فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 47 (زمستان 1402)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 47 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عسگر عبدالهی*، یعقوب بدری آذرین، محمدرسول خدادادی صفحات 1-16

    این پژوهش به تدوین الگوی درآمدزایی در ورزش های دانشگاهی پرداخته است. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کیفی، از نظر شیوه گردآوری داده ها میدانی و از نظر استراتژی پژوهش از نوع داده بنیاد با رویکرود استراوس و کوربین بود. در این پژوهش مصاحبه شوندگان از بین اساتید دانشگاهی و متخصصان و فعالان در زمینه ورزش دانشگاهی و درآمدزایی ورزشی بودند که با استفاده از روش هدف مند ملاک مدار، 15 نفر انتخاب و در مصاحبه شرکت داده شدند. در این پژوهش از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده ها استفاده شد و همزمان با گردآوری داده ها، کار تحلیل آن ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی، انجام شد. از نرم افزار Maxqda برای طبقه بندی کدهای استخراج شده استفاده گردید. برای دست یابی به اعتبار پژوهش از معیارهای چهارگانه گوبا و لینکلن استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که ساز و کار فرهنگ ورزشی و ساز و کار تحقق درآمدزایی به عنوان عوامل علی، طراحی ساز و کارهای حمایتی و طراحی ساز و کارهای مالی به عنوان عوامل زمینه ای، چالش های دانشی، چالش های پشتیبانی و محدودیت های اساسی به عنوان عوامل مداخله گر، ساز و کارهای درآمدزایی به عنوان پدیده محوری، متقاعد سازی و اصول مدیریتی به عنوان راهبرد و توسعه ورزشی و توسعه اقتصادی به عنوان پیامدهای درآمدزایی در ورزش های دانشگاهی شناسایی شدند. بنابراین بکارگیری الگوی تدوین شده در این پژوهش می تواند موجب بهبود درآمدزایی و در نتیجه توسعه ورزش دانشگاهی شود.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش، درآمدزایی، ورزش دانشگاهی
  • کیوان شعبانی مقدم*، آزاد بشارتی، نجف آقایی صفحات 17-30
    هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر جذب حامی مالی رویدادهای ورزشی داخلی ایران در شرایط تحریم بود. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی، به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر روش جمع آوری داده ها میدانی بود. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید مدیریت ورزشی و مدیران ارشد اداره کل ورزش وجوانان، مدیران باشگاه های ورزشی، مدیران اتاق بازرگانی، مدیران کل بخش جذب سرمایه استانداری های استان های کردستان و کرمانشاه و مدیران شرکت هایی بودند که در سال های اخیر اقدام به حمایت از رویدادهای ورزشی کرده بودند (محدود و نامشخص)، که به روش نمونه-گیری هدفمند و دردسترس انجام شد. پایایی ابزار بااستفاده از آلفای کرونباخ (84/0) و روایی سازه آن مورد تایید قرار گرفت. تحلیل داده ها بااستفاده از نرم افزارهای SPSS و PLS درسطح P≤0.05 انجام گرفت. براساس تحلیل مسیر مشخص شد متغیر عوامل محیطی رویدادها و اسپانسرینگ به طورمستقیم اثر مثبت و معناداری بر عوامل برگزارکننده رویداد، عوامل متقاضیان حمایت مالی و اثربخشی حمایت مالی از رویدادها دارد و به ترتیب 74، 45 و 23 درصد تغییرات آن ها را تبیین می کند؛ ضمن اینکه عوامل برگزارکننده رویداد بر عوامل و متقاضیان حمایت مالی و اثربخشی حمایت مالی از رویدادها به طورمستقیم اثر مثبت و معناداری دارد و به ترتیب 46 و42 درصد این متغیر را تبیین می کند. مدل ارایه شده می تواند برپایه شناسایی عوامل اصلی و نحوه ارتباطات آن ها با یکدیگر، ظرفیت ابعاد مختلف جذب شرکت های حامی در مشارکت در رویدادهای ورزشی را در جهت جذب حامی مالی ورزشی نشان دهد. مدل حاضر ساخت های اساسی ارتباط بین عوامل محیطی، عوامل متقاضیان حمایت مالی، عوامل برگزارکننده رویدادها و اثربخشی حمایت مالی را نشان می دهد و قادربه تبیین کارکردهای پیش بینی شده آن است.
    کلیدواژگان: حمایت مالی، تحریم، رویداد ورزش، حامی
  • آرش زمانی دهکردی*، مهدی کهندل، پریوش نوربخش صفحات 31-44
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه علی شهرت سازمانی بر وفاداری الکترونیکی با نقش میانجی رضایت و مدیریت تجربه مشتری از خرید الکترونیکی در فروشگاه های اینترنتی لوازم ورزشی انجام شد. جامعه آماری شامل مشتریانی است که تجربه خرید لوازم یا دریافت خدمات از فروشگاه های ورزشی اینترنتی را داشته اند. اطلاعات مدنظر از تعداد 492 نفر و از طریق ابزارهای گردآوری داد ه ها شامل پرسشنامه شهرت سازمانی از پرسشنامه لوما - آهو (2008) و پرسشنامه رضایت الکترونیک بر اساس مدل لی و تورین (2001) و پرسشنامه مدیریت تجربه مشتری از خرید الکترونیکی به صورت محقق ساخته و پرسشنامه وفاداری الکترونیکی توسط دورموس و همکاران (2013) استخراج گردید. نتایج پژوهش با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که همه فرضیه های تحقیق مورد تایید قرار می گیرند و روابط معناداری بین شهرت سازمانی و وفاداری الکترونیک با نقش میانجی رضایت الکترونیک و مدیریت تجربه مشتری از خرید الکترونیک وجود دارد. شهرت سازمانی، رضایت الکترونیک و مدیریت تجربه مشتری از خرید الکترونیک همگی بر وفادار کردن مشتریان موثر است و رابطه مثبت مابین آن ها می تواند راهنمای مسیر جلب و جذب وفاداری مشتریان باشد.
    کلیدواژگان: شهرت سازمانی، وفاداری الکترونیک، رضایت الکترونیک، مدیریت تجربه مشتری از خرید الکترونیک، فروشگاه های اینترنتی لوازم ورزشی
  • محمد علیمردانی*، لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی صفحات 45-56
    هدف از این تحقیق تعیین ابرکارآیی و شناسایی عوامل خروجی نامطلوب فدراسیون های المپیکی کشور بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی و گذشته نگر است که اطلاعات به-صورت میدانی جمع آوری شد. جامعه آماری تحقیق شامل 25 فدراسیون المپیکی کشور بود که به علت کم بودن تعداد جامعه از نمونه گیری کل شمار استفاده گردید. داده های مربوط به سال 1395 این فدراسیون ها جمع آوری گردید. به منظور تعیین میزان کارآیی فدراسیون ها از مدل تحلیل پوششی داده ها استفاده گردید. در روش تحلیل پوششی داده-ها، اولین گام تعیین ورودی ها و خروجی های تحقیق می باشد. به همین منظور شاخص های (استراتژی های) فدراسیون ها که با مدل کارت امتیازی متوازن تعیین شده بود در قالب پرسشنامه توزیع گردید. جهت تعیین ورودی یا خروجی بودن شاخص های ارزیابی از آزمون خی دو، شناسایی عوامل خروجی نامطلوب فدراسیون های ناکارآمد از دو روش CCR و BCC خروجی محور و به منظور رتبه بندی نمره ابرکارآیی فدراسیون ها از الگوی رتبه بندی اندرسون پیترسون استفاده گردید. همچنین از نرم افزار SPSS و DEA Solver برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. نتایج نشان داد که در الگوی CCR، 7 فدراسیون و در الگوی BCC، 6 فدراسیون ناکارآمد بودند. همچنین نتایج رتبه بندی نشان داد در الگوی CCR، فدراسیون های سوارکاری، وزنه برداری و هاکی به ترتیب رتبه های اول تا سوم و در الگوی BCC، فدراسیون های فوتبال، کشتی و هندبال رتبه های اول تا سوم را کسب کردند. می توان نتیجه گرفت فدراسیون هایی که از منابع خود در جهت تولید بهینه خروجی ها، حداکثر استفاده را نموده اند، نمره ابرکارآیی بالایی کسب کرده و در رتبه بالاتری قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: ابرکارآیی، تحلیل پوششی داده ها، فدراسیون المپیکی
  • حمیدرضا ملک نیا*، اسفندیار خسروی زاده، جمشید همتی صفحات 57-72

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل اخلاق حرفه ای باشگاه های فوتبال لیگ برتر بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی، به لحاظ روش آمیخته و از نوع پژوهش های مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را مدیران فدراسیون فوتبال، صاحب نظران ،اساتید دانشگاه، اصحاب رسانه، مدیران باشگاه های فوتبال تشکیل دادند (N=384) که بر اساس جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که از طریق مصاحبه با خبرگان و صاحب نظران تدوین شده بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید و متخصصین بررسی و پایایی ابزار توسط ضریب آلفای کرونباخ بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از مدل معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شد که روایی سازه نیز مورد تایید قرار گرفت. با توجه به مقادیر ضرایب معنادار بدست آمده با اطمینان 95 % از مدل ساختاری، عوامل علی، تعاملات، و پیامدها برروی پدیده محوری (اخلاق حرفه ای) تاثیر معنادار داشتند که مولفه شرایط علی شامل شاخص های (ساختار، قانون ، آموزش ، الگو سازی ، نهادینه کردن اخلاق، دخالت سیاست)؛ مولفه تعاملات شامل شاخصهای (نبود شفافیت، نظارت ضعیف، رفتار مسولان و تشویق و تنبیه)؛ مولفه پیامدها شامل شاخصهای (پیامدهای توسعه ای، پیامدهای ارتقا اخلاقی و اجتماعی و پیامدهای خسارتی) بودند . نتیجه گیری شاخص پیش بینی کنندگی حاکی از آن بود که مولفه های اخلاق حرفه ای از قدرت مناسب برای پیش بینی اخلاق حرفه ای باشگاه ها برخوردارند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، باشگاه فوتبال، لیگ برتر
  • محمود اسماعیلی گرد مهین، سید محمد هاشمی*، خیرالله پروین صفحات 73-82

    ورزش و تربیت بدنی به عنوان یک عنصر فرهنگی تاثیرگذار، در تاریخ ایران حضور فعال داشته و به تدریج برای خود صاحب مقررات و قوانین مدون شده است. در بیشتر قوانین، از قانون اساسی گرفته تا مصوبات مجلس و از مصوبات هیات وزیران گرفته تا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی امنیت ملی، همیشه ردپایی از ورزش وجود دارد. « ورزش همزاد بشر و همواره ، همراه او در گذر روزها بوده است. برای ورزش آغازی نمی توان دانست زیرا بشر از آغاز آفرینش برای ماندن و زیستن نیاز به جنبش ماهیچه های خویش داشته و تا فرجام زندگی ورزش همسفر او خواهد ماند». در کار تحقیقی حاضر تلاش شده است تا در حد وسع و به صورت کاربردی، جامعه حقوقی کشور را با نهاد تربیت بدنی آشنا کرد، باشد که در توسعه حقوق ورزشی کشور گامی هر چند کوتاه محسوب شود. برای نیل به این هدف ابتدا به ذکر مقوله ورزش در حقوق عمومی ایران پرداخته شده و سپس نهاد ورزش در حقوق بین الملل مورد توجه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: تربیت بدنی، حقوق عمومی ایران، مقررات بین المللی، چالش های جهانی
  • محمدمهدی سالاری، محمد کشتی دار *، حجت حاجی پور صفحات 83-96

    امروزه کمتر کسی از جایگاه درس تربیت بدنی در مدارس و اهمیت آن در ابعاد مختلف اجتماعی- فرهنگی دانش آموزان و آینده قهرمان پروری کشور بی اطلاع است؛ اما آموزش تربیت بدنی در مدارس کشور همواره با چالش های بسیاری مواجه بوده است. پس از همه گیری ویروس کووید-19 و تعطیلی مدارس کشور چالش های پیش روی آموزش تربیت بدنی بیش از پیش نمایان شد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل کیفی آموزش های دیجیتال تربیت بدنی در زمان پاندمی کووید- 19 و با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی با روش کلایزی انجام شد. نمونه پژوهش حاضر از بین مدیران، معلمان و کارشناسان حوزه تدریس تربیت بدنی به شکل هدفمند انتخاب شدند و جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام گرفت، تحلیل داده ها با نرم افزار MAXQDA 2020 انجام شد. در این راستا هفت مضمون اصلی آموزش دیجیتال تربیت بدنی در ایام همه گیری پاندمی کرونا شناسایی شد. نتایج نشان داد که چالش ها و تنگناهای مختلفی جهت آموزش تربیت بدنی به سبک دیجیتال وجود دارد که لزوم توجه بیش از پیش مدیران حاضر در وزارتخانه آموزش و پرورش به آموزش درس تربیت بدنی و به طور خاص به آموزش دیجیتال آن را نمایان میکند.

    کلیدواژگان: آموزش دیجیتال، آموزش تربیت بدنی، تربیت بدنی در مدارس، کووید-19
|
  • Asgar Abdollahi *, Yaghob Badriazarin, Mohammadrasol Khodadadi Pages 1-16

    This research has developed a model of revenue generation in university sports. In terms of the applied goal, in terms of the type of qualitative data, in terms of the method of collecting field data, and in terms of the research strategy, it was of the type of foundation data with Strauss and Corbin approach. In this research, the interviewees were among the university professors and experts and activists in the field of university sports and sports revenue generation, and 15 people were selected and participated in the interview using the targeted criteria-based method. In this research, in-depth semi-structured interviews were used to collect data, and at the same time as data was collected, their analysis was done in three stages of open, central, and selective coding. Maxqda software was used to classify the extracted codes. To achieve the validity of the research, Guba and Lincoln's four criteria were used. The results of the research showed that the mechanism of sports culture and the mechanism of income generation as causal factors, the design of support mechanisms and the design of financial mechanisms as background factors, knowledge challenges, support challenges and basic limitations as intervening factors, revenue generating mechanisms were identified as the central phenomenon, persuasion and management principles as strategy and sports development and economic development as the consequences of revenue generation in university sports. Therefore, using the model compiled in this research can improve revenue generation and, as a result, the development of university sports.

    Keywords: sports development, revenue generation, University sports
  • Azad Besharati, Najaf Aghaei Pages 17-30
    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the attraction of sponsors for domestic sports events in the state of sanctions. This study is descriptive-correlational, and in terms of purpose is applied and in terms of method of collecting data is in field. The population of this study was the professors of sports management, senior and middle managers of the general departments of sports and youth, managers of sports clubs of the governorates of Kurdistan and Kermanshah provinces and the managers of the companies that have supported sports events in recent years. Sampling was done in a purposeful and accessible way. The reliability of the instrument was confirmed using Cronbach alpha (0/84) method and construct validity. Data analysis was done using SPSS and PLS software at the level of P≤0.05. Based on the route analysis, it was found that the variables of environmental factors of events and sponsorship have a direct positive and significant effect on the factors of organizing the event, the factors of applicants for financial support and the effectiveness of financial support of events and explains 74, 45, and 23% of their variables, respectively. The proposed model can well show the capacity of different dimensions of attracting sponsors to participate in sporting events for promoting sports. The present model shows the basic constructs of the relationship between environmental factors, factors of financial support applicants, event organizers and the effectiveness of financial support and at its level, it is able to explain its predicted functions.
    Keywords: Support, Iran, Sanctions, Sport events, sponsor
  • Arash Zamanidehkordi *, Mahdi Kohandel, Parivash Noorbakhsh Pages 31-44
    This research was conducted with the aim of investigating the causal relationship of organizational reputation on e-loyalty with the mediating role of satisfaction and customer experience management of Sports equipment online stores. The information considered from 492 people and through data collection tools including organizational reputation questionnaire from Loma-Aho questionnaire (2008) and electronic satisfaction questionnaire based on Lee and Turin model (2001) and customer experience management questionnaire from electronic shopping as a researcher made and the electronic loyalty questionnaire was extracted by Durmus et al. (2013). The results of the research using the structural equation modeling method showed that all research hypotheses are confirmed and there are significant relationships between organizational reputation and electronic loyalty with the mediating role of electronic satisfaction and customer experience management of electronic shopping. Organizational reputation, e-satisfaction and customer experience management of e-shopping are all effective in making customers loyal And the positive relationship between them can be a guide to attract and attract customer loyalty.
    Keywords: organizational reputation, Electronic loyalty, Electronic Satisfaction, Customer experience management of e-shopping, Sports equipment online stores
  • Mohammad Alimardani *, Loghman Keshavarz, Abolfazl Farahani Pages 45-56
    The purpose of this study was determine superefficiency and identify undesirable output factors the Olympic Federations the country. This study is type descriptive and retrospective the information was collected, to field. Statistical population study included was 25 Olympic federations of the country. Due to the low number of this population Sampling of the total number was used. Data was collected federations For the year 2017. In order to determine the efficiency of federations, the used DEA model. In Data envelopment analysis method is the first step in determining the inputs and outputs of the research. For this reason, strategies of the federations were determined by the balanced scorecard model in the form of a questionnaire distributed. In order to determine the input or output indicators of the evaluation the Chi square test, identify undesirable output factors of inefficient federations in two methods of CCR and BCC output-axis and in order to rank the federations' superefficiency score was used from the Anderson Peterson ranking model. SPSS and DEA Solver software were used to analyze the data. The results showed that in the CCR model, seven federations and in the BCC model, six federations were inefficient. Also, the ranking results showed that in CCR model, equestrian, weightlifting and hockey federations ranked first to third and in BCC model, football, wrestling and handball federations ranked first to third. It can be concluded that federations that their resources to produce optimal outputs have maximized their use, superefficiency scores earned and ranked higher.
    Keywords: Superefficiency, DEA, Olympic federation
  • Hamidreza Maleknia *, Esfandiar Khosravizadeh, Jamshid Hemati Pages 57-72

    The aim of the current research was to design a model of professional ethics for Premier League football clubs. The current research was applied in terms of purpose, in terms of mixed method and structural equation modeling research. The statistical population of the research consisted of football federation managers, experts, university professors, media members, football club managers (N=384) who were selected based on Morgan's table by simple random sampling. The data collection tool was a researcher-made questionnaire that was compiled through interviews with experts and experts. The face and content validity of the questionnaire was checked by 10 professors and experts, and the reliability of the tool was obtained by Cronbach's alpha coefficient. To analyze the collected data, the structural equation model was used by the partial least square (PLS) method, and the construct validity was also confirmed. According to the values of the significant coefficients obtained with 95% confidence from the structural model, the causal factors, interactions, and consequences had a significant effect on the central phenomenon (professional ethics) that the component of causal conditions includes indicators (structure, law, education, modeling , institutionalizing ethics, political intervention); The interaction component includes indicators (lack of transparency, weak supervision, behavior of officials and encouragement and punishment); The outcome component included indicators (developmental outcomes, moral and social improvement outcomes, and damage outcomes). Conclusion The predictive index indicated that the components of professional ethics have the right power to predict the professional ethics of clubs.

    Keywords: football club, Premier league, professional ethics
  • Mahmoud Esmaili Gerd Mahin, Seyyed Mohammad Hashemi *, Kheirollah Parvin Pages 73-82

    Sport and physical education, as an influential cultural element, has had an active presence in the history of Iran and has gradually become the owner of rules and regulations. There is always a trace of sport in most laws, from the constitution to the approvals of the parliament and from the approvals of the cabinet to the approvals of the Supreme Council of the Cultural Revolution and the Supreme Council of National Security. "Sport has been a human twin and has always been with him over the days. "It is not possible to know the beginning of sport, because human beings need to move their muscles to stay and live from the beginning of creation, and sport will remain their companion until the end of their lives." In the present research work, an attempt has been made to acquaint the legal community of the country with the institution of physical education, which is a short step in the development of sports law in the country. To achieve this goal, first the category of sports in Iranian public law is mentioned and then the institution of sports in international law is considered.

    Keywords: Physical Education, Iranian Public Law, International Regulations, Global Challenges
  • mohammad mehdi salari, Mohammad kashtidar *, hojjat hajipour Pages 83-96

    Today, few people are unaware of the status of physical education in schools and its importance in various socio-cultural aspects of students and the future of championship in the country; But physical education in the country's schools has always faced many challenges.
    After the of Covid-19 pandemic and the closure of the country's schools, the challenges facing physical education became even more apparent. The aim of this study was to qualitatively analyze digital physical education training during the Covid-19 pandemic and with a descriptive phenomenological approach by Colaizzi method. The sample of the present study was purposefully selected from managers, teachers and experts in the field of physical education teaching and data collection was performed using semi-structured interviews, data analysis was performed with MAXQDA 2020 software. In this regard, seven main themes of digital physical education were identified during the Corona pandemic. The results showed that there are various challenges and bottlenecks for physical education in digital style, which shows the need for more attention of the managers in the Ministry of Education to teach physical education, and in particular to digital education.

    Keywords: Digital education, physical education education, physical education in schools, Covid-19