فهرست مطالب

نشریه امنیت ملی
پیاپی 50 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی ذوالفقاری، حمید احمدی نژاد* صفحات 9-40

    اصطلاح نظم درحال گذار به معنای دوره ‏ای که برآیند آن وقوع نظمی تازه و جایگزین نظم غرب‏ محور کنونی خواهد بود، از علایم و نشانه‏ های تغییر در موازنه ‏ی قدرت جهانی برآمده است. لذا امروز سخن گفت از تز تغییر نظم جهانی دیگر چندان بیهوده و اغراق‏ آمیز نیست و از همین‏ رو اندیشمندان بسیاری تمرکز خود را بر نحوه‏ ی رخ نمود این نظم آینده قرار داده ‏اند. دوره‏ و یا به عبارت بهتر نظم انتقالی یعنی نظامی که منجر به نظم جایگزین (آینده) خواهد شد، در برگیرنده‏ ی ظهور و سقوط عناصری خاص است که تحلیل‏گران جهانی به اتفاق تضعیف غرب و ظهور نظم شرق‏ محور را دو روی سکه‏ ی این نظم می ‏دانند. مبتنی بر این اصل، این مقاله درصدد پاسخ به این پرسش است که مهمترین محورها و نمادهای زمینه ‏ساز انتقال نظم در منظومه‏ ی فکری آیت ‏الله خامنه‏ ای (مدظله‎‏ العالی) چیست؟. فرضیه ‏ای که به آزمون گذاشته شده آن است که نگرش و آینده ‏بینی رهبر انقلاب حاکی از تغییر نظم کنونی در دو بعد محورها - کشورهای ایجاد کننده نظم جدید- و نمادها - عناصر برآمده از پتانسیل‏ محورهای ایجاد کننده نظم جدید- است. با استفاده از تیوری دژ بلامی و برپایه‏ ی روش تحلیل محتوای کیفی جهت دار یافته‏ های پژوهش نشان داد که منظومه‏ ی فکری آیت ‏الله خامنه ‏ای (مدظله‎‏ العالی) نشان دهنده‏ ی نمودهایی مانند افول هژمونی، تغییر ژیوپلیتیکی و تقویت محورمقاومت در چارچوب اتحاد روسیه- چین با همراهی ایران به عنوان مدارهای نظم انتقالی است.

    کلیدواژگان: نظم جهانی، نظم انتقالی، جامعه امن، دژسازی، آیت ‏الله خامنه ‏ای(مدظله‎‏العالی)
  • علیرضا کاظمی زاد حیدرباغی، حسین احمدی سفیدان*، عزیز جوان پور هروی، احسان شاکری صفحات 41-84
    این تحقیق با هدف ارایه استراتژی مناسب برای مدیریت فضای مجازی با رویکرد مشارکت سیاسی انجام شده است. روش تحقیق آمیخته و به شیوه اکتشافی (کیفی- کمی) بود که در بخش کیفی، از روش پدیدارشناسی و در بخش کمی از روش توصیفی- پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری بخش کیفی شامل کلیه خبرگان علوم سیاسی و فضای مجازی تبریز و برای انتخاب نمونه، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. حجم نمونه 64 نفر، ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده است و در تحلیل اطلاعات کیفی از کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی به صورت دستی استفاده شده است. جامعه آماری بخش کمی شامل خبرگان و دست اندرکاران اجرایی و سیاسی و متخصصین فضای مجازی شهر تبریز در سال 1400 به تعداد 7000 بودند که براساس جدول مورگان 364 نفر با روش نمونه گیری هدفمند از بین آن ها انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل محقق ساخته 158 سوالی برای سنجش SWOT بوده است. برای تجزیه وتحلیل داده های کمی از آمارهای توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که 51 نقطه قوت، 34 نقطه ضعف، 43 فرصت و 22 تهدید در حوزه فضای مجازی با رویکرد مشارکت سیاسی وجود دارد. براساس این نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات، چهار استراتژی شامل استراتژی محافظه کارانه، تهاجمی، تدافعی و رقابتی برای مدیریت فضای مجازی با رویکرد مشارکت سیاسی تعریف شده؛ نتایج تحلیل ماتریس SWOT نشان داد استراتژی تهاجمی و استراتژی رقابتی بهترین استراتژی برای مدیریت فضای مجازی با رویکرد مشارکت سیاسی می باشند.
    کلیدواژگان: استراتژی، مدیریت، فضای مجازی، مشارکت سیاسی، SWOT
  • فرزین حسنی*، محسن مرادیان، حسین ذوالفقاری، فتح الله کلانتری صفحات 85-120

    استان آذربایجان غربی تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بدلیل برخورداری از تنوع قومی، مذهبی، اجتماعی و... وجود افکار تجزیه طلبانه و فساد و ضعف دولت‏ های مرکزی در طول تاریخ، همواره با چالش‏های سیاسی و امنیتی روبرو بوده که این عوامل باعث عقب افتادگی و ضعف توسعه در ابعاد مختلف شده است. در حال حاضر نیز به لحاظ آسیب پذیری های موجود و رقابت بین قدرتهای منطقه ای و فرامنطقه ای؛ در معرض تبلیغات گسترده رسانه های معاند و تهدیدهای مختلف و ترکیبی قرار دارد. شناسایی و تعیین عوامل اصلی و مولفه های اولویت دار در محیط داخلی و خارجی و عوامل همبندساز با تاکید برعامل اقتصادی، باهدف تحکیم و تقویت امنیت پایدار مرزهای استان، دراین تحقیق مورد اهتمام بوده است. بررسی های انجام شده تحقیق نشان می دهد عوامل اصلی موثر بر امنیت پایدار مرزهای استان آذربایجان غربی شامل:«عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی و نظامی» می باشد، ولی اولویت آن ها از نگاه جامعه آماری متفاوت است.مطالعات و تحقیقات به عمل آمده نشانگر این است که؛ «عامل اقتصادی» از چهار عامل اصلی دیگر، بر امنیت پایدار مرزهای استان آذربایجان غربی تاثیرگذارتر است و عامل اقتصادی با مولفه های داخلی و خارجی مطالعه شده می تواند بیشترین تاثیر را در افزایش امنیت پایدار مرزهای استان آذربایجان غربی به همراه داشته باشد. بدین معنی که به میزانی که از عامل اقتصادی با مولفه های داخلی و خارجی آن، بهره گیری شود؛ منجربه تقویت امنیت پایدار مرزهای استان آذربایجان غربی خواهد شد و قطعا کم توجهی به عامل اقتصادی با مولفه های داخلی و خارجی آن، باعث تضعیف امنیت پایدار مرزهای استان آذربایجان غربی خواهد شد.

    کلیدواژگان: مرز، امنیت پایدار، عامل اقتصادی، آذربایجان غربی
  • محمدرضا حسینی* صفحات 121-154
    در دورانی که عملیات سایبری افزایش قابل توجهی یافته است، بازدارندگی سایبری می تواند به عنوان یکی از عوامل موثر در ارتقاء امنیت ملی و مقابله با حملات سایبری محسوب شود. در این راستا، توسل به موازین حقوق بین الملل و قواعد و مقررات حاکم بر مخاصمات مسلحانه می تواند به عنوان عاملی موثر در منصرف کردن مهاجم از انجام هرگونه عملیات خصمانه سایبری موردتوجه قرار گیرد. محقق در پژوهش حاضر، باهدف ارایه الگوی بازدارندگی سایبری (ابعاد، مولفه ها و شاخص ها) از دیدگاه قواعد حقوق بین الملل از طریق روش تحقیق آمیخته، ابتدا به جمع آوری و مطالعه مستندات بین المللی مرتبط با موضوع بازدارندگی پرداخت و با استفاده از نرم افزار تحلیل کیفی مکس کیودا و به روش تحلیل مضمون نسبت به کدگذاری و مقوله بندی مفاهیم اقدام نمود تا ضمن احصاء اصول و قواعد حقوق بین الملل، عناصر تاثیرگذار بر الگوی بازدارندگی سایبری را از طریق استدلال استقرایی بدست آورد. سپس محقق با استفاده از نرم افزار اسمارت پی.ال.اس و مجذور مربعات جزیی توانست ابعاد، مولفه ها و شاخص های الگوی بازدارندگی سایبری را احصاء نماید و در ادامه با مراجعه به خبرگان این حوزه، تاییدپذیری میزان تاثیر این عناصر بر الگو را اخذ و برازش کلی(جامعیت مدل) الگو را اثبات نماید. نتایج پژوهش نشان می دهد که از دیدگاه حقوق بین الملل، الگوی بازدارندگی سایبری متشکل از سه بعد شناسایی(شناسایی عامل تهدید و اخطار زودرس)، هنجارسازی(انتساب مسیولیت و اقدام متقابل یا مقابله به مثل) و دفاع و تلافی(دفاع مشروع و اقدام تلافی جویانه) و چهار مولفه(قابلیت، اعتبار، ثبات و ارتباط) و شاخص های مربوطه است که مجموعا بر بازدارندگی سایبری موثر هستند.
    کلیدواژگان: فضای سایبر، بازدارندگی سایبری، حقوق بین الملل، انتساب مسئولیت، اقدام متقابل
  • محمد نادری، مهناز گودرزی*، سید جواد امام جمعه زاده صفحات 155-184
    سدسازی های ترکیه بر رودهای دجله و فرات تاثیرات گسترده ای بر روند تخریب محیط زیست خاورمیانه به خصوص بر عراق و سوریه داشته است. بهره برداری از سد ایلیسو به تشدید معضلات یاد شده و کاهش کیفیت آب رودهای دجله، فرات و اروند و نابودی محیط زیست منطقه منجر می شود. آسیب های زیست محیطی ناشی از گسترش دامنه انتشار ریزگردها بر مناطق وسیعی از ایران به خصوص بر مناطق غرب و جنوب غرب این کشور تاثیرگذار بوده و تهدیدی جدی علیه امنیت ملی ایران است. این پژوهش بر اساس روش، توصیفی-تحلیلی درصدد پاسخ به این پرسش است: سدسازی های ترکیه بر رودهای دجله و فرات چه تاثیراتی بر امنیت ملی ایران دارد؟ یافته های پژوهش حاکی است: معضلات تحمیل شده بر عراق، به دلیل داشتن مرز طولانی و منافع مشترک در ابعاد مختلف، تاثیرات مشابه و گسترده ای بر امنیت ملی ایران دارد. لازم است ایران و عراق به دلیل اشتراک منافع در ابعاد گسترده با جلب نظر سایر کشورهای ذینفع، موضع یکسان در قبال ترکیه اتخاذ کرده و این کشور را به رعایت حق آبه کشورهای تاثیرپذیر در موضوع نحوه و میزان بهره گیری از رودهای دجله و فرات مجاب کنند. ترکیه در شرایط فقدان اراده جمعی کشورهای ذینفع به بهره برداری حداکثری از رودهای یاد شده اقدام کرده است.
    کلیدواژگان: امنیت زیست محیطی، امنیت ملی ایران، امنیت ملی عراق، دجله و فرات، سدسازی های ترکیه
  • عباس الواری*، بهروز جوانمرد، مهدی فضلی، حمیدرضا آدابی صفحات 185-210
    جرایم مرتبط با فساد در نظام حقوقی ایران تنها معطوف به بخش دولتی بوده و در بخش خصوصی جرم انگاری نشده که نقش زیادی بر امنیت حقوقی آنها در نظام بین الملل دارد. بر این اساس در این پژوهش ضرورت جرم انگاری فساد در بخش خصوصی با تاکید بر نقش آن بر امنیت حقوقی در نظام بین الملل به عنوان هدف مطرح است.این تحقیق به روش توصیفی- تحلیلی انجام و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از روش کتابخانه ای گردآروی شده و با مقوله بندی اطلاعات نسبت به تجزیه و تحلیل آنها اقدام شده است.در نتیجه تحقیق می توان گفت جرم انگاری به عنوان یک موضوع مهم در حقوق کیفری و تامین امنیت حقوقی در نظام بین المللی، معلول مبانی توجیهی خاص است. علل حقوقی نظیر خلاءهای قانونی از جمله مهمترین عوامل فساد در بخش خصوصی هستند، که اتخاذ هرگونه راهبرد پیشگیرانه در برابر آن، نیازمند توسعه قلمرو حقوق کیفری در این حوزه می باشد. مصادیق توجیهی ضرورت جرم انگاری فساد در بخش خصوصی نقش مهمی در تامین امنیت حقوقی در نظام بین المللی (مانند ثبات نظام حقوقی و تضمین حمایت دایمی از حق ها و آزادی های شهروندان) ایفا می کنند
    کلیدواژگان: امنیت حقوقی، فساد، بخش خصوصی
  • محمدمهدی پرویزی*، سید جلال دهقانی فیروزآبادی، هادی جمشیدیان، بهرام اکبری صفحات 211-242

    بیداری اسلامی"استمرار نبوت و امامت" و پا نهادن اسلام به مرحله عمل برای ظهور تمدن اسلامی است. مسیله اصلی پژوهش "ارایه راهبردهای جمهوری اسلامی در قبال بیداری اسلامی" است. روش تحقیق بر مبنای ماهیت"کیفی" و از حیث داده ها"توصیفی- تحلیلی" و هدف تحقیق کاربردی است. از روش سوات «SWOT» برای ارایه راهبرد استفاده شده و تجزیه و تحلیل اطلاعات با روش میانگین رتبه ای و با آزمون فریدمن و نرم افزار «SPSS» انجام شده و روایی یافته های تحقیق با آزمون آلفای کرونباخ صورت گرفته است.یافته های تحقیق از 57 خبره در حوزه بیداری اسلامی نشان می دهد: "توسعه پارادایم کربلا و فرهنگ عاشورا"، "بومی سازی نظام الگوی اسلامی برای جهان اسلام و مستضعفین"، "ایجاد ظرفیت زیرساختی برای دسترسی به «اینترنت اسلامی»"، "کادرسازی رهبران محلی"، "وحدت حول آرمان فلسطین"، "توسعه تعاملات اجتماعی با عامه مسلمانان و محرومان"، "تغییر، تعدیل یا اصلاح رویکردهای التقاطی، افراطی و تفریطی جریانات تکفیری شیعه و سنی"، "تقویت خودباوری، استقلال خواهی و دین مداری"، "سازمان دهی نهضت علمی در جهان اسلام"، "مقابله با ناتوی صهیونیستی در مهندسی افکار مسلمانان"، "افشاء نفوذ اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و صهیونیست بر ممالک اسلامی" از جمله راهبردهای مناسب در قبال بیداری اسلامی است که باید با اتکاء بر تعامل مستقیم با "عامه مسلمانان و مستضعفان" محقق گردد

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی، مستضعفین، نظریه مقاومت، راهبرد
  • امین فرجی، مهدی علیان*، سید محمود میرابوالقاسمی صفحات 243-264

    امروزه برهم کنش ها و وابستگی های میان زیرساخت ها در مقیاس های منطقه ای در کنار مزایا و بهره های فراوانی که در تامین خدمات مورد نیاز یک جامعه دارد، مسیله امنیت و حفاظت از آنها را بیش از پیش دشوار ساخته است. بنابراین شناخت برهم کنش های شبکه های زیرساختی و روابط پیچیده بین سیستم های زیرساختی، در راستای جلوگیری از شکست های آبشاری و وقوع بحران های گسترده در سطح منطقه ای، بیش از پیش احساس می شود. در همین راستا پژوهش حاضر با بهره گیری با روش توصیفی- تحلیلی و استفاده از مدل DANP به سنجش برهم کنش های زیرساختی در استان یزد، به عنوان یکی از استان های مهم در عمق استراتژیک کشور، مبادرت نموده است. نتایج حاصله از این پژوهش نشان می دهد زیرساخت های حوزه انرژی استان به جهت ماهیت و کارکرد آن در جامعه، هم دارای برهم کنش های بیشتری بوده و هم میزان ریسک آنها بیشتر می باشد؛ به طوری که در رابطه با تهدیدات سخت، نیمه سخت و نرم دارای درجه 1 می باشد؛ درحالی که زیرساخت های شبکه ارتباطات استان در برابر تهدیدات سخت و نیمه سخت، درجه ریسک 2 و در برابر تهدیدهای نرم دارای ریسک درجه 1 می باشد. همچنین در حوزه مراکز پشتیبان نیز در مقابل تهدیدات سخت، نیمه سخت و نرم در درجه ریسک 2 قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: سنجش ریسک، کنشهای متقابل زیرساختی، مدل DANP، استان یزد
|
  • Mehdi Zolfaghari, Hamid Ahmadinejad * Pages 9-40

    The term "transitional order" means a period that will result in the emergence of a new order that will replace the current western-oriented order. Thereforetoday talkingabout the thesis of changing the world order is not so vain and exaggerated, and therefore many thinkers have focused on how this future order will occur.The period, or the transitional order, means the system that will lead to the alternative (future) order.It includes the rise and fall of certain elements that global analysts consider the weakening of the West and the rise of the East-oriented order to be two sides of the coin of this order.Based on this principlethis article tries to answer the question that what are the most important axes and symbols underlying the transfer of order in the intellectual system of Ayatollah Khamenei? The hypothesis that has been put to the test is that the attitude and future vision of the leader of the revolution indicates the change of the current order in the two dimensions of axes - the countries creating the new order - and symbols - elements arising from the potential of the axes creating the new order. Using regional Fortresses Alex Bellamy and based on the qualitative content analysis method, the findings of the research showed that the intellectual system of Ayatollah Khamenei shows manifestations such as the decline of hegemony, geopolitical change and the strengthening of the axis of resistance within the framework of the Russia-China alliance with Iran as the circuits of the transitional order.

    Keywords: World Order, transitional order, Security Community, Fortresse construction, Ayatollah Khamenei
  • Alireza Kazemizad Haidar Baghi, Hossein Ahmadi Sefidan *, Aziz Javanpour Heravi, Ehsan Shakeri Pages 41-84
    This study aims to provide an appropriate strategy for cyberspace management with a political participation approach using the SWOT technique. The research method was mixed and exploratory (qualitative-quantitative) that in the qualitative part, the phenomenological method and in the quantitative part, the descriptive-survey method was used. The statistical population of the qualitative section includes all political science and cyberspace experts in Tabriz and purposeful sampling method was used to select the sample. The sample size of 64 people was a semi-structured interview data collection tool and in the analysis of qualitative information, open coding, axial coding and selective coding were used manually. The statistical population of the quantitative section included 7000 experts and executive and political actors and cyberspace specialists of Tabriz in 1400, based on Morgan's table, 364 people were selected by purposive sampling method. Quantitative data collection tools included researcher-made questionnaires of 158 to assess SWOT. Descriptive and inferential statistics with SPSS software were used to analyze quantitative data. The results showed that there are 51 strengths, 34 weaknesses, 43 opportunities and 22 threats in the field of cyberspace with a political participation approach. Based on these strengths, weaknesses, opportunities and threats, four strategies including conservative, offensive, defensive and competitive strategies for managing cyberspace with a political participation approach are defined; The results of swot matrix analysis showed that aggressive strategy and competitive strategy are the best strategies for managing cyberspace with a political participation approach.
    Keywords: strategy, management, Cyberspace, Political Participation, SWOT
  • Farzin Hassani *, Mohsen Moradiyan, Hossein Zolfeghari, Fatholah Kalantari Pages 85-120

    Until the victory of the Islamic Revolution, West Azarbaijan province has always faced numerous political and security challenges due to its ethnic, religious, geographical, social, economic diversity and the existence of separatist thoughts, as well as the corruption and weakness of the central governments throughout history. These factors have caused the backwardness and weakness of development in its various dimensions. Examining the statistics and main economic, social, cultural, political, etc. indicators of this province on a national scale; It is a proof that the face of security and underdevelopment is the fact that the province of West AzarbaijanIt is grappling with the challenges and issues related to it.In this research, with the exploratory mixed method, the results obtained from qualitative, documentary and library studies in accordance with the results obtained from interviews with elites and questionnaire data, show that the main factors and priority sub-factors effective on the stable security of the borders West Azarbaijan province; Without the integration of the functions by the connecting factors, each of them separately, one-dimensional and separately cannot lead to the stability of security, but with the special work of the connecting factors; Their partial functions are combined and aligned and produce the cohesive and desirable result of "sustainable security".

    Keywords: Border, Sustainable Security, Economic Factors, West Azerbaijan
  • Mohammadreza Hosseini * Pages 121-154
    At a time when cyber operations have increased significantly, cyber deterrence can be considered as one of the effective factors in improving national security and countering cyber attacks. In this regard, resorting to the standards of international law and the rules and regulations governing armed conflicts can be considered as an effective factor in dissuading the attacker from carrying out any hostile cyber operations. In this study, the researcher aimed to present the model of cyber deterrence (dimensions, components and indicators) from the point of view of international law rules through a mixed research method, first collected and studied international documents related to the issue of deterrence, and using MaxQuda qualitative analysis software and thematic analysis method, he proceeded to code and categorize important concepts and propositions in order to obtain the elements influencing the model of cyber deterrence through inductive reasoning. Then the researcher was able to calculate the dimensions, components and indicators of the cyber deterrence model by using SmartPLS and partial least squares software, and further by referring to the experts in this field, he obtained the verifiability of the impact of these elements on the model and proved the overall fit of the model (comprehensiveness). The results of the research show that from the point of view of international law, the model of cyber deterrence consists of three dimensions: identification , morning and defense and four components (capability, credibility, stability, and communication) and relevant indicators that are effective on cyber deterrence.
    Keywords: Cyber Space, Cyber deterrence, international law, Attribution of responsibility, countermeasures
  • Mohammad Naderi, Mahnaz Goodarzi *, Seyed Javad Emam Jomeh Zadeh Pages 155-184
    Turkey's construction of dams on the Tigris and Euphrates rivers has intensified the process of environmental degradation in large parts of the Middle East, especially Iraq and Syria.The full operation of the Ilisu Dam will further reduce the inflow of stagnant water from the Tigris, Euphrates and Arvand to the country and destroy the environment in the wider Middle East. Environmental damage due to the spread of dust emissions in large areas of Iran, especially in the west and southwest of the country is a serious threat to Iran's national security. This research is based on descriptive-analytical method and seeks to answer the question: What effects does the construction of the Turkish dam on the Tigris and Euphrates rivers have on Iran's national security? The research findings indicate that the problems imposed on Iraq due to having a long border and common interests in different dimensions, have similar and wide-ranging effects on Iran's national security. It is necessary for Iran and Iraq to adopt the same position towards Turkey due to having large-scale barriers, attracting the attention of other interested countries, and to persuade this country to respect the water rights of the affected countries on the manner and amount of use of the Tigris and Euphrates rivers. Turkey has taken maximum advantage of these rivers in the absence of the collective will of the beneficiary countries.
    Keywords: environmental Security, national security of Iran, national security of Iraq, Tigris, Euphrates, dams of Turkey
  • Abas Alvari *, Behroz Javanmard, Mehdi Fazli, Hamed Adabi Pages 185-210
    Crimes related to corruption in Iran's legal system are only directed at the public sector and are not criminalized in the private sector, which has a great role in their legal security in the international system. Accordingly, in this research, the necessity of criminalizing corruption in the private sector with emphasis on its role on legal security in the international system is presented as a goal.This research was done in a descriptive-analytical way and the required information was collected using the library method and the information was categorized and analyzed.As a result of the research, it can be said that criminalization, as an important issue in criminal law and providing legal security in the international system, is the result of certain justifications. Legal causes such as important factors of corruption in the private sector, and the against it requires the development of the realm of criminal law in this area. Examples justifying the necessity of criminalizing corruption in the private sector play an important role in providing legal security in the international system (such as the stability of the legal system and ensuring permanent protection of the rights and freedoms of citizens).
    Keywords: legal security, Corruption, Private sector
  • MoahammadMahdi Parvizi *, Seyed Jalal Dehghani Firoozabadi, HADI JAMSHIDIAN, Bahram Akbari Pages 211-242

    Islamic Awakening is the continuity of “Prophecy/Imamate" and their emergence as a civilization. The research method is "qualitative" based on "descriptive-analytical" data. Objective is applicative and developmental. Data collection was done with library/field methods. SWOT was used for desired strategy. Data analysis was performed via mean-rank method using Friedman test with SPSS and the validity of the research was measured by Cronbach's alpha. The research findings are the result of interviews/questionnaire by 57 Islamic awakening experts: "Karbala paradigm/Ashura culture", "Localization of the Islamic model for the Resistance, the Islamic World and The Oppressed", "Development of technical and infrastructural capacity for Islamic Internet”, “Staffing of local leaders", "Creating unity for Palestinian", "Developing social interactions of the Resistance Front with Muslims/Oppressed", "Correcting the eclectic, extremist and sectarian approaches of Shiites/Sunnis", "Strengthening Muslim world against Infidelity”, "Organizing Scientific Movements in the Islamic World", "Confronting the Cultural NATO/International Zionism in Engineering of Muslim Beliefs", "Exposing, Intelligence Influence of the US, UK and the Zionist Regime over Islamic countries” ; are among the desired strategies within the framework of "Resistance Theory "; and They rely on interaction with" Muslims and The Oppressed”. Keywords: Islamic Revolution, Islamic Awakening, The Oppressed, Theory of Resistance, Strategy.

    Keywords: Islamic Revolution, Islamic Awakening, The Oppressed, Theory of Resistance, strategy
  • Amin Faraji, Mehdi Alian *, Seyed Mahmood Mirabolghasemi Bahabadi Pages 243-264

    Nowadays, the interactions and interdependencies between infrastructures on a regional scale, along with the many benefits of providing the services needed by a society, make the issue of security and protection even more difficult. Therefore, understanding the interactions of infrastructure networks and the complex relationships between infrastructure systems in order to prevent cascade failures and widespread regional crises is increasingly felt. In this regard, with using DANP model, the present study has been carried out to measure the infrastructural interactions in Yazd province as one of the important provinces in strategic depth of Iran. The results of this study show that the infrastructure of the province's energy sector, due to its nature and function in the community, has both greater interactions and greater risk, so that with hard, semi-hard and soft threats, it has the first degree, while the provincial communications network infrastructure has the highest degree of risk against the hard and semi-hard threats, with the degree of risk being the second with the soft threats. In support centers infrastructures, they are also at risk of hard, semi-hard and soft threats.

    Keywords: infrastructure, passive defense, Infrastructure Interactions, DANP Model, Yazd Province