فهرست مطالب

مجله حسابداری مدیریت
پیاپی 58 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی ارشادی، زهره حاجیها*، مژگان صفا، حسین مقدم صفحات 1-15
    امروزه شناسایی عوامل موثر بر خلق ارزش شرکت ها از نظر مقایسه یک بنگاه اقتصادی با بنگاه های اقتصادی دیگر و هم ازنظر رقابت پذیری بنگاه اقتصادی، اهمیت ویژه ای دارد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط جنجال های شرکتی و خلق ارزش بر اساس نقش تعدیل کننده پایداری محیطی، اجتماعی و راهبری شرکتی به اجرا درآمده است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1391 لغایت 1400 است. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از الگوی داده های ترکیبی استفاده شد. نرم افزار مورداستفاده برای تجزیه وتحلیل داده ها نرم افزار استاتا نسخه 14 می باشد. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که خلق ارزش، تاثیرپذیری نامطلوبی از جنجال های شرکتی دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد، شرکت هایی که رویکرد پایداری در عوامل زیست محیطی، اجتماعی و راهبری شرکتی دارند عموما سطح اعتماد سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و سهامداران را به دست می آورند که این خود منجر به کاهش تاثیر منفی جنجال شرکتی بر خلق ارزش توسط شرکت می گردد.
    کلیدواژگان: جنجال های شرکتی، خلق ارزش، پایداری محیطی، اجتماعی و راهبری شرکتی
  • اکرم تفتیان*، علی جلالی صفحات 16-31
    احساسات سرمایه گذار به باورهای ذهنی سرمایه گذاران در مورد جریان های نقدی و ریسک های سرمایه گذاری مربوط می شود. این نوع احساسات تاثیر ثابتی بر قیمت سهام دارد. عوامل مالکیت و حاکمیت ممکن است نقش حیاتی در گزارش ریسک شرکت ها ایفا کنند زیرا گزارش سالانه توسط مدیران برای صاحبان سهام آماده می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر ارتباط بین کیفیت حاکمیت شرکتی درونی و بیرونی و احساس ریسک گزارش های سالانه است. برای این منظور، 130 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی سال های 1387 تا 1399 با روش حذف سیستماتیک انتخاب شدند و به منظور افزایش درجه اطمینان نسبت به نتایج حاصل از آزمون فرضیات، از روش رگرسیون داده های تابلویی ایستا و پویا استفاده شد. برای اندازه گیری احساس ریسک از روش فراوانی واژگان بهره گرفته شده است. طبق یافته های پژوهش، در دو حالت ایستا و پویا حاکمیت شرکتی ضعیف بااحساس ریسک رابطه مثبت و حاکمیت شرکتی قوی بااحساس ریسک رابطه منفی دارد. همچنین متغیر شاخص هیرشمن فاقد رابطه با کار احساس ریسک است. وجود حاکمیت شرکتی درونی و بیرونی، سرمایه گذاری های ناکارا را کاهش داده و باعث می شود مدیران تصمیم های سرمایه گذاری بهینه و کارا اتخاذ کنند.
    کلیدواژگان: احساس ریسک، حاکمیت شرکتی درونی و بیرونی، گزارش ها سالانه، مدل های ایستا و پویا
  • احسان شهریاری*، لیلی قاسم زاده، مهدی حسین زاده کرمانی صفحات 32-49
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثر ابعاد ظرفیت سازمانی در کاربست حسابداری مدیریت استراتژیک با توجه به نقش میانجی گری اینرسی سازمانی انجام شده است. جامعه آماری شامل تمام مدیران ارشد (عامل و مالی) شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1400 است به روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 260 پرسشنامه توزیع گردید. فرضیه های پژوهش با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری آزمون گردیدند. نتایج پژوهش نشان داد که رهبری تحول آفرین، یادگیری سازمانی، نوآوری فناوری و بازارگرایی تاثیر مثبت در کاربست حسابداری مدیریت استراتژیک دارند. همچنین نقش میانجی گری اینرسی سازمانی در تاثیر ابعاد ظرفیت سازمانی بر کاربست حسابداری مدیریت استراتژیک تایید شد. در واقع نتایج بیان کننده این واقعیت است که ظرفیت سازمانی به منظور خلق ارزش همراستا با تغییر در فرآیندها و شبکه های ارتباطی داخلی و محیط رقابتی خارجی در کاربست تکنیک های حسابداری مدیرت استراتژیک تاثیر مثبت دارد اما اینرسی سازمانی در برابر هرنوع تغییر در رویه های معمول حسابداری مدیریت مقاومت می کند.
    کلیدواژگان: حسابداری مدیریت استراتژیک، ظرفیت های سازمانی، اینرسی سازمانی
  • یاسر رادی، جمال بحری ثالث*، سعید جبارزاده کنگرلویی، علی آشتاب صفحات 50-73
    هدف پژوهش حاضر تبیین اثربخشی افشای اطلاعات غیرمالی در گزارش های حسابداری براساس تحلیل عاملی می باشد. بدین منظور کلیه گزارش های حسابداری شرکت های بورسی که جنبه غیرمالی (کیفی) دارند (اعم از: یادداشت های پیوست، گزارش هییت مدیره به مجمع، گزارش کنترل های داخلی، گزارش های حسابرسی و غیره) جهت استخراج متغیرهای غیرمالی مورد بررسی قرار گرفت و 50 متغیر غیرمالی شناسایی و به صورت یک چک لیست جهت اخذ امتیاز از صاحب نظران بر اساس جدول مورگان به 380 نفر ارسال گردید، پالایش نظرات خبرگان پژوهش را به 23 متغیر غیرمالی رسانید نهایتا متغیرهای غیرمالی مذکور به چهار عامل اجتماعی، اقتصادی، محیطی و راهبری شرکتی تقسیم بندی شد، هم چنین جهت سنجش اثربخشی عوامل مذکور از 5 معیار شامل: نقد شوندگی سهام، عدم تقارن اطلاعاتی، عملکرد مالی، هم زمانی قیمت و هزینه سرمایه بعنوان متغیر وابسته برای دوره زمانی 1391 تا 1400 استفاده گردید. روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی است. از نظر نوع داده ها پژوهشی کیفی و کمی است و از نظر شیوه تحلیل داده ها پژوهشی با روش آمیخته است که در بخشی از پژوهش از روش کیفی و در بخش دیگر از روش کمی استفاده خواهد شد. و برای تحلیل داده ها از نرم افزار استاتا نسخه 15 و الگوی داده های تابلویی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد براساس تحلیل عاملی همه عوامل یاد شده بر اثربخشی گزارشات حسابداری تاثیر مثبت و معنی دار دارند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، افشای اطلاعات غیرمالی، تحلیل عاملی، گزارش گری مالی
  • عبدالرضا فرجی، ندا نفری*، یوسف محمدی مقدم صفحات 74-92
    یکی از جنبه های مهم در پایداری مالیاتی که کمتر در مطالعه های گذشته مورد توجه قرار گرفته است، راهبردهای استعدادیابی حسابرسان مالیاتی است که در این مطالعه براساس رویکرد منطق فازی شهودی آتاناسوف تلاش شده است تا با غربالگری راهبردهای استعدادیابی حسابرسان مالیاتی نسبت به شناسایی اثربخش ترین پسایند پایداری مالیات سبز اقدام شود. این مطالعه از نظر روش شناسی توسعه ای است و از نظر نوع جمع آوری داده های پژوهش ترکیبی است. در این پژوهش در بخش کیفی براساس فرآیندهای تحلیل فراترکیب تلاش شد تا ابتدا پژوهش های مرتبط با دو مفهوم راهبردهای استعدادیابی حسابرسان مالیاتی و پسایندهای پایداری مالیات سبز  مشخص شوند و سپس مولفه ها و مضامین پژوهش براساس مقیاس ارزیابی انتقادی تعیین گردند. همچنین در ادامه بخش کیفی از تحلیل دلفی برای تعیین حد اجماع نظری استفاده شد. در بخش کمی نیز باهدف تعیین تاثیرپذیرترین راهبرد استعدادیابی حسابرسان مالیاتی در مطلوب ترین پسایند پایداری مالیات سبزاز ارزیابی فازی شهودی براساس منطق آتاناسوف بهره برده شد. در این پژوهش 12 نفر از خبرگان پژوهش حوزه ی حسابرسی مالیاتی در سطح دانشگاهی در بخش کیفی مشارکت نمودند و 25 نفر از حسابرسان مالیاتی در بخش کمی اقدام به پرنمودن پرسشنامه های ماتریسی نمودند. نتایج در بخش کیفی از وجود 5 مضمون به عنوان راهبردهای استعدادیابی حسابرسان مالیاتی و 4 مولفه به عنوان پسایندهای پایداری مالیات سبز حکایت دارد. نتایج در بخش کمی نیز براساس فرآیند تحلیل ویکور فازی نشان داد، مهمترین پارامتر مضامین پژوهش (راهبردهای استعدادیابی حسابرسان مالیاتی)، کارکرد بلوغ حرفه ای می باشد. همچنین مشخص شد، مطلوب ترین پسایند پایداری مالیاتی سبز براساس تاثیر از مضمون بلوغ حرفه ای، کاهش آلایندگی های زیست محیطی می باشد. نتیجه ی کسب شده گویایی این موضوع است که شرکت ها براساس ارتقاء کارکردهای مبتنی بر بلوغ حرفه ای حسابرسان مالیاتی می توانند در یابند که با تقویت فرآیندهای عملیاتی خود مبنی بر ارتقاء سطح تکنولوژی و بازیافت ضایعات، می بایست نسبت به کاهش آلایندگی های زیست محیطی مسیولانه اقدام نمایند و این فرآیند به تدریج می تواند به بخشی از هنجارهای اجتماعی شرکت ها در برابر ذینفعان بدل گردد.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، پایداری مالیات سبز، منطق فازی آتاناسوف
  • بهزاد جعفری، فرشید خیرالهی*، مجتبی چاوشانی، سید حامد فیض جوادیان صفحات 93-109

    حسابداری مدیریت استراتژیک در افزایش توان رقابتی و توسعه پایدار شرکت های آلاینده بورسی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این پژوهش ارایه مدل مفهومی عملکرد زیست محیطی استراتژیک با تاکید بر حسابداری مدیریت استراتژیک می باشد. در مرحله اول مقالات انگلیسی و فارسی مرتبط با موضوع مربوطه ارزیابی و مورد مطالعه قرار گرفت. برای ارزیابی مقالات از برنامه مهارت های ارزیابی حیاتی استفاده شد. پس از مشخص نمودن مقاله های معتبر به شناسایی مولفه های حسابداری مدیریت استراتژیک به عنوان متغیر مستقل، مولفه های عملکرد زیست محیطی استراتژیک به عنوان متغیر وابسته ومولفه های استراتژی های زیست محیطی به عنوان متغیر میانجی پرداخته شد. بعد از این مرحله پایایی و میزان پذیرش زیر مجموعه های هر مولفه نیز با روش دلفی فازی مشخص گردید. شدت رقابت سبب شده تا شرکت ها ملزم به استفاده از ابزارهای حسابداری مدیریت استراتژیک و استراتژی های زیست محیطی داخلی و بین المللی باشند و همواره عملکرد زیست محیطی خود را بهبود بخشند. با توجه به اهمیت عملکرد زیست محیطی، مدیران شرکت های آلاینده بورسی باید فنون نوین حسابداری مدیریت استراتژیک را در ابعاد مختلف به همراه استراتژی های مناسب زیست محیطی در برنامه های خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: استراتژی های زیست محیطی، حسابداری مدیریت استراتژیک، شرکت های آلاینده بورسی، عملکرد زیست محیطی
  • آزیتا پورداداشی، علیرضا معطوفی*، ابراهیم عباسی، منصور گرکز صفحات 110-132
    این مطالعه براساس شیوه آینده پژوهی در وهله ی اول نسبت به علل ظهور رفتارهای ناهنجار سازمان یار حسابرسان اقدام به تدوین سناریوهای محتمل نماید و در وهله ی دوم با تعیین راهبردهای مذاکره حسابرسی، سطح تناسب چنین رفتارهایی را طبق راهبردهای مطرح در مذاکره بین حسابرس با صاحبکار، در قالب چشم اندازهای آینده نگرانه مورد بررسی قرار دهد.  این مطالعه به لحاظ نوع نتیجه، کاربردی تلقی می شود و از منظر هدف، در دسته مطالعه های اکتشافی جایگذاری می گردد که با استفاده از مدل های کمی و کیفی اجراء شده است. مطالعه حاضر از یک نوع روش تحقیق تبعیت نمی کند، بلکه به فراخور هر بخش، روش مجزایی را در مسیر پاسخ به سوال های تدوین شده بکار می برد. لذا می توان براساس ماهیت جمع آوری، این مطالعه را در دسته پژوهش های آمیخته قرار داد. جامعه آماری در بخش کیفی 10 نفر از خبرگان در عرصه ی حسابداری بودند و در بخش کمی 25 نفر از شرکای حسابرسی دارای تجربه در این مطالعه مشارکت داشتند. نتیجه ی این مطالعه در بخش کیفی از وجود 6 مقوله اصلی برای ارزیابی علل ظهور رفتارهای ناهنجار سازمان یار حسابرسان حکایت داشت که براساس تحلیل دلفی مورد تایید قرار گرفت. سپس با انتخاب 2 عامل از 6 عامل شناسایی شده به عنوان مبنای سناریوپرداری، با انجام تحلیل مضمون، 10 زیر عامل نیز ظهور یافتند. نتیجه کسب در بخش کمی نشان داد، مهمترین سناریو بروز رفتار ناهنجار سازمان یار حسابرسان در مذاکره حرفه ای، سناریو سینوسی مبتنی بر طرحواره رهاشدگی در حسابرسان می باشد که براساس راهبرد مصالحه در حرفه حسابرسی، می تواند در آینده مورد توجه باشد.
    کلیدواژگان: رفتارهای ناهنجار سازمان یار حسابرسان، آینده پژوهی، راهبردهای مذاکره حسابرسی
  • محمدامین نهال، بیژن باصری*، منیژه هادی نژاد صفحات 133-150

    نابرابری درآمد، از سیاستهای دولت بویژه تخصیص بودجه به شکلی اساسی اثر می پذیرد. هدف این مقاله بررسی اثرات اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای و هزینه ای بر نابرابری درآمدی در استان های ایران  است. با استفاده از الگوی رویکرد حد آستانه ای ملایم پانل استار (PSTR)  در دوره زمانی 1398− 1379 نشان می دهد؛ متغیرهای اعتبارات هزینه ای و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای دولت نابرابری درآمد در استان های ایران را به صورت مثبت و معنادارکاهش می دهند.  نتایج این پژوهش هماهنگ با مطالعه میلانویچ، خان و بشیر و وود، دنافریو و همکاران (2019) ، بیشتر فرضیه کوزنتس را تایید می کند که در آن، افزایش اعتبارات هزینه ای و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای دولت در مراحل اولیه توزیع درآمد را بدتر می کند. اتخاذ سیاست های مکمل از طریق تخصیص منابع مالی و تغییر در سیاستگذاری نابرابری درآمد بین استان ها  راکاهش می دهد.علاوه بر اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای، سطح آموزش(نرخ با سوادی)، نرخ فعالیت نیروی کار به عنوان متغیر مشارکت در تولید،گسترش تجارت بر کاهش نابرابری استانی موثر بوده است. دولت با سیاست گذاری های هدفمند در توزیع منافع حاصل از تجارت خارجی میان کارگزاران اقتصادی زمینه بهیود توزیع نابرابر درآمدها را فراهم کند.

    کلیدواژگان: تملک دارایی، اعتبارات، نابرابری درآمدی، استان های ایران، مدل رویکرد آستانه ای پانل
  • زهرا عبدلی اباتری، احسان کمالی، امین رستمی*، آرزو آقایی چادگانی صفحات 151-164
    تحولات تکنولوژیک، حرفه حسابرسی را با چالش منسوخ شدن روش های قدیمی و سنتی مواجه کرده است. روش های سنتی حسابرسی دیگر پاسخگوی حسابرسی سازمان های بزرگ و پیچیده امروزی نیستند. از این رو بکارگیری فناوری اطلاعات وابزارهای نوین اطلاعاتی در ارایه اطلاعات به هنگام و دقیق در خصوص جریان های مالی موسسات حسابرسی امری حیاتی به نظر می رسد. صاحب نظران بر این عقیده هستند که در دنیای امروز، برنامه ریزی و آینده نگری ضرورتی اجتناب ناپذیر است و لازمه آن نیز آینده پژوهی است. در این پژوهش به آینده پژوهی تغییرات شیوه های حسابرسی که انتظار می رود طی ده تا بیست سال آینده در ایران انجام شود پرداخته شده است. این پژوهش بر مبنای هدف از نوع کاربردی و بر مبنای ابزار گردآوری داده ها از نوع توصیفی-پیمایشی و اکتشافی که به صورت پژوهش آمیخته (کمی-کیفی) انجام شده، می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید دانشگاه و متخصصان حرفه حسابرسی می باشد. نظرات مشارکت کنندگان از طریق پرسشنامه باز، مصاحبه و دلفی در نیمه اول سال 1401 جمع آوری گردید. نتایج تحلیل دلفی در دو مرحله حاکی از پذیرش 24 پیشران در حوزه تغییر مقررات، ساختار و رویه های حسابرسی با توجه به پیشرفت سریع فناوری طی سال‎های آینده می باشد. تفسیر نتایج نشان می دهد که حسابرسی نیازمند تغییر و بروزرسانی در حوزه فناوری اطلاعات، قوانین و استانداردها، ساختار و رویه های حسابرسی می باشد. همچنین، ظهور و پذیرش مدل های جدید کسب و کار، حسابرس را ملزم به آشنایی با این مدل ها خواهد کرد و علیرغم دشواری هایی که فناوری های جدید ایجاد می کنند، به بهبود عملکرد حسابرسان کمک خواهد کرد و انتظار نمی رود اثرات مخربی بر حرفه حسابرسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آینده حسابرسی، هوش مصنوعی، فناوری بلاکچین، کلان داده ها، آینده پژوهی
|
  • Mehdi Ershadi, Zohreh Hajiha *, Mojgan Safa, Hosein Moghadam Pages 1-15
    Economic factors based on the economic values of companies are special in terms of comparing a company with other economic companies and the competition of the company. This research has been carried out with the aim of investigating the relationship between corporate controversy and value creation based on the moderating role of environmental, social and corporate governance sustainability. The statistical population of the current research is all the companies admitted to the Tehran Stock Exchange in the period from 2012 to 2021. The combined data model used to test the research hypotheses. The software used for analysis is Stata version 14. The results of the research hypotheses test show that the three indicators for calculating the value of value (economic value added, market value added and cash value added) have an adverse effect of corporate controversies. In addition, the results of the research show that companies that have positive results in environmental, social and corporate governance factors generally gain the trust of investors, creditors and shareholders, which in turn reduces the negative impact of the company's controversy on the creation of value by the company.
    Keywords: corporate controversies, value creation, environmental, social sustainability, corporate governance
  • Akram Taftiyan *, Ali Jalali Pages 16-31
    Investor sentiment relates to investors' subjective beliefs about cash flows and investment risks. This type of sentiment has a consistent effect on stock prices. Ownership and governance factors may play a critical role in corporate risk reporting because managers for shareholders prepare annual reports. The main purpose of the current research is the relationship between the quality of internal and external corporate governance and the risk Sentiment of annual reports. For this purpose, 130 companies admitted to the Tehran Stock Exchange between 2008 and 2022 were selected by the systematic elimination method, and in order to increase the degree of confidence in the results of the hypothesis test, the regression method of static and dynamic panel data was used. To measure the sense of risk, the vocabulary frequency method has been used. According to the research findings, in both static and dynamic states, weak corporate governance has a positive relationship with risk Sentiment and strong corporate governance has a negative relationship with risk Sentiment. In addition, the Hirschman index variable has no relationship with risk perception. The existence of internal and external corporate governance reduces inefficient investments and makes managers make optimal and efficient investment decisions.
    Keywords: Risk Sentiment, Internal, external corporate governance, Annual reports, Static, dynamic models
  • Ehsan Shahriari *, Layli Qasemzadeh, Mahdi Hosseinzade Kermani Pages 32-49
    This research conducted with the aim of evaluating the effect of organizational capacities in the strategic management accounting usage with regard to the mediating role of organizational inertia. The statistical population includes all senior managers (CEO and financial) of companies listed in the Tehran Stock Exchange in 2022 and 260 questionnaires were distributed by cluster sampling method. Research hypotheses tested using structural equation modeling. The research results showed that transformational leadership, organizational learning, technological innovation and market orientation have a positive effect on the strategic management accounting usage. In addition, the mediating role of organizational inertia in the impact of organizational capacities on the strategic management accounting usage confirmed. In fact, the results state that organizational capacity to create value along with changes in internal communication processes and external competitive environment has a positive effect on the strategic management accounting techniques usage. However, the organizational inertia is mutually resistant to change in the usual management accounting procedures
    Keywords: Strategic Management Accounting, Organizational capacities, organizational inertia
  • Yaser Radi, JAMAL BAHRISALES *, Saeed Jabbarzadeh Kangarloei, Ali Ashtab Pages 50-73
    The aim of the current research is to explain the effectiveness of disclosing non-financial information in accounting reports based on factor analysis. For this purpose, all accounting reports of listed companies that have a non-financial (qualitative) aspect (including: attached notes, report of the board of directors to the assembly, internal control report, audit reports) to extract non-financial variables It was investigated and 50 non-financial variables were identified and sent to 380 people in the form of a checklist to obtain points from experts based on Morgan's table, refining the opinions of the research experts to 23 non-financial variables, finally, the mentioned non-financial variables were divided into four social and economic factors, environment and corporate governance were divided, also in order to measure the effectiveness of the mentioned factors, 5 criteria including: stock liquidity, information asymmetry, financial performance, price concurrency and cost of capital were used as dependent variables for the time period 2012 to 2021. The present research method is applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection method. In terms of the type of data, it is a qualitative and quantitative research, and in terms of the method of data analysis, it is a research with a mixed method, which will be used in a part of the research using a qualitative method and in another part, a quantitative method. And for data analysis, Stata software version 15 and tabular data model were used. The results of the research showed that, based on the factor analysis, all the mentioned factors have a positive and significant effect on the effectiveness of accounting reports.
    Keywords: Effectiveness, disclosure of non-financial information, Factor analysis, financial reportingSubject
  • Abdolreza Faraji, Neda Nafari *, Yousef Mohamadi Moghadam Pages 74-92
    One of the important aspects in tax sustainability that has not been paid much attention in past studies is the strategies of talent acquisition of tax auditors that in this study, based on Atanasov's intuitive fuzzy logic approach, an attempt has been made to identify the most effective green tax sustainability consequences by screening tax auditor’s talent strategies. This study is developmental in terms of methodology and it is a mixed research in terms of data collection type. In this research, in the qualitative part, based on meta-composite analysis processes, it was tried to first identify the researches related to the two concepts of tax auditor talent strategies and green tax sustainability consequences, and then determine the research components and themes based on the critical evaluation scale. In addition, in the continuation of the qualitative part, Delphi analysis used to determine the limit of theoretical consensus. In the quantitative part, with the aim of determining the most effective talent search strategy for tax auditors in the most favorable consequences of green tax sustainability, intuitive fuzzy evaluation used based on Atanasov's logic. In this research, 12 tax audit research experts at the university level participated in the qualitative part and 25 tax auditors filled in the matrix questionnaires in the quantitative part. The results in the qualitative part indicate the existence of 5 themes as tax auditor’s talent strategies and 4 components as the green tax sustainability consequences. The results in the quantitative part also showed based on the fuzzy Vicor analysis process, the most important parameter of the research topics (talent finding strategies of tax auditors) is the function of professional maturity. It was also found that the most desirable consequence of green tax sustainability is the reduction of environmental pollution based on the effect of the theme of professional maturity. The obtained result shows that the companies, based on the improvement of the functions based on the professional maturity of the tax auditors, can understand that by strengthening their operational processes based on upgrading the level of technology and waste recycling, they should be responsible for reducing environmental pollution. Take action and this process can gradually become a part of the social norms of the companies in front of the beneficiaries.
    Keywords: Talent Acquisition, Green Tax Sustainability, Atanasov Fuzzy Logic
  • Behzad Jafari, Farshid Khirolahi *, Mojtaba Chavoshani, Seyed Hamed Feizjavadian Pages 93-109

    Strategic management accounting is very important in increasing the competitive power and sustainable development of polluting listed companies. The purpose of this research is to provide a conceptual model of strategic environmental performance with an emphasis on strategic management accounting. In the first stage, English and Persian articles related to the relevant topic evaluated and studied. A Critical evaluation skills program used to evaluate the articles. After identifying the valid articles, strategic management accounting components identified as independent variables, strategic environmental performance components as dependent variables, and environmental strategy components as mediating variables. After this stage, the reliability and acceptance rate of the subsets of each component determined by the fuzzy Delphi method. The intensity of competition has caused companies to use strategic management accounting tools and domestic and international environmental strategies and always improve their environmental performance. Considering the importance of environmental performance, managers of polluting listed companies should include new accounting techniques of strategic management in different dimensions along with suitable environmental strategies in their plans.

    Keywords: Environmental strategies, Strategic Management Accounting, listed polluting companies, Environmental performance
  • Azita Pourdadashi, Alireza Matoufi *, Ebrahim Abbasi, Mansoor Garkaz Pages 110-132
    This study, based on the future research method, to develop possible scenarios in the first place regarding the causes of abnormal behaviors of auditors' assistant organizations and in the second place, by determining the audit negotiation strategies, examine the appropriateness level of such behaviors according to the strategies proposed in the negotiation between the auditor and the employer, in the form of future perspectives.  This study is considered applied in terms of the type of result, and from the point of view of the goal, it is placed in the category of exploratory studies that have been carried out using quantitative and qualitative models.  The participants in the qualitative part were 10 experts in the field of accounting, and in the quantitative part, 25-experienced audit partners participated in this study.  The result of this study in the qualitative part indicated the existence of 6 main categories to evaluate the causes of the emergence of abnormal behavior of auditors, which was confirmed based on Delphi analysis. Then, by selecting 2 factors out of the 6 identified factors as the basis of scenario planning, by conducting thematic analysis, 10 sub-factors emerged. The result of the acquisition in the quantitative part showed that the most important scenario of abnormal behavior of auditors' assistant organization in professional negotiation is the sinusoidal scenario based on the schema of abandonment in auditors, which can be considered in the future based on the compromise strategy in the auditing profession.
  • MohammadAmin Nahal, Bijan Baseri *, Manijeh Hadinejad Pages 133-150

    The Income inequality in Iran is mainly influenced by government policy, in particular through budget allocation. This study aims to investigate how the government budget (capital and recurrent expenditure) has impacted on income inequality across the provinces in Iran. Data used in this study pertain to period 1379- 1398, corresponding to Gregorian calendar (2000 - 2019), and the same has been utilized by employing the Panel Smooth Transition Regression Model (PSTR) to analyze the relationship between government budget allocation and income inequality. The results of the model estimation suggest that government budget allocation (capital and recurrent expenditure) has meaningfully reduced income inequality across the provinces in Iran. These findings align with previous research conducted by Milanovich, Khan and Bashir and Wood, D’Onofrioa et al(2019), which support Kuznets' hypothesis that government budget allocation initially exacerbates income inequality, but over time, with the implementation of supplementary policies, income distribution can improve.  In addition to government budget, factors such as level of education (literacy rate), labor participation rate, trade expansion (state trading) have a significant equalizing impact on income distribution. By pursuing a well-targeted foreign trade policy in which economic entrepreneurs and stakeholders benefit from trade expansion, government can pave the way for income inequality to mitigate across the provinces.

    Keywords: asset acquisition, credits, Income inequality, Iranian provinces, panel threshold approach model
  • Zahra Abdoli, Ehsan Kamali, Amin Rostami *, Arezoo Aghaei Chadegani Pages 151-164
    Technological developments have faced the audit profession with the challenge of the obsolescence of old and traditional methods. Traditional auditing methods are not suitable for auditing today's large and complex organizations. Therefore, the use of information technology and new information tools to provide timely and accurate information about the financial flows of auditing institutions seems vital. In the world today, experts believe that planning and foresight are an inevitable necessity, which requires futurology. This study examines changes in auditing practices expected by Iran auditing professionals within the next ten to twenty years. In this research, mixed methods (quantitative and qualitative methods) are used and university and auditing professionals' opinions collected through open questionnaires, interviews, and Delphi in the first half of 2022. The Delphi analysis in two rounds indicate the acceptance of 24 drivers in the field of changing regulations, structure, and audit procedures. The results show that the audit needs to be changed and updated in the fields of information technology, laws and standards, audit structure, and procedures. In addition, the emergence and acceptance of new business models will require the auditor to be familiar with these models, and despite the difficulties that new technologies create, it will help improve the performance of auditors and is not expected to have detrimental effects on the auditing profession
    Keywords: Future of Auditing, Artificial Intelligence, Blockchain Technology, Big Data, Future study