فهرست مطالب

ارزش آفرینی در مدیریت کسب و کار - سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1402)

نشریه ارزش آفرینی در مدیریت کسب و کار
سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/27
  • تعداد عناوین: 15
|
  • امید بهبودی، معصومه عربشاهی، امیر غفوریان شاگردی* صفحات 1-23

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر حافظه خود زندگی نامه ای بر قصد سفر، تحلیل نقش همخوانی مقصد با تمایلات گردشگران، رضایت و دلبستگی به مقصد گردشگری بوده است. این پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی-پیمایشی و از شاخه علی می‏باشد. جامعه آماری پژوهش شامل گردشگرانی است که به شهر مشهد بیش از یک بار سفر کرده اند، که با توجه جامعه آماری، طبق جدول مورگان تعداد 384 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده‏های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه استاندارد گردآوری شده و جهت سنجش روایی ابزار از روایی صوری و روایی سازه و جهت سنجش پایایی ابزار، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن 905/0 برآورد شده است. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS وSmart PLS استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که حافظه خودزندگی نامه ای بر قصد سفر (359/0) و دلبستگی به مقصد گردشگری (677/0) تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین یافته های پژوهش حاکی از آن بود که همخوانی مقصد با تمایلات گردشگران بر قصد سفر (326/0) تاثیر معناداری داشته است. به علاوه تاثیر رضایت گردشگران بر حافظه خود زندگی نامه ای (684/0) و قصد سفر (649/0) نیز معنادار گزارش شده است. براساس نتایج به برنامه ریزان حوزه ی گردشگری پیشنهاد می شود در راستای افزایش قصد سفر گردشگران، حافظه خودزندگی نامه ای را مدنظر قرار دهند و با توجه به ابعاد آن، تلاش نمایند دلبستگی بیشتری در گردشگران ایجاد نمایند تا از این طریق احتمال قصد سفر از مقصد گردشگری را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: رضایت گردشگر، دلبستگی گردشگر، مقصد گردشگری، حافظه خودزندگی نامه ای، قصد سفر
  • محمدمهدی رضوانی*، میثم کشاورز، محمدهادی عسگری صفحات 24-40

    هدف از این مقاله بررسی دقیقتر قابلیت های توسعه عنصر مکان بر بستر راهبرد ژئومارکتینگ در ارتباط با هریک از عناصر آمیخته بازاریابی (قیمت و محصول و ترویج) است که با ارائه تعریفی نوین از این سرفصل به همراه تبیین اصولی، مراحل پیاده سازی یک پروژه استاندارد ژئومارکتینگ با استناد به داده های واقعی شهر تهران در نحوه هدایت و راهبری سیاست گذاری های یک کسب وکار آمده است. در این مقاله با جمع آوری اطلاعات و فراوری آنها در 6 مولفه کسب وکاری نسبت به استخراج پتانسیل های مغفول در توسعه شعبات یک برند پوشاک با پیاده سازی تحلیل های تصمیم گیری چندمعیاره و میانگین وزنی حاصل جمع آوری حاصل نظر 11 خبره حوزه پوشاک بر بستر نرم افزار ArcGIS اقدام شد. در انتها با سه محدوده بلوار ارتش، آبشناسان و میدان شهدا بعنوان محدوده های پرپتانسیل با پیاده مشخص گردید و به تفسیر گذاشته شد.

    کلیدواژگان: ژئومارکتینگ، بازاریابی مکان محور، آمیخته بازاریابی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تحلیل های تصمیم گیری چندمعیاره، پلن توسعه فروشگاهی
  • حسینعلی سمیعی، احمد مهرابیان*، مجید اشرفی، علی خامکی صفحات 41-64

    هدف پژوهش حاضر شناسایی منافع و مخارج مالی زنجیره تامین پایدار در شرایط عدم قطعیت در شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر نحوه جمع آوری داده ها به شکل کیفی و از نظر روش اجرای پژوهش با رویکرد فراترکیب می‎باشد. جامعه آماری پژوهش شامل پنج پایگاه داده به زبان انگلیسی شامل اسکوپوس، امرالد، ساینس دایرکت، اسپرینگر و پروکوئست و دو پایگاه داده به زبان فارسی شامل پایگاه نشریات کشور و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی می باشد. روش تحلیل بصورت تحلیل محتوا می باشد. تعداد 30 مقاله و 210 کد و 24 مفهوم از مقالات انتخاب شده استخراج شد که شامل قابلیت فرآیند مدیریت فرآیند سفارش، قابلیت فرآیند مدیریت ارتباط با مشتری، قابلیت فرآیند مدیریت تقاضا، ظرفیت و قابلیت فرآیند مدیریت منابع، زمان عرضه به بازار، اعتبار خریدار، پلتفرم های الکترونیکی، هماهنگی و همکاری در زنجیره تامین برای بهبود عملکرد خدمات، همگام سازی تصمیمات مربوط به مالی، اشتراک اطلاعات نوآورانه مرتبط با مالی، قابلیت فرآیند مدیریت ارتباط با تامین کننده، قابلیت فرآیند مدیریت عملکرد خدمات، تعامل بین بخشی شرکت های زنجیره تامین, تامین مالی موجودی، نوآوری محصول، فاکتورینگ معکوس، همسویی انگیزشی جریان نقدی، سرمایه در گردش زنجیره تامین، اعتبار بانکی برای تامین مالی زنجیره تامین، یکپارچه سازی تامین کننده، مدیریت بازیافت، ریسک اختلال زنجیره تامین، مدیریت حمل و نقل زنجیره تامین، تغییرات در برآوردها و مبنای آنها به عنوان منابع و مخارج زنجیره تامین پایدار در شرایط عدم قطعیت می باشد.

    کلیدواژگان: منافع و مخارج مالی، زنجیره تامین پایدار، شرایط عدم قطعیت، شرکت های تولیدی
  • زهرا حمامی، حسن قدرتی*، میثم عرب زاده، حسین پناهیان، محمد علیپور صفحات 65-84

    قابلیت پیش بینی سود عملکرد آتی شرکت بر مبنای اطلاعات حسابداری و استفاده از اطلاعات حاصل از این پیش بینی ها در تعیین ارزش شرکت از نظر استفاده کنندگان از صورت های مالی است. از این رو پژوهش حاضر با هدف طراحی و تبیین الگوی ارزیابی قابلیت پیش بینی سود در شرکت های فعال درصنعت مالی طی سال های 1390 تا 1400 انجام شده است. این پژوهش کیفی و با استفاده از تحلیل مضمون تدوین شده است؛ در این پژوهش با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با اساتید و خبرگان حوزه حسابداری به تعداد 18 نفر و همچنین مرور پژوهش های مرتبط، یافته ها ترکیب و الگوی حاضر طراحی شد. بر این اساس با تحلیل محتوای مصاحبه ها و پژوهش ها با استفاده از نرم افزار 2020MaxQda ابعاد مربوطه استخراج و میزان اهمیت و اولویت هر یک با استفاده از تکنیک آنتروپی شانون تعیین شد. براساس رویکرد پژوهش 28 مولفه استخراج گردیده و محیط اطلاعاتی شرکت، واکاوی انحرافات، تغییرپذیری سود و تحلیل اهرم مالی بیشترین ضریب اهمیت را بر اساس تکنیک آنتروپی شانون را به دست آوردند. در این پژوهش، الگوی ارزیابی قابلیت پیش بینی سود در قالب 28 مولفه ارائه شد. از آنجا که تاکنون مدل جامعی برای ارزیابی قابلیت پیش بینی سود ارائه نشده است، این پژوهش می تواند در راستای چالش های نوظهور، سودآوری و ارتقا توان سناریوپردازی شرکت های فعال درصنعت مالی سودمند باشد.

    کلیدواژگان: بازار سرمایه، شرکت های فعال درصنعت مالی، قابلیت پیش بینی سود، تحلیل محتوا
  • سید عارف اصغرزاده شیاده، مهدی روح الامینی*، شیبا معصومی، آزاده کیاپور صفحات 85-107

    هدف این پژوهش ارائه الگوی کیفی استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در رفتار مصرف کنندگان صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی لوکس می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، کیفی، بر مبنای روش داده بنیاد می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 15 نفر از مدیران  شرکت های تبلیغاتی با حداقل 5 سال سابقه کار باشند، مدیران فروشگاه های اینترنتی در رسانه های اجتماعی و اساتید دانشگاهی رشته مدیریت بازاریابی که تحقیقاتی داشتند، می باشد. حجم نمونه با منطق نمونه گیری نظری و روش قضاوتی و از طریق مصاحبه های نیمه ساختاری از متخصصین حوزه تبلیغات انجام شد و مصاحبه ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه داشت. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه‎ ساختاریافته استفاده شد. برای کدگذاری داده ها از نرم افزار MAXQDA استفاده گردید. نتایج نشان داد که بازاریابی رسانه های اجتماعی در مجموع 11 عامل و 93 مولفه استخراج و شناسایی شد. عوامل شناسایی شده شامل: شرایط علی (تغییر در نحوه بازاریابی، تغییرات فناورانه، تغییرات زیستی مردم)، پدیده محوری (فرایند استفاده از تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی)، عامل زمینه ای و بسترساز (ویژگی های تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی، ویژگی های برند)، عامل مداخله گر (عوامل دولتی، بینش اجتماعی از رسانه های اجتماعی)، عامل راهبردی (استفاده از استراتژی های مختلف بازاریابی، سنجش موفقیت تبلیغات تاثیرگذاران)، پیامد (اثربخشی تبلیغات) می باشد.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، رفتار مصرف کنندگان، لوازم آرایشی و بهداشتی، بازاریابی، تبلیغات
  • مصطفی آقابیگی نصراله آبادی، منصور گرکز*، علیرضا معطوفی، علی خوزین صفحات 108-128

    در عصر کنونی سیر فزاینده تخریب محیط زیست به بحرانی بدل گشته که روز به روز بر وخامت و دامنه تاثیر آن افزوده می گردد. اگرچه، توسعه پایدار اقتصادی مسئولیت مشترکی بین سازمان، دولت و مصرف کنندگان است، لیکن سازمان ها می توانند نقش پویایی در کاهش تخریب محیط زیست ایفا نمایند. از سمتی مدیران سازمان ها نقش مهمی در کاهش آلایندگی ها دارند و دولت ها تمایل دارند تا مدیران پاسخگویی نسبت به مسائل زیست محیطی داشته باشند. در این راستا، هدف مطالعه حاضر الگوی استراتژی های حسابداری زیست محیطی و پاسخ گویی مدیران با رویکرد داده بنیاد می باشد. در این راستا 11 مصاحبه با خبرگان آگاه هیات علمی در حوزه حسابداری زیست محیطی و مدیران سازمان ها مسلط این زمینه صورت گرفت. مصاحبه ها تا مرحله اشباع نظری ادامه پیدا کرد و سپس بعد از کدگذاری های اولیه در پنچ دسته علی، پیامدها، مداخله گر، بستر و زمینه و راهبرد کنش ها دسته بندی شد. امید است نتایج مطالعه حاضر گامی در جهت حسابداری زیست محیطی و پاسخگو بودن مدیران برداشته باشد.

    کلیدواژگان: حسابداری زیست محیطی، پاسخگویی مدیران، استراتژی زیست محیطی، داده بنیاد
  • سپیده مرادی زیبا، جواد عباسی*، رضا رادفر، محمدعلی عبدالوند صفحات 129-157

    هدف این پژوهش تدوین مدل استراتژی های بازاریابی دیجیتال در استارت آپ های موفق ایرانی می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل 13 نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی حوزه استارت آپی کشور می باشد که با استفاده از روش هدف مند قضاوتی و روش گلوله برفی انتخاب شدند و جامعه آماری در بخش کمی شامل واحد بازاریابی استارت    آپ های موفق فعال در کشور (5 شرکت) و اساتید رشته بازاریابی 5 دانشگاه برتر تهران به تعداد 250 نفر می باشد که نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان 148 نفر که 180 تا توزیع و 163 پرسشنامه قابل تحلیل انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه‎ ساختاریافته و پرسشنامه ساخته محقق و برگرفته از بخش کیفی استفاده شد. در بخش کیفی از روش تئوری داده بنیاد استفاده شد که داده‎های حاصل از مصاحبه ها، کدگذاری گردید و در سه مرحله اصلی کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تحلیل شدند و در بخش کمی تحلیل عاملی شاخص ها انجام شد. نتایج بخش کیفی حاکی از آن بوده که 241 کد اولیه، 46 کد محوری و 14 کد گزینشی شناسایی و استخراج شدند. نتایج تحقیق نشان داد شرایط علی با 4 متغیر قابلیت شبکه ای، بکارگیری هوش مصنوعی، قابلیت بازاریابی و دانش مشتری بر استراتژی های بازاریابی دیجیتال تاثیر دارند و نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که شاخص‎های برازش مدل مورد تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: استراتژی، بازاریابی، بازاریابی دیجیتال، استارت آپ، رسانه های اجتماعی، هوش مصنوعی
  • سید محسن کنعان، منوچهر منطقی*، عباس خمسه صفحات 158-179

    هدف این پژوهش، شناسایی ابعاد و مولفه های مدل بلوغ اکوسیستم نوآوری باز در صنایع دفاعی ایران مبتنی بر استفاده هدفمند از جریانات دانشی، به صورت ایده، علم و یا فناوری در راستای ایجاد ارزش است که می تواند مزایای قابل توجهی را عاید فرد و سازمان کند؛ ازجمله شتاب بخشیدن به فرایندهای اصلی در داخل سازمان (نوآوری داخلی) یا گسترش بازار (نوآوری خارجی) در خارج سازمان. این پژوهش از نوع پژوهش کاربردی-بنیادی است. بدین منظور، با استفاده از روش فراترکیب، 485 مقاله در حوزه نوآوری باز گردآوری شد، براساس الگوریتم انتخاب مقاله های نهایی، مولفه های 80 مقاله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با استفاده از روش کدگذاری، مدل بلوغ اکوسیستم نوآوری باز این با استفاده از نرم افزار مکس کیودا طراحی گردید. برای بررسی کیفیت یا پایایی شاخص ها از ضریب کاپا در نرم افزار SPSS استفاده شده است که در پژوهش حاضر برابر با 0.86 است که نشان دهنده پایایی مناسب شاخص های این تحقیق می باشد. تحلیل مدل و یافته های این تحقیق نشان داد که اکوسیستم نوآوری باز دارای مولفه های متعددی در قالب 13 مقوله و 23 مفهوم ازجمله همکاری ها و سرمایه گذاری های مشترک، سرمایه گذاری در ایده و پژوهش و جمع سپاری است. همچنین، نتایج نشان داد مشارکت در سرمایه گذاری، انعقاد قرارداد سرمایه گذاری مشترک با شرکت های فعال در حوزه کسب وکار و اکتساب شرکت های کوچک و دانش بنیان می تواند موجب شتاب بخشیدن به فرایندهای اصلی نوآوری در داخل سازمان شود.

    کلیدواژگان: بلوغ نوآوری باز، اکوسیستم نوآوری باز، صنایع دفاعی ایران، شرکت های دانش بنیان
  • علی گلشنی، حسین ادب*، ابوالقاسم سرآبادانی صفحات 180-197

    هدف از این پژوهش، شناسایی ابعاد و تبیین راهبردهای ارزش گذاری فناوری استارتاپ های ایرانی است. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و بر اساس شیوه گردآوری داده ها، با رویکرد پژوهش کیفی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل صاحب نظران، سیاست گذاران، مشاوران و مدیران عامل فعال در زیست بوم استارتاپی ایران بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس 10 نفر انتخاب شدند، همچنین با استفاده از روش تحلیل محتوای مصاحبه، تحلیل شده است. براساس یافته های مطالعه 7 مقوله فرعی در مقوله اصلی راهبردها شناسایی شدند. این مقوله های فرعی شامل توسعه و ترویج گفتمان ارزش گذاری فناوری، تبدیل دانش موجود در حوزه فناوری به دانش مطلوب و قابل ارزش گذاری، رهبری و مدیریت ایده، سیستم جامع ارزیابی فناوری، فرهنگ سازی، رگولاتوری و تنظیم گری در بازار فناوری و بومی سازی ارزش گذاری فناوری بوده است. بنابراین این راهبردها، در عین توجه به مسائل محیطی و فرهنگی ایران، می توانند به توسعه و پیشرفت استارتاپ های ایرانی در فرآیند ارزش گذاری فناوری کمک کنند و نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت ایده، ارزیابی فناوری، استارتاپ، ارزش گذاری، راهبرد
  • عبدالله احمدی، ناصر فقهی فرهمند*، سلیمان ایرانزاده صفحات 198-228

    هدف این تحقیق طراحی سیستم انتخاب کانالهای توزیع در زنجیره تامین صنعت نفت با استفاده ترکیب شبکه عصبی- فازی تطبیقی و الگوریتم های فراابتکاری(مطالعه موردی: شرکت ملی پخش فراورده های نفتی مناطق دو گانه آذربایجان-غربی) بوده است. این تحقیق بر اساس هدف تحقیق، توسعه ای- کاربردی بوده و بر اساس روش انجام تحقیق توصیفی- مدلسازی بوده است. جامعه آماری این پژوهش، 190 فروشندگی های محور، سکودار و جایگاه های عرضه سوخت در مناطق دو گانه شمال و جنوب استان آذربایجان غربی بوده که اطلاعات 185 در دسترس بوده است. بنابراین نمونه آماری تحقیق شامل 185 فروشندگی های محور، سکودار و جایگاه های عرضه سوخت بوده است. در این تحقیق از ابزارهای پرسشنامه و اسناد و مدارک در جهت گردآوری داده ها استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی، شبکه عصبی- فازی تطبیقی در حالت پایه و شبکه عصبی- فازی تطبیقی ترکیب شده با الگوریتم های فراابتکاری ژنتیک و ازدحام ذرات بهره گرفته شده است. در این پژوهش ابتدا سیستم ترکیبی انتخاب کانال توزیع طراحی شده و سپس با استفاده از سیستم طراحی شده بر اساس کمترین خطا، کانال توزیع سنتی و طرح برندسازی جایگاه های سوخت، بر اساس نمرات ورودی ارزیابی گردیده است. نتایج نشان می دهد که بهترین سیستم برای انتخاب کانال توزیع، شبکه عصبی- فازی تطبیقی ترکیب شده با الگوریتم ازدحام ذرات بوده است. با مقایسه عملکرد طرح برندسازی و روش سنتی، مشخص گردید که طرح برندسازی عملکرد بهتری داشته و کانال توزیع مناسبی برای شرکت ملی پخش فراورده های نفتی مناطق دو گانه آذربایجان غربی می باشد.

    کلیدواژگان: کانال توزیع، صنعت نفت، شبکه عصبی- فازی تطبیقی، الگوریتم های فراابتکاری
  • سمیه سیرغانی، مسعود طاهری لاری*، حسینعلی بهرام زاده صفحات 229-245

    هدف این پژوهش طراحی الگوی مدیریت استعداد در شرکت مادرتخصصی نیروی برق حرارتی می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، توسعه ای - کاربردی و از حیث شیوه اجرا، آمیخته (کیفی-کمی) و از نظر روش گردآوری داده ها بخش کیفی از نوع اکتشافی- استقرایی و در بخش کمی توصیفی - تحلیلی می‎باشد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی، شامل 15 نفر از خبرگان دانشگاهی و صنعتی، ابعاد مدیریت استعداد در قالب ساختار، رفتار و زمینه هستند که با استفاده از نمونه گیری هدفمند و به صورت گلوله برفی، برای مصاحبه انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی، شامل 237 نفر از کارکنان شرکت های تابعه برق حرارتی می باشند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه ساخته محقق و برگرفته از بخش کیفی استفاده شد. در بخش کیفی از رویکرد قیاسی و تحلیل محتوا، با استفاده از مطالعات پیشین، مقولات نهایی شناسایی شد و در بخش کمی به منظور تجزیه وتحلیل از نرم افزار SPSS و برای معادلات ساختاری از AMOS استفاده شد. نتایج نشان داد ابعاد ساختاری مدیریت استعداد شامل شش بعد ساختار سازمانی، نظام جذب، نظام آموزش، نظام جبران خدمات، نظام مدیریت و ارزیابی عملکرد و استراتژی سازمان می شود. ابعاد رفتاری شامل سه بعد فرهنگ سازمانی، سبک رهبری و تامین نیازهای سطح بالا و ابعاد زمینه ای شامل جو و محیط سازمان و محیط بیرونی می شود. نتایج در بخش کمی نشان داد که مدل دارای برازش مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، فرآیند جذب، ساختار سازمانی، نظام جبران خدمات، محیط سازمان
  • سعید باقری انیلو، یونس وکیل الرعایا*، سید عبدالله حیدریه صفحات 246-263

    هدف از این مطالعه واکاوی مبحث محیط بازاریابی دیجیتال است. روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی و برحسب گردآوری داده ها، پژوهشی کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. داده ها از طریق مطالعه منابع مستند و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 19 نفر از مدیران و همچنین کارشناسان فعال در حوزه بازاریابی دیجیتال، از طریق نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی با استفاده از نرم افزار MAXQDA18 جمع آوری شد. در مرحله کدگذاری باز،242 کد مقدماتی از تحلیل مصاحبه ها شناسایی شد. در دومین مرحله، کدگذاری محوری با استفاده از سازه های مدل کدگذاری محوری حول پدیده موردبررسی انجام شد. بر اساس یافته های پژوهش، مفهوم محیط بازاریابی دیجیتال به عنوان پدیده محوری انتخاب شد. شرایط علی در قالب چهار دسته نوآوری، مدیریت بهینه، عوامل ساختاری، سهولت جای گرفتند و شش مقوله اصلی شامل راهبردهای تجاری، راهبردهای آموزشی، راهبردهای نوآورانه، برنامه ریزی و نظارت به عنوان راهبرد انتخاب شدند. عوامل مداخله گر در دودسته تقویت کننده و تضعیف کننده شناسایی شدند. عوامل فرهنگی، عوامل زیرساختی، آموزش، سبک رهبری، استراتژی ها به عنوان عوامل زمینه و بسترساز محیط بازاریابی دیجیتال تعیین شدند درنهایت پیامدهای عوامل موثر بر محیط بازاریابی دیجیتال در سه سطح خرد، میانی و کلان تعیین شدند.

    کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتال، بازارهای جهانی، محیط بازار، بازاریابی سنتی
  • حامد آغشلوئی، محمدجواد مصدق*، رضا احتشام راثی صفحات 264-292

    هدف پژوهش حاضر ارائه یک مدل کسب و کار جدید به منظور کمک به کارآفرینان در توسعه کسب وکارهای نوین و استارتاپ های تجارت الکترونیک می باشد. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از نظر جهت گیری توسعه ای و به لحاظ ماهیت کمی است. جامعه آماری خبرگان تحقیق 25 نفر صاحب نظر در حوزه کارآفرینی و تجارت الکترونیک می باشد. توسعه مدل براساس مدل پایه کسب و کار استروالدر و پیگنور (2010) و محدودیت های شناسایی شده در آن انجام شده است. در توسعه مدل ابعاد و مولفه های مربوط به هر بعد از طریق مرور مطالعات مبانی نظری گردآوری گردید. سپس بر اساس نظرات خبرگان به منظور محاسبه نسبت روایی محتوا، از میان ابعاد و مولفه های معرفی شده ابتدایی در نهایت 12 بعد و 83 مولفه تایید و نهایی شد. ابعاد نهایی مدل کسب و کار پژوهش حاضر شامل اهداف کسب و کار، استراتژی، رقبای کلیدی، شرکای کلیدی، کانال ها، مشتریان، ارتباط با مشتریان، ارزش پیشنهادی، شایستگی های کلیدی، پلتفرم کلیدی، قیمت گذاری و جریان درآمدی، ساختار هزینه ای و ریسک می باشند. طبق نتایج محاسبات کمی مهمترین ابعاد از دیدگاه خبرگان اهداف کسب و کار با امتیاز 87/0، استراتژی بازاریابی محتوایی با امتیاز 7/0 و تامین کنندگان مشتریان هدف با امتیاز 61/0 هستند. نتایج تحقیق نشان می دهد مدل کسب و کار ارائه شده در پژوهش حاضر علاوه بر بهبود مدل کسب و کار استروالدر و پیگنور موجب درک بهترکارآفرینان از عناصر مدل کسب و کار می شود و با ایجاد همگرایی و درک مشترک از مفاهیم کسب و کار میان کارآفرینان و سرمایه گذاران به بهبود مذاکرات سرمایه گذاری می کند. با استفاده از این مدل کسب و کار کارآفرینان علاوه بر جزئیات فنی بر ارزش پیشنهادی نیز تمرکز می کنند.

    کلیدواژگان: کسب و کار تجارت الکترونیک، بهبود مدل کسب و کار، رشد استارتاپ، بهبود سرمایه گذاری
  • سوده علی زاده، سید کامران نوربخش*، بهروز قاسمی صفحات 293-311

    هدف پژوهش حاضر شناسایی ابعاد و مولفه های موثر بر استراتژی های تحقیق و توسعه در شرکت های خودروسازی داخلی بود. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا کیفی بود. جامعه پژوهش مدیران و کارشناسان شرکت های خودروسازی داخلی بودند که طبق اصل اشباع نظری تعداد 20 نفر از آنها با روش های نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که روایی آن با روش مثلث سازی تایید و پایایی آن با روش ضریب توافق بین دو کدگذار 83/0 محاسبه شد. داده ها با روش تحلیل مضمون در نرم افزار MAXQDA تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که ابعاد و مولفه های موثر بر استراتژی های تحقیق و توسعه در شرکت های خودروسازی داخلی دارای 33 مضمون فرعی در 7 مضمون اصلی شامل استراتژی کسب وکار، سیاست های حمایتی، جذب سرمایه گذاری، سرمایه دانشی، توسعه فرهنگی، شبکه اجرای تحقیق و توسعه و مدیریت تحقیق و توسعه بود. در نهایت، الگوی مضامین اصلی موثر بر استراتژی های تحقیق و توسعه در شرکت های خودروسازی داخلی ترسیم شد. نتایج این مطالعه برای مدیران و مسئولان شرکت های خودروسازی داخلی تلویحات کاربردی بسیاری دارد و آنان بر اساس نتایج مضامین اصلی و فرعی شناسایی شده در پژوهش حاضر می توانند گام موثری در جهت تحقیق و توسعه بردارند.

    کلیدواژگان: استراتژی های تحقیق و توسعه، شرکت های خودروسازی، استراتژی کسب وکار، سیاست های حمایتی، جذب سرمایه گذاری
  • مهسا فخیم*، رضا واعظی، شمس السادات زاهدی، وجه الله قربانی زاده صفحات 312-337

    هدف این پژوهش درک زنان شاغل بخش دولتی از جو سازمانی در مسیر اشتغال و ارتقاء می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف آن، کاربردی و از حیث شیوه اجرا، کیفی، از نوع تحلیل مضمون و از نظر ماهیت، بنیادی و توصیفی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 14 نفر از زنان شاغل در بانک مرکزی می باشد و نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی انجام شد و مصاحبه ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه داشت. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد. برای تحلیل داده‎ها از نرم افزار2020 MAXQDA برای کدگذاری ها استفاده گردید. نتایج نشان میدهد که 60 مضمون به عنوان مضمون پایه، 15 مضمون سازمان دهنده (محیط غیر حمایتی، جو سازمانی مثبت، نشانگان زنبور عسل، شکاف حقوقی، توانمندسازی، نقص قوانین حمایتی، ساختار تبعیض آمیز استخدام و ارتقاء، تعصب جنسیتی، رابطه مداری، اضافه کاری، ناسازگاری ساختار شغلی و تعهدات خانوادگی، سنجش بهره وری، هویت شغلی، ویژگی های فردی، نیازمندی های زنان) و در نهایت پس از مقایسه و تحلیل مضامین سازمان دهنده، 3 طبقه اصلی تحت عنوان مضامین فراگیر (جو حاکم از دید زنان، امکان اشتغال در رده میانی به بالا، باور زنان درباره پیشرفت شغل) شناسایی شد و در آخر مدل درک زنان شاغل بخش دولتی از جو سازمانی در مسیر اشتغال و ارتقاء مشخص شد.

    کلیدواژگان: اشتغال زنان، جو سازمان، اشتغال و ارتقاء، شکاف حقوقی، توانمندسازی، نقص قوانین حمایتی
|
  • Omid Behboodi, Masoomeh Arabshahi, Amir Ghafourian Shagerdi * Pages 1-23

    The aim of the research was to investigate the effect of autobiographical memory on tourists' travel intentions, the role of matching the destination with desires, satisfaction and attachment to destination. This research, in terms of practical purpose and in terms of data collection, is descriptive-survey and causal. The statistical population of the research includes tourists who have traveled to Mashhad city more than once, according to the statistical population, 384 people were randomly selected as a statistical sample according to Morgan's table. The required data were collected using a standard questionnaire and Cronbach's alpha coefficient was used to measure the validity of the instrument from face validity and construct validity and to measure the reliability of the instrument, the value of which was estimated at 0.905. SPSS and Smart PLS software were used for data analysis.Based on the results, it is suggested to the tourism planners to consider the autobiographical memory in order to increase the travel intention of the tourists and according to its dimensions, try to create more attachment in the tourists in order to increase the possibility of the travel intention from the tourist destination.

    Keywords: Tourist Satisfaction, tourist attachment, tourist destination, autobiographical memory, Travel Intention
  • MohammadMahdi Rezvani *, Meisam Keshavarz, MohammadHadi Asgari Pages 24-40

    Geomarketing is a new interdisciplinary knowledge that has been increasingly used with the development of technology and tools for collecting location data, especially in organizations developed in the geographical area. In fact, GeoMarketing should be considered as a kind of engineering of the neglected element of location in minimizing the uncertainties of marketing policies, so that it has the ability to challenge the traditional models of developing marketing strategies. GeoMarketing should be considered as a scientific and operational strategy in measuring the spatial acceptability of policy feedback before adopting them on the basis of smart maps. The purpose of this article is to examine more closely the capabilities of the development of the Place element on the basis of the GeoMarketing strategy in relation to each elements of marketing mix (price, product and promotion). which by providing a new definition of this topic along with the basic explanation, Implementation steps of Tehran's standard geomarketing project to guide the policies of a business..In this article, by collecting information and processing them in 7 business components, in relation to the extraction of neglected potentials in the development of the branches of a clothing brand, by implementing multi-criteria decision analysis and the weighted average result of collecting the opinions of 11 experts in the field of clothing on the software platform ArcGIS was implemented. In the end, the three areas of Artesh Boulevard, Abshenasan and Shohada Square were identified as areas of potential with pedestrians and left for interpretation. It is obvious that this new topic is in the early stages of its maturity and it is suggested to discover its practical capabilities in other business topics.

    Keywords: Geomarketing, location-based marketing, Marketing mix, Geographic information system, Multi-criteria decision making, store expansion plan
  • Hossein Ali Samiei, Ahmad Mehrabian *, Majid Ashrafi, Ali Khamaki Pages 41-64

    The purpose of this research is to identify the financial benefits and costs of sustainable supply chain under conditions of uncertainty in manufacturing companies admitted to the Tehran Stock Exchange. In terms of practical purpose, in terms of exploratory nature, and in terms of data collection method, this research was conducted qualitatively and with meta-composite method. The statistical community was formed in the metacomposite approach, including the articles available in Emerald, ProQuest, Absco, Science Direct, Springer, Scopus, IranDoc, Iran Mag databases. In the qualitative part, through library studies and with a metacombination approach, the financial benefits and expenses of the sustainable supply chain were extracted and categorized under conditions of uncertainty, and the initial model was proposed. Concepts of order process management process capability, customer relationship management process capability, demand management process capability, capacity and resource management process capability, time to market, buyer credit, electronic platforms, supply chain coordination and collaboration to improve service performance, synchronization Financial decisions, innovative information sharing related to finance, supplier relationship management process capability, service performance management process capability, supply chain companies' partial interaction were named and classified in the category of "sustainable supply chain financial benefits". Concepts of inventory financing, product innovation, reverse factoring, cash flow incentive alignment, supply chain working capital, bank credit for supply chain financing, supplier integration, recycling management, supply chain disruption risk, supply chain transportation management, changes in The estimates and their basis were named and classified under the category of "Sustainable Supply Chain Financial Expenditure".

    Keywords: Financial benefits, costs, Sustainable Supply Chain, conditions of uncertainty, Manufacturing Companies
  • Zahra Hammami, Hasan Ghodrati *, Meysam Arabzadeh, Hossein Panahian, Mohammad Alipour Pages 65-84

    The profit predictability of the company's future performance is based on accounting information. It uses the information obtained from these forecasts to determine the company's value from the point of view of users of financial statements. Therefore, the current research was conducted with the aim of designing and explaining the profit predictability assessment Model in Companies active in the financial industry. This qualitative research was compiled using thematic analysis; In this research, by using semi-structured interviews with 18 experts in the field of accounting, as well as reviewing related researches, the findings were combined and the present model was designed. Based on this, by analyzing the content of the interviews and researches using the MaxQda2020 software, the relevant dimensions were extracted and the importance and priority of each was determined using Shannon's entropy technique. Based on the research approach, 28 components were extracted and the company's information environment, deviation analysis, profit variability and financial leverage analysis obtained the highest coefficient of importance using Shannon's entropy technique. In this research, the profit predictability evaluation model was presented in the form of 28 components. Since a comprehensive model has not been provided to evaluate the predictability of profits, this research can be useful in the direction of emerging challenges, profitability and improving the ability of Companies active in the financial industry to create scenarios.

    Keywords: apital market, Companies active in the financial industry, profit predictability, content analysis
  • Seyyed Aref Asgharzadeh, Mehdi Rouholamini *, Shiba Masoumi, Azadeh Kiapour Pages 85-107

    The purpose of this research is to present a qualitative model of the use of social media influencers in the behavior of consumers in the luxury cosmetics industry. According to its purpose, the research method is practical, and in terms of implementation, it is qualitative, based on the foundation's data method. The statistical population of the research includes 15 managers of advertising companies with at least 5 years of work experience, managers of online stores in social media and university professors in the field of marketing management who had research. The sample size was conducted with the logic of theoretical sampling and judgmental method and through semi-structured interviews of experts in the field of advertising, and the interviews continued until reaching theoretical saturation. A semi-structured interview was used to collect information. MAXQDA software was used to code the data. The results showed that social media marketing had a total of 11 factors and 93 components extracted and identified. Identified factors include: causal conditions (changes in the way of marketing, technological changes, people's biological changes), central phenomenon (the process of using social media influencers), background and background factors (characteristics of social media influencers, brands), intervening factor (government factors, social insight from social media), strategic factor (using different marketing strategies, measuring influencers' advertising success), consequence (advertising effectiveness).

    Keywords: Social Media, Consumer Behavior, Cosmetics, Marketing, advertising
  • Mostafa Aghabeigi Nasrollahabadi, Mansour Garkaz *, Alireza Matoofi, Ali Khozain Pages 108-128

    in the current era, the increasing process of environmental degradation has become a crisis which increases day by day deterioration and its impact. although, sustainable economic development is a common responsibility between the organization, government and consumers, but organizations can play a dynamic role in reducing environmental degradation .in the other hand, managers have an important role in reducing the pollution and the governments tend to have environmental accountability .in this regard, the purpose of this study is to model the environmental accounting strategies and accountability of managers with data approach .in this regard, 11 interviews with experts in the field of environmental accounting and managers in the field of environmental accounting were conducted .interviews were continued until the theoretical saturation and then after primary coding in five categories of ali, outcomes, intervention, and background and action strategy were classified .it is hoped that the results of this study have taken a step toward environmental accounting and accountability.

    Keywords: environmental accounting, environmental strategy, data foundation
  • Sepideh Moradi Ziba, Javad Abbasi *, Reza Radfar, MohammadAli Abdolvand Pages 129-157

    The purpose of this research is to compile a model of digital marketing strategies in successful Iranian startups. According to its purpose, the research method is practical, and in terms of its implementation, it is mixed (qualitative-quantitative). The statistical population of the research in the qualitative part includes 13 academic and executive experts in the field of startups in the country, who were selected using the purposeful judgment method and the snowball method, and the statistical population in the quantitative part includes the marketing unit of active successful startups. There are 250 people in the country (5 companies) and marketing professors of 5 top universities in Tehran, and the statistical sample was 148 people, 180 distributed and 163 analytical questionnaires were selected using Morgan's table. A semi-structured interview and a researcher-made questionnaire taken from the qualitative section were used to collect information. In the qualitative part, the data theory method of the foundation was used, and the data obtained from the interviews were coded and analyzed in the three main stages of open coding, central coding, and selective coding, and in the quantitative part, the factor analysis of the indicators was done. The results of the qualitative part indicated that 241 primary codes, 46 central codes and 14 selective codes were identified and extracted. The results of the research showed that the causal conditions with 4 variables of network capability, use of artificial intelligence, marketing capability and customer knowledge have an effect on digital marketing strategies, and the results of confirmatory factor analysis showed that the fit indices of the model were confirmed.

    Keywords: strategy, Marketing, Digital marketing, Startup, Social Media, Artificial intelligence
  • Seyed Mohsen Kanan, Manuchehr Manteghi *, Abbas Khamseh Pages 158-179

    The purpose of this research is to identify the dimensions and components of the maturity model of the open innovation ecosystem in Iran's defense industries based on the purposeful use of knowledge flows, in the form of ideas, science or technology in order to create value that can bring significant benefits to the individuals and organizations, including accelerating the main processes inside the organization (internal innovation) or expanding the market (external innovation) outside the organization. This research is an applied-basic one. In order to do so, 485 papers in the field of open innovation were collected using the meta-synthesis method. Based on the algorithm for selecting the final articles, the data of 80 articles were analyzed, and the maturity model of open innovation ecosystem was designed using the coding method and Maxqda Analytics Pro Software. To check the quality or reliability of the indicators, Kappa coefficient was used in SPSS software, which is equal to 0.86 in the current research, that indicates the appropriate reliability of the indicators. The analysis of the concluding model and the findings of this research showed that the open innovation ecosystem has several components in forms of 13 categories and 23 concepts, including collaborations and joint ventures, investment in ideas and research, and crowdsourcing. Also, the results showed that participating in investment, making mutual contracts with companies active in the field of business, and acquiring small and knowledge-based companies can accelerate the main processes of innovation within the organization.

    Keywords: Maturity of open innovation, open innovation ecosystem, Iran's defense industries, Knowledge-based companies
  • Ali Golshani, Hossein Adab *, Abolghasem Sarabadani Pages 180-197

    The purpose of this research is to identify the dimensions and explain the technology valuation strategies of Iranian startups. The research method was applied in terms of purpose and based on the method of data collection, with a qualitative research approach. The statistical population of the research included experts, policymakers, consultants and CEOs active in Iran's startup ecosystem, 10 people were selected using the purposeful sampling and available method, and it was also analyzed using the interview content analysis method. Based on the findings of the study, 7 subcategories were identified in the main category of strategies. These sub-categories include the development and promotion of the technology valuation discourse, the transformation of existing knowledge in the field of technology into desirable and valuable knowledge, leadership and idea management, comprehensive technology evaluation system, culture building, regulation and regulation in the technology market, and the localization of technology valuation. Therefore, these strategies, while paying attention to Iran's environmental and cultural issues, can help the development and progress of Iranian startups in the technology valuation process and play an important role in the country's economic development.

    Keywords: Idea management, technology evaluation, Startup, Valuation, strategy
  • Abdollah Ahmadi, Naser Fegh-Hi Farahmand *, Soleiman Iranzadeh Pages 198-228

    The purpose of this research was to design a distribution channel selection system in the supply chain of the oil industry using the combination of adaptive neural-fuzzy network and meta-heuristic algorithms (Case study: National Oil Products Distribution Company of the dual regions of West Azerbaijan). This research was based on the purpose of the research, developmental-applicative and based on the descriptive-modeling research method. The statistical population of this research was 185 axis sales, Sekodar and fuel supply stations in the two regions of North and South of West Azarbaijan province. In this research, questionnaires and documents were used to collect data. In order to analyze the data, confirmatory factor analysis, adaptive neural-fuzzy network in basic mode and adaptive neural-fuzzy network combined with genetic meta-heuristic algorithms and particle swarm have been used. In this research, first, the combined distribution channel selection system was designed, and then using the system designed based on the least error, the traditional distribution channel and the branding plan of the fuel stations were evaluated based on the input scores. The results show that the best system for selecting the distribution channel was the adaptive neural-fuzzy network combined with the particle swarm algorithm. By comparing the performance of the branding plan and the traditional method, it was determined that the branding plan has a better performance and is a suitable distribution channel for the National Oil Products Distribution Company of the dual regions of West Azerbaijan.

    Keywords: Distribution Channel, Oil Industry, adaptive neural-fuzzy network, meta-heuristic algorithms
  • Somayeh Sirghani, Masoud Taheri Lari *, Hossein Ali Bahramzadeh Pages 229-245

    This article aims to design a structural, behavioral and background model for talent management in the specialized parent company of thermal power generation. Since the phenomenon of organization and management can be studied and analyzed in the form of three categories of structural, behavioral and contextual factors, the basic basis of the conceptual framework of the research is the use of the three-pronged model. To achieve the purpose of the research, a mixed exploratory design (qualitative-quantitative) was used. became Based on the findings of the qualitative section, a questionnaire was compiled and distributed among 237 employees of thermal electricity subsidiaries. The final model was validated by the structural equation modeling method and the appropriateness of the model was confirmed in fitting the collected data. The results showed that the structural dimensions of talent management include six dimensions of organizational structure, recruitment system, training system, service compensation system, management and performance evaluation system, and organizational strategy. Behavioral dimensions include the three dimensions of organizational culture, leadership style and meeting high-level needs, and contextual dimensions include the atmosphere and environment of the organization and the external environment. The proposed three-dimensional model can be effective in line with the policies and decisions of managers in the process of attracting, developing and maintaining talents.

    Keywords: Talent Management, recruitment process, Organizational Structure, service compensation system, organization environment
  • Saeed Bagheri Anilu, Younos Vakil Alroaia *, Seyed Abdollah Heidariyeh Pages 246-263

    The purpose of this study is to analyze the topic of digital marketing environment. The research method is applied in terms of purpose, and in terms of data collection, it is a qualitative research based on foundational data theory. Data were collected through the study of documentary sources and semi-structured interviews with 19 managers and experts active in the field of digital marketing, through targeted sampling and snowball using MAXQDA18 software. In the open coding stage, 242 preliminary codes were identified from the analysis of the interviews. In the second step, axial coding was done using the structures of the axial coding model around the investigated phenomenon. Based on the findings of the research, the concept of digital marketing environment was chosen as the central phenomenon. Causal conditions were placed in the form of four categories of innovation, optimal management, structural factors, convenience, and six main categories including business strategies, educational strategies, innovative strategies, planning and monitoring were selected as strategies. Intervening factors were identified in two categories: strengthening and weakening. Cultural factors, infrastructural factors, education, leadership style, strategies were determined as the background factors of the digital marketing environment. Finally, the consequences of the factors affecting the digital marketing environment were determined at three micro, medium and macro levels.

    Keywords: Digital marketing, global markets, market environment, Traditional marketing
  • Hamed Agheshlouei, MohammadJavad Mosadegh *, Reza Ehtesham Rasi Pages 264-292

    The purpose of this research is to provide a new business model to help entrepreneurs in developing new businesses and e-commerce startups.The research method is applied in terms of its purpose, developmental in terms of its direction and quantitative in terms of its nature. the statistical population of the research consists of 25 experts in the field of entrepreneurship and  e-commerce.The development of model has been done based on Osterwalder and Pigneurs’ basic business model (2010) and limitations identified in it. in development of model the dimensions and indicators related to each dimension collected by the review of theoretical literature. in the following, in order to calculate the Content Validity Ratio based on the experts' opinions, 12 dimensions and 83 components confirmed and finalized among initially introduced dimensions and components. the final dimensions of business model in current research involve business goals, strategy, key competitors, key partners, channels, customers, customer relationship, value proposition, key competencies, key platform, pricing and revenue stream and cost structure and risk. based on the results of quantitative calculations, the most important dimensions from view of experts are business goals with score 0.87, content marketing strategy with score 0.7 and suppliers related to target customers with score 0.61. Finding of research display that business model presented in current research, in addition to improving Osterwalder and Pigneurs’ business model (2010), has led to better understanding of business model elements among entrepreneurs. Further more it creates convergence and common understanding of business concepts between entrepreneurs and investors, which improves investment negotiations. through this business model, entrepreneurs focus on value proposition in addition to the technical details.

    Keywords: e-commerce business, business model improvement, startup growth, improvement of investment
  • Soudeh Alizadeh, Kamran Nourbakhsh *, Behrooz Ghasemi Pages 293-311

    The aim of the current research was identifying the effective dimensions and components on research and development strategies in domestic automobile companies. This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was qualitative. The research population was the managers and experts of domestic automobile companies, which according to the principle of theoretical saturation number of 20 people of them were selected as a sample with using purposive and snowball sampling methods. The research tool was a semi-structured interview, which its validity was confirmed by the triangulation method and its reliability was calculated by the agreement coefficient method between two coders 0.83. Data were analyzed by thematic analysis method in MAXQDA software. The findings showed that the effective dimensions and components on research and development strategies in domestic automotive companies had 33 sub themes in 7 main themes including business strategy, support policies, investment attraction, knowledge capital, cultural development, research and development implementation network and research and development management. . Finally, the pattern of effective main themes on research and development strategies in domestic automobile companies was drawn. The results of this study have many practical implications for the managers and officials of domestic automobile companies, and they based on the results of the identified main and sub themes in the present study can take an effective step in the direction of research and development.

    Keywords: Research, development strategies, Automobile companies, Business strategy, support policies, Investment Attraction
  • Mahsa Fakhim *, Reza Vaezi, Shams Sadat Zahedi, Vajhollah Ghorbanzadeh Pages 312-337

    The purpose of this research is to understand the women working in the public sector about the organizational climate in the path of employment and promotion. According to its purpose, the research method is applied, and in terms of implementation, it is qualitative, of thematic analysis type, and in terms of its nature, it is fundamental and descriptive. The statistical population of the research includes 14 women working in the central bank, and the sampling was done in a purposeful and snowball manner, and the interviews continued until theoretical saturation was reached. The data collection tool is a semi-structured interview. For data analysis, MAXQDA 2020 software was used for coding. The results show that 60 themes as basic themes, 15 organizing themes (unsupportive environment, positive organizational climate, bee syndrome, legal gap, empowerment, lack of protective laws, discriminatory structure of recruitment and promotion, gender bias, hierarchical relationship, etc.) work, incompatibility of job structure and family obligations, measuring productivity, job identity, individual characteristics, women's needs) and finally after comparing and analyzing the themes of the organizer, 3 main categories under the title of inclusive themes (ruling atmosphere from women's point of view, possibility Employment in the middle to upper level, women's belief about career advancement) was identified and finally, the model of public sector working women's understanding of the organizational climate in the path of employment and promotion was identified.

    Keywords: Women's Employment, organization atmosphere, employment, promotion, legal gap, Empowerment, lack of protective laws