فهرست مطالب

فصلنامه سیاستگذاری عمومی
سال نهم شماره 3 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اشرف نصیریان*، سعید غیاثی ندوشن، علی خورسندی طاسکوه، مرتضی طاهری، یحیی کمالی صفحات 9-24

    هدف از تحقیق حاضر، طراحی مدل ارزیابی اثر نهایی سیاست در آموزش عالی ایران است. در این پژوهش با مطالعه عمیق، مبانی نظری و پیشینه های موجود در ابعاد داخلی و خارجی بررسی شد. جامعه آماری پژوهش از بین سیاستگذاران نظام آموزش عالی، متخصصین، مدیران و مسیولین حوزه آموزش عالی و کارشناسان سیاستگذاری آموزش عالی انتخاب شدند. در این بخش تا رسیدن به اشباع نظری از روش نمونه گیری هدفمند از نوع زنجیره ای یا گلوله برفی استفاده  و مصاحبه ها انجام شد. براساس یافته های تحقیق؛ هدف گذاری، تحقیق و پژوهش وآموزش به عنوان شرایط علی از طریق اثر نهایی سیاست در آموزش عالی بر مقوله های راهبردی مزیت رقابتی، تدوین و اجرای سیاست، کیفیت سیاست و عمل، مدیریت منابع، ارتباطات و هماهنگی، استراتژی، شفافیت و پاسخگویی و مدل های کارآمد اثر می گذارند و با در نظر گرفتن مقوله های محیطی و مداخله گر منجر به پیامدهای سرعت عمل، عملکرد توسعه و رشد، اثربخشی، تغییر و تحول و تاثیر اجتماعی می شوند.

    کلیدواژگان: اثر نهایی سیاست، آموزش عالی، ارزیابی اثر نهایی، سیاستگذاری، نظریه داده بنیاد
  • رکسانا نیکنامی*، سید کاظم شریفی دهنوی صفحات 25-39

    تغییر اقلیم ازجمله چالش هایی است که زندگی بشر بر روی کره زمین را تهدید می کند. در این میان، کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز مستثنا نبوده و در معرض خطرات ناشی از تغییر اقلیم هستند. هدف پژوهش حاضر پاسخ به این پرسش است که سیاستگذاری اتحادیه اروپا برای حل چالش تضاد منافع در موضوع تغییر اقلیم چگونه بوده است؟ در پاسخ می توان این فرضیه را مطرح کرد که اتحادیه اروپا برای مقابله با تغییر اقلیم رویکردی نهادی را اتخاذ کرده است که بر اساس آن نهادهای سیاستگذار با در نظر گرفتن مخاطرات تغییر اقلیم و در عین حال تفاوت های کشورهای عضو، سیاست هایی را اتخاذ نموده، نهادهای قانون گذار بستر قانونی موردنیاز را فراهم کرده و با تلاش برای ایجاد تعادل میان منافع اقتصادی و منافع زیست محیطی با همراهی سیاستگذاران به مدیریت تضاد منافع ناشی از تغییر اقلیم پرداخته اند. برای بررسی فرضیه از نظریه حکمرانی چندسطحی و برای آزمون آن از روش «مطالعه موردی ذاتی» بهره گرفته شده است. نتایج نشان می دهد اتحادیه اروپا از راه ایجاد هماهنگی میان کشورهای مختلف و در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشورهای ضعیف تر توانسته است به مقابله با تغییرات آب وهوایی بپردازد. افزون بر آن، به نوعی در سطح بین المللی نیز با در نظر گرفتن شرایط کشورهای درحال توسعه به مقابله با این پدیده کمک کرده است.

    کلیدواژگان: اتحادیه اروپا، تضاد منافع، تغییر اقلیم، توسعه پایدار، سیاست گذاری زیستمحیطی، حکمرانی چندسطحی
  • پویا ذکری اصفهانی، علی رضا حیدری* صفحات 40-60

    پیشرفت فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی و توجه روزافزون سیاستگذاران آموزشی به این حوزه، تدوین الگوی سیاستی برای توسعه یادگیری الکترونیکی را برای جمهوری اسلامی ایران ضروری ساخته است. در این پژوهش که هدفش رسیدن به چنین الگویی است ابتدا با روش تحلیل محتوا و مطالعه ادبیات نظری طراحی سیاست، عناصر آن استخراج شد. سپس، به منظور دستیابی به الگویی اولیه، مدل های سیاستی با روش تحلیلی و تطبیقی واکاوی گردید. برای اعتبارسنجی داده ها و مولفه های نظری به دست آمده و مشخص کردن نحوه چینش متغیرهای الگوی سیاستی، مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام پذیرفت. در نهایت، پس از تجمیع و طبقه بندی اطلاعات مراحل سه گانه و درک روابط اجزاء و ابعاد گوناگون، الگوی سیاستی یادگیری الکترونیکی در آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر چهار مفهوم شناخت وضعیت موجود، تامین زیر ساخت های فناورانه، مدیریت اجرایی و ایجاد محیط یادگیری الکترونیکی ارایه شد.

    کلیدواژگان: طراحی سیاست، یادگیری الکترونیک، طراحی الگوی سیاستی، آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران
  • حجت کاظمی*، مریم محمدزاده صفحات 61-77

    دولت چین در طی دو دهه گذشته از ترکیب چندین برنامه مبتنی بر فناوری های دیجیتال یک نظام پایش سراسری را به وجود آورده است که کارکرد اصلی آن گردآوری و تحلیل انبوه داده های مربوط به فعالیت های آشکار و پنهان شهروندان چینی در حوزه های مختلف زندگی آنان است. هدف این برنامه، شکل دادن به مبنایی برای یک حکمرانی هوشمند مبتنی بر داده های دقیق از شهروندان است. اصلی ترین رکن این برنامه کلان، سیستم اعتبار اجتماعی است. در بحث از پیامدهای این سیستم پایش سراسری، مقاله بر دو دسته از پیامدهای مثبت و منفی ناشی از تحقق این طرح تاکید می کند. پیامد مثبت این برنامه زمینه سازی برای طراحی دقیق و اجرای کارامد سیاست ها در حوزه های مختلف حکمرانی مانند فعالیت های اقتصادی، بهداشت، آموزش، حمل و نقل، مدیریت شهری، مبارزه با جرایم است. اما روی دیگر سکه، تحقق یک سازوکار سرکوب هوشمند شهروندان است که ابعادی بی سابقه به اقتدارگرایی کمونیستی می دهد. مقاله بر این نکته تاکید دارد که این دو سویه مثبت و منفی مقولاتی در هم تنیده و جدایی ناپذیر از یکدیگر هستند.

    کلیدواژگان: فناوری دیجیتال، نظام پایش سراسری، کلان داده، سیستم اعتبار اجتماعی، حکمرانی، اقتدارگرایی
  • علی فریادرس*، عباس ملکی صفحات 78-99

    ویژگی پایان پذیر بودن منابع انرژی فسیلی بخصوص نفت و گاز طبیعی باعث شده است تا مطالعاتی پیرامون زمان به اتمام رسیدن این مخازن و یا زمان رخ دادن بیشینه استخراج از منابع صورت گیرد. در این مقاله ابتدا سیر تطور مفهوم قله یا قله نفتی مورد واکاوی قرار گرفته است. سپس زمان وقوع قله نفتی ایران در قالب سه سناریو براساس نظریه هیوبرت مورد مطالعه قرار می گیرد. همچنین، سایر عوامل همچون تکنولوژی، گذار انرژی، تغییرات اقلیمی، و کووید-19 به عنوان مباحث تکمیلی بررسی می شوند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که قله نفتی ایران در دو تا سه دهه پیش رو رقم خواهد خورد، اما با توجه به نگرانی هایی همچون گذار به سوی انرژی های تجدیدپذیر در جهان، فرصت ایران برای تصمیم گیری و اقدام بسیار محدود است. در پایان نیز توصیه های سیاستی مبتنی بر جوانب مختلف بررسی شده پیرامون قله نفتی، جهت مدیریت بهتر در رویارویی با قله نفتی ایران مطرح می شود.

    کلیدواژگان: نظریه هیوبرت، قله نفتی ایران، گذار انرژی، تغییرات اقلیمی، کووید-19
  • حجت الله درویش پور*، محمدعلی خسروی، فضل الله رضوان طلب صفحات 100-113

    عراق در سال های بعد از اشغال نظامی از سوی آمریکا با نشانه هایی از بحران، بی ثباتی امنیتی و آشوب روبه رو بوده است. اصلی ترین چالش دولت عراق را می توان بهره گیری از سازوکارهای دولت سازی دموکراتیک دانست. هرگونه دولت سازی دموکراتیک در عراق می تواند تاثیر خود را بر سیاستگذاری امنیتی آن کشور به جا گذارد. براساس چنین انگاره ای، فرایند و ماهیت سیاستگذاری دولت در عراق نقش تعیین کننده ای در تصمیم گیری سیاسی و شکل بندی ساختاری آن دارد. سیاستگذاری اجتماعی، اقتصادی و راهبردی عراق بدون توجه به ماهیت دولت معنای چندانی نخواهد داشت. به همین دلیل است که ساخت دولت رابطه ای مستقیم با الگوی رفتار سیاسی آن خواهد داشت. پرسش اصلی مقاله آن است که «سیاستگذاری امنیتی و راهبردی عراق تحت تاثیر چه عواملی حاصل می شود؟» فرضیه مقاله به این موضوع اشاره دارد که «ساخت سیاسی دولت عراق رابطه ای مستقیم با سیاستگذاری اجتماعی، اقتصادی و امنیتی کشور خواهد داشت.» در تنظیم مقاله از «نظریه دولت سازی ساختاری در کشورهای آشوب زده استفاده می شود. تبیین مقاله براساس روش تحلیل داده ها و تحلیل محتوی انجام می گیرد.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری امنیتی، دولت ضعیف کشور آشوب زده، نظریه دولت سازی دموکراتیک
  • سمیرا علی اکبری، سید سپهر قاضی نوری نائینی*، علی اصغر پورعزت صفحات 114-130

    این پژوهش به دنبال تبیین اثر فساد بر نوآوری در منابع علمی کنونی می باشد و به مفهوم پردازی اجزا و ابعاد اثرات فساد بر نوآوری برای انجام پژوهش های آتی در این زمینه پرداخته است. در این پژوهش از روش فراترکیب با راهبرد تحلیل محتوای کیفی با رویکرد قیاسی در چارچوب پژوهشی اسنادی استفاده شده و با به کارگیری رویکرد مرور سیستماتیک و فراترکیب کیفی، به تحلیل نتایج و یافته های محققین قبلی پرداخته و مدل مفهومی اثرات فساد بر نوآوری را ارایه است. بر اساس کدگذاری انجام گرفته، عوامل موثر بر جهت گیری اثرات فساد بر نوآوری در 44 مقوله اصلی و 2 کد محوری تحلیل و دسته بندی شدند. پیامدهای مثبت فساد بر نوآوری شامل 23 عامل و پیامدهای منفی آن شامل 21 عامل بودند. نتایج نشان می دهد فساد در کشورها بر نوآوری و رشد اقتصادی تاثیر دارد. جهت این تاثیرات گاهی مثبت و گاهی منفی است، اما در درازمدت این اثر منفی می باشد.

    کلیدواژگان: فساد، نوآوری، اقتصاد، تحقیق وتوسعه، فراترکیب
  • شیوا پروائی*، علی اکبر تاج مزینانی، سمانه گلاب صفحات 131-144

    یکی از گروه های هدف مهم در سیاستگذاری اجتماعی، سالمندان هستند و یکی از قلمروهای رفاهی مهم برای سیاستگذاری اجتماعی سالمندان، نظام مساعدت اجتماعی است. هر کشور متناسب با نظام رفاهی خود سیاست های اجتماعی متفاوتی برای جامعه سالمندان دارد. پژوهش حاضر یک مطالعه مروری و تطبیقی است. منابع داده های مورد مطالعه، گزارش های OECD و همچنین ISSA است. کشورهای مورد مطالعه به شیوه هدفمند و مبتنی بر ویژگی های نظام های رفاهی انتخاب شده اند. یافته های پژوهش نشان می دهد تجربه سالمندی جمعیت زمینه هم گرایی در سیاست های اجتماعی سالمندی را رقم زده است و کشورها فارغ از ایدیولوژی رفاهی خود به سیاستگذاری اجتماعی در امور سالمندان پرداخته اند. مرور تجربه این کشورها نشان می دهد توجه به جنسیت، گروه سنی (سالمندان جوان و سالمندان کهنسال)، وضعیت تاهل، موقعیت درآمدی فردی و خانوادگی (سنجش آزمون وسع و استطاعت مالی)، ترکیب خانوادگی و وضعیت سلامتی یا ناتوانی سالمندان در سیاستگذاری اجتماعی سالمندی بسیار ضروری است. همچنین با توجه به نقش انتقالات درآمدی عمومی در کاهش فقر سالمندان، افزایش سهم و نقش دولت در امور سالمندان توصیه می گردد. ارتقاء کفایت مساعدت های اجتماعی سالمندی نیز در بهبود وضعیت رفاهی و کیفیت زندگی و پیشگیری از فقر سالمندان بسیار موثر است.

    کلیدواژگان: سالمندی، فقر، رفاه اجتماعی، نظام مساعدت اجتماعی، سیاستگذاری اجتماعی
  • حسام لطیفی، عباس نرگسیان*، مجتبی امیری، محمود صفارزاده صفحات 145-164

    این پژوهش در نظر دارد تا با کمک پژوهش های انجام گرفته در حوزه ایمنی حمل و نقل جاده ای، به مدلی از عوامل موثر بر شکل گیری سیاست های ایمن سازی حمل و نقل جاده ای دست یابد. نوع پژوهش کیفی و روش مرور نظام مند ادبیات بوده است. در این راستا 105 مقاله که واجد اعتبار و کیفیت لازم بوده اند، مورد بررسی عمیق قرار گرفتند و ازآنها براساس روش کدگذاری باز، 350 مولفه در قالب 114 کد در ذیل 27 زیرمقوله (سازه) و 6 مقوله اصلی استخراج گردید. بررسی یافته ها نشان داد که از میان این مقوله ها، مقوله مدیریت ایمنی جاده، بیشترین اشاره را در بین منابع بررسی شده به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب مقوله های کاربران ایمن تر، تامین مالی ایمنی، جاده ایمن تر، پاسخ دهی پس از تصادف و وسایل نقلیه ایمن تر قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: سیاست ایمنی حمل و نقل جاده ای، تحقیق کیفی، مرور نظام مند ادبیات، مدل
  • زهرا خسروی پور، یدالله مهرعلی زاده*، حجت الله درفش، غلامحسین رحیمی دوست، مرتضی کرمی صفحات 165-181

    نابرابری آموزشی یکی از مهمترین مسایل زمان ما است که منجر به تفاوت در فرصت ها، منابع و نتایج برای گروه های خاصی از دانش آموزان در مقایسه با دیگران می شود. پرسش اصلی پژوهش حاضر اینست که در ایران طی شش برنامه توسعه پس از انقلاب چه سیاست هایی برای توسعه فرصت های برابر آموزشی و کاهش نابرابری آموزشی تدوین شده است؟ با بهره گیری از روش مرور نظام مند به بررسی سیاست های آموزشی از منظر 6 اصل مربوط به چارچوب قانونگذاری (اولویت گذاری، انتخاب راهبرد، راهکارهای اجرایی، مجری مشخص، داشتن شاخص و قابلیت ارزیابی، ضمانت اجرایی مناسب) پرداخته شد. نتایج نشان داد در تدوین برنامه های توسعه، قانونگذار توجه محدودی به اولویت ها داشته و علی رغم اینکه در اکثر مواد و تبصره ها رویکردی برای رسیدن به اهداف تعیین شده اما راهکارهای آن بسیار کلی بوده و یا راهکاری ارایه نشده، مجری اصلی احکام دولت بوده و سازمان های اجرایی نقش کمتری داشتند. همچنین در هیچ یک از برنامه ها ضمانت اجرایی مشخصی برای پاسخگویی از منظر قانون مشخص نشده بود.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری، نابرابری آموزشی، برنامه های توسعه، مرور نظام مند، ایران
|
  • Ashraf Nasiriyan *, Saeed Ghiasi Nodooshan, Ali Khorsandi Taskoh, Morteza Taheri, Yahya Kamali Pages 9-24
    Introduction

    One of the areas of policy-making that, like other areas of policy-making, requires efforts to adopt a policy based on evidence and science, is policy-making in the field of higher education. The purpose of this research is to present a model of policy impact assessment in Iran's higher education.

    Research method

    Grounded theory method is used in this article. In this research, the theoretical foundations and existing backgrounds in internal and external dimensions were examined through in-depth study. The statistical population of the research was selected from the policy makers of the higher education system, experts, managers and officials in the field of higher education and experts in the field of policy making in higher education. In this section, until theoretical saturation was reached, chain or snowball type targeted sampling was used. In this way, 12 interviews were conducted.

    Findings

    The findings of the research showed that based on the findings of the research, goal setting, research and education as causal conditions through the final effect of policy in higher education on the strategic categories of competitive advantage, formulation and implementation of policy, quality of policy and practice, resource management , communication and coordination, strategy, transparency and accountability and effective models, and taking into account the environmental and interventionist categories, it leads to the consequences of speed of action, performance of development and growth, effectiveness, change and transformation and social impact.

    Conclusion

    Paying attention to the effect of politics in higher education helps policy makers and administrators in the implementation of policies. Reviewing the policies and redesigning the country's higher education programs is in line with the rapid changes and developments of science and technology and is one of the proposals that can solve the aforementioned challenges, solve the relevant crises, existing requirements and adopt new initiatives. Higher education should be included in the order of reviewing the country's governance and policy-making system.

    Keywords: Grounded theory, Higher Education, Impact Assessment, Policy making, Policy Impact
  • Roxana Niknami *, Seyed kazem Sharifi Dehnavi Pages 25-39

    Climate change is one of the challenges that threaten human life on the planet, and the EU member states are not exempt from this. The current research aims to answer the question, how has the European Union's policy been to solve the challenge of conflict of interests in the issue of climate change? In response, this hypothesis can be proposed that the European Union has adopted an institutional approach to deal with climate change, based on which policy-making institutions have adopted ambitious policies, considering the risks of climate change and the differences between member states simultaneously. Legislators have provided the necessary legal framework and managed the conflict of interests caused by climate change by trying to balance economic and environmental interests with the support of policymakers. Multi-level governance theory has been used to examine the hypothesis and the intrinsic case studies method is used for its test. The result of this research shows that the European Union has dealt with climate change by creating coordination between different member states and considering the economic conditions of weaker countries.

    Keywords: climate change, Conflict of interests, Environmental policy, European Union, Sustainable Development, Multi-Level Governance
  • Poya Zekri Isfahani, AliReza Heidari * Pages 40-60

    Due to the advancement of information and communication technologies, educational policy makers have been encouraged to formulate a policy model for the development of e-learning. The Islamic Republic of Iran also needs to design a suitable policy model in this field. In this research, first of all, the theoretical literature of policy design was examined using the content analysis method, and the elements of policy design with a technical orientation were extracted. Then, through analytical and comparative studies, the initial research model was presented. The data collection tool of the theoretical sections is the documentary and library method. The validation of the obtained components was done through a semi-structured interview with experts in the field of e-learning in the Supreme Council of Education and the General Directorate of Education of Isfahan province and was approved by the experts. The data of this stage of the research was collected by the qualitative coding method of Strauss and Corbin and the obtained information was classified into 4 concepts (knowing the existing situation, providing technological infrastructure, executive management, and creating an e-learning environment). Finally, a policy model was presented.

    Keywords: Policy design, E-learning, Policy Model Design, Education of the Islamic Republic of Iran
  • Hojjat Kazemi *, Maryam Mohammadzadeh Pages 61-77

    This article focuses on the experience of the Chinese government in using digital technologies to collect and analyze data related to its citizens to demonstrate the effects of using these technologies in governance. The article shows that over the past two decades, the Chinese government has created a mass surveillance system by combining several digital technology-based programs, whose primary function is to collect and analyze massive amounts of data related to the visible and hidden activities of Chinese citizens in various areas of their lives. This mega program aims to create the basis for intelligent governance based on accurate data from citizens. In the discussion of the consequences of this mass surveillance system, the article emphasizes two categories of positive and negative effects resulting from implementing this plan. The positive side provides a basis for designing specific policies and efficient implementation in various areas of governance. On the other hand, it lays the groundwork for realizing a mechanism for the intelligent suppression of citizens that gives unprecedented dimensions to communist authoritarianism. The article emphasizes that these two positive and negative sides are intertwined and inseparable from each other.

    Keywords: Digital Technology, Mass surveillance System, Big data, Social Credit System, Governance, authoritarianism
  • Ali Faryadras *, Abbas Maleki Pages 78-99

    The exhaustibility of fossil energy sources, particularly oil and natural gas, has led to search about when these reservoirs will be depleted or when the maximum extraction from the resources will occur. In this paper, the evolution of the concept of oil peak has been analyzed. The time of Iran's oil peak will be investigated using three scenarios based on King Hubert's theory. Also, other factors such as technology, energy transition, climate change, and the COVID-19 pandemic are examined as complementary topics. The results of this research show Iran's oil peak will occur in the next two to three decades. Concerning concepts such as the transition to renewable energies around the world, Iran's opportunities to make decisions and take actions are very limited. Finally, some policy recommendations based on the various aspects of the oil peak have been discussed in order to better encounter Iran's oil peak.

    Keywords: Hubbert Theory, Iran’s Oil Peak, Energy Transition, climate change, Covid-19
  • Hojatollah Darvishpur *, MohammadAli Khosravi, Fazlollah Rezvantalab Pages 100-113

    In the years after the military occupation by America, Iraq has faced signs of crisis, security instability and chaos. The main challenge of the Iraq’s government can be considered the use of democratic government building mechanisms. Any democratic government formation in Iraq can have an impact on the country's security policy. Based on such an idea, the process and nature of the government's policy-making in Iraq has a decisive role in political decision-making and its structural formation. State building will be the main axis of political and structural decision making in Iraq. Any political development in Iraq will be directly related to the type of political structure of the country. Iraq's social, economic and strategic policy-making will not have much meaning without considering the nature of the government. It is for this reason that the construction of the government will have a direct relationship with the pattern of its political behavior. Democratic state building can be explained based on different approaches. The main question of the article is that "security and strategic politics of Iraq are achieved under the influence of what factors?" The hypothesis of the article refers to the fact that "the political structure of the Iraq’s government will have a direct relationship with the country's social, economic and security policies." In the preparation of the article, the "theory of structural state building in chaotic countries" is used. The explanation of the article is based on the method of data analysis and content analysis.

    Keywords: security policymaking, Weak Government in a Chaotic Country, Theory of Democratic State-Building
  • Samira Aliakbari, Sepehr Ghazinoory *, AliAesghar Pourezzat Pages 114-130

    This study seeks to explain the effect of corruption on innovation in current scientific sources and conceptualizes the components and aspects of the effects of corruption on innovation for future research in this field.In this research, a meta-Synthesis method with qualitative content analysis strategy was used in the research-documentary framework, and by applying systematic review and qualitative meta-Synthesis approach, the results and findings of previous researchers were analyzed, and a conceptual model of the effects of corruption on innovation was presented.Based on the coding, the effective factors in the direction of the effects of corruption on innovation were analyzed and categorized into 44 main categories and 2 core codes. The positive consequences of corruption on innovation include 23 factors and its negative consequences include 21 factors. The results show that corruption in countries affects innovation and economic growth. The direction of these effects is sometimes positive and negative, but in the long run, this effect is negative.

    Keywords: corruption, Innovation, Economics, Research, Development, synthesis
  • Shiva Parvaei *, AliAkbar Tajmazinani, Samaneh Golab Pages 131-144

    One of the important target groups in social policy is older adults, and one of the important welfare domains for the social policy of ageing is the social assistance system. Each country has different social policies for older adults according to its welfare system. The current research is a review and comparative study. The sources of the studied data are OECD and ISSA reports. The method of selecting countries was targeted and based on the characteristics of welfare systems. The findings show that the experience of the ageing population has set the stage for convergence in the social policies of ageing, and countries have engaged in social policies of ageing regardless of their welfare ideology. In addition, the review of the experience of these countries shows that paying attention to the gender of older persons, different age groups (young-old, and old-old), marital status, individual and family income status (means test), family composition, and the health status or disability of older persons are very important in the social policy of ageing. Also, considering the role of public income transfers in reducing the poverty among older adults, it is recommended to increase the share and role of the government in the affairs of the elderly. Finally, improving the adequacy of social assistance for older persons will be very effective in improving the welfare and quality of life among older adults and preventing poverty.

    Keywords: Ageing, poverty, Social Welfare, Social Assistance System, social policy
  • Hesam Latifi, Abbas Nargesian *, Mojtaba Amiri, Mahmoud Safarzadeh Pages 145-164

    This research intended to obtain a model of factors affecting the formation of general policies for road transportation safety with the help of research conducted in the field of road transportation safety. The type of qualitative research and systematic literature review method. In this regard, 105 articles that had the required validity and quality were deeply examined and based on the open coding method, 350 components were extracted in the form of 114 codes under 27 subcategories (structure) and 6 main categories. The analysis of the findings showed that among these categories, the category of "road safety management" received the most mentions among the reviewed sources, followed by the categories of "safer users" and "safety financial provision". , "Safer road", "Response after an accident", "Safer vehicles" are placed.

    Keywords: Public Policy, Road safety, Qualitative research, Systematic review, model
  • Zahra Khosravipour, Yadollah Mehralizadeh *, Hojjatollah Darafsh, Gholamhosein Rahimidoost, Morteza Karami Pages 165-181

    Educational inequality is one of the most pressing issues of our time, leading to differences in opportunities, resources, and outcomes for certain groups of students compared to others. The main question of the current research is that what policies have been developed in Iran during the six development programs after the revolution to develop equal educational opportunities and reduce educational inequality? By using the systematic review method, educational policies were examined from the perspective of 6 principles related to the legislative framework (prioritization, strategy selection, implementation solutions, specific implementation, having indicators and evaluation capability, appropriate implementation guarantee) and the results showed that in developing development plans The legislator paid limited attention to the priorities and despite the fact that in most of the articles and notes there is an approach to achieve the set goals, but the solutions are very general or no solutions are provided, the main executor of the government's decrees and the executive organizations had a lesser role, also in none of the programs. A specific executive guarantee for accountability was not specified from the point of view of the law.

    Keywords: Policy making, Educational Inequality, Development programs, Systematic review, Iran