فهرست مطالب

فصلنامه مواد پیشرفته و پوشش های نوین
پیاپی 41 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آرزو حاجی احمدی، میرسعید سیددراجی*، سیده فاطمه حسینی صفحات 3048-3071

    پیشرفت های اخیر حاکی از آن است که یک خانواده ی بزرگ و جدیدی از فلزات واسطه ی دوبعدی متشکل از کاربیدها، کربونیتریدها و نیتریدها با نام عمومی مکسن (MXene) توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. مکسن ها دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی قابل توجه با تنوع غنی از عناصر اساسی هستند. جهت تنظیم موثر خواص مکسن ها در راستای دستیابی به کاربردهای مختلف، می توان آن ها را به آسانی با مواد دیگری همچون پلیمرها، اکسیدها و نانولوله های کربنی ترکیب کرد. به دلیل سرشار شدن زندگی روزمره ی بشر از آلودگی امواج الکترومغناطیسی (EM) که تهدیدکننده ی سلامت انسان است، توسعه ی مواد پیشرفته ی جاذب امواج مایکروویو به موضوع مهمی مبدل گشته است. مواد دوبعدی مانند مکسن ها، گرافن و مولیبدن دی سولفید (MoS2) به دلیل ساختار خاص، رسانایی الکتریکی عالی، سطح غنی و استحکام مکانیکی خوب دارای خواص الکترومغناطیسی منحصربه فردی بوده و کاربردهای بالقوه ای در جذب امواج الکترومغناطیسی، محافظت و استتار امواج مایکروویو دارند. در همین راستا مکسن ها به دلیل دارا بودن ساختارها و خواص مطلوبی مانند ساختار لایه ای ویژه، گروه های عاملی فعال سطحی فراوان و قابل تنظیم، هدایت الکتریکی فوق العاده و سطح ویژه بالا، به عنوان کاندیدای مناسب برای جاذب های امواج مایکروویو با کارایی بالا تبدیل شد اند. در این مقاله، در ابتدا روش های سنتز و خواص مکسن ها خلاصه شده و سپس پیشرفت های اخیر آن ها را در کاربردهای مرتبط با حوزه-ی جاذب های امواج مایکروویو که از اهمیت بسزایی برخوردار هستند، بررسی شده است. در نهایت چالش ها و افق های روشن تحقیقات آینده در زمینه ی مواد دو بعدی جدید مکسن مطرح گردیده است.

    کلیدواژگان: مکسن، مواد دوبعدی، نانوساختار، ساختارهای دوبعدی، ساختارهای لایه ای
  • محمدجواد عبقری، مهدی حسن زاده* صفحات 3072-3083

    در این پژوهش خواص فیزیکی و راحتی پارچه های پنبه ای و پلی استری تکمیل شده با استفاده از ذرات معدنی مسکوویت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا میکروذرات مسکوویت در محلول کیتوسان پخش شد و در ادامه روی پارچه تاری پودی پنبه ای و پارچه حلقوی پلی استری پوشش داده شد. تاثیر حضور و درصد ذرات مسکوویت روی خواص ریخت شناسی و شیمیایی پارچه های عمل شده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. برای این منظور از میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه استفاده شد. مطالعه ریخت شناسی پارچه های عمل شده نشان دهنده قرارگیری ذرات مسکویت در فضای بین الیاف و همچنین روی سطح الیاف پارچه های مورد بررسی می باشد. به منظور بررسی خواص سطحی و عملکرد راحتی منسوج، از آزمون های زاویه تماس و لغزش آب و نفوذپذیری هوا استفاده شد. همچنین بررسی زیردست و راحتی منسوج نیز با استفاده از آزمون های طول خمش و زاویه بازگشت پذیری از چروک انجام شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که افزودن ذرات مسکوویت بر پارچه پلی استری سبب افزایش خاصیت آبدوستی شده و تاثیر چندانی بر میزان نفوذپذیری هوا، زیر دست و چروک پذیری آن نداشته است. این درحالیست که در پارچه پنبه ای عمل شده، زاویه لغزش آب به میزان 66 درصد کاهش یافته و سطح پارچه آبگریز شده است (زاویه تماس º104). همچنین از نفوذپذیری هوا به میزان 30 درصد کاسته شده و عملکرد راحتی منسوج نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. تحلیل های آماری داده های بدست آمده از آزمون های فوق بیانگر معنی دار بودن داده ها در سطح اطمینان 95 درصد بوده است.

    کلیدواژگان: مسکوویت، پارچه، کیتوسان، خواص عملکرد راحتی، تحلیل آماری
  • فاطمه رحیمی آخوندزاده، هادی ابراهیمی فر* صفحات 3084-3094

    از کاربردهای فولادهای زنگ نزن آستنیتی می توان به استفاده در پیل های سوختی اکسید جامد و لوله های بویلر اشاره کرد. محافظت از این فولادها در دماهای بالا امری ضروری می باشد. یکی از بهترین روش های موثر برای افزایش عمر این فولادها در دمای بالا اعمال پوشش های سطحی است. در این تحقیق پوشش کامپوزیتیNi-Co-CeO2-ZrO2 با روش آبکاری الکتریکی بر روی سطح فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI 304 ایجاد شد. به منظور بررسی مقاومت به خوردگی در دمای بالا، آزمون های اکسیداسیون هم دما در دمای 800 درجه سانتی گراد به مدت 300 ساعت واکسیداسیون سیکلی در دمای 800 درجه سانتی گراد تحت 50 سیکل انجام برو روی نمونه های بدون پوشش و پوشش دار انجام شد. جهت مشاهده مورفولوژی از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و جهت تعیین فازها از دستگاه پراش اشعه ایکس (XRD) استفاده شد. نتایج نشان داد پوشش ایجاد شده در دانسیته جریان mA/cm2 15، pH محلول برابر 3 و غلظت g.l-1 25 از ذرات ZrO2 و غلظت g.l-1 10 از ذرات CeO2 بدون حفره و ترک بود. در آزمون های اکسیداسیون همدما و سیکلی نمونه های پوشش دار به دلیل تشکیل اسپینل های NiFe2O4 و CoFe2O4 افزایش وزن کمتری نسبت به نمونه های بدون پوشش از خود نشان دادند. این اسپینل ها از نفوذ به سمت بیرون کاتیون کروم جلوگیری کرده و باعث بهبود مقاومت به اکسیداسیون زیرلایه فولادی 304 شدند.

    کلیدواژگان: فولاد زنگ نزن آستنیتی 304، پوشش کامپوزیتی Ni-Co-CeO2-ZrO2، آبکاری الکتریکی، خوردگی، اکسیداسیون
  • رباب انبارکی، سعید جامعی*، حسین اسکندری، سمیه حاتمی، امیر زمانی صفحات 3096-3111
    با توجه به کاربرد های سازه ای کامپوزیت های پلیمری و نیاز روز افزون بر افزایش بیشتر استحکام و سفتی این نوع کامپوزیت ها، همچنین به علت وجود خواص منحصر به فرد نانو لوله های کربن (CNTs)، به بررسی امکان استفاده از نانو لوله های کربن، به عنوان تقویت کننده اضافه در یک کامپوزیت پلیمری پرداخته شده است. در این تحقیق، المان حجمی معرف (RVE) در درصدها و اندازه-های مختلف نانولوله کربنی مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد. ابتدا روابط تحلیلی برای پیش بینی رفتار الاستیک یک المان حجمی معرف ارایه می شود؛ سپس با مدل سازی المان در نرم افزار اجزاء محدود آباکوس (ABAQUS) رفتار مکانیکی آن مورد بررسی قرار می گیرد. هدف اصلی این تحقیق، مدلسازی و استخراج خواص مکانیکی الاستیک نانوکامپوزیت پلیمری با زمینه رزین اپوکسی همراه با الیاف کربن و شیشه به عنوان تقویت کننده نخست و نانولوله کربنی به عنوان تقویت کننده دوم است. بارگذاری محوری و خمشی به صورت جابه جایی و دوران واحد، به المان اعمال می گردد . نتایج نشان می دهد که سختی محوری و خمشی کامپوزیت تقویت شده با الیاف شیشه و 5% نانولوله کربن (به ازای شعاع داخلی 2 nm) به ترتیب به میزان 83/8% و 244/9% افزایش می یابد در حالیکه این مقادیر برای کامپوزیت تقویت شده با الیاف کربن و با شرایط یکسان، به ترتیب 17.5% و 55% می باشد. از طرف دیگر، افزایش ضخامت نانولوله کربن (کاهش ri) باعث افزایش قابل توجهی در مقادیر مقاومت محوری و خمشی کامپوزیت تقویت شده با الیاف شیشه و کربن می شود.
    کلیدواژگان: نانو کامپوزیت، المان سازه های دریایی، نانوفناوری، روش اجزا محدود، نانولوله کربن
  • آیناز اصغرنسب، حبیب حمیدی نژاد*، رقیه سلطانی ناصری صفحات 3112-3123

    در تحقیق حاضر، نانوالیاف کامپوزیتی هسته-پوسته SiO2/SnO2، SnO2/SiO2 و نانوالیاف SnO2 سنتز شده به روش الکتروریسی، در یک کوره الکتریکی با دمای 500 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت کلسینه شد و توانایی تخریب فتوکاتالیستی آن ها بر روی رنگ های کریستال بنفش، متیلن آبی و متیل نارنجی تحت تابش نور ماورای بنفش مورد مطالعه قرار گرفت. مشخصات ساختاری نانوالیاف هسته-پوسته SnO2/SiO2، SiO2/SnO2 و نانوالیاف SnO2 با استفاده از میکروسکوپ الکترون روبشی گسیل میدان (FESEM)، میکروسکوپ الکترون عبوری (TEM)، طیف سنجی پراش پرتو ایکس (XRD)، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR)، طیف سنجی پراش انرژی ایکس (EDX) و آنالیز Xmap بررسی شد. تصاویر TEM به خوبی ساختار ترکیبی هسته-پوسته نانوالیاف SiO2/SnO2 و SnO2/SiO2 با قطر متوسط 550 نانومتر را نشان می دهد. آنالیز XRD ساختار آمورف نانوالیاف قبل از عملیات حرارتی و تشکیل فاز غالب بلوری بعد از عملیات حرارتی را نشان می دهد. پراکندگی یکنواخت عناصر با آنالیز Xmap مشاهده شد. مقایسه تجزیه فتوکاتالیستی سه نوع رنگزا متیلن آبی، متیل نارنجی و کریستال بنفش در حضور نانوالیاف تک لایه SnO2، نانوالیاف هسته-پوسته SnO2/SiO2 و SiO2/SnO2نشان می دهد که نانوالیاف هسته-پوسته SiO2/SnO2 با درصد تجزیه 58/40 در متیلن آبی، 44/44 در متیل نارنجی و 31/12 در کریستال بنفش بیشترین اثر را در تخریب رنگ ها داشته است.

    کلیدواژگان: اکتروریسی، نانوالیاف هسته-پوسته SiO2، SnO2 و SnO2، SiO2، فعالیت فتوکاتالیستی
  • مژگان صالح آبادی، محمدجواد عبقری*، احسان زرین آبادی صفحات 3124-3133

    امروزه کوشش هایی مبنی بر بهبود بخشیدن به خواص مثبت و همچنین کاهش خواص منفی الیاف مختلف صورت گرفته است. در این میان الیاف پلی استر در برابر تمام برتری ها و خواص مطلوبی که دارند، مقاومت حرارتی پایین آن ها باعث محدودیت کاربردشان در صنایع مختلف شده است. چراکه مقاومت حرارتی یکی از مباحث بسیار مهم در علوم مهندسی است. در اغلب موارد لازم است این الیاف با روش هایی اصلاح گردند که موضوعی بسیار گسترده است و اصلاحات فیزیکی و شیمیایی پلیمر و الیاف را شامل می شود. از اینرو در این پژوهش سعی گردیده است، بهبود مقاومت حرارتی این الیاف مورد ارزیابی قرار گیرد. برای این منظور با فیلرزدن نانو ذره ماده معدنی مسکوویت در عملیات ذوب ریسی به چیپس پلی استر، بهبود خواص حرارتی الیاف مورد بررسی قرار گرفت. برای کاهش اندازه ذرات مسکوویت از اشعه ماوراء بنفش بهره گرفته شد و اثر این متغیرها شامل میزان ماده معدنی و مدت زمان اعمال اشعه ماوراء بنفش بر خواص حرارتی این الیاف ارزیابی گردید. با استفاده از روش طراحی آزمایشات و تصاویر میکروسکوپ الکترونیکی و طیف سنج مادون قرمز به آنالیز نتایج پرداخته شد. نتایج نشان داد ذرات مسکوویت با ذرات پلی استر در حد کامل مخلوط شده و نانو ذرات مسکوویت در این پلیمر فیلر شده است و الیاف تولیدی از یکنواختی بالایی برخوردارند. همچنین نتایج حاصل از آزمون شعله بیانگر آن بود که حضور نانو ذرات مسکوویت در گرانول پلی استر تاثیر معنی داری بر بهبود مقاومت حرارتی الیاف حاصله دارد. نتایج آزمون کشش نیز نشان داد کاهش معنی داری درخواص مکانیکی الیاف اصلاح شده ایجاد نشده است.

    کلیدواژگان: الیاف پلی استر، مقاومت حرارتی، نانو ذرات مسکوویت، تولید الیاف
  • قاسم پیام، ژیلا بیغمی، کیومرث جلیلی* صفحات 3134-3142
    امروزه مواد زیستی تزریق پذیر، با قابلیت چاپ سه بعدی بطور گسترده ای برای کاربرد های متعددی در زیست پزشکی از جمله رهایش هدفمند دارو با استفاده از کاشتینه های پزشکی مورد توجه قرار گرفته اند. اگرچه مواد زیستی مختلفی برای شبیه سازی خواص مکانیکی بافت های بدن ایجاد شده است، اما طراحی یک ماده زیست سازگار ایده آل با ویژگی تنظیم پذیری خواص مکانیکی، که بتواند طیف وسیعی از خواص را پشتیبانی کند، بصورت یک وعده ی محقق نشده باقی مانده است. در این کار، یک هیدروژل الاستومری قابل چاپ و تزریق پذیر با استفاده از پلی یورتان و هیدروکسی اتیل متا کریلات به ترتیب به عنوان جزء الاستومری و جزء هیدورژل سیستم، تهیه شده که با تغییر ترکیب درصد اجزا تشکیل دهنده، طیف وسیعی از خواص مکانیکی حاصل گردید. با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز صحت سنتز پلی یورتان تایید شد. مواد تهیه شده خواص مکانیکی تنظیم پذیری را در حالت خشک از خود نشان دادند که شامل مدول یانگ در محدوده MPa 20-GPa 2/1 و ازدیاد طول تا پارگی %40-20 می باشد. همچنین، آبدوستی و قابلیت چاپ سه بعدی نمونه ها نیز در کار حاضر مورد برسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: مواد شبیه ساز زیستی، چاپ سه بعدی، هیدروژل الاستوری، الاستومر پلی یورتان
|
  • Arezoo Hajiahmadi, MirSaeed Seyed Dorraji *, Seyyedeh Fatemeh Hosseini Pages 3048-3071

    Recent developments indicate that a large and new family of two-dimensional transition metals consisting of carbides, carbonitrides and nitrides with the general name of MXene have attracted much attention. MXenes have significant physical and chemical properties with a rich variety of basic elements. In order to effectively adjust the properties of MXenes to achieve different applications, they can be easily combined with other materials such as polymers, oxides and carbon nanotubes. Due to the fact that human daily life is full of electromagnetic wave (EM) pollution, which threatens human health, the development of advanced microwave absorbing materials has become an important issue. Two-dimensional materials such as MXene, graphene, and molybdenum disulfide (MoS2) have unique electromagnetic properties and potential applications in absorbing electromagnetic waves, shielding, and microwave waves stealth due to their special structure, excellent electrical conductivity, rich surface, and good mechanical strength. In this regard, because of having desirable structures and properties such as a special layered structure, abundant and adjustable surface active functional groups, excellent electrical conductivity, and high specific surface area MXenes are suitable candidates for absorbents. In this article, the synthesis methods and properties of MXenes are summarized first, and then their recent developments in applications related to the field of microwave absorbers, which are of great importance, have been reviewed. Finally, the challenges and bright horizons of future research in the field of new two-dimensional materials of MXenes have been presented.

    Keywords: MXene, 2D materials, Nanostructure, two-dimensional structures, layered structures
  • MohammadJavad Abghary, Mahdi Hasanzadeh * Pages 3072-3083

    In this research, the physical and comfort properties of cotton and polyester fabrics treated with muscovite minerals were investigated. First, muscovite microparticles were dispersed in a chitosan solution and then the muscovite suspension was coated on plain cotton and knitted polyester fabrics. The effect of the presence and content value of muscovite particles on the morphological and chemical properties of processed fabrics was studied. For this purpose, scanning electron microscopy and Fourier transform infrared spectroscopy were used. The morphological study of treated fabrics shows the presence of muscovite particles in the space between the fibers and also on the surface of the fibers of the investigated fabrics. To evaluate the surface properties and comfort performance of the fabrics, the water contact angle, sliding angle, and air permeability tests were carried out. Also, the softness and comfort of the fabrics were investigated using bending length and wrinkle recovery angle analysis. The obtained results indicate that the addition of muscovite particles to the polyester fabric increased the hydrophilic property and did not have much effect on the air permeability, handling properties, and wrinkle resistance. While in the case of cotton fabric, the sliding angle of water is reduced by 66% and the surface of the fabric becomes hydrophobic. The air permeability has also been reduced by 30% and the comfort performance of the textile has also been affected. The statistical analysis of the data obtained from the above tests indicated the significance of the data at the confidence level of 95%.

    Keywords: Muscovite, fabric, comfort performance properties, statistical analysis
  • Fatemeh Rahimi Akhondzadeh, Hadi Ebrahimifar * Pages 3084-3094

    Among the applications of austenitic stainless steels, it can be mentioned the application in solid oxide fuel cells and boiler tubes. It is necessary to protect these steels at high temperatures. One of the best effective methods to increase the life of these steels at high temperature is to apply surface coatings. In this research, Ni-Co-CeO2-ZrO2 composite coating was fabricated by electroplating method on the surface of AISI 304 austenitic stainless steel. In order to investigate the high temperature corrosion resistance, isothermal oxidation tests at 800°C for 300 hours and cyclic oxidation at 800°C for 50 cycles were performed on uncoated and coated samples. Scanning electron microscope (SEM) was used to observe the morphology and X-ray diffraction (XRD) was used to determine the formed phases. The results showed that the formed coating at the current density of 15 mA/cm2, pH of 3, and a concentration of 25 g.l-1 of ZrO2 particles and a concentration of 10 g.l-1 of CeO2 particles was without holes and cracks. In isothermal and cyclic oxidation tests, the coated samples showed a lower weight gain than the uncoated samples due to the formation of NiFe2O4 and CoFe2O4 spinels. These spinels prevented the outward diffusion of chromium cations from and improved the oxidation resistance of the 304 steel substrate.

    Keywords: austenitic stainless steel 304, Ni-Co-CeO2-ZrO2 composite coating, Electroplating, corrosion, oxidation
  • Robab Anbaraki, Saeed Jamei *, Hossein Eskandari, Somaieh Hatami, Amir Zamani Pages 3096-3111
    Considering the structural applications of polymer composites and the increasing demand for greater strength and stiffness of these types of composites, also due to the unique properties of Carbon Nano Tubes (CNTs), the possibility of using Carbon nanotubes as an additional reinforcement in a polymer composite have been investigated. In this research, the representative volume element (RVE) is studied in different percentages and sizes of Carbon nanotubes. First, the analytical equations for predicting the elastic behavior of a representative volume element are presented, then the mechanical behavior of element is investigated by modeling the element in ABAQUS finite element software. The main objective of this research is to model and extract the elastic mechanical properties of polymer nanocomposite with epoxy resin underlay with carbon and glass fiber as the first reinforcement and carbon nanotube as the second reinforcement. Axial and bending loading is applied to the element as a displacement and single rotation. The results show that the axial and flexural stiffness of glass fiber-reinforced composite with 5 percent carbon nanotubes (inner radius=2nm) increase by 83.8% and 244.9%, respectively, while those for carbon fiber-reinforced composite and with the same conditions, it is 17.5% and 54.9%, respectively. On the other hand, increasing the thickness of carbon nanotubes by 1.5 nm causes a significant increase in the axial and flexural strength values of the composite reinforced with glass and carbon fibers.
    Keywords: Nanocomposite, Marine Structural Element, Nanotechnology, Finite element method, Carbon nanotube
  • Ainaz Asgharnasab, Habib Hamidinezhad *, Roghayeh Soltani Naseri Pages 3112-3123

    In this research, core-shell SiO2/SnO2, SnO2/SiO2 composite nanofibers, and SnO2 nanofibers were synthesized by electrospinning method and were calcined in an electric furnace at temperature of 500 degrees Celsius for 2 hours. Photocatalytic degradation ability of synthesized nanofibers was studied on Crystal violet, methylene blue and methyl orange dyes under ultraviolet light. Structural characteristics of core-shell SnO2/SiO2 nanofibers, SiO2/SnO2 and SnO2 nanofibers were investigated using field emission scanning electron microscope (FESEM), transmission electron microscope (TEM), X-ray diffraction spectroscopy (XRD), and Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR), energy diffraction X-ray spectroscopy (EDX) and Xmap analysis. TEM images clearly show the core-shell structure of SiO2/SnO2 and SnO2/SiO2 nanofibers with an average diameter of 550 nm. XRD analysis shows the amorphous structure of nanofibers before thermal treatment and the formation of the dominant crystalline phase after thermal treatment. Uniform distribution of elements was observed by Xmap analysis. The comparison of photocatalytic decomposition of methylene blue, methyl orange and crystal violet dyes in the presence of SnO2 single layer nanofibers, core-shell SnO2/SiO2 nanofibers and SiO2/SnO2 shows that core-shell SiO2/SnO2 nanofibers with 40.58 percent decomposition in methylene blue, 44/44 in methyl orange and 12/31 in crystal violet had the most effect in destroying colors.

    Keywords: Electrospinning, SiO2, SnO2, SiO2 core-shell nanofibers, Photocatalytic activity
  • Mozhgan Salehabadi, MohammadJavad Abghary *, Ehsan Zarinabadi Pages 3124-3133

    Today, efforts have been made to improve the positive properties as well as reduce the negative properties of different fibers. Meanwhile, polyester fibers, against all their advantages and desirable properties, their low thermal resistance has limited their use in various industries. Because thermal resistance is one of the most important topics in engineering sciences. In most cases, these fibers need to be modified by methods that are very broad and involve the physical and chemical modifications of polymers and fibers. Therefore, in this study, it has been tried to evaluate the improvement of thermal resistance of these fibers. For this purpose, the thermal properties of fibers were investigated by filling Muscovite mineral nanoparticles in the smelting operation on polyester chips. Ultraviolet rays were used to reduce the particle size of Muscovite and the effect of these variables including the amount of mineral and the duration of ultraviolet rays on the thermal properties of these fibers was evaluated. The results were analyzed using the design of experiments and images of electron microscope and infrared spectrometer. The results showed that the muscovite particles were thoroughly mixed with the polyester particles and the Muscovite nanoparticles were fillered in this polymer and the produced fibers have high uniformity. The results of flame test also showed that the presence of Muscovite nanoparticles in polyester granules has a significant effect on improving the thermal resistance of fibers. Also, there was no significant decrease in the mechanical properties of the modified fibers based on the tensile test.

    Keywords: Polyester fibers, thermal resistance, Muscovite nanoparticles, Fiber production
  • Ghasem Payam, Zhila Beighami, Kiyumars Jalili * Pages 3134-3142
    In recent times, there has been significant interest in the field of biomedical applications, particularly in the realm of targeted drug delivery and medical implants, where injectable biomaterials possessing 3D printing capabilities have garnered considerable attention. While numerous biomaterials have been developed to replicate the mechanical behavior of human tissue, the quest for an ideal biocompatible material with adjustable mechanical properties that can accommodate a wide range of characteristics remains unfulfilled. Within the scope of this research, a printable and injectable elastomeric hydrogel was formulated utilizing polyurethane as the elastomer component and hydroxyethyl methacrylate as the hydrogel component. By varying the percentage composition of these constituents, a diverse array of mechanical properties was achieved. Fourier Transform Infrared Spectroscopy was employed to verify the successful synthesis of EPUH. The synthetic materials displayed modifiable mechanical properties in their dry states, encompassing a range of Young's modulus values from 20 MPa to 1.2 GPa, as well as elongation at break values ranging from 20% to 140%. Additionally, this study also encompassed an evaluation of water uptake and printability of the samples.
    Keywords: Biomimicking materials, 3D Printing, Elastomeric Hydrogel, Polyurethane Elastomer