فهرست مطالب

رسانه - سال سی و چهارم شماره 3 (پیاپی 132، پاییز 1402)

فصلنامه رسانه
سال سی و چهارم شماره 3 (پیاپی 132، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید مردانی، محمود باوی*، سید باسم موالی زاده صفحات 5-25
    جرم انگاری جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی در فضای سایبری، علاوه بر آنکه نقاط قوت امر را روشن می سازد، خلا ها و نقاط ضعف را نیز، جهت وضع عناوین مجرمانه، پیش روی قانون گذار قرار می دهد؛ لکن ایجاد محدودیت های رفتاری از طریق جرم انگاری، امری مغایر با اصل اولیه آزادی و اباحه اعمال است که باید تنها به موارد مهم و حیاتی بسنده و از تحدید دامنه فعالیت های ارادی افراد، خودداری کرد. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی، ضمن بررسی ارتکاب جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی به طور اخص هرزه نگاری و قوادی در فضای سایبری، به بررسی روش های پیشگیری اجتماعی و وضعی برای مقابله با جرایم سایبری در این محیط می پردازد. طبق نتایج از بین روش های پیشگیری اجتماعی علیه جرایم سایبری به تدابیر اجتماعی رشدمدار با زیرمجموعه های پیشگیری خانواده مدار و پیشگیری آموزشی سایبری و از میان تدابیر جامعه مدار به اطلاع رسانی، مشارکت و اجماع گری، ارتقای پاسخگویی و فرهنگ سازی اشاره شد. همچنین از میان روش های پیشگیری در فضای مجازی به تدابیر پیشگیری وضعی با زیرمجموعه های تدابیر محدودکننده، تدابیر نظارتی، صدور مجوز و ابزارهای ناشناس کننده و رمزگذاری اشاره شد که به کمک این تدابیر امکان مقابله با انحرافات رفتاری فضای سایبر تا حد زیادی میسر خواهد بود.
    کلیدواژگان: اخلاق، عفت عمومی، فضای سایبری، پیشگیری اجتماعی، پیشگیری وضعی
  • محسن نیازی، فرشاد گودرزی* صفحات 29-54
    پژوهش حاضر با استفاده از روش آماری فراتحلیل به بررسی نتایج مطالعات انجام شده در رابطه با رسانه و سبک زندگی پرداخته است. به منظور انجام روش فراتحلیل، 28 پژوهش که در بازه زمانی 1390 تا 1400 انجام شده اند، گردآوری شد. با توجه به معیارهای فراتحلیل، 18 مورد از این مطالعه ها که رابطه بین رسانه و سبک زندگی را بررسی و فصلنامه های علمی معتبر داخلی آن ها را منتشر کرده اند، انتخاب شده است. هر کدام از این پژوهش ها به روش کمی و با رویکرد پیمایش انجام شده اند و سنجه های پایا دارند. در بررسی یافته های پژوهش ابتدا، مفروضات همگنی و خطای انتشار مطالعه های منتخب مورد بررسی قرار گرفت و یافته ها حکایت از عدم همگنی اندازه اثر و عدم سوگیری انتشار مطالعه های منتخب دارد؛ سپس در گام دوم، ضریب اندازه اثر با استفاده از نرم افزار CMA بررسی شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که اندازه اثر یا ضریب تاثیر میزان استفاده از رسانه ها بر سبک زندگی برابر با 375/0 بوده که با توجه به نظام تفسیری کوهن، در حد متوسط رو به بالا تبیین شده و به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داده است که رسانه ها تاثیر متوسط رو به بالایی بر سبک زندگی دارند.
    کلیدواژگان: اندازه اثر، سبک زندگی، رسانه، فراتحلیل
  • امید کبیری، فائزه تقی پور*، حمیدرضا پیکری صفحات 55-81
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی و سنجش شش بعد ارتباطات انسانی میان کاربران ایرانی عضو شبکه اجتماعی اینستاگرام انجام شده است. این پژوهش کاربردی و با روش توصیفی پیمایشی به شناسایی این تنوع ارتباطی و مولفه های تاثیرگذار پرداخته است. جامعه آماری تحقیق تمام کاربران ایرانی عضو شبکه اجتماعی اینستاگرام هستند که به علت تعداد نامحدود، در پژوهش حاضر، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. حجم نمونه 384 نفر و تکنیک گردآوری داده ها پرسشنامه است که اعتبار آن پس از اصلاحات پیشنهادی، توسط استادان تایید و برای تعیین پایایی ابزار اندازه گیری، از روش آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد. یافته های حاصل از آزمون، شش بعد ارتباط احساسی هیجانی (06/7)، ارتباط منطقی (02/7)، ارتباط آزادانه (76/8)، ارتباط تابع شرایط (83/7)، ارتباط میان فردی (06/7)، ارتباط جست وجوگر (03/7) را نشان داد. نتایج نمایان کننده تنوع ارتباط انسانی و بسترساز تعامل و تقابل میان کاربران ایرانی در این شبکه اجتماعی است. ضمن حصول تمام فرصت های ارتباطی و اطلاعاتی، تغییر تعریف حریم خصوصی، نمایشی شدن رفتارها، تغییر گفتمان ارتباطی کاربران را موجب شده است.
    کلیدواژگان: ارتباطات انسانی، ارتباطات احساسی و هیجانی، ارتباطات آزادانه، ارتباطات تابع شرایط، شبکه های اجتماعی، اینستاگرام
  • نسیم رحمانی، شادان وهاب زاده منشی*، هرمز مهرانی صفحات 83-106
    این مطالعه با هدف طراحی مدل بومی مسیولیت پذیری اجتماعی در بازاریابی دیجیتال برای کسب وکارهای کوچک خرده فروشی آنلاین ایران انجام شده است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش جمع آوری داده ها روش تحقیق کیفی محسوب می گردد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل 11 نفر از خبرگان بوده است. ابزار اصلی گردآوری داده ها در بخش میدانی شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته است. از رویکرد تیوری داده بنیاد برای تحلیل داده های کیفی و ارایه مدل پارادایمی استفاده شده است. بر اساس نتایج تحلیل کیفی، شش دسته از عوامل شامل شرایط علی، عوامل زمینه ای، استراتژی ها، پدیده محوری، عوامل مداخله گر و پیامدها شناسایی شدند. در رابطه با شرایط زمینه ای، بازاریابی هدفمند بعنوان مقوله اصلی، در رابطه با شرایط علی دو مقوله اصلی شامل مسیولیت اخلاقی و مسیولیت زیست محیطی، در رابطه با بازاریابی دیجیتال بعنوان پدیده محوری پژوهش، شاخص های اعطای حق انتخاب به مشتریان، حفظ و نگهداری مشتریان، ارایه خدمات منطبق با خواسته مشتریان، برقراری ارتباطات و روابط مناسب با مشتریان، و ایجاد ارزش برای مشتریان، شناسایی شدند. در این راستا، راهبردهای تجاری سازی بعنوان مقوله اصلی راهبردها و اقدامات شناسایی شد، رقابت پذیری شرکتها بعنوان مهمترین عوامل مداخله گر و توسعه اقتصادی و بهبود کیفیت خدمات بعنوان مقوله های اصلی پیامدها نیز مورد شناسایی قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی، بازاریابی دیجیتال، تعامل با مشتری، نظریه داده بنیاد
  • حسن خجسته باقرزاده* صفحات 107-133
    موسیقی نقش و کاربرد گسترده ای در رادیو دارد. با ورود تلویزیون، به خصوص بعد از جنگ جهانی دوم، سپهر رسانه بر رادیو تنگ آمد، موسیقی فرصت جدیدی برای رادیو در آن شرایط ایجاد کرد. البته موسیقی هم از جانب رادیو، در هر خانه و محل کار چه دور چه نزدیک، شنیدنی شد و در اختیار عموم قرارگرفت؛ به طوری که تصور رادیو بدون موسیقی تقریبا غیرممکن است.
    اما کاربری موسیقی در رادیو و چگونگی استفاده از آن تحت تاثیر عواملی است که شناخت آن ها می تواند هم در کاربرد موسیقی و هم در مدیریت موسیقی رادیو کمک زیادی کرده و در برنامه ریزی و سیاست گذاری موسیقی، اطلاعات پایه یا چارچوب درستی برای تصمیم گیری در مورد موسیقی در رادیو در اختیار قرار دهد.
    این پژوهش با استفاده از روش دلفی در پی پاسخ به این پرسش است که مهم ترین عوامل موثر بر مدیریت موسیقی در رادیو کدام اند. سپس در یک پنل خبرگی با مشارکت خبرگان به توصیف این عوامل پرداخته است. یافته های پژوهش بر هفت عامل تاکید دارند: 1. علت و معنای موسیقی برای تهیه کننده؛ 2. علت و معنای موسیقی برای شنونده؛ 3. کارکردهای مثبت یا منفی موسیقی در جامعه؛ 4. کارکردهای خاص موسیقی در رادیو؛ 5. نوع شنونده و تمایلاتش درباره موسیقی؛ 6. نوع رابطه رسانه با مخاطب؛ 7. نظریه هنجار رسانه مقبول مشروع.
    کلیدواژگان: موسیقی رادیو، مقبول مشروع، مدیریت رادیو، کارکردهای موسیقی، فلسفه موسیقی
  • حمیدرضا منصوبی، طاهر روشندل اربطانی*، سیاوش صلواتیان، مهدی شریفی صفحات 135-159
    همزمان با توسعه اینترنت، استفاده از شبکه های اجتماعی به سرعت رو به افزایش نهاد و پلتفرم های اجتماعی متعددی در ایران مورد استقبال قرار گرفت. شبکه های اجتماعی خارجی عمومی همچنان بدون رقیب مانده و غالب آن هایی که در ایران توسعه یافته اند، توان رشد و رقابت را با نمونه های خارجی نداشته اند. در عین حال آنچه در اکوسیستم پلتفرم های توسعه یافته داخل ایران قابل مشاهده است، رشد و موفقیت شبکه های اجتماعی تخصصی است که توانسته اند اعتماد بخشی از بازار مخاطب ایران را جلب کنند.
    هدف اصلی این پژوهش ارایه مدلی برای توصیف "رشد شبکه های اجتماعی تخصصی داخل ایران" است. از آنجایی که در زمینه رشد شبکه های اجتماعی به طور کلی و شبکه های نیچ به صور خاص مدلی وجود ندارد، در این پژوهش از روش داده بنیاد  برای طراحی مدل استفاده شده است. در این پژوهش با 18 نفر از بازیگران اصلی در حوزه شبکه های اجتماعی داخلی (عمومی و تخصصی) مصاحبه صورت گرفت و بعد از کدگذاری باز، کدگذاری محوری و در نهایت کدگذاری انتخابی، مدل نهایی استخراج شد. در این مدل موفقیت شبکه های اجتماعی تخصصی به عنوان مقوله مرکزی استخراج و شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدهای حاصل از اجرای راهبردها بیان شد.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، بازار تخصصی، شبکه اجتماعی تخصصی، مدل رشد شبکه اجتماعی، روش داده بنیاد
  • حسین مطیعی مقدم*، مجید رضائیان صفحات 161-183
    کشور سوریه از اعضای جبهه مقاومت است که طی یک دهه اخیر دچار جنگ های داخلی و دخالت خارجی شده و این وضعیت زمینه ساز ورود رسانه های موافق و مخالف جبهه مقاومت در این بحران شده است. در این پژوهش میزان اعتماد دانشجویان سوری به رسانه های مختلف و رابطه آن با نگرش آنها نسبت به جبهه مقاومت بررسی شده است. جامعه آماری، شامل دانشجویان دانشگاه دمشق است که 383 نفر از آنان با استفاده از روش سهمیه ای به عنوان جامعه نمونه، مورد مطالعه قرار گرفتند. گردآوری داده ها با روش پیمایش و ابزار پرسشنامه و تجزیه و تحلیل آن نیز به وسیله نرم افزار spss انجام شد. روایی پرسشنامه به روش اعتبار صوری و طی دو مرحله (در ایران و سوریه) صورت گرفته و سنجش پایایی نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ انجام شد. یافته های تحقیق نشان می دهد، نگرش افراد نسبت به جبهه مقاومت در سطح متوسط با میانگین 21/3 است. همچنین این نتایج گویای آن است که میزان اعتماد به رسانه های موافق دولت سوریه 4/3، رسانه های بی طرف 53/2 و رسانه های مخالف 4/3 است. نتایج آزمون فرضیه ها نشان می دهد که وجود رابطه بین میزان اعتماد به رسانه های مختلف با نگرش دانشجویان نسبت به جبهه مقاومت، تابعی از مواضع رسانه های مورد بررسی نسبت به دولت سوریه است؛ به نحوی که بین اعتماد به رسانه های موافق دولت و نگرش افراد همبستگی مستقیم و بین اعتماد به رسانه های مخالف و نگرش افراد رابطه همبستگی معکوس وجود دارد. ضمن آنکه بین اعتماد به رسانه های بی طرف و نگرش افراد، همبستگی معنادار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: اعتماد به رسانه، جبهه مقاومت، دانشجویان دانشگاه دمشق، وابستگی به رسانه، نگرش
  • مقصود نادرپیله رود*، محمد قاسمی صفحات 185-206
    استفاده روزافزون از شبکه اجتماعی اینستاگرام و تاثیر آن بر ارتباط و تعامل ها، فرصت های جدیدی را در استفاده از این شبکه، جهت بازنمایی و کنش های اجتماعی همه افراد به ویژه سلبریتی ها ایجاد کرده است. از طرفی با ظهور بیماری همه گیر کرونا این ابزار ارتباطی در راستای اطلاع رسانی و همدلی درباره کاهش آسیب های بیماری کاربرد بیشتری یافته است. از این رو پژوهش حاضر با هدف شناخت چگونگی استفاده سلبریتی های ایرانی از شبکه اجتماعی اینستاگرام برای آگاهی بخشی و ارتباطات سلامت محور در دوران کرونا با مخاطبان خود، انجام شده است. روش تحقیق با توجه به اهداف، کیفی است که پس از جمع آوری محتوای پیام های پست شده در حساب کاربری 15 نفر از سلبریتی ها، این داده ها به شیوه کمی و کیفی تحلیل شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داده که پنج مقوله اصلی (موضوع های مورد توجه افراد مشهور در بازنمایی و اشتراک با مخاطبانشان در شبکه اجتماعی اینستاگرام) به ترتیب اهمیت عبارت اند از: رعایت پروتکل ها، هشدار و تاسف، اطلاع رسانی از تجربه کرونا، امیدآفرینی و همدلی با کادر درمان است.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، اینستاگرام، پیام، سلبریتی، کرونا
  • طیبه نیک رفتار*، فرزین شیخ الائمه صفحات 209-220
    با توجه به گسترش روزافزون کسب وکارهای الکترونیک و گرایش مشتریان به خرید برخط محصولات، هدف این پژوهش بررسی تاثیر عوامل موثر بر نگرش مشتریان نسبت به پذیرش فناوری و تبلیغات تلفن همراه در کسب وکارهای الکترونیک است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش گردآوری داده ها از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش کاربران تلفن همراه در دانشگاه تهران است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و توزیع 400 عدد پرسشنامه، داده های مورد نظر جمع آوری شد. سپس داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان می دهد که سرگرمی، آزردگی، اعتبار و ارزشمندی، سهولت ادراک شده و سودمندی ادراک شده، بر نگرش مشتریان تاثیر مثبت و معناداری دارد. پیشرفت ها در فناوری ارتباطات، روش ها و ابزارهای بازاریابی را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار داده است. تلفن همراه کانال ارتباطی جدیدی را در اختیار بازاریان قرار داده است و استفاده راهبردی از این کانال ارتباطی می تواند موجب کسب مزیت رقابتی برای کسب و کارهای نوپای الکترونیک شود.
    کلیدواژگان: نگرش، پذیرش فناوری، سرگرمی، آزردگی، ارزشمندی و اعتبار
  • محدثه امیری مقدم*، حسن بشیر صفحات 221-252
    سازمان ها و نهادهای مختلف از طریق روابط عمومی ها می توانند عملکرد خود را توسعه دهند و تداوم خود را تضمین کنند. عملکرد روابط عمومی ها نیز نیازمند شکل گیری ارتباطات، یعنی ایجاد و استفاده از زبان مشترک و برقراری تعامل ‎هایی در سطوح مختلف فردی و جمعی است. این در حالی است که آن ها بیش از سایر افراد در سمت های مختلف در سازمان های مدرن با موانع محدودکننده مکالمه و راهبرد های مدیریت آن مواجه هستند. بنابراین مسیله پژوهش حاضر این است که مدیران روابط عمومی در ایران چگونه عوامل محدودکننده مکالمه را فهم، شناسایی و توصیف می کنند و راهبردهای مدیریت این عوامل از منظر مدیران روابط عمومی چیست؟ چارچوب نظری پژوهش حاضر را نظریه مدیریت هماهنگی معنی از کرونن، نظریه محدودیت های مکالمه فرهنگ مبنا از مین سون کیم، نظریه همسازی ارتباطات از گایلز، نظریه اضطراب عدم قطعیت از ویلیام گادیکانست، تشکیل می دهد. این مقاله با شیوه کیفی و با استفاده از روش تحلیل مضمون براون و کلارک انجام گرفته است. نمونه گیری به شیوه هدفمند بوده و داده های پژوهش از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 17 نفر از مدیران روابط عمومی شاغل در سازمان ها و نهادهای خصوصی، دولتی و خیریه جمع آوری شده است. تحلیل داده ها نشان می دهد که مدیران روابط عمومی تضاد منافع، خط کشی میان خودی ها و دیگری ها و تفاوت پس زمینه را مهم ترین عوامل محدودکننده مکالمه برمی شمرند و برای مدیریت این عوامل از راهبرد هایی همچون برابرسازی موقعیت، قربانی کردن وسیله به نفع هدف، احتیاط حداکثری، مدیریت صحنه و مذاکره موثر استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباطات، محدودیت مکالمه، روابط عمومی، راهبرد های ارتباطی
|
  • Saeed Mardani, Mahmoud Bavi *, Seyyed Bassem Mavallyzadeh Pages 5-25
    Criminalizing crimes against public ethic and decency in cyberspace, in addition to highlighting the strengths of the case, also puts gaps and weaknesses before the legislature to establish criminal titles, but creating behavioral restrictions through criminalization is contrary to the basic principle. It is freedom and obscenity of actions that should be limited to the most important and vital issues and should not limit the scope of voluntary activities of individuals.This article, with a descriptive-analytical method, examines the commission of crimes against public ethic and decency, especially pornography and prostitution in cyberspace, and examines social prevention methods and the situation for combating cybercrime in this environment. According to the results, among the social prevention methods against cybercrime, situational-oriented social measures with sub-categories of family-oriented prevention and educational-cyber prevention, and among society-based measures, information, participation and consensus, accountability promotion and culture building were mentioned. Also, among the prevention methods in cyberspace, situational prevention measures with a subset of restrictive measures, surveillance measures, licensing and identification and encryption tools were mentioned, which with the help of these measures, it will be possible to deal with cyber behavioral deviations to a large extent.
    Keywords: ethics, public decency, Cyberspace, Social prevention, Situational prevention
  • Mohsen Niazi, Farshad Goudarzi * Pages 29-54
    The present study aimed to use the statistical method of meta-analysis to review the results of studies on media and lifestyle. In order to perform the meta-analysis method, 28 studies were collected in a time span between 1390 (2011) and 1400 (2021). According to the meta-analysis criteria, 18 of these studies that have examined the relationship between media and lifestyle and published in prestigious domestic scientific journals were selected. Each of these studies has been done quantitatively and with a survey approach and has reliable metrics In reviewing the research findings, first, the assumptions of homogeneity and publication error of selected studies are examined and the findings indicate that the size of the work is not homogeneous and that the publication of selected studies is not biased. The results of this study show that the effect size or impact factor of media use on lifestyle is equal to 0.375, which according to Cohen's interpretive system, is explained in the upward average. In general, the results of this study have shown that the media have a moderate to high impact on lifestyle.
    Keywords: Effect size, Lifestyle, Media, Meta-analysis
  • Omid Kabiri, Faezeh Taghipour *, Hamid Reza Peikari Pages 55-81
    The current research was conducted with the aim of investigating and measuring six dimensions of human communication among Iranian users who are members of the Instagram social network. This applied research has identified this variety of communication and its influential components with a descriptive-survey method. The statistical population of the research is all Iranian users who are members of the Instagram social network, and due to the unlimited number, in the present study; a simple random sampling method was used.The sample size is 384 people and the data collection technique is a questionnaire whose validity was confirmed by professors after the proposed corrections and Cronbach's alpha test method was used to determine the reliability of the measurement tool. Findings obtained from the test of six dimensions of emotional communication (7.06), logical communication (7.02), free communication (8.76), condition function communication (7.83), and interpersonal communication (7.06), Showed browser correlation (7/3). The results show the diversity of human communication and the platform for interaction and confrontation between Iranian users in this social network. At the same time, obtaining all communication and information opportunities, changing the definition of privacy, displaying behaviors, changing the communication discourse of users.
    Keywords: Human communication, emotional communication, free communication, contextual communication, Social Networks, Instagram
  • Nasim Rahmani, Shadan Vahabzadeh Munshi *, Hormoz Mehrani Pages 83-106
    This study aims to design a native model of social responsibility in digital marketing in small online retail businesses in Iran. The present research is an applied research in terms of purpose and a qualitative research method in terms of data collection method. The statistical population in the qualitative section included 11 experts. The main tools for data collection in the field include semi-structured interviews. The GROUNDED theory approach using MAXQDA software was used to analyze qualitative data and present a paradigm model. Based on the results of qualitative analysis, six categories of factors including causal conditions, underlying factors, strategies, pivotal phenomena, intervening factors and consequences were identified. Targeted marketing was identified as the main category in relation to the context. In relation to causal conditions, two main categories were identified, including moral responsibility and environmental responsibility. In relation to digital marketing as a central phenomenon of research, the indicators of giving customers the right to choose, retaining customers, providing services in accordance with customer demands, establishing appropriate relationships and relationships/////////// with customers, and creating value for customers were identified. Commercialization strategies were identified as the main category of strategies and actions. Competitiveness of companies has been identified as the most important intervention factors; and economic development and service quality improvement were identified as the main categories of outcomes.
    Keywords: social responsibility, Digital marketing, Customer interaction, Grounded theory
  • Hasan Khojasteh Bagherzadeh * Pages 107-133
    Music plays a significant role and application in the radio. With the arrival of television, especially after the Second World War, the media sphere narrowed on radio, music created a new opportunity for the radio in that situation. Of course, music became available to the public through the radio, in every home and workplace, whether near or far. It is almost impossible to imagine the radio without music.But the use of music in the radio and how to use it is influenced by factors whose knowledge can help a lot both in the use of music and in the management of the radio music, and in music planning and policy making, basic information or the right framework for making decisions in to provide music on the radio.Using the Delphi method, this research seeks to answer the question as to what are the most important factors affecting music management in the radio. Then he described these factors in an expert panel with the participation of experts. The findings of the research emphasize seven factors:
    The philosophy and meaning of music for the producer
    The philosophy and meaning of music for the listener
    The positive or negative functions of music in society
    The specific functions of music on the radio
    The type of listener and his preferences about music
    The type of relationship between the media and the audience
    Theory of acceptable-legitimate media norm
    Keywords: Radio music, acceptable-legitimate, radio management, music functions, music philosophy
  • Hamidreza Mansoubi, Taher Roshandel Arbatani *, Siavash Salavatian, Mehdi Sharifi Pages 135-159
    With the development of the Internet, the use of social networks also increased rapidly and various content-based social platforms were widely used in Iran.Public international messengers and social networks inside Iran have remained unrivaled, and almost developed platforms have not been able to compete with foreign examples. However, the growth and success of specialized social networks (niches) that have been able to gain the trust of a section of the Iranian audience in the ecosystem of platforms developed inside Iran is significant.The main purpose of this study is to provide a model to describe the "growth of niche social networks in Iran." Since there is no model for the growth of social networks in general and niche networks in particular, the “Grounded Theory” has been used to design the model.Interviews were conducted with 18 social network activist including decision makers in this field, managers of media and social networks; social media index audience, university professors in the field of media and communications and the founders of specialized social platforms. The final model was extracted after open coding, axial coding and finally selective coding.The success of niche social networks in Iran was extracted as a central category and the causal, contextual, intervening, strategies and consequences of implementing strategies were expressed.
    Keywords: social network, Grounded theory, Niche Market, Growth model
  • Hossein Motiei Moghaddam *, Majid Razaieean Pages 161-183
    Syria is a member of the Resistance Front, which has been embroiled in civil wars and foreign interference over the past decade, and this has caused the involvement of pro-and anti-Resistance media in the crisis. The present study aimed to investigate the Syrian students' trust in different media and its relationship with their attitude toward the Resistance Front. The population consists of all Damascus University students, of which 383 students were selected as samples using the quota sampling method. The data collecting tool was a survey and questionnaire. The data were analyzed using SPSS. The questionnaire validity was calculated by the face validity method in two stages (in Iran and Syria), and the reliability was evaluated using Cronbach's alpha coefficient. The results showed that the participants’ attitude toward the Resistance Front was at a medium level (mean=3.21). The results also indicated that the trust level in pro-Syrian media was 3.4, the neutral media was 2.53, and the opposition media was 3.4. The results of the hypotheses test showed that the relationship between the level of trust in different media and the student's attitude toward the Resistance Front was a function of the positions of the media understudy towards the Syrian government; so that there was a direct correlation between the participants' attitude and trust in pro-government media, and an inverse relationship between trust in different media and the participants' attitude. Moreover, there could be found no significant correlation between trust in neutral media and the participants' attitude
    Keywords: Trust in the Media, Resistance Front, Damascus University students, dependence on the media, Attitude
  • Maghsoud Nader Pilehroud *, Mohammad Ghasemi Pages 185-206
    The increasing use of the Instagram social network and its impact on communication and interactions has created new opportunities in the use of this network for the representation and social actions of all people, especially celebrities. On the other hand, with the outbreak of the Corona endemic, this communication tool has been used more in order to disseminate information and empathize reduction of the damage of the disease. The current research was conducted with the aim of knowing how Iranian celebrities use the Instagram social network to raise awareness and health-oriented communication with their audiences in the era of Corona. According to the objectives, the research method is qualitative; after collecting the content of the messages posted in the user accounts of 15 celebrities, the data was analyzed quantitatively and qualitatively. The results of the current research have shown that the five main categories (topics of interest to famous people in representing and sharing with their audience on the Instagram social network) in order of importance are: following protocols, warning and regretting, informing about the experience of Corona, creating hope and empathy with the medical staff.
    Keywords: Social network, Instagram, Message, Celebrity, corona
  • Tayebeh Nikraftar *, Farzin Sheikholaeme Pages 209-220
    Due to the ever-expanding e-business and the tendency of customers to buy online products the purpose of this study is to investigate the effect of effective factors on customers' attitudes toward technology acceptance and mobile advertising in e-business. The present research is applied in terms of purpose and descriptive-survey based on data collection method. The statistical population of this study is mobile phone users in the University of Tehran, which was collected using a simple random sampling method and distribution of 400 questionnaires. Then, the data were analyzed by structural equation modeling using SPSS and LLSREL software. Findings show that entertainment, annoyance, credibility and value, perceived ease and perceived usefulness, have a positive and significant effect on customer attitudes. Advances in communication technology have directly affected marketing methods and tools. Mobile has introduced a new communication channel for marketers, and the strategic use of this communication channel can lead to a competitive advantage for start-up electronics businesses.
    Keywords: Attitude, acceptance of technology, Entertainment, annoyance, value, credibility
  • Mohaddeseh Amirimoghaddam *, Hasan Bashir Pages 221-252
    Various organizations and institutions can develop their performance and ensure their continuity through public relations. The performance of public relations also requires the formation of communication, that is, the creation and use of a common language and establishing interactions at different individual and collective levels. This is despite the fact that they face barriers limiting conversation and its management strategies more than other people in different positions in modern organizations. Therefore, the problem of the current research is how public relations managers in Iran understand, identify and describe the limiting factors of conversation and what are the management strategies of these factors from the perspective of public relations managers?
    The theoretical framework of the current research is the theory of meaning coordination management by Kronen, the theory of culture-based conversation limits by Manson Kim, the theory of communication integration by Giles, the theory of anxiety-uncertainty by William Gudykunst.
    This article has been done in a qualitative way using Brown and Clark's theme analysis method. The sampling was purposeful and the research data was collected through semi-structured interviews with 17 public relations managers working in private, government and charity organizations and institutions.
    Data analysis shows that public relations managers consider the conflict of interests, drawing a line between insiders and others, and the difference in background as the most important factors limiting the conversation, and to manage these factors, they use strategies such as equalizing the situation, sacrificing the means for the benefit of the goal, maximum caution, managing the scene and effective negotiation..
    Keywords: Communication Management, conversation restriction, Public Relations, communication strategies