فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال سوم شماره 2 (تابستان و پاییز 1388)

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال سوم شماره 2 (تابستان و پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/07/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • باکتری شناسی
  • زهره امین زاده*، فاطمه فلاح، بنفشه منافیان، پروانه بقایی صفحه 1
    زمینه و اهداف
    رنگ آمیزی زیل نلسون نمونه خلط، روش ابتدایی تشخیص بیماری سل ریوی است. تشخیص بیماری با کشت تایید می شود. در برخی مطالعات، رشد سریع تر میکروارگانیسم و حساسیت و ویژگی بالای محیط کشت مایع، نشان داده شده است. هدف از این مطالعه تعیین همبستگی نتیجه روشMicroscopic-observation drug susceptibility (MODS) با روش های استاندارد در مبتلایان به سل ریوی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی به روش مشاهده ای - مصاحبه ای بود. بررسی بر روی 100 بیمار مشکوک به سل ریوی بستری در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد. از هر بیمار یک نمونه خلط صبحگاهی جهت رنگ آمیزی زیل نلسون، کشت در محیط لون اشتاین جانسن و روش MODS جمع آوری شد. مقاومت مایکوباکتریوم توبرکولوزیس جدا شده به روش MODS تعیین گردید.
    یافته ها
    رنگ آمیزی زیل نلسون در 40 نفر (%40)، کشت در محیط لون اشتاین جانسن در 30 نفر (%30) و روشMODS در 47 نفر (%47) مثبت شد. بین نتایج روش MODS و کشت رابطه معنی دار و همبستگی بین آن ها مستقیم و معنی دار بود (r=+0.39، P<0.0001). رابطه بین وجود پلورزی با نتیجه روش MODS معنی دار و همبستگی بین آن دو معکوس و معنی دار بود (r=-0.23، P<0.05). مقاومت چند دارویی (Multidrug resistance: MDR) %55 بود. میزان مثبت شدن روش های تشخیصی فوق در موارد MDR کمتر بود. همبستگی ابتلا به سل مقاوم و نتیجه روش MODS معنی دار، مستقیم و قوی بود. (r=+0.96، P<0.0001)
    نتیجه گیری
    با افزایش MDR، تسریع در شناخت وضعیت مقاومت حایز اهمیت است. این امر با روشMODS ممکن می باشد. ولی با توجه به شیوع کمتر مثبت شدن این روش در بیمارانMDR، بایستی کشت استاندارد نیز در بیماران مشکوک به سل ریوی انجام شود.
    کلیدواژگان: سل، MODS، زیل نلسون، لون اشتاین جانسن، مقاومت
  • علی نجفی، مهدی قربانعلی زادگان، حمیدرضا توکلی*، علی احمدی صفحه 9
    زمینه و اهداف
    در حال حاضر روش استاندارد برای تشخیص لیستریا مونوسیتوژنز کشت می باشد. به علت این که در خوراک دام از آنتی بیوتیک استفاده می شود و این باکتری داخل سلولی می باشد حساسیت کشت به شدت کاهش می یابد. به علاوه، تشخیص با این روش بیشتر از 36 ساعت طول می کشد. لذا، دست یابی به آزمونی که بتواند در هر شرایطی وجود لیستریا مونوسیتوژنز را در نمونه بالینی نشان دهد، ارزشمند می باشد. هدف این مطالعه تشخیص سریع مولکولی لیستریا مونوسیتوژنز به روش PCR با استفاده از ژن hlyA بود.
    روش بررسی
    ژن hlyA به عنوان ژن اختصاصی برای شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز انتخاب گردید. به منظور بهینه سازی آزمایش از سویه استاندارد لیستریا مونوسیتوژنز PTCC: 1163 استفاده شد. برای بررسی اختصاصیت از باکتری های سالمونلا تیفی PTCC: 1609، لیستریا مونوسیتوژنز PTCC: 1163 و اشریشیاکلی ATCC: 35218، استفاده شد. برای استخراج DNA از روش فنل - کلروفرم استفاده شد و محصول 210bp پس از الکتروفورز در ژل آگارز %1 در دمای اتاق با رنگ اتیدیوم بروماید رنگ آمیزی و مورد شناسایی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که سویه استاندارد محصول مورد نظر را تولید می نماید. در حقیقت، جفت پرایمر انتخاب شده محصولی در اندازه 210bp تولید می کند. آزمایش اختصاصیت نشان داد که روش حاضر با هیچ یک از باکتری های غیرهدف واکنش نشان نمی دهد. بررسی حساسیت نشان داد که حد نهایی تشخیص DNA لیستریا مونوسیتوژنز در این روش 500fg می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بهینه سازی نشان داد که روش PCR به کار رفته در این مطالعه از سرعت، حساسیت و اختصاصیت لازم برخوردار است و نتیجه نهایی در کمتر از سه ساعت بدست می آید. به کارگیری این روش در آزمایشگاه ها تشخیص لیستریا مونوسیتوژنز را امکان پذیر می نماید
    کلیدواژگان: لیستریامونوسیتوژنز، PCR، ژن hlyA
  • مریم ساده *، محمد باقر خلیلی، حسین فلاح زاده صفحه 15
    زمینه و اهداف
    هرچند هلیکوباکتر پیلوری عامل گاستریت می باشد، اما با توجه به خصوصیات آن به نظر می رسد که بتواند در دستگاه تناسلی کلونیزه و خطر ناباروری را افزایش دهد. هدف از این مطالعه مقایسه فراوانی هلیکو باکتر پیلوری در زنان بارور و نابارور به روش های ELISA و PCR بود. تا بتوان به ارتباط بین هلیکوباکتر پیلوری با نازایی در زنان پرداخت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی 250 زن شامل (%52.4) 131 نابارور (مورد) و (%47.6) 119 بارور (شاهد) مراجعه کننده به مرکز تحقیقات درمانی ناباروری یزد بررسی شدند. پس از جمع آوری نمونه خون آزمایش الیزا انجام شد و میزان IgG و IgM در افراد مشخص گردید. همزمان دو سوآب از واژن افراد جهت انجام آزمون PCR تهیه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های T-test و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    از 250 نفر تیتر آنتی بادی در 158 نفر (%63.2) شامل 78 نفر گروه مورد (%65.54) و 80 نفر (%61.1) گروه شاهد، مثبت بود P=0.463). IgM) در کلیه نمونه ها منفی بود. ننایج نشان داد که در 3 نفر (%100) از افرادی که علت نازایی آنها Ovarian Factor بود، در 26 نفر (%70.2) با علت Polycystic Ovarian، در 18 نفر (%52.5) با علت Tubal Factor و در 21 نفر (%50) با علت نازایی نامشخص تیتر آنتی بادی مثبت بود. بیشترین موارد مثبت تیتر آنتی بادی در گروه های سنی 39-30 سال بود (گروه های شاهد و مورد به ترتیب %61.2 و %63.6)، که معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    هر چند میانگین تیتر IgG در زنان نابارور بیشتر است اما معنی دار نیست. بنابراین، به نظر می رسد که عفونت هلیکوباکتر پیلوری با نازایی ارتباط نداشته باشد. اما، موارد مثبت تیتر آنتی بادی در صورت Polycystic Ovarian بیشتر است. آیا ممکن است که باکتری مزبور در ایجاد آن نقش داشته باشد؟
    کلیدواژگان: نازایی، هلیکوباکتر پیلوری، زنان، ELISA، PCR
  • احمد قاسمی، رضوان منیری*، سید غلامعباس موسوی صفحه 21
    زمینه و اهداف
    در طی دهه اخیر، انتروکوکوس مهم ترین پاتوژن بیمارستانی بوده، و دومین عامل عفونت های ادراری می باشد. این افزایش شیوع همراه با وقوع سویه های مقاوم به چند دارو بوده است. هدف از این مطالعه تعیین مقاومت چند دارویی در انتروکوکوس فکالیس جداشده از نمونه های بالینی در بیمارستان شهید بهشتی و زایشگاه شبیه خوانی کاشان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی بر روی 106 سویه انتروکوکوس فکالیس از نمونه های بالینی بیمارستان های کاشان در سال 1387 انجام پذیرفت. تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن (محصول شرکت بکتون دیکینسون) و طبق دستورالعمل (Clinical and laboratory standards institute) CLSI انجام شد. حداقل غلظت مهاری به ونکومایسین با روش E test (AB Biodisk، Solna) تعیین گردید.
    یافته ها
    مقاومت انتروکوکوس فکالیس به اریترومایسین در 56 سویه (%52.8)، سیپروفلوکساسین 43 سویه (%40.6)، جنتامایسین 41 سویه (%38.7)، لوفلوکساسین 36 سویه (%34)، پنی سیلین 31 سویه (%29.2)، نیتروفورانتوئین 20 سویه (%18.8)، آمپی سیلین 12 سویه (%11.3)، ایمی پنم 11 سویه (%10.4) و به ونکومایسین در 6 سویه (%4.7) مشاهده گردید. همه سویه ها به لاینزولید حساس بودند. فنوتیپ مقاوم به چند دارو (مقاومت به سه یا بیش از سه کلاس آنتی بیوتیکی) در 40 سویه (37.7 درصد) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    ظهور مقاومت به چند آنتی بیوتیک و میزان مقاومت بالا به ونکومایسین در سویه های انتروکوکوس فکالیس شایان توجه است. زیرا انتخاب درمان مناسب جهت عفونت های ایجاد شده توسط انتروکوک کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، انتروکوکوس مقاوم به ونکومایسین، مقاومت به چند دارو
  • میکروب شناسی مواد غذایی
  • حسین تاجیک *، سید مهدی رضوی روحانی، فرنود شکوهی ثابت جلالی، آرزو بیانی صفحه 27
    زمینه و اهداف
    مونولورین یکی از معروف ترین گلیسرول مونواستر های اسید لوریک است که بر روی طیف گسترده ای از باکتری ها تاثیرات قابل ملاحظه مهاری دارد. جهت تقویت و گسترش اثرات مهاری آن از مواد شلاته کننده نظیر EDTA و مواد اسید کننده استفاده می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی خاصیت مهاری مونولورین بر استافیلوکوکوس اورئوس و اثرات کاهش دهندگی مواد آلی موجود در گوشت بر خواص ضدباکتریایی آن بود.
    روش بررسی
    حداقل غلظت مهاری مونولورین به تنهایی و همراه با EDTA و اسید لاکتیک بر استافیلوکوکوس اورئوس در محیط نورینت براث بررسی گردید. در مرحله بعد خواص ضد میکروبی مونولورین به تنهایی و همراه با اسید لاکتیک در گوشت استریل و همچنین خواص ضد میکروبی آن همراه با EDTA در گوشت غیر استریل ارزیابی شد. یافته های بدست آمده با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرف (ANOVA) ارزیابی شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد حداقل غلظت کننده مونولورین بر روی استافیلوکوکوس اورئوس برابر 32 میکروگرم در میلی لیتر بوده است. این میزان در اثر EDTA و اسید لاکتیک به طور معنی دار و به ترتیب به 16 و 8 میکروگرم در میلی لیتر کاهش یافته است (p<0.05). یافته های حاصل از شمارش میکروبی در نمونه های گوشت استریل و غیر استریل موید تاثیر معنی دار افزودن EDTA و اسید لاکتیک در افزایش قدرت ضد میکروبی مونولورین بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    مونولورین می تواند به عنوان یک ماده نگهدارنده و ممانعت کننده از فساد به گوشت گاو افزوده گردد. همچنین مواد آلی موجود در فرآروده های گوشتی می توانند خواص ضد میکروبی مونولورین را بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس کاهش دهند. در مقابل افزودن مواد شلاته کننده و اسید کننده به محیط های گوشتی می تواند به طور معنی دار سبب افزایش قدرت ضد میکروبی مونولورین بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی گردد.
    کلیدواژگان: مونولورین، EDTA، اسید لاکتیک، استافیلوکوکوس ائروس، گوشت
  • میکروب شناسی دندان پزشکی
  • جمیله بیگم طاهری، نسرین رفیعیان، سمیه عظیمی، شادی محبی، معصومه نوید نیا* صفحه 34
    زمینه و اهداف
    آلپروسید (AlproCid) فرآورده ضدعفونی کننده جدید با فرمولاسیون آلکیل آمین نوع سوم و آمونیوم چهار ظرفیتی است، که به دلیل اثر بخشی بالا مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضدعفونی وسایل و سطوح آلپروسید در دندانپزشکی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی 30 نمونه از سطوح دندانپزشکی قبل و بعد از اثر دهی آلپروسید جمع آوری شد. نمونه های جمع آوری شده توسط سوآب استریل مرطوب به آب مقطر، بر روی محیط های کشت بلاد آگار و شکلات آگار کشت داده شدند. بعد از انکوباسیون به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد، نتایج بررسی گردید. پس از تعیین هویت باکتری ها، تعداد کلونی های میکروبی پس از مواجهه با آلپروسید شمارش شدند. دیسک های آغشته به محلول آلپروسید استفاده شد و هاله عدم رشد اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نگارش 14 و آزمون مجذور کای استفاده شد. حد معنادار بودن p<0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پس از ضدعفونی با AlproCid کاهش معناداری در میزان آلودگی های میکروبی محیط و ابزار کار دندانپزشکی از نظر تعداد کل کشت های مثبت (از %86.7 به %0) و آلودگی چند میکروبی (از %42.6 به %0) مشاهده شد. نتایج شمارش کلونی در مورد کلیه باکتری های مورد استفاده در این مطالعه کمتر از 105 در هر میلی لیتر را نشان داد. در کلیه نمونه ها هاله عدم رشد به قطر حداقل 10 میلی متر بود. نتایج مطالعه in-vitro در مورد اثربخشی AlproCid بر سویه های مقاوم آزمایشگاهی نشان دهنده میزان پایین کلونی میکروارگانیسم های استاندارد (شامل اشریشیاکلی، کلبسیلا، پروتئوس، انتروکوک مقاوم به ونکومایسین، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین) پس از مواجهه با AlproCid بود. این امر حاکی از اثر باکتریسیدال این محصول بر سویه های استاندارد مورد آزمایش است.
    نتیجه گیری
    AlproCidفرآورده ایده ال برای ضدعفونی کردن سطوح کاری در محیط دندانپزشکی است. زیرا علیرغم توان ضد عفونی بسیار بالا، به دلیل عدم خاصیت خورندگی و عدم ایجاد بقایا، می توان به راحتی و به سرعت برای ضد عفونی کلیه سطوح بکاربرد
    کلیدواژگان: ضدعفونی، باکتری، آلودگی، آلپروسید، ابزار دندانپزشکی
  • عفونت های بیمارستانی
  • مسعود شریفی*، مینا آصف زاده، امیر جوادی، آزاده کارگر صفحه 40
    زمینه و اهداف
    Methicillin resistant Staphylococcus.aureus) MRSA)، مشکل عمده بخش های ICU است. نظر به اهمیت جهانی این سویه لازم بود تا جایگاه آن در بخش های ICU تبیین شود. این مطالعه با هدف تعیین شیوع کلونیزاسیون بیماران بستری در بخش های ICU دانشگاهی قزوین با استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    از کلیه بیماران بستری در بخش های ICU چهار مرکز آموزشی درمانی (شهید رجایی، بوعلی سینا، کوثر و قدس) قزوین، در مدت 6 ماه هنگام پذیرش و ترخیص، به روش سرشماری نمونه سواب بینی جمع آوری شد. نمونه ها در محیط های اختصاصی کشت و انکوبه شدند. در صورت جدا شدن S.aureus برای تعیین مقاومت به متی سیلین از روشOxacillin Screening Plate طبق دستورالعمل Clinical and laboratory standards institute CLSI استفاده شد. سایر اطلاعات (سن، جنس، سابقه بستری، بیماری زمینه ای، علت بستری، مدت بستری، مصرف آنتی بیوتیک و سرانجام بیمار) توسط پرسش نامه، مصاحبه با بیمار و مراجعه به پرونده بیمار جمع آوری شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS پردازش و داده ها با آزمون های مجذور کای و تست دقیق فیشر تحلیل شد.
    یافته ها
    محدوده سنی 265 بیمار مورد بررسی از یک روز تا 88 سال بود. بیشترین علت بستری در 37 نفر (%27.5) مالتیپل تروما، شایع ترین بیماری زمینه ای در 11 نفر (%11.8) دیابت، بیشترین مدت بستری مربوط به 104 نفر (%52.8) تا 4 روز بود. بیشترین آنتی بیوتیک تجویز شده سفتریاکسون برای 52 نفر (%19.6) و بیشترین وسیله حمایتی تعبیه شده کاتتر ادراری برای 218 نفر (%82.3) بود. 210نفر (%79.2) بهبود یافتند. به هنگام پذیرش، 52 نفر (%19.6) با سویه(Methicillin sensitive S. aureus (MSSA و 32 نفر (%12.4) حامل سویه MRSA شناخته شدند و کشت 174 نفر (%65.7) منفی بود. از میان 174 نفر اخیر به هنگام ترخیص، 11 نفر (%6.3) با سویه MSSA و 40 نفر (%23) با سویه MRSA کلونیزه شدند. فقط بین کلونیزاسیون MRSA و متغیر اقامت در بخشICU رابطه معنی دار(P<0.05) یافت شد.
    نتیجه گیری
    وجود حاملین حکایت از حضور سویه MRSAدر خارج از بخش ICU دارد. در پی بستری در بخش ICU دانشگاهی، کلونیزاسیون در مقایسه با حاملین همین سویه 1.9 برابر افزایش می یابد. بخش های ICU دانشگاهی به این سویه آلوده اند و از آن طریق در جامعه منتشر می شود. کلونیزاسیون با اقامت در بخش ICU رابطه دارد.
    کلیدواژگان: S، aureus، MRSA، کلنیزاسیون، حامل، ICU
  • مژگان محمدی مهر*، محمد مهدی فیض آبادی، عذراء بهادری، محسن متشکر آرانی، مریم خسروی صفحه 47
    زمینه و اهداف
    عفونت های بیمارستانی با افزایش طول مدت بستری و هزینه های درمان و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های مسوول عفونت همراه است. این عفونت ها از معضلات عمده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان ها می باشند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های گرم منفی مسئول عفونت های بیمارستانی در بخش مراقبت ویژه بیمارستان بعثت تهران صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه به روش مقطعی - توصیفی به مدت یک سال از ابتدای اردیبهشت 1386 تا پایان اردیبهشت 1387 بر روی باکتری های گرم منفی مسوول عفونت بیمارستانی در بخش مراقبت ویژه بیمارستان بعثت انجام گرفت. پس از شناسایی ایزوله های باکتریایی در حد جنس و گونه، آزمون حساسیت میکروبی به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    از 165 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه، 65 نفر (%39.3) مبتلا به عفونت بیمارستانی توسط باکتری های گرم منفی شدند. شایع ترین باکتری های گرم منفی جدا شده کلبسیلا پنومونیه با 30 ایزوله (%46.2) بود. فراوانترین موارد عفونت، 51 مورد پنومونی (%78.5) بود. موثرترین آنتی بیوتیک ها سفوتاکسیم کلاونیک اسید، سفتازیدیم کلاونیک اسید، آمیکاسین و ایمی پنم شناخته شدند. تمام ایزوله ها به آمپی سیلین مقاومت بین 80 تا %100 نشان دادند. سابقه جراحی و مصرف آنتی بیوتیک با ابتلا به عفونت بیمارستانی رابطه معنی دار وجود داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    شایع ترین باکتری کلبسیلا پنومونیه و شایع ترین عفونت پنومونی می باشد. مقاومت آنتی بیوتیکی در بین ایزوله ها بالا است. ابتلا به عفونت با برخی متغیرها مانند سابقه جراحی و مصرف آنتی بیوتیک رابطه معنی دار دارد.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، باکتری های گرم منفی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • اعظم ملا پور، مهین شفیع خانی، اعظم قربانی*، زهرا سلطانی، خیمه سری صفحه 55
    زمینه و اهداف
    آلودگی دست نقش مهمی در ایجاد عفونت های بیمارستانی دارد. اسکراب جراحی نیز یکی از عوامل مهم کنترل عفونت های بیمارستانی است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه دو نوع اسکراب با بتادین (روتین) و مالش جراحی بر میزان کاهش بار میکروبی دست های تیم جراحی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه با طراحی کارآزمایی بالینی در طی سال 1378 انجام شد. نمونه ها از بین اعضا تیم جراحی در 4 مرکز آموزشی درمانی با روش نمونه گیری سهمیه ای به صورت تصادفی انتخاب شدند. افراد مورد نظر به دو گروه روش روتین و روش مالش جراحی (hand rub) تقسیم شدند. ابتدا از نوک انگشتان و شست (در محیط بلاد آگار) و نیز نمونه دست (از طریق قرار دادن در محیط کشت مایع) نمونه برداری شد. سپس گروه روتین اسکراب دست را طبق معمول انجام داد، و گروه مالش جراحی طبق آموزش پژوهشکر (مالش دست ها به مدت 3 دقیقه با اتانول %70) انجام داد. در انتها از دست های هر دو گروه نمونه برداری شد. با بررسی نتایج تاثیر روش های مذکور بر میکروارگانیسم های دست مورد مقایسه قرار گرفت. داده ها با آزمون های آماری chi-square، t زوج،MC Nemar و پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    آزمون های آماری بین میزان کلنی های نوک انگشتان در قبل و بعد از هر دو روش تفاوت معنی دار (P=0.00) را نشان داد. مطالعه نشان داد مقایسه میزان بار میکروبی بعد از شستشو در هر دو روش اختلاف معنی داری با یکدیگر ندارد (P=0.53). هر دو روش می توانند در کاهش بار میکروبی دست ها موثر باشند.
    نتیجه گیری
    بین شمارش میکروبی دست ها بعد از دو روش تفاوت معنی داری وجود ندارد. با توجه به شلوغی و تعداد زیاد اعمال جراحی در هر شیفت کاری و کمبود پرسنل در بیمارستان ها جایگزین کردن مالش جراحی به جای اسکراب روتین و سنتی در بخش ها می تواند روش بسیار مناسبی باشد
    کلیدواژگان: اسکراب جراحی، مالش جراحی، بار میکروبی دست
  • ویروس شناسی
  • شهاب فلاحی، حوریه سلیمان جاهی*، ابراهیم کلانتر، عذرا کنارکوهی، امل ساکی صفحه 61
    زمینه و اهداف
    ویروس سیتومگال (CMV) از مهم ترین پاتوژن هایی است که حضورآن در دریافت کنندگان پیوند عضو بررسی شده است. این ویروس می تواند بیماری و مرگ و میر چشمگیر ایجاد کند. شیوع عفونت CMV در دریافت کنندگان پیوند اعضا از کشوری به کشور دیگر متفاوت گزارش شده است. روش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم نشان دهنده تکثیر ویروس و عفونت فعال است، و روش PCR حضور ویروس را نشان می دهد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع عفونت فعال CMV در دریافت کنندگان پیوند کلیه با روش های PCR و ایمونوفلورسانس غیرمستقیم و بروز آن بر اساس متغیرهای فصل، سن و جنس بود.
    روش بررسی
    نمونه های ارسال شده بیماران داوطلب پیونداز مراکز پیوند کلیه سراسر کشور، از سال 1385 تا 1386، به آزمایشگاه قلهک بررسی شدند. این بررسی با روش های PCR و ایمونوفلورسانس غیرمستقیم (pp65 antigenemia) انجام گرفت. نتایج با آزمون های کای دو و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مجموع 923 نمونه بررسی شد. شیوع عفونت CMV با روش های آنتی ژنمیا pp65 و PCR، به ترتیب در (%7.7) 71 و (%35) 323 نمونه بود. ارتباط معنی داری بین میزان مثبت بودن حضور CMV و سن و جنس مشاهده نشد (P>0.05). بین مثبت بودن حضور CMV و فصل انجام آزمایش ارتباط معنی داری یافت شد (p=0.01). بیشترین نتایج مثبت به هر دو روش در فصل بهار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج به روش PCR بیشتر از نتایج روش pp65 antigenemia است. هیچ کدام از روش ها ارتباط با سن و جنس را نشان نمی دهند. عفونت در فصل بهار افزایش معنی دار دارد.
    کلیدواژگان: سیتومگالوویروس، اپیدمیولوژی، آنتی ژنمیا pp65، PCR، پیوند کلیه
  • مهرانگیز خواجه کرم الدین، بی بی صدیقه فضلی بزاز، مرضیه ابراهیمی، کیارش قزوینی، منور افضل آقایی، محبوبه نادری نسب، زهرا مشکات*، سعید عامل جامه دار صفحه 66
    زمینه و اهداف
    یکی از شایع ترین مشکلات در بیمارستان ها ظهور عفونت های مقاوم به عوامل ضد میکروبی است. باکتریوفاژها هیچ فعالیتی علیه سلول های حیوانی و گیاهی ندارند و تنها در باکتری ها قادر به رشد هستند. بنابراین می توانند بدون زیان رساندن به سلول های آلوده به باکتری، به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک استفاده شوند. هدف از این مطالعه غنی سازی و جداسازی باکتریوفاژهای لیتیک علیه ایزوله های پسودوموناس آئروژینوزا مقاوم به آنتی بیوتیک بود.
    روش بررسی
    نمونه های بالینی بیماران سرپائی و بستری در بخش های مختلف بیمارستان قائم (عج) مشهد جمع آوری شد. پس از کشت، تعیین هویت و مقاومت آنتی بیوتیکی، تعداد 43 ایزوله پسودوموناس آئروژینوزا مقاوم به آنتی بیوتیک شناسایی گردید. باکتریوفاژهای لیتیک مناسب از فاضلاب تصفیه شده حوضچه سوم بخش سپتیک همان بیمارستان جداسازی شد. اثر باکتریسیدی آنها در دو فاز مایع و جامد بر روی ایزوله های مقاوم و جداسازی شده، بررسی گردید. همه نمونه ها برای غلظت های مختلف فاژ تحت شرایط مختلف سه بار ارزیابی شدند. نتایج با استفاده از آزمون آماری من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در هر دو روش لوله و کشت جامد دو لایه، باکتریوفاژها در غلظت بالا، اثرات کامل باکتریسید بر روی باکتری های جداسازی شده مقاوم به آنتی بیوتیک داشتند (P<0.0001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد اثرات باکتریسید باکتریوفاژها کفایت بالایی دارد و در غلظت های بالای فاژی این اثرات بیشتر نمایان می شود.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ، پسودوموناس آئروژینوزا، عامل ضد میکروبی
  • تک یاخته شناسی
  • عباسعلی اسکندریان* صفحه 73
    زمینه و اهداف
    توکسوپلاسموز مادرزادی، جنین زنانی که قبل از بارداری به توکسوپلاسما آلوده نشده باشند را تهدید می کند. عیار سرولوژیک سابقه عفونت نشان دهنده میزان جمعیت زنان در معرض خطر است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع توکسوپلاسما در زنان باردار پذیرش شده در بخش زایمان مرکز آموزشی درمانی کوثر قزوین در سال 1386 انجام گردید.
    روش بررسی
    نمونه خون وریدی 255 زن باردار پذیرش شده در بخش زایمان طی ماه های تیر تا آذر 1386 جمع آوری شد. نمونه ها جهت جستجوی آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما گوندی با روش ایمونوفلئورسانس غیر مستقیم(IFA) در هشت رقت مختلف (1:6400 تا 1:20) آزمایش شد. اطلاعات مورد نیاز (سن، محل سکونت، گروه خونی وRh، سابقه سقط جنین، دفعات حاملگی، تماس با گربه) از طریق پرسشنامه جمع آوری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های T-test و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    تیتر آنتی بادی ضد توکسوپلاسما در 160 نمونه 1:20 (%62.7) یا بالاتر بود. ارتباط شیوع آلودگی به توکسو پلاسما با متغیرهای مورد بررسی به سطح معنی دار آماری نرسید (P>0.05).
    نتیجه گیری
    تعداد زنان باردار سرم منفی نسبت به توکسوپلاسما در این مطالعه %37.3 بود. این زنان به طور بالقوه در معرض ابتلا به توکسوپلاسوز اکتسابی حاد طی دوران حاملگی و انتقال آن به جنین خود می باشند. آموزش و ارتقا آگاهی این زنان نسبت به معیارهای پیشگیری و مراقبت از خود واجد اهمیت فراوان است.
    کلیدواژگان: سرواپیدمیولوژی، توکسوپلاسموز، زنان باردار، مرکز آموزشی درمانی کوثر، قزوین
|
  • Aminzadeh Z. *, Fallah F., Manafian B., Baghaei P. Page 1
    Background And Objectives
    Ziehl-Neelsen stain is an initial route in diagnosis of pulmonary tuberculosis. Some studies show the sensitivity and specificity of the methods of liquid media culture in rapid diagnosis of the disease. In this study, we evaluated the correlation between Microscopic Observation Drug Susceptibility culture, Ziehl-Neelsen stain and Lowenstein-Jensen culture of sputum in suspected pulmonary tuberculosis patients.
    Material And Method
    This was a descriptive study with the technique of observational-interview type.One hundred patients from Masih Daneshvari hospital were considered as pulmonary TB suspects. One early morning sputum sample was obtained from each patient and used for Ziehl-Neelsen stain, culture on Lowenstein-Jensen medium and MODS culture for drug susceptibility testing.
    Results
    On sputum examination, 40% of patients were smear positive by Ziehl-Neelsen stain, while 30% had positive sputum culture for Mycobacterium tuberculosis in Lowenstein-Jensen medium and 47% had positive MODS culture. This research showed a significant and direct correlation between MODS culture with Lowenstein-Jensen media (r=+0.39, P<0.0001). There was a significant association and a significant and reverse correlation between MODS culture with pleural effusion(r=-0.23 P<0.05). Multidrug resistance was observed in 55% of patients. Prevalence of positivity of these diagnostic methods among MDR patients was lower. There was a significant and direct correlation between MDR diseases with MODS culture.(r=+0.96 P<0.0001)
    Conclusion
    due to increasing of MDR tuberculosis, rapid determination of resistance pattern is very important which is possible by using MODS culture method. However, since lower positivity of MODS culture is obtained in MDR patients, Lowenstein-Jensen culture method should be done as complementary method in suspected pulmonary tuberculosis patients.
    Keywords: Tuberculosis, Ziehl, Neelsen stain, Lowenstein, Jensen, MODS, Resistance
  • Ali Najafi, Mahdi Qorbanalizadgan, Hamid Tavakoli *, Ali Ahmadi Page 9
    Background And Objectives
    Currently the conventional method for the diagnosis of Listeria monocytogenes is culture method. However, the isolation rate is reduced in culture due to animal's food which is contains antibiotics. Besides, culture method is time consuming and takes more than 36 hrs. So more precise and rapid technique is needed. The aim of this study was application of PCR technique based on hlyA gene fragment for rapid detection of Listeria monocytogenes in clinical samples.
    Materials And Methods
    hlyA gene was selected as a specific target sequencefor detection of Listeria monocytogenes. Listeria monocytogenes PTCC1163 was used as a standard organism for optimization experiments. A range of bacterial pathogens was used for specificity test including Escherichia coli: ATCC;35218 Salmonella typhi PTCC: 1609. Phenol – chloroform method was used for DNA extraction. PCR technique was performed as per standard protocol. Amplified product was detected by 1% gel agarose electrophoresis, stained by ethidiome bromide.
    Results
    Provided data confirmed amplification of expected product. Specificity test proved no cross reaction with tested organisms. Sensitivity test detected 500fg Listeria monocytogenes DNA as a final detection limit.
    Conclusion
    Optimized experiment confirmed that the applied PCR protocol is quite fast with high sensitivity and specificity performing in less than three hours.Application of this method in clinical laboratories can help the rapid diagnosis of Listeria monocytogenes in samples.
    Keywords: Listeria monocytogenes, PCR, hlyA gene
  • Sadehm. *, Khalili Mb, Falahzadeh H Page 15
    Background And Objectives
    Although Helicobacter pylori is known as a causative agent of gastritis, but due to its acidic tolerance characteristic, it seems that this species has ability to colonize the genital system. This may increase the risk of infertility among women. The aim of thepresent study was to determine the frequency of H. pylori in fertile and infertile women to find out the correlation between the H. pylori infection and infertility in women.
    Material And Method
    In this cross-sectional study, 250 women including 131 infertile (cases) and 119 fertile (control) were taken under investigation. Blood was collected from each person and proceeded for detection of both IgG and IgM using ELISA. In addition, vaginal swabs was prepared for detection of Helicobacter using PCR technique. Data analysis was performed using Chi-square and T-tests.
    Results
    Among 259 samples tested, 158 (63.2%) were positive for H. pylori IgG comprises 65.54%(78) of cases and 61.1 %(80) of controls (p=0.463), but all the samples were negative for IgM. Vaginal swabs from cases and controls were all negative for H. pylori in PCR. Among cases,the causative factors for infertility was as following: 26 (70.2%) Polycystic Ovarian (PCO), 18 (52.5%) tubal factor, 21 (50%) unknown factor and 3 cases (100%) ovarian factor(OF).Statistical analysis revealed that the majority of IgG positivity were in individuals of 30-40 years age range (case and control 61.2% and 63.6% respectively), however it was not significant (P >0.05).
    Conclusion
    Although the average IgG titer was found higher in infertile women but it was not significant. So, it seems that there is no correlation between the H. pylori infection and infertility. However, cases with PCO factor showed higher antibody titer when compared to other causative factors. Is it possible that this factor play a role in infertility?
    Keywords: Infertility, H. pylori, Women, ELISA, PCR
  • Ghasemi A., Moniri R.*, Musavi Ga Page 21
    Background And Objectives
    During the last decade, enterococci have become important nosocomial pathogens, representing the second leading cause of urinary tract infections. This increasing prevalence has been paralleled by the occurrence of multi-drug resistant (MDR). The aim of this cross-sectional prevalence study was to determine the prevalence and risk factors of antibiotic resistance of Enterococcus faecium isolated from clinical samples in hospitalized patients in Kashan, Iran.
    Material And Methods
    This descriptive study was done on clinical specimens isolated from hospitalized patients, from September 2007 to 2008. A total of 106 E. faecalis strains were isolated from collected specimens. Antimicrobial susceptibility test was determined with disk diffusion method as per CLSI instructions. The minimal inhibitory concentration of vancomycin assayed by E test.
    Results
    From 128 isolated enterococci, 106(82.8 %) were identified as Enterococcus faecalis and 22 (17.2%) were Enterococcus faecium. According to the results of susceptibility testing, the resistance rates for E.faecalis were as follows: erytromycin 56(52.8%), ciprofloxacin 43(40.6%), gentamicin 41(38.7%),levofloxacin 36(34%), penicillin 31(29.2%), nitrofurantoin 20(18.8%), ampicillin 12(11.3%), Imipenem11(10.4%), and vancomycin 6(4.7%). All isolates were sensitive to linezolid. Multidrug-resistant (MDR) phenotype (resistance to three or more of drugs) occurred in 40(37.7%) of the isolates.
    Conclusion
    Emergence of multidrug-resistant E.faecalis and high level resistance to vancomycin shown by E.faecalis strains is of concern because of the limitation in the therapeutic options for treatment of infections caused by enterococci.
    Keywords: E.faecalis, vancomycin resistance entrococci, Multidrug, resistant (MDR)
  • Tajik H.*, Razavi Rouhani Sm, Shokoohi Sabet Jalali F., Bayani A Page 27
    Background And Objectives
    Monolaurin is one of the main triglycerol monoesters of acid lauric, which has inhibitory effect on broad spectrum of bacteria. In order to enhance the antibacterial effect of monolaurin, some chelating agents such as EDTA and acidifiers are used. The aim of this study was to evaluate the inhibitory effects of monolaurin on Staphylococcus aureus and the effects of organic materials on reduction of monolaurin inhibitory effect in meat products.
    Material And Methods
    At first, minimum inhibitory concentration (MIC) of monolaurin alone and in combination with EDTA and lactic acid on staphylococcus in nutrient broth was investigated, then the inhibitory effect of monolaurin alone on bacteria was studied in sterile meat along with antibacterial effect of monolaurin and EDTA on unsterile meat. Data were analyzed using Variance test (ANOVA).
    Results
    MIC for monolaurin, monolaurin and EDTA and monolaurin and lactic acid were 32,16 and 8 μg/ml, respectively. The inhibitory effect of monolaurin alone on bacteria in sterile meat reduced significantly. Combination with lactic acid increased the effect of monolaurin on bacteria in sterile meat, but,monolaurin in combination of EDTA in unsterile meat did not show significant antibacterial effect.
    Conclusion
    based on these findings, monolaurin can be used as food preservative in order to prevent food spoilage. The organic materials in the meat product could prevent the antibacterial effect of monolaurin. In addition chelating agents could enhance the antibacterial effect of monolaurin.
    Keywords: Monolaurin, EDTA, Lactic acid, Staphylococcus aureus, Meat
  • Taheri Jb, Rafieian N., Azimi S., Mohebbi Sh, Navidinia M.* Page 34
    Background And Objective
    AlproCid is a brand new disinfectant which is a third Alkyl amine and ammonium with considerable effectiveness. The aim of this study was to evaluate of effectiveness of AlproCid on disinfecting dental surfaces and instruments.
    Material And Methods
    This laboratory-based study was conducted of 30 samples which were collected before and after administration of AlproCid from the same spots on dental instruments by using sterile swabs. The samples were cultured on blood agar and chocolate agar and were incubated in 37 oC for 24 hours.The standard bacteria were then identified to species level. The AlproCid solution was incorporated into strile paper discs. The effect of AlproCid was investigated by observation of growth inhibition zone around the disc and colony counting. The data was analyzed by using SPSS version 14 and Chi-Square test for determining the significance level and alpha error was set at 0.05%.
    Results
    From the total samples 86% were free of any bacteria. Microbial load was significantly reduced (P<0.05) after AlproCid application on dental instruments. The colony counting for all bacteria were reduced to less than 105, and the growth inhibition zone was at least 10 mm.This in vitro study showed the effectiveness of AlproCid on laboratory standard strains of E. coli, Klebsiella, Proteus, Entrococci resistant to vancomycin, and S. aureus resistant to methicillin. This effect was bactericidal.
    Conclusion
    AlproCid is an effective agent in decreasing bacterial contamination of dental instruments without any adverse effect on the surface of instruments. The solution could be used for easy and rapid disinfecting of all surfaces.
    Keywords: Disinfection, microbial culture, AlproCid, Dental Instrument
  • Sharifi M. *, Assefzadeh M., Djavadi A., Kargar A. Page 40
    Background And Objectives
    The patients admitted in the ICU, have dysfunctions in one or more organs,especially, respiratory and cardiovascular systems. ICU is burdened with virulent bacteria and often highly resistants. Methicillin resistant Staphylococcus.aureus (MRSA) is one of important problem in the ICUs.The world-wide importance of “MRSA” encourage us to propose this study. The aim of this study wasto determine the prevalence of methicillin- resistant S.aureus colonization in patients hospitalized in ICUs in Qazvin’s university hospitals.
    Materials And Methods
    This study occurred out during 6 months period (July through December,2006). Nasal swab specimens were collected on the admission and the discharge of patients admitted in ICUs university hospitals of Qazvin. After isolation and identification the strains, the methicillin resistance was determined by Clinical and laboratory standards institute(CLSI) oxacillin screening plate method. Other information were collected by uestionnaire. The data were analyzed by Chi-square and Fisher exact tests.
    Results
    A total number of 265 patients (1 day to 88 years old) were studied. The carrier state of methicillinsensitive S. aureus (MSSA), and MRSA strains were 52 (19.6%), and 32 (12.4%) respectively. Cultures from 174 (65.7%) patients were negative. From this 174 remainder, on discharging 11 (6.3%), and 40 (23%) patients were colonized with MSSA, and MRSA strains respectively. Ceftriaxone was more administrated antibiotic. There was a significant correlation between colonization with MRSA strains and length of ICU stay (P<0.05). Although colonization happened more to patients, who had “diabet”, urinary catheter, and prescription of “ceftriaxon”, but we found no significant relationship (P>0.05).
    Conclusion
    Our findings confirm the presence of MRSA strain in population in Qazvin city. The incidence of colonization with MRSA strain, in comparison of the carrier state with the same strain, was 1.9 times. The ICUs wards are contaminated with this strain and so spreads among community. MRSA colonization had a significant association with length of ICU stay.
    Keywords: S.aureus, MRSA, Colonization, Carrier, ICU
  • Mohammadimehr M. *, Feizabadi Mm, Bahadori A., Motshaker Arani, Khosravi M. Page 47
    Background And Objective
    Nosocomial infections are an important public health problem in many developing countries, particularly in the intensive care unit (ICU). These infections are accompanied with longer hospitalization, higher therapy expenses and emerging drug resistance among bacterial causative agents. The aim of this study was to determine the prevalence of gram negative bacteria caused nosocomial infection in ICU of Besat hospital and detection of their antibiotic resistance pattern.
    Materials And Method
    This project was a descriptive cross- sectional study conducted during a period of 12 months in 2007 at ICU of Besat hospital. Bacterial strains were isolated from various clinical samples of the patients and were identified at the species level by using conventional methods. The susceptibility testing was performed on the isolated bacteria by disc diffusion method. Chi square test was used for data analysis.
    Results
    In this study, nosocomial infections by gram negative bacteria were identified in 65 out of 165 patients. So the incidence rate of nosocomial infection in this ward was 39.39%. The most prevalent isolated organism was Klebsiella pneumoniae (46.2%) followed by Escherichia coli (23.1%). Pneumonia (78.5%) was the most common infection in patients. The most effective antibiotics were cefotaxime clavonic acid,ceftazidime clavonic acid, amikacin and imipenem. All the isolates showed 80 to 100% resistance to ampicillin. The history of surgery and antibiotic therapy showed significant correlation with nosocomial infection (P<0.05).
    Conclusion
    the most prevalent isolated bacteria was Klebsiella pneumoniae and the most common infection was pneumonia. High antibiotic resistance was seen in isolated bacteria in present study. Nosocomial infection showed significant correlation with a history of surgery and antibiotic therapy.
    Keywords: nosocomial infections, gram negative bacteria, Resistance Antibiotic
  • Azam Ghorbani *, Zahra Soltani, Azam Molapoor, Mahin Shafikhani Page 55
    Background And Objectives
    Contamination of hands plays an important role in the development of nasocomial infections, so surgical hand scrub is an important factor in control of infection. This study was performed to comparison two methods of surgical hand scrub and surgical hand rub on hands’ microbial burden of surgical team.
    Materials and Methods
    The present clinical trial was performed during year 1999. Subjects were randomly selected from members of surgical team in 4 operation rooms of Qazvin. The subjects were divided into two groups of routine hand scrub and hand rub. From each subject, finger and thumb tip culture were performed on solid medium (Blood agar) and broth medium prior to hand wash. The second sampling were performed similarly after routine hand wash based on traditional surgical scrub with iodine in group 1 and hand rub which washind hands with non antibacterial soap and then surgical hand rub with 70% ethanol in 3 minute in group2. The effect of both disinfection procedures on microbial burden of hands were then compared. The data were analyzed using Chi square, MC Nemar and pierson statistical tests.
    Results
    Statistical analysis showed the significant differences between the amount of grown fingertips colonies before and after in both methods (P = 0 / 00). However we found no significant statistical difference (p=0.53) between the microbial hand counts following the use of either disinfection procedures and both disinfections were effective in reducing microbial hand counts.Conclusions-: The findings of this study support the proposition that a surgical hand rub protocol with alcohol is as effective and can replace the traditional surgical hand scrub; Information about hand hygiene and increased availability of alcohol-based hand rub led to improved hand hygiene at all levels of staff.
    Keywords: surgical hand scrub, surgical hand rub, hand's microbial burden
  • Falahi S., Soleimanjahi H.*, Kalantar E., A Kenar Koohi, Saki A Page 61
    Background And Objectives
    Cytomegalovirus is one of the most important viruses that its presence in transplant recipients has been surveyed. This virus can led to the severe disease or death. The prevalence of CMV infections in transplant recipients varies from one country to another. Indirect immunofluorescent method represents the virus multiplication and active infection, while PCR technique shows the presence ofvirus. The aim of this study was to determine the prevalence of active CMV infection in kidney transplant recipients using PCR and indirect immunofluorescent methods based on the season, age, and sex variables.
    Material And Methods
    samples from kidney recipients admitted to Gholhak laboratory during year 2006 and 2007 from all over Iran. This study was performed using PCR technique and indirect immunofluorescent method (PP65 antigenemia assay). The results were analyzed by Chi2 and lojestic regression.
    Results
    In total 923 samples were investigated. Seventy one (7.7%) and 323(35%) of samples were positive by antigenemia and PCR respectively. There was no correlation between CMV infection and age or sex of the patients (p >0.05). However there was a correlation between presence of virus and season in either used methods of study, which was statistically significant in the spring. The spring has meaningfull (p =0.01).
    Conclusion
    Positive results obtained by PCR were more than antigenemia and this shows the higher sensitivity of this method to detect viral infection. we found no correlation between viral infection and sex or age by tested methods, but the infection rate had significant increase during spring.
    Keywords: Cytomegalovirus, Epidemiology, Antigenemia pp65, PCR, Kidney transplantation
  • Khajehkarramedini M., Fazli Bazaz , Ebrahimi M., Ghazvini K., Afzal Aghaee M., Naderinasab M., Meshkat Z. *, Amel Jamehdar S Page 66
    Background And Objective
    One of the most common problems in the hospitals is the appearance of the resistant infections to the antimicrobial agents. Bacteriophages can use as an alternative to antibiotics for preventing and treating bacterial infections. Bacteriophages are viruses that infect and kill bacteria. They are safe; having no activity against animal or plant cells and appears to have evolved with bacteria as they are ubiquitous in nature. The aim of present study was isolation and enrichment of bacteriophages againstantibiotic resistant Pseudomonas aeruginosa isolates.
    Materials And Methods
    Clinical samples from patients hospitalized in different wards of Ghaem Hospital (Mashhad, Iran) were collected and 43 antibiotic-resistant Pseudomonas aeruginosa were obtained from the samples. Appropriate lytic bacteriophages were isolated from refined sewage of the septic ward of the samehospital and bacteriocidal effect of the bacteriophages was evaluated in both liquid and solid phases. All tests were three times repeated in different bacteriophage concentrations under different conditions.The results were analyzed using statistical mann-witney test.
    Results
    By using two methods; solid and liquid phase the high concentration of prepared bacteriphages showed complete bactericidal effects on antibiotic-resistant isolated bacteria (p<0.0001).
    Conclusion
    Our data showed the high efficacy of bacteriophages disinfectant effects and it was more prominent in the higher concentration of the bacteriophages.
    Keywords: Bacteriophage, Pseudomonas aeruginosa, antimicrobial agent
  • Abbasali Eskandarian* Page 73
    Background And Objectives
    Seronegative women's fetuses are at high risk of congenital toxoplasmosis if the first mother's infection occurs during pregnancy. We determined the seroprevalence of Toxoplasma gondii in order to highlight the risk and also preventive measures for pregnant women whom admitted in maternity ward of Kowsar hospital in Qazvin.
    Material And Methods
    255 sera from pregnant women were examined for toxoplasma antibodies by indirect fluorescent antibody test (IFAT) for eight dilutions (1:20 to 1:6400). The necessary information including age, frequency of parity, abortion, contacts with cat, blood group (ABO system), Rh, source of water and the location of settlement (urban/rural) were gathered in a prepared questionare. Chi-square andT-test were used for data analysis.
    Results
    Anti-toxoplasma antibodies with titre higher than 1:20 were detected in 160 samples (62.7%).Although, there was no significant statistical correlation between toxoplasma seropositivity and determined variables in present study (P>0.05).
    Conclusion
    in present study, 95 (37.3%) of women were seronegative whom potentially at risk of acquired acute toxoplasmosis in pregnancy meanwhile and possibility of parasite transmission to their fetuses may led to congenital toxoplasmosis. They ought to learn some healthy and applicable methods to decrease the risk of toxoplasmosis.
    Keywords: Bacteriophage, Pseudomonas aeruginosa, antimicrobial agent