فهرست مطالب

دانش انتظامی خراسان شمالی - پیاپی 26 (تابستان 1399)

نشریه دانش انتظامی خراسان شمالی
پیاپی 26 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسین بدری* صفحات 7-35
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین نگرش به رفتار بزهکارانه و خشونی با خرده فرهنگ قلدری در بین دانش آموزان پسر دبیرستان های بجنورد در نیمسال اول تحصیلی 99-1398 به انجام رسیده است. این پژوهش از نظر ماهیت توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی می باشد که در آن هدف کشف رابطه بین متغیرها است. پس از انتخاب نمونه آماری، پرسشنامه ها در اختیار دانش آموزان پسر دبیرستان های بجنورد قرار داده شد و در نهایت با استفاده از روش همبستگی ساده داده ها مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفتند جامعه آماری پژوهش شامل تمام دانش آموزان 15- 18 ساله مقاطع متوسطه شهرستان بجنورد بودند که برابر آمار اداره آموزش و پرورش شهرستان بجنورد، جمعیت دانش آموزان پسر محصل در دوره متوسطه 1200 نفر در سال تحصیلی 99-1398 اعلام شد. سپس بر طبق جدول کرجسی - مورگان(1970) 291 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. با توجه به پراکندگی جامعه، از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده گردید و تعداد 367 پرسشنامه توزیع شد که برای رسیدن به تعداد نمونه لازم، 25 کلاس به تصادف انتخاب شدند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین میزان قلدری در نوجوانان پسر بزهکار و عادی تفاوت معناداری وجود دارد ولی در مهارت های اجتماعی بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد. بر این اساس و با توجه به میانگین هر گروه، میزان قلدری در نوجوانان بزهکار به طور معناداری بیش از میزان قلدری در نوجوانان عادی است. همچنین بین نوجوانان عادی و بزهکار به لحاظ مهارت های اجتماعی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: رفتار بزهکارانه، فرهنگ قلدری، دبیرستان های بجنورد، نوجوانان
  • علی وفایی*، مهدی قاسمی مطلق صفحات 37-59
    پژوهش حاضر با هدف تبیین رابطه بین تنظیم شناختی هیجان و تحمل پریشانی با رضایت زناشویی دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد انجام شده است. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تشکیل داده اند و نمونه مورد نظر شامل 278 نفر از این دانشجویان است که مطابق جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (1998)، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارانفسکی و دیگران (2002) و پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (2005) بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها نیز بر اساس ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیسون گام به گام مطابق نرم افزار SPSS24 انجام شد و نتایج نشان داده رابطه منفی معناداری بین تنظیم شناختی هیجان و رضایت زناشویی و رابطه مثبت معناداری بین تحمل پریشانی و رضایت زناشویی وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که به ترتیب تنظیم شناختی هیجان و سپس تحمل پریشانی قوی ترین پیش بین ها برای رضایت زناشویی هستند.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، رضایت زناشویی، تحمل پریشانی
  • محبوبه سلیمان پور عمران*، اوسامه ریحانی صفحات 61-81
    پژوهش حاضر با هدف تبیین رابطه اخلاق ترافیک شهروندی با فرهنگ و رفتار رانندگی در شهر بجنورد انجام شده است. این پژوهش  توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه پژوهش شامل کلیه رانندگان باسواد و دارای گواهینامه شهر بجنورد در سال 1398 بود که تعداد 384 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه استاندارد اخلاق ترافیک شهروندی سرمد و همکاران (1390)، پرسشنامه محقق ساخته فرهنگ ترافیک (1398) و پرسشنامه استاندارد رفتار رانندگی منچستر (1990) بود که روایی آن از نوع صوری و محتوایی است و  پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 76/0، 79/0، 92/0 محاسبه گردید. روش آماری بر اساس همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بوده که با نرم افزار spss تحلیل شد. نتایج حاصل از بررسی فرضیات تحقیق نشان داد که بین اخلاق ترافیک شهروندی با ارتقاء فرهنگ ترافیک و رفتار رانندگی ارتباط معنادار وجود دارد به نحویکه بهبود و ارتقاء هر کدام از متغیرها سبب بهبود و ارتقاء سایر متغیرها می شود و بالعکس یعنی ضعف و کاهش هر کدام از متغیرها، کاهش سایر متغیرها را بدنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: اخلاق ترافیک شهروندی، ارتقاء فرهنگ ترافیک، رفتار رانندگی، رانندگان شهر بجنورد
  • محسن شاکری نسب*، زهره قلعه نوی، الهه باقرزاده، فرزانه آسیایی صفحات 83-105
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه دین داری و نگرش به والد با گرایش به سوء مصرف موادمخدر در دانش آموزان شهر بجنورد انجام پذیرفت. روش این تحقیق پیمایشی بوده و جامعه آماری آن را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر بجنورد در سال تحصیلی 1399-1398 به تعداد 10000 نفر تشکیل دادند. بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای متناسب با حجم، 373 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس دین داری خدایاری فرد و همکاران (1385)، مقیاس نگرش به والد والت و هودسن (2007) و مقیاس گرایش به موادمخدر وید و بوچر(1992) بوده که پایایی آن ها با استفاده از آزمون کرونباخ به ترتیب 94/0 ، 96/0 و 90/0 به دست آمد. در این پژوهش از روش رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار 25 SPSS استفاده گردید. نتایج نشان داد، دین داری و نگرش به والد، قادر به پیش بینی منفی گرایش به مصرف موادمخدر است (01/0P>). همچنین بین دین داری و نگرش به والد با گرایش به مصرف موادمخدر همبستگی منفی معنی دار وجود دارد. بر این اساس می توان نتیجه گرفت که دین داری و نگرش به والد می توانند نقش پیشگیرانه ای در ارتباط با گرایش به مصرف موادمخدر در دانش آموزان داشته باشد و تقویت آن ها می تواند به کاهش رفتارهای آسیب رسان همچون مصرف موادمخدر کمک نماید.
    کلیدواژگان: دین داری، نگرش به والد، گرایش به سوء مصرف مواد مخدر، دانش آموزان، بجنورد
  • پریسا طالب خواه*، سید حامد سجادپور، الهه صادقی، نیلوفر جاجرمی صفحات 107-121

    در سال های اخیر رفتار خودجرحی در جمعیت نوجوانان رشد چشمگیری داشته است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه خودکارآمدی عمومی در نوجوانان با و بدون رفتار خودجرحی انجام شد. این پژوهش از نوع علی مقایسه ای است. جامعه تحقیق حاضر دانش آموزان مقطع متوسطه دوم (15تا 18 سال) شهرستان بجنورد بودند. که از میان آنها 137 بیمار در دو گروه، دانش آموزان سالم (65N=) و دانش آموزان دارای رفتار خودجرحی (72N=) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه خودکارآمدی عمومی را تکمیل کردند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS- 22 با آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها حاکی از آن بود که خودکارآمدی عمومی در گروه سالم و گروه دانش آموزان با رفتار خودجرحی اختلاف معناداری داشت (014/0P=). بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت، خودکارآمدی عمومی در دانش آموزان سالم بالاتر از دانش آموزانی است که رفتار خودجرحی دارند. افزایش خودکارآمدی برای مقاومت در برابر خودجرحی می تواند قدم مهمی برای تجهیز نوجوانان در برابر خودجرحی در موقعیت های عاطفی پرخطر آینده باشد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی عمومی، رفتارخودجرحی، نوجوانان، بجنورد
  • فرشته غلامی مقدم*، محبوبه سلیمان پور عمران صفحات 123-145
    در پژوهش حاضر به بررسی چالش های موجود در آموزش های آمادگی جسمانی نیروی انتظامی شهر بجنورد از دیدگاه آموزشگران و فرماندهان جهت ارایه راهکار مناسب در سال 1399 پرداخته شد. بر اساس موضوع و اهداف مورد مطالعه، این پژوهش از نظر هدف، بنیادی و از نظر ماهیت توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران، آموزشگران و کارکنان نیروی انتظامی مستقر در شهر بجنورد در نظر گرفته شد. نمونه آماری نیز با توجه به فرمول کوکران 160 نفر برآورد شد که این تعداد پرسشنامه در بین نمونه به صورت تصادفی در دسترس توزیع شد. ابزار مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود. نوع روایی پرسشنامه محتوایی بود که مورد تایید چند تن از خبرگان در این حوزه قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از آلفای کرونباخ برای نیروی انسانی (854/0)، روش آموزش (628/0)، محتوای آموزش (698/0) و جسمانی (920/0) و کل پرسشنامه (966/0) بدست آمد و ابزار از پایایی مناسب برخوردار بود. جهت تحلیل آماری داده ها از میانگین و آزمون t تک نمونه ای به کمک نرم افزار SPSS.23 استفاده شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد: ابعاد نیروی انسانی، روش آموزش، محتوای آموزش و جسمانی در آموزش های آمادگی جسمانی نیروی انتظامی با توجه به میانگین های بدست آمده، در سطح مطلوبی قرار دارند و مولفه های امکانات و تجهیزات، هدف گذاری و ساختار و تشکیلات در آموزش های آمادگی جسمانی نیازمند تقویت هستند.
    کلیدواژگان: آموزش های آمادگی جسمانی، نیروی انتظامی، آموزشگران و فرماندهان، شهر بجنورد
|
  • Hossein Badri * Pages 7-35
    The aim of this study was to investigate the relationship between attitudes toward delinquent and violent behavior with the bullying subculture among male high school students in Bojnourd in the first semester of 2019-2020. This research is descriptive in nature and is a correlational study in which the aim is to discover the relationship between variables. After selecting the statistical sample, the questionnaires were given to the male high school students in Bojnourd and finally the data were evaluated and analyzed using a simple correlation method. Bojnourd Education Department announced that the population of male students in the secondary high school was 1,200 in the academic year 2019-2020. Then, according to the Krejcie-Morgan sample size table (1970), 291 people were considered as a sample. Due to the dispersion of the population, cluster sampling method was used and 367 questionnaires were distributed and 25 classes were randomly selected to reach the required number of samples. Findings indicate that there is a significant difference between the rate of bullying in delinquent and normal male adolescents, but there was no significant difference in social skills between the two groups. Accordingly, and according to the average of each group, the rate of bullying in delinquent adolescents is significantly higher than the rate of bullying in normal adolescents. Also, there is no significant difference between delinquent and normal adolescents in terms of social skills.
    Keywords: Delinquent Behavior, culture of bullying, Bojnourd High Schools, Adolescents
  • Ali Vafaei *, Mehdi Ghasemi Motlagh Pages 37-59
    The aim of this study was to explain the relationship between cognitive emotion regulation and distress tolerance with marital satisfaction of married students of Islamic Azad University, Bojnourd branch. The sample includes 278 students who were selected according to Morgan table and multi-stage cluster sampling. Data collection tools in this study were Enrich Marital Satisfaction Questionnaire (1998), Garanfsky et al. (2002) Cognitive Emotion Regulation Questionnaire and Simmons and Gaher (2005) Distress Tolerance Questionnaire. Data analysis was performed based on Pearson correlation coefficient and stepwise regression according to SPSS24 software and the results showed that there is a significant negative relationship between cognitive regulation of emotion and marital satisfaction and a significant positive relationship between distress tolerance and marital satisfaction. The results also showed that cognitive emotion regulation and then distress tolerance are the strongest predictors of marital satisfaction, respectively.
    Keywords: Anxiety tolerance, Cognitive emotion regulation, marital satisfaction, Islamic Azad University, Bojnourd
  • Mahbubeh Soleimanpour Omran *, Osame Reihany Pages 61-81
    The aim of this study was to explain the relationship between citizen traffic ethics and driving culture and behavior in Bojnourd. This research is descriptive-survey and correlational. The study population included all literate and certified drivers in Bojnourd in 1398, of which 384 people were selected based on convenience sampling method. The research instruments included the Sarmad et al. (2011) standard questionnaire on traffic ethics of citizenship, the researcher-made questionnaire on traffic culture (1398) and the Manchester driving behavior (1990) standard questionnaire. Cronbach was calculated 0.76, 0.79, 0.92, respectively. The statistical method was based on Pearson correlation and multiple regression which was analyzed by SPSS software. The results of the research hypotheses showed that there is a significant relationship between citizen traffic ethics with the promotion of traffic culture and driving behavior. So that, the improvement and promotion of each variable improves and promotes other variables, and vice versa means the weakness and reduction of each variables will lead to the reduction of other variables.
    Keywords: Citizen Traffic Ethics, Promoting Traffic Culture, Driving behavior, Bojnourd Drivers
  • Mohsen Shakerinasab *, Zohreh Galeh Novi, Elahe Baqerzadeh, Farzaneh Asiaeei Pages 83-105
    The aim of this study was to investigate the relationship between religiosity and attitudes toward parents with a tendency to drug abuse in students in Bojnourd. The method of this research was survey and the statistical population consisted of all first grade high school students in Bojnourd in the academic year 1399-1398 with the number of 10,000. 373 people were selected as sample based on Krejcie and Morgan table and through random sampling clusters appropriate to the volume. The research instruments included Khodayari Fard et al.'s (2006) Religiosity Scale, Walt and Hudson (2007) Parental Attitude Scale, and Wade and Butcher (1992) Drug Attitude Scale, whose reliability using Cronbach's test was 0.94, respectively. 0.96 and 0.90 were obtained. In this study, regression method and Pearson correlation coefficient were used using SPSS 25 software. The results showed that religiosity and attitudes toward parents can negatively predict the tendency to use drugs (P> 0.01) and there is a significant negative correlation between religiosity and attitudes toward parents with tendencies to use drugs. Based on this, it can be concluded that religiosity and attitudes toward parents can play a preventive role in relation to students' tendency to use drugs and strengthening them can help reduce harmful behaviors such as drug use.
    Keywords: religiosity, Parental Attitude, tendency to drug abuse, students, Bojnourd
  • Parisa Talebkhah *, Hamed Sajjadpour, Elaheh Sadeghi, Niloufar Jajarmi Pages 107-121

    In recent years, self-injurious behavior has grown significantly among adolescents. The aim of this study was to compare general self-efficacy in adolescents with and without self-injurious behavior. The type of the research is comparative causal type. The present study population was high school students (15 to 18 years old) in Bojnourd. Among them, 137 patients in two groups, healthy students (N = 65) and students with self-injurious behavior (N = 72) were selected by convenience sampling method and completed the general self-efficacy questionnaire. Research data were analyzed using SPSS-22 software with t-test. The results showed that general self-efficacy was significantly different in the healthy group and the student group with self-injurious behavior (P = 0.014). Based on the findings of this study, it can be concluded that general self-efficacy in healthy students is higher than students who have self-injurious behavior. Increasing self-efficacy to resist self-harm can be an important step in equipping adolescents with self-harm in high-risk emotional situations in the future.

    Keywords: General self-efficacy, self-injury behavior, Adolescents, Bojnourd
  • Fereshteh Gholami Moghaddam *, Mahboubeh Soleimanpouromran Pages 123-145
    In the present study, the challenges in the physical training of the Bojnourd police force from the perspective of trainers and commanders to provide a suitable solution in 1399 was investigated. Based on the subject and objectives studied, this research is fundamental in terms of purpose and descriptive-survey in nature. The statistical population of the study was all managers, educators and police officers of Bojnourd. The statistical sample size was estimated according to Cochran's formula 160 observation unit and this number of questionnaires were randomly distributed. The tool used to collect information was a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was checked based on content validity that was approved by several experts in this field and the reliability of the questionnaires using Cronbach's alpha for human resources (0.854), training method (0.628), training content (0.698) And physical (0.920) and the whole questionnaire (0.966) were obtained and the instrument had good reliability. For statistical analysis of data, the mean and one-sample t-test using SPSS.23 software were used. The results of this study showed that the dimensions of human resources, training method, training content and physical training in the physical training of the police force are at a desirable level according to the obtained averages and the components of facilities and equipment, targeting and structure and organization in training. Physical fitness needs strengthening.
    Keywords: Physical fitness training, Law Enforcement, trainers, commanders, Bojnourd City