فهرست مطالب

مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش - سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1402)

نشریه مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/13
  • تعداد عناوین: 6
|
  • پیمانه عسگری*، محمدمحسن صدر صفحات 11-28

    با توجه به مطالعات جدید و گسترده دانشی در حوزه ورزش و اهمیت مدیریت دانش این دستاوردها در خط مشی گذاری های مدیران ورزشی جهت آموزش بهینه و اثربخش ورزشکاران به منظور رسیدن به عملکرد بالاتر و جلوگیری از صدمات ورزشکاران، این مقاله با استفاده از روش معادلات ساختاری، تاثیر مولفه های مدیریت دانش در مدیران فدراسیون کشتی را بر آموزش اثربخش ورزشکاران بررسی کرده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش جمع آوری داده ها توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش ورزشکاران کشتی در سال 1401 بوده است که تعداد 50 نفر به عنوان حجم نمونه و با استفاده از فرمول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات، شامل پرسشنامه مدیریت دانش نیومن و کنراد (2000) 21 آیتمی، پرسشنامه آموزش یاوری (1396) شامل 32 آیتم، و پرسشنامه اثربخشی پارسونز شامل 28 آیتم بوده است. روایی محتوایی پرسشنامه به تایید جمعی از صاحب نظران رسیده است. سنجش پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بیش تر از 7/0 محاسبه گردید. نتایج حاصل از پژوهش با استفاده از معادلات ساختاری نرم افزار PLS نشان می دهد که مولفه ایجاد دانش در مدیران فدراسیون کشتی با عدد 8522/43 بیشترین وزن از بارهای عاملی و مولفه انتقال دانش با 7366/21 کمترین وزن را به خود اختصاص داده است. در این میان مولفه کاربرد دانش با عدد 154/30 و مولفه حفظ و نگهداری دانش با 6228/26 به ترتیب بعد از مولفه ایجاد دانش قرار می گیرند. همچنین چهار مولفه مدل شبکه ای مدیریت دانش مدیران ورزشی رابطه مثبت و معناداری با اثربخشی آموزش های ورزشکاران دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، آموزش اثربخش، خط مشی گذاری راهبردی، فدراسیون های ورزشی، ورزشکاران
  • سمیه حبیب پور، ابوالفضل فراهانی*، علی محمد صفانیا صفحات 29-44

    تسلط بر فناوری اطلاعات به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر ابعاد مختلف یک سازمان ها اثر گذار است از همین رو هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط تسلط به فناوری اطلاعات با بهره وری سازمانی در کارکنان زن مجموعه های ورزشی سازمان شهرداری تهران با نقش میانجی توانمند سازی و چابکی سازمانی می باشد، پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، ازنظر زمان مقطعی و از حیث ماهیت داده ها کمی است که به روش توصیفی-همبستگی و روش های آماری رگرسیون چند متغیر با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس22 انجام شده است. جامعه آماری شامل مدیران وکارکنان زن مجموعه های ورزشی سازمان شهرداری تهران به تعداد 1350 نفر می باشد نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران 300 نفر محاسبه گردید، روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های استاندارد می باشد برای سنجش توانمندسازی از پرسشنامه اسپریتزر و میشرا ، چابکی سازمانی از پرسشنامه شریفی - یانگ و بهره وری سازمانی از پرسشنامه اچیو استفاده شده است، پایایی کل پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 75/. محاسبه گردید، یافته ها حاکی است رابطه همبستگی دو متغیر تسلط به فناوری و توانمند سازی با ضریب463/0 در رتبه اول و تسلط به فناوری و بهره وری سازمانی420/0در رتبه دوم قرار دارد، تسلط به فناوری از دو مسیر مستقیم و غیر مستقیم بر بهره وری سازمانی اثر گذار است در مسیر مستقیم تسلط به فناوری با مولفه های توزیع مناسب اطلاعات، کاهش هزینه های مالی و از مسیر غیر مستقیم از طریق اثر بر چابکی سازمانی و توانمندسازی بر بهره وری اثر گذار است.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: تسلط به فناوری، بهره وری، چابکی سازمانی، توانمندسازی کارکنان
  • حسین علی حسین، محسن بهنام*، سید محمد کاشف صفحات 43-52

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی خلق ارزش مشترک و درگیر کردن کارکنان بر رابطه بین رهبری خدمتگزار و ارایه خدمات نوآورانه در باشگاه های ورزشی بود . روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق کارکنان باشگاه های ورزشی کشور عراق بودند که با استفاده از روش تصادفی_طبقه ای تعداد 385 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. برای تجزیه و تحلیل فرضیات از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار پی ال اس 3 استفاده شد. نتایج نشان داد که رهبری خدمتگزار با درگیر کردن کارکنان، خلق ارزش مشترک و ارایه خدمات نوآورانه رابطه معناداری دارد. طبق نتایج خلق ارزش مشترک با ارایه خدمات نوآورانه رابطه معناداری ندارد اما درگیر کردن کارکنان با ارایه خدمات نوآورانه رابطه معناداری دارد. همچنین، خلق ارزش مشترک بر رابطه بین رهبری خدمتگزار و ارایه خدمات نوآورانه نقش میانجی دارد اما درگیر کردن کارکنان نقش میانجی بر این رابطه ندارد. در مجموع، می توان چنین گفت که وقتی ایجاد ارزش مشترک توسط رهبری خادمانه تحت تاثیر قرار گیرد، ظرفیت سازمان برای شناسایی و پاسخ به نیازها و چالش های اجتماعی از طریق خدمات نوآورانه تقویت می شود .

    کلیدواژگان: خلق ارزش مشترک، درگیر کردن کارکنان، رهبری خدمتگزار، خدمات نوآورانه، باشگاه های ورزشی
  • مهرداد محرم زاده*، حامد خیرالهی میدانی، فاطمه بهروز دمیرچی صفحات 55-63
    هدف

    ورزش امروزه از مقوله های مهم در هر جامعه ای محسوب می شود و افراد زیادی را تحت تاثیر خود قرار داده است. فوتبال یکی از محبوب ترین رشته های ورزشی و البته یکی از پر برخوردترین رشته ها لحاظ می شود که خصوصا اخلاق و رفتار بازیکنان را نشانه گرفته است. اولین گام برای سامان بخشیدن به این مسیله پیداکردن عوامل موثر بر بداخلاقی در بازیکنان فوتبال می باشد. پژوهش حاضر به منظور مطالعه عوامل موثر بر بداخلاقی بازیکنان لیگ برتر فوتبال انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش از روش تحقیق کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد براساس الگوی اشتراوس-کوربین استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را اساتید تربیت بدنی، مربیان فوتبال و دانشجویان تربیت بدنی تشکیل داده اند و با روش نمونه گیری هدفمند مصاحبه-های نیمه ساختار یافته با 18 نفر از اساتید و صاحب نظران تا حصول اشباع نظری ادامه پیدا کرد. به منظور اطمینان از روایی ابزار از نظرات خبرگان و برای اطمینان از پایایی داده ها از روش بازبینی نخبگان غیرشرکت کننده در پژوهش استفاده شد.

    یافته ها

    پس از طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، نتایج تحلیل داده ها حول الگوی پارادایمی، شش مقوله کلی استخراج شدند که ناظر بر مهم ترین عوامل پیش روی پرخاشگری در بازیکنان در فوتبال می باشند. این عوامل عبارتند از : عوامل مدیریتی، عوامل فردی و روانی، عوامل سیاسی، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی و عوامل امکاناتی می باشد.

    نتیجه

    طبق یافته های پژوهش به این نتیجه رسیده شد که عوامل درونی و بیرونی از مهم ترین عوامل و تاثیرگذار بر روند بداخلاقی بازیکنان فوتبال می باشد.

    کلیدواژگان: فوتبال، بداخلاقی، بازیکنان لیگ برتر، داده بنیاد
  • علی عباس حسین نژاد، مجید سلیمانی*، سیروس احمدی صفحات 65-78
    هدف این پژوهش، بررسی اثر رفتار سیاسی مدیران بر بهره وری کارکنان وزارت ورزش و جوانان با نقش واسطه ای اخلاق کاری می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان وزارت ورزش و جوانان تشکیل می دهند که تعداد آن ها در شش ماهه نخست سال 1397، معادل 915 نفر می باشند. از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای انتخاب اعضای نمونه آماری استفاده شد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 269 نفر بدست آمد. جهت اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه های استاندارد رفتار سیاسی مدیران دی. جی. دوبرین(1978)، اخلاق کاری کادوزیر (2002)، بهره وری منابع انسانی (کارکنان) هرسی و گلداسمیت(1980) استفاده گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی تجزیه و تحلیل شده است. برای آزمون فرضیه ها از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که، مولفه های رفتار سیاسی مدیران(استفاده سیاسی از اطلاعات، چاپلوسی، تصویر سازی، الزامات اخلاقی، معاشرت با افراد ذی نفوذ و ایجاد پایگاه حمایتی) بر اخلاق کاری و بهره وری کارکنان اثر معنادار و منفی دارد. همچنین، اخلاق کاری در روابط بین مولفه های رفتار سیاسی مدیران (به غیر از مولفه های الزامات اخلاقی و معاشرت با افراد ذی نفوذ p>0.05) با بهره وری کارکنان نقش واسطه ای دارد و نیز اخلاق کاری در روابط بین مولفه های رفتار سیاسی مدیران به غیر از مولفه های توانایی علمی و توانمندی ادراکی- عاطفی (p>0.05) با بهره وری کارکنان نقش واسطه را ایفا می کرد. از این رو، مدیران وزارت ورزش و جوانان برای دستیابی به بهره وری کارکنان این وزارت خانه، می بایست نسبت به همه مولفه های رفتار سیاسی و اخلاق کاری با حساسیت و رویکرد علمی برخورد نمایند.
    کلیدواژگان: رفتار سیاسی مدیران، بهره وری کارکنان، اخلاق کاری، وزارت ورزش و جوانان
  • سجاد مومنی*، رضوان یزدی صفحات 79-92
    هدف از مطالعه حاضر تحلیل نقش تعدیل کنندگی فضیلت سازمانی در تبیین رابطه بین توانمندسازی و سرمایه اجتماعی معلمان تربیت بدنی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع طرح های همبستگی بود که به روش مدل سازی معادلات ساختاری صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل تمامی معلمان تربیت بدنی استان همدان بود که تعداد 287 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر (1995)، فضیلت سازمانی کامرون (2004) و سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998) بود. روایی پرسشنامه ها به تایید 15 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن ها نیز با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب برابر 86/0، 91/0 و 94/0 محاسبه گردید. یافته های تحقیق نشان داد که فضیلت سازمانی در تبیین رابطه بین توانمندسازی و سرمایه اجتماعی معلمان تربیت بدنی نقش تعدیل کنندگی دارد. همچنین سرمایه اجتماعی بر توانمندسازی معلمان تاثیر مثبت می گذارد. فضیلت سازمانی تاثیر مثبتی بر توانمندسازی معلمان تربیت بدنی دارد. براساس نتایج پژوهش حاضر می توان بیان نمود که تقویت فضیلت سازمانی و اخلاق در سطح فردی و سطح سازمانی نه تنها کارکرد مثبت بر توانمندسازی معلمان تربیت بدنی خواهد شد بلکه به طور معناداری رابطه سرمایه اجتماعی و فضیلت سازمانی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، سرمایه اجتماعی، معلمان تربیت بدنی، فضیلت سازمانی
|
  • Peymaneh Asgari *, Mohammad Mohsen Sadr Pages 11-28

    According to new and extensive scientific studies in the field of sports and the importance of knowledge management of these achievements in the policies of sports managers for the optimal and effective training of athletes in order to achieve higher performance and prevent injuries of athletes, this article using the method of structural equations , has investigated the effect of knowledge management components in wrestling federation managers on the effective training of athletes. This research is descriptive-survey in terms of practical purpose and data collection method. The statistical population of the research was wrestling athletes in 1401, and 50 people were selected as the sample size using Morgan's formula and simple random sampling. The data collection tool included Newman and Konrad's (2000) 21-item knowledge management questionnaire, 32-item auxiliary training questionnaire (2016) and 28-item Parsons effectiveness questionnaire. The content validity of the questionnaire has been confirmed by a group of experts. The reliability of the questionnaire was calculated using Cronbach's alpha coefficient of more than 0.7. The results of the research using structural equations of PLS software show that the component of knowledge creation in the managers of the wrestling federation with a number of 43.8522 has the highest weight of the factor loads and the component of knowledge transfer with 21.7366 has the lowest weight. Meanwhile, the knowledge application component with 30.154 and the knowledge preservation component with 26.6228 are respectively placed after the knowledge creation component. Also, the four components of the knowledge management network model of sports managers have a positive and meaningful relationship with the effectiveness of training athletes.

    Keywords: knowledge management, effective education, strategic policy, sports federations, athletes
  • Somayeh Habibpour, Abolfazl Farahani *, Ali Mohammas Safaniya Pages 29-44

    The purpose of this study is to investigate the relationship between information technology mastery and organizational productivity in female employees of sports complexes of Tehran Municipality with the mediating role of organizational empowerment and agility. Which is done by descriptive-correlation method. The statistica l population includes 1350 managers and female employees of sports complexes of Tehran Municipality Organization. The statistical sample was calculated using Cochran's formula of 300 people. The sampling method is simple random and the data collection tool is a standard questionnaire Total reliability of questionnaires using Cronbach's alpha test / 75. Findings indicate that the correlation between the two variables of technology mastery and empowerment with a coefficient of / 463. In the first place and mastery of technology and organizational productivity / 420. In second place and empowerment and productivity / 408. In the third place, mastery of technology directly and indirectly affects organizational productivity. In the direct way, mastery of technology with the components of proper distribution of information, reduction of financial costs and indirectly through the effect on organizational agility and Empowerment affects productivity.

    Keywords: technology mastery, Productivity, Organizational Agility, Employee Empowerment
  • Hossein Ali Hossein, Mohsen Behnam *, Seyed Mohammad Kashef Pages 43-52

    The aim of this study was to investigate the mediating role of creating shared value and employee engagement on the relationship between servant leadership and innovative service offering in sports clubs. The research method was descriptive correlational. The statistical population of this study was the employees of sports clubs in Iraq, and 385 of them were selected as the sample using stratified random sampling. The structural equation modeling was used to analyze the hypotheses by using PLS 3 software. The results showed that servant leadership has a significant relationship with employee engagement, creating shared value, and innovative service offering. Creating shared value does not have a significant relationship with innovative service delivery, but employee engagement has a significant relationship with innovative service delivery. Moreover, creating shared value mediates the relationship between servant leadership and innovative service delivery, but employee engagement does not mediate this relationship. In general, it can be said that when creating shared value is influenced by servant leadership, the organization's capacity to identify and respond to social needs and challenges through innovative services is strengthened.

    Keywords: Creating shared value, Engage employees, Servant Leadership, Innovative services, Sport Clubs
  • Mehrdad Moharamzadeh *, Hamed Kheirollahi Meidani, Fatemeh Behrooz Damirchi Pages 55-63

    issues in all societies today and it has affected so many people. Football is one of the most popular and high-contact sports which especially focuses on the ethics and behavior of the players. The first step in resolving this issue is to find the factors that affect the immorality of football players. This study has conducted to study the factors affecting the immorality of Premier League football players.

    Materials and Procedures: 

    In this study, a qualitative research method based on data foundation theory of Strauss-Corbin model was used. The statistical population of this study is consisted of physical education professors, football coaches and physical education students and using purposeful sampling method, semi-structured interviews with 18 professors and experts continued until theoretical saturation was achieved. In order to ensure the validity of the instrument from the opinions of experts and to ensure the reliability of the data, the non-participating elite review method was used.

    Results

    After three stages of open, axial and selective coding, the results of data analysis around the paradigm model, six general categories were extracted that control the most important factors which cause the immorality in football players. These factors are: managerial factors, individual and psychological factors, political factors, economic factors, cultural and social factors and convenience factors.

    Conclusion

    According to the research findings, it was concluded that internal and external factors are among the most important factors affecting the immorality process of football players.

    Keywords: football, immorality, Premier League Players, data foundation
  • Ali Abbas Hossein Nezhad, Majid Soleymani *, Sirous Ahmadi Pages 65-78
    The purpose of this research is to investigate the effect of managers' political behavior on the productivity of employees of the Ministry of Sports and Youth with the mediating role of work ethics. This research is an applied research and its purpose and a survey in terms of data collection method. The statistical population of this research is made up of the employees of the Ministry of Sports and Youth, whose number in the first six months of 2017 is equal to 915 people. A simple random sampling method was used to select the members of the statistical sample. The sample size was 269 people using Morgan's table. A standard questionnaire was used to measure the variables. The data has been analyzed using descriptive statistics and inferential statistics. Structural equation modeling was used to test the hypotheses. The results showed that the components of managers' political behavior (political use of information, flattery, portrayal, ethical requirements, socializing with influential people and creating a support base) have a significant and negative effect on work ethics and employee productivity. Also, work ethics in the relationship between the components of the political behavior of managers apart from the components of ethical requirements and socializing with influential people has a mediating role with the productivity of employees. and work ethics played a mediating role in the relationship between the components of managers' political behavior, apart from the components of scientific ability and perceptual-emotional capability, with employee productivity. Therefore, to achieve the productivity of the employees of this ministry, the managers of the Ministry of Sports and Youth should deal with all the components of political behavior and work ethics with sensitivity and a scientific approach.
    Keywords: Political behavior of managers, Employee Productivity, work ethics, Ministry of Sports, Youth
  • Sajad Moemeni *, Rezvan Yazdi Pages 79-92
    The purpose of this study was to Analyzing the moderating role of Organizational Virtue in the relationship between Social capital and Psychological Empowerment physical of education teachers. Methodology was descriptive and correlational and it applied Structural Equation Modeling. The statistical population of the study was all physical education teachers’ in Hamadan province that 287 people who were selected through random sampling. For collecting data, Spreader's Psychological Empowerment (1995), Cameron’s Organizational Virtuousness (2004), and social capital’s Nahapiet and Ghoshal’s (1998) questionnaires were used. Questionnaires Validity was confirmed by 15 sports management professors and their reliability coefficients were found through Cronbach's alpha to be 0/86, 0/91, and 0/94 respectively. The result showed that the moderating role of Organizational Virtue in the relationship between Social capital and Psychological Empowerment was confirmed. Also, social capital has a positive and significant effect on physical education teacher’s Psychological Empowerment. Organizational Virtue has a positive and significant effect on physical education teacher’s Psychological Empowerment. According to the results this research, Strengthen Organizational Virtuousness in individual level and organizational level will strengthen relationship between Social capital and Psychological Empowerment of physical education teachers.
    Keywords: Psychological empowerment, Social Capital, physical education teachers, Organizational Virtue