAST قرار دادند. در مرحله بعد همه شرکت کننده ها بعد از تزریق ماده حاجب وریدی با استفاده از دستگاه سی تی اسکن بررسی شدند. داده ها با استفاده از روش آماری مناسب با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     در این مطالعه 60 بیمار واجد شرایط شامل 47 مرد (78.4 درصد) و 13 زن (21.6 درصد) با میانگین سنی 17.81 ± 36.75 سال بررسی شدند. درصد توافق بین یافته های سونوگرافی FAST انجام شده در بخش اورژانس و رادیولوژی 93.3 درصد و توافق بین دو روش با ضریب توافق 0.837 معنادار بود (0.001>P). حساسیت (75 و 80)، اختصاصیت (100 و 92.5)، ارزش اخباری مثبت (100 و 84.2) و منفی (88.8 و 90.2) و دقت سونوگرافی FAST (91.6 و 88.3) در هر دو گروه اورژانس و رادیولوژی در مقایسه با سی تی اسکن قابل قبول بود.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج به دست آمده می توان اظهار داشت که سونوگرافی FAST وسیله ای قابل اعتماد برای بررسی بیماران با ترومای بلانت شکمی مشکوک به آسیب کلیوی است.

    کلیدواژگان: آسیب کلیوی، اورژانس، ترومای بلانت شکم، سونوگرافی FAST، سی تی اسکن، هماچوری
  • مهدی میرزایی علویجه، بهروز حمزه، حمیدرضا عمرانی، شراره اسمعیلی، فرزاد جلیلیان* صفحات 33-41
    سابقه و هدف

     روند رو به افزایش بروز بیماری مزمن کلیوی در سرتاسر جهان ضرورت توجه و کنش مناسب تر برای بهبود و ارتقای پیامدهای درمانی و کیفیت زندگی بیماران را بیش از پیش نمایان می کند. این مطالعه با هدف بررسی کارآمدی برنامه ارتقای پایبندی به مصرف دارو در میان بیماران همودیالیز با بهره گیری از الگوی قابلیت، فرصت و انگیزش-رفتار انجام شد.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر یک پژوهش مداخله ای نیمه تجربی روی 140 بیمار مزمن کلیوی مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه در سال 1400 بود. شرکت کنندگان به دو گروه 70 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. توسعه برنامه با انجام نیازسنجی مبتنی بر الگوی COM-B و ارزشیابی آن در دو مرحله، قبل و سه ماه بعد از پیاده سازی انجام شد. داده ها بر اساس پرسش نامه مبتنی بر الگوی COM-B در دو مرحله جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     بعد از پیاده سازی برنامه، اجزای قابلیت و رفتار پایبندی به مصرف منظم دارو به شکل معناداری در گروه مداخله میانگین رتبه بیشتر داشت. اندازه اثر مداخله در هریک از اجزای قابلیت، فرصت، انگیزش و رفتار پایبندی به مصرف منظم دارو به ترتیب 0.69، 0.19، 0.23 و 0.43 محاسبه شد.

    نتیجه گیری

     با توجه به اندازه اثرهای محاسبه شده در هریک از اجزا خصوصا رفتار، به نظر می رسد برنامه توسعه یافته مبتنی بر الگوی COM-B کارآمدی لازم را داشته باشد. از طرفی دیگر، الگوی بررسی شده کاربرد مناسبی در توسعه برنامه ارتقای پایبندی به مصرف منظم دارو داشته است.

    کلیدواژگان: آموزش بیمار، ارتقای سلامت، تغییر رفتار سلامت، نظریه محور
  • علیرضا مرجوعی، محمدرضا نیکوبخت، حسین دیالمه*، سید حسن اینانلو صفحات 42-47
    سابقه و هدف

     واریکوسل شایع ترین یافته بالینی در مردان نابارور است. مکانیزم دقیق واریکوسل که باعث اختلال در عملکرد بیضه می شود، کمتر شناخته شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع ناتوانی جنسی و سطح تستوسترون قبل و بعد از عمل واریکوسلکتومی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان سینا از سال 2018 تا 2019 طراحی شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه مداخله ای، 115 بیمار دارای واریکوسل که کاندید جراحی واریکوسلکتومی بودند، به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. چک لیست اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه مقیاس بین المللی عملکرد نعوظ قبل و 3 ماه پس از جراحی تکمیل شد. معاینه بالینی و سونوگرافی برای تعیین گرید واریکوسل و آزمایش خون برای تعیین سطح سرمی تستوسترون نیز قبل و 3 ماه پس از جراحی انجام شد. برای تجزیه وتحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد.

    یافته ها

     میانگین سطح تستوسترون قبل و بعد از جراحی حدود 124 نانوگرم بر دسی لیتر اختلاف داشت (به طور میانگین 7.8 ± 23.6 درصد افزایش یافته بود) که این اختلاف معنی دار بود. نمره پرسش نامه اختلال نعوظ قبل و 3 ماه پس از جراحی نیز به طور معنی داری بهبود یافته بود. به این معنی که در دسته بندی این پرسش نامه، از تعداد اختلال نعوظ شدید و متوسط به طور معنی داری کاسته و به اختلال نعوظ خفیف یا بدون اختلال به طور معنی داری افزوده شده است.

    نتیجه گیری

     به طورکلی می توان نتیجه گرفت که جراحی واریکوسلکتومی در افراد دارای واریکوسل باعث افزایش سطح سرمی تستوسترون می شود. همچنین جراحی واریکوسلکتومی باعث بهبود معنی دار در ضایت جنسی و اختلال نعوظ افراد دارای واریکوسل نسبت به وضعیت پیش از جراحی می شود.

    کلیدواژگان: بیمارستان سینا، پرسش نامه مقیاس بین المللی عملکرد نعوظ، سطح کلی تستوسترون، واریکوسل
  • مجید براتی*، مهشاد عسکری، رضوان ترکمن، سحر خوشروش صفحات 48-55
    سابقه و هدف

     کیفیت زندگی زوجین نابارور به دلیل ماهیت آن و نیز پیچیدگی روابط آن با وضعیت روان شناختی افراد به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بین زوجین نابارور مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام شد.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و از نوع مقطعی بود که روی 303 نفر از زوجین نابارور مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام شد. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه کیفیت زندگی (SF-36) بود. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین سنی شرکت کنندگان در پژوهش 6.21±30.94 سال بود. 37.3 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه مدت ناباروری خود را 2 تا 4 سال گزارش کردند. 59.4 درصد از شرکت کنندگان از هیچ کدام از روش های کمک باروری مانند IUI و IVF استفاده نکرده بودند. یافته ها نشان داد شرکت کنندگان در مطالعه 68.2 درصد از حداکثر نمره قابل اکتساب نمره کل کیفیت زندگی را کسب کرده بودند که حاکی از وضعیت نسبتا مطلوب کیفیت زندگی در بین زوجین نابارور شهر همدان بود. همچنین میزان درآمد با کیفیت زندگی زوجین رابطه معنی داری داشت (0.05>P).

    نتیجه گیری

     نتایج این پژوهش نشان داد کیفیت زندگی زوجین نابارور شهر همدان در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد. با این حال، برنامه ریزی های دقیق تری برای ارتقای سطح کیفیت زندگی آن ها ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: زوجین، کیفیت زندگی، ناباروری، همدان
  • امیرحسین کاشی*، میثم قائدی صفحات 56-60

    در این پژوهش موردی گزارش می شود که کلیه چپ اهدایی از جسدی است که در دو کلیه کیست های بزرگ وجود داشت. این کلیه ها با موفقیت به مرد 54 ساله ای پیوند زده شد. اهداکننده مردی 53 ساله با سابقه بیماری ایسکمیک قلبی به مدت 2 ماه بود و خون ریزی داخل جمجمه ای علت مرگ او بود. دو کیست بزرگ 8 و 4 سانتی متری و یک کیست 2 سانتی متری در قطب های فوقانی و میانی کلیه اهداکننده متوفی شناسایی شد. قبل از پیوند، کیست های بزرگ از آلوگرافت برداشته شدند. پس از عمل، بیمار برون ده ادرار رضایت بخشی داشت و سطح کراتینین سرم در زمان ترخیص از بیمارستان 1.9 میلی گرم در دسی لیتر (10 روز بعد از عمل) بود که در 3 ماه پس از پیوند به 1.02 میلی گرم در دسی لیتر کاهش یافت. می توان کلیه های اهدایی را که کیست های بزرگ دوطرفه دارند، به طور موثری پیوند زد و نباید از پذیرش آن ها خودداری کرد.

    کلیدواژگان: پیوند کلیه، کلیه اهداکننده فوت شده، کیست بزرگ کلیه، همودیالیز
|
  • Behzad Imani, Shirdel Zandi*, Maede Mohseni, Zahra Eskandari Pages 1-7
    Background and Objective

    Urological surgery could be an unpleasant experience for patients due to the need for exposure of the patient's genital area. The present study aimed to determine the effect of gender matching of urological patients and the surgery team on anxiety, shame, and vital signs.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted in Shahid Beheshti Hospital, Hamadan, Iran, in 2021. A total of 160 patients were selected via convenience sampling and randomly divided into control and intervention groups (n=80 in each group). The patients in the control group were admitted to the operating room as usual, but the gender of the surgical team was matched with the patients of the intervention group. The data were collected using the Vital Signs Flow Sheet, Spielberger's State Anxiety Inventory, and Cook’s Internalized Shame Scale and finally analyzed in SPSS software (version 16).

    Results

    Based on the findings of this study, the two groups were homogeneous in terms of demographic and clinical characteristics (P>0.05). At the beginning of the study, there was no significant difference between the two groups in terms of variables of vital signs, anxiety, and internalized shame (P>0.05). After admission to the operating room, the rate of vital signs, except for temperature, was significantly lower in the intervention group than in the control group (P<0.05). Moreover, the level of anxiety and shame of the intervention group was significantly lower than the control group (P<0.05).

    Conclusion

    If gender of patients is matched with the surgical team, the patients will feel less ashamed and anxious, and the level of vital signs will be closer to normal.

    Keywords: Anxiety, Gender matching, Shame, Urology, Vital signs
  • Faramarz Fazeli, Saeed Movahed, Yashar Firoozi Jahantigh*, Abolfazl Parsi-Moud Pages 8-13
    Background and Objective

    Testicular sperm can be successfully recovered by testicular sperm extraction (TESE) and used for intracytoplasmic sperm injection. Disturbance in the testicular blood barrier can lead to the production of anti-sperm antibodies (ASA). This prospective study aimed to determine changes in the level of anti-sperm antibodies in TSTE surgery.

    Materials and Methods

    In this prospective longitudinal study, 20 patients undergoing TESE surgery were included via purpose-based and accessible sampling. Patients were operated on according to the same surgical procedure. Firstly, demographic data, such as age, were recorded. The amount of anti-sperm antibodies was checked before surgery, and the patients were followed up for one month, and this amount was measured again after the end of one month. The changes in antibodies were investigated before and after one month. In addition, the relationship of the level of antibodies with demographic data and the type of disease was investigated. Anti-sperm antibodies in this study was investigated using Mixed Antiglobulin Reaction (MAR) and Immunobead Test (IBT) methods, and the type of antibody measured was IgG type. The abnormal level of IgG anti-sperm antibody was considered greater than or equal to 10%, signifying that more than or equal to 10% of the sperms are covered by IgG. Finally, the obtained results were analyzed in SPSS software.

    Results

    The findings of this research pointed out that the levels of abnormal antisperm antibody 5% and 20% before and after TESE surgery, respectively. Based on the results of the chi-square test, these changes were significant. In addition, age and body mass index had no significant relationship with the level of anti-sperm antibody.

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, the TESE surgery can increase serum ASA levels; nonetheless, it is suggested to assess this issue in future studies in a higher statistical population. One of the limitations of the present study was the lack of examination of the sexual partners of the study subjects. It is suggested to measure the ASA level in couples before and after the intervention due to the importance of the study in the fertility chances of the subjects and examine the correlation of ASA changes with semen analysis parameters.

    Keywords: Infertility, Sperm extraction, TSTE surgery
  • Maede Mohseni*, Seyed Habibollah Mousavi Bahar, Hanieh Dakami Pages 14-21
    Background and Objective

    Ureteropelvic junction obstruction (UPJO) is one of the most common congenital urinary tract abnormalities, which if left untreated can lead to impaired renal function. There is controversy over when is the best time for surgery (early or delayed). Therefore, we decided to design a study based on our clinical experience to evaluate the success rate of pyeloplasty in different age groups.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 110 patients who underwent pyeloplasty in Shahid Beheshti Hospital, Hamedan, Iran, from 2014 to 2019 were studied. A total of 26 patients were excluded from the study due to bilateral obstruction, or other concomitant urological disorders. We retrospectively reviewed the medical records of patients to collect demographic characteristics, clinical presentation, postoperative complications, anteroposterior pelvic diameter, parenchymal thickness, and the success rate of pyeloplasty.

    Results

    Of 84 patients studied, 61 (72.6%) were male and 23 (27.4%) were female. Regarding the age of the patients, 22 (26.2%) individuals were less than 3 months old, 30 (35.7%) between 3 months to 1 year old, and 32 (38.1%) more than 1 year old. In total, surgery was successful in 72 (85.7%) patients. The success rates in the age groups of less than 3 months, 3 to 12 months, and more than 12 months were 90.9%, 86.7%, and 81.2%, respectively (P=0.598). It was found that APD decreased significantly after the surgery in all age groups (P=0.001), this change was significantly seen in the age group of less than 3 months (P=0.016). The most common complication was fever reported in 9.5% of the patients.

    Conclusion

    The findings of the present study showed that early pyeloplasty surgery in infants and children with a diagnosis of high-grade UPJO could lead to improve morphological indices of the kidney and prevent complications.

    Keywords: Hydronephrosis, Pyeloplasty, Success Rate, Ureteropelvic Junction Obstruction
  • Ebrahim Jalili*, MohammadAli Amir Zargar, Farideh Ghare Khanlou, Nasrin Jiriaei Sharahi, Amin Tavakoli Pages 22-32
    Background and Objective

    Abdominal trauma is one of the most common causes of death in trauma patients, occurring in 20% of cases. Kidney damage is the most common complication of non-penetrating abdominal trauma. In patients with abdominal trauma, it is important to diagnose and treat possible abdominal injuries. The presence of hematuria and clinical examinations often have little sensitivity and specificity to diagnose the intra-abdominal injury. Although Computed Tomography (CT) scan is the standard diagnostic method for abdominal trauma, it has its own drawbacks, including radiation. On the contrary, ultrasound is a cheaper, more repetitive, and non-invasive procedure. The present study aimed to determine the diagnostic value of Focused Assessment with Sonography for Trauma (FAST) scan and ultrasound by a radiologist in comparison with abdomen and pelvis CT scan with intravenous (IV) contrast in determining the severity of kidney damage in patients with microscopic hematuria due to non-penetrating abdominal and pelvic trauma.

    Materials and Methods

    This forward-looking study was conducted on patients with blunt abdominal trauma with hematuria in Hamadan Besat Educational and Medical Center in 2018 and 2019. The sampling was performed by census method based on inclusion and exclusion criteria. Patient demographic information, as well as accident information that led to abdominal trauma, were recorded in a checklist. All participants were trained by a third-year emergency medicine assistant and then by a third- or fourth-year radiology assistant via FAST ultrasound to diagnose free abdominal fluid. In the next step, all participants were examined after IV contrast injection using a CT scan device. Finally, the data were analyzed in SPSS software (version 22) using appropriate statistical methods.

    Results

    In this study, 60 eligible patients, including 47 males (78.4%) and 13 females (21.6%), with a mean age of 36.75±17.81 years, were examined. The percentage of agreement between the FAST ultrasound findings performed in the emergency and radiology departments was 93.3%. The agreement between the two methods was significant, with a coefficient of 0.837 (P<0.001). Sensitivity (75 and 80), specificity (100 and 92.5), positive (100 and 84.2) and negative (88.8 and 90.2) predictive values, as well as the accuracy (91.6 and 88.3) of FAST ultrasound, in both emergency and radiology groups were acceptable in comparison with CT scan.

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, it can be concluded that ultrasound is a reliable tool for examining patients with abdominal trauma with suspected kidney damage.

    Keywords: Blunt abdominal trauma, CT scan, Emergency, FAST ultrasound, Hematuria, Kidney injury
  • Mehdi Mirzaei-Alavijeh, Behrooz Hamzeh, Hamidreza Omrani, Sharareh Esmailli, Farzad Jalilian* Pages 33-41
    Background and Objective

    The increasing incidence of chronic kidney disease around the world highlights the need for more attention and appropriate actions to enhance therapeutic outcomes and improve patients’ quality of life. This study aimed to evaluate the efficacy of a program to promote medication adherence among hemodialysis patients using the Capability, Opportunity, and Motivation-Behavior (COM-B) model.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental interventional study conducted on 140 chronic kidney patients referred to the Dialysis ward of Imam Reza Hospital (Kermanshah, Iran) divided into two groups of 70 patients as intervention and control during 2021. The program was developed by conducting a needs assessment based on the COM-B model and evaluating it in two stages, before and three months after the implementation. Data were collected by a questionnaire based on the COM-B model and analyzed using the SPSS software (version 16).

    Results

    After the implementation of the program, the components of capability and medication adherence behavior had a significantly higher average rank in the intervention group. The effect sizes of the intervention components, including capability, opportunity, motivation, and medication adherence behavior, were calculated to be 0.69, 0.19, 0.23, and 0.43, respectively.

    Conclusion

    Considering the effect sizes of each component, especially behavior, it seems that the developed program based on the COM-B model has enough efficiency and that the employed model is effective for developing programs to promote medication adherence.

    Keywords: Health Behavior Change, Health Promotion, Patient Education, Theory-Based
  • Alireza Marjouie, MohammadReza Nikoobakht, Hossein Dialameh*, Seyed Hassan Inanlou Pages 42-47
    Background and Objective

    Varicocele is the most prevalent clinical condition in infertile men. The exact mechanism of varicocele that causes testicular dysfunction is not fully known. This study, therefore, aimed to determine the prevalence of impotence and testosterone levels before and after varicocelectomy in patients referred to Sina Hospital (Tehran, Iran) from 2018 to 2019.

    Materials and Methods

    This study was conducted on 115 patients, selected through available sampling, who had varicocele and were candidates for varicocelectomy. A checklist of demographic characteristics was completed before and three months after the surgery. Clinical examination and ultrasound were performed before and three months after the surgery to determine the grade of varicocele and blood test to examine the serum level of testosterone. Afterward, the data were entered into the SPSS software (version 26) for statistical analyses.

    Results

    The mean testosterone levels before and after the surgery had a significant difference of about 124 ng/dL (23.6±7.8% on average). Erectile dysfunction significantly improved three months after surgery. The number of severe and moderate erectile dysfunctions was significantly reduced, and the number of mild or no erectile dysfunction significantly increased.

    Conclusion

    In general, it can be concluded that varicocelectomy surgery in people with varicocele can increase serum testosterone levels. It can also be said that varicocelectomy surgery can significantly improve sexual satisfaction and erectile dysfunction in people with varicocele, compared to preoperative conditions.

    Keywords: International index of erectile function, Sina hospital, Total testosterone level, Varicocele, Varicocelectomy
  • Majid Barati*, Mahshad Askari, Rezvan Torkaman, Sahar Khoshravesh Pages 48-55
    Background and Objective

    The quality of life of infertile couples has not been sufficiently considered due to its nature and the complexity of its relationship with the psychological status of individuals. Therefore, this study aimed to determine the quality of life and its related factors among infertile couples referred to Fatemieh Hospital in Hamadan, Iran.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 303 infertile couples referred to Fatemieh Hospital, Hamadan, Iran, in 2019. The participants were selected by simple random sampling and entered into the study. Data collection tools included demographic characteristics form and a quality of life questionnaire (SF-36). Data were analyzed by SPSS software (version 24) using the Pearson correlation test, independent t-test, and one-way ANOVA.

    Results

    The mean age of the participants was 30.94±6.21 years. Moreover, 37.3% of the study participants reported 2-4 years of infertility, and 59.4% of them did not use any of the assisted reproductive methods, such as IUI and IVF. The results showed that 68.2% of the participants obtained the maximum achievable score of total quality of life indicating a relatively favorable quality of life among infertile couples in Hamadan. There was also a significant relationship between income and quality of life (P<0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that the quality of life of infertile couples in Hamadan is relatively desirable. However, more careful planning seems necessary to improve their quality of life.

    Keywords: Couples, Hamadan, Infertility, Quality of Life
  • AmirHosein Kashi*, Meysam Ghaedi Pages 56-60

    We report a case of successfully transplanting a cadaveric donor kidney with three large cysts into a 54-year-old man. The donor was a 53‑year‑old male with a history of ischemic heart disease for two months and intracranial hemorrhage as the cause of death. Three 8-, 4-, and 2-cm cysts were identified in the upper and middle poles of the deceased donor’s kidney. Before transplantation, the large cysts were unroofed from the allograft. Postoperatively, the patient had a satisfactory urine output, and the serum creatinine level was 1.9 mg/mL at the time of hospital discharge, which fell further to 1.02 mg/dL three months after transplantation. Donor kidneys with large bilateral cysts can be effectively transplanted and should not be refused for use.

    Keywords: Deceased donor kidney, Hemodialysis, Kidney Transplant, Large renal cyst