فهرست مطالب

امیرکبیر - پیاپی 50 (بهار 1381)

فصلنامه امیرکبیر
پیاپی 50 (بهار 1381)

  • 170 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/02/15
  • تعداد عناوین: 17
|
  • تحلیل گام به گام زمانی تنش های حرارتی در سدهای وزنی بتنی
    محمود فغفور مغربی، محمدرضا یزدانی صفحه 176
    مطالعات حرارتی در سدها و بخصوص سدهای وزنی بتنی از پیچیدگی و اهمیت زیادی برخوردار است. اگر چه با یک فرض ساده کننده می توان توزیع دما را در طول بدنه سد خطی در نظر گرفت اما به دلیل پایین بودن ضریب بخش حرارتی بتن و متغیر بودن شرایط محیطی برحسب زمان، توزیع درجه حرارت در داخل بدنه سدغیر خطی است و لذا فرض خطی بودن توزیع دما از دقت خوبی برخوردار نخواهد بود. عوامل مختلفی بر توزیع درجه حرارت در بدنه سد تاثیر می گذارد که می توان آنها را به دو دسته عوامل خارجی ناشی از تغییرات شرایط آب و هوایی و همچنین عوامل داخلی ناشی از حرارت هیدراسیون سیمان تقسیم کرد. این توزیع، نقش اساسی در شدت تنش های حرارتی تولید شده در بدنه سد ایفا می کند.
    در مقاله حاضر یک سد وزنی با استفاده از مدل دو بعدی اجزا محدود در شرایط آب و هوایی شهرستان مشهد مورد تحلیل حرارتی قرار گرفته است. در تحلیل، حالات مختلف بتن ریزی در هوای گرم و سرد، با خواص حرارتی متفاوتی از سیمان و سایر مواد تشکیل دهنده مورد بررسی قرار گرتند. بعد از بدست آوردن نتایج حاصل از تحلیل حرارتی، تنش ها و تغییر مکان ها در نقاط مختلف بدست آمد. نتایج نشان می دهد بحرانی ترین تنش ها در حالت بتن ریزی در هوای گرم، با حرارت هیدارسیون زیاد برای سیمان و ضریب انبساط حرارتی بالا برای مصالح ایجاد می شود. این تنش ها در هسته مرکزی بدنه سد و بدور از گالری زهکش و همچنین در مجاورت پای سد حداکثر مقادیر خود را دارا هستند.
    کلیدواژگان: تنش های حرارتی، بتن حجیم، سد وزنی بتنی
  • تعیین خردشدگی سنگ در اثر انفجار با استفاده از روش عکسبرداری
    محمد مهدی دهقان بنادکی، عباس مجدی، داراب رئیسی گهرویی صفحه 187
    در این مقاله با استفاده از روش عکسبرداری و آزمایش هایی در مقیاس آزمایشگاهی مدلی برای خردشدن سنگ های حاصل از انفجار ارائه و صحت روش مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور با استفاده از تابع توزیع احتمال وایبل نمونه هایی 100 کیلوگرمی با مقادیر مشخصی از پارامترهای توزیع مذکور تهیه و چهار عکس از چهار مقطع هر یک از نمونه ها گرفته شده است. سپس عکسهای تهیه شده به فایل های گرافیکی تبدیل و مرزهای قطعات مختلف بر روی آن مشخص گردیده است. بدنبال آن خطای ایجاد شده در عکس ها نظیر خطای پرسپکتیو برطرف شده و سپس حجم هر قطعه و حداقل دهانه سرند برای عبور آن نیز محاسبه گردیده است. نهایتا توزیع خردشدگی بدست آمده از روش عکسبرداری با توزیع خردشدگی اولی مقایسه و روشی برای تبدیل توزیع خردشدگی عکسبرداری به توزیع خردشدگی سرند کردن ارائه شده است.
    کلیدواژگان: روش عکسبردای، انفجار، تابع توزیع احتمال وایبل، فایل های گرافیکی، توزیع خردشدگی
  • مدل سازی پویای تبدیل مستقیم متان به متانول در راکتور کاتالیستی بستر ثابت
    لیلا وفاجو، مرتی سهرابی صفحه 195
    اکسیداسیون کاتالیستی مستقیم متان به متانول به منظور تولید سوخت های مایع و محصولات پتروشیمی از گاز طبیعی حائز اهمیت است. در این تحقیق یک مدل دینامیکی برای اکسیداسیون جزئی متان به متانول به کمک اکسیژن خالص در یک راکتور بستر ثابت پر شده از ذرات کاتالیست V2O2/SiO2 تدوین شده است. نتایج مدل سازی حاکی از آن است که با افزایش درصد تبدیل متان، گزینش پذیری تولید CO و فرمالدئید افزایش و گزینش پذیری تولید متانول و CO2 کاهش می یابد. همچنین اثر تغییر دما، فشار، غلظت اکسیژن در خوراک و سرعت حجمی گاز (GHSV) بردرصد تبدیل متان و گزینش پذیری محصولات بررسی شده که با نتایج تجربی محققان دیگر تطابق مناسبی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اکسیداسیون جزئی، متان، متانول، بستر ثابت کاتالیستی، مدل سازی پویا
  • ارزیابی قابلیت اعتماد شبکه های توزیع با بار متغیر به روش مونت کارلو
    محمدرضا حقی فام، حسین افراخته صفحه 206
    در این مقاله روشی جدید برای ارزیابی قابلیت اعتماد سیستم های توزیع شعاعی با حضور بارهای متغیر با زمان، با استفاده از روش شبیه سازی مونت کارلو پیشنهاد شده است. در روش پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادی برای افزایش قابلیت شبیه سازی مونت کارلو نحوه تعیین مناسب ترین تابع توزیع به همراه پارامترهای مربوطه در تولید متغیرهای تصادفی با استفاده از اطلاعات بهره برداری شبکه مطرح شده است. همچنین شبکه توزیع با بار متغیر با زمان فرض شده و تاثیر آن در محاسبه شاخص های قابلیت اعتماد ارائه شده است. این مدل براساس مقادیر حداکثر و حداقل مصرف در نقاط بار با تکیه بر منطق فازی بوده و برای ارزیابی قابلیت اعتماد شبکه های واقعی با بار متغیر و با اطلاعات محدود از بار مناسب می باشد. برای ارزیابی روش پیشنهادی مطالعات عددی برای شبکه IEEE - RBTS با موفقیت انجام شده است.
    کلیدواژگان: شبکه های توزیع، قابلیت اعتماد، روش مونت کارلو، بار متغیر، منطق فازی
  • بررسی کارایی اندیس های متاماریزم و اثر تصحیح پارامریک بر روی جفت نمونه های واقعی متاماریک
    محمد امانی تهران، سیامک مرادیان صفحه 215
    بروز پدیده متاماریزم در فرآیندهای رنگ - همانندی به کمک رنگزای جدید اجتناب ناپذیر است. این پدیده به شرایطی اتلاق می شود که یک جفت نمونه در شرایط معینی رنگ - همانند هستند اما به علت وجود اختلاف در منحنی انعکاسی طیفی آن دو، در صورت تغییر شرایط، اختلاف رنگ بروز می نماید.
    ارائه اندیس مناسبی که با تطابق مناسب با ارزیابی های بصری قادر به پیش بینی درجه متاماریزم یک جفت نمونه باشد در تلاشهای عملی مورد تحقیق قرار گرفته است. در مقاله حاضر میزان انطباق دو گروه مطرح اندیسهای متاماریزم که اولی بر پایه اختلاف رنگ حداکثر تحت منابع نوری و دومی بر پایه اختلاف منحنی انعکاسی طیفی است. روی جفت نمونه های واقعی متاماریک که توسط ارزیابی های بصری درجه بندی شده اند، تحت نتایج نشانگر آنست که حداکثر همبستگی بهترین اندیسها، با نتایج بصری برابر (PF/4=36)35% است و کلیه اندیسهای بررسی شده نتایج نزدیک به هم داشته اند اما در این میان اندیس CIE94 در گروه اختلاف رنگ و MI6 در گروه اختلاف منحنی انعکاسی طیفی، بهترین تطابق را دارا بودند. اثر تصحیح پارامتریک روی تطابق نتایج در حد خنثی و تا حدی منفی بود و کمترین تاثیر منفی آن روی اندیس MI6 مشاهده گردید.
  • تحلیل ساختاری سنگ های دگرگونه منطقه موته (خاور گلپایگان) و ارتباط آن با کانی سازی طلا
    حسین حسنی، محمد محجل، محمد صدیق صفحه 225
    منطقه موته که در 270 کیلومتری جنوب تهران واقع شده است از دیدگاه پهنه بندی زمین ساختی در پهنه سنندج - سیرجان واقع شده است. سنگهای موجود در این منطقه شامل مجموعه رسوبی - آذرین دگرگون شده و توده های گرانیتوئیدی است. بررسی های ساختاری در این منطقه تاثیر یک فرایند دگر شکلی پیشرونده در سه مرحله دگرریختی را نشان می دهد.
    هدف مقاله شناخت و تفکیک مراحل تغییر شکل سنگهای منطقه در ارتباط با جایگزینی کانه های طلادار با استفاده از تحلیل پارامترهای ساختاری و مقاطع میکروسکوپی است.
    طی اولین مرحله دگر ریختی یک لایه بندی ترکیبی از جدایش نوار غنی از کانی های روشن (کوارتز و فلدسپار) و کانی های تیره میکایی در متاپلیت ها و کانی های آمفیبول در متابازیت ایجاد شده است. دومین مرحله مهمترین حادثه دگرریختی بود که چین با روند شمالغرب - جنوب شرق دارای دامنه بلند و طول موج کوتاه و زاویه بین یالی کمتر از 30 درجه سانتیگراد با گرایش (vergence) به سوی جنوب غرب مشخص می گردند (چین های بسته تا موازی). برگوارکی سطح محوری این چین ها به خوبی در سنگ های مختلف گسترش یافته است. این برگواره در پهنه های برشی به صورت برگواره میلونیتی به همراه خطواره کششی هم راستا با امتداد آن و میل کم به دو سوی شمال غرب یا جنوب شرق مشاهده می گردد.
    دگر شکلی سوم با چین دادن ساختارهای پیش از خود چین های باز در مقیاس نقشه ایجاد کرده است که برگوارکی سطح محوری همراه آن بوجود نیامده است. گسل های این منطقه نقش مهمی در شکل دادن ریخت شناسی کنونی منطقه ایفا کرده اند. دو گسل شمالی و جنوبی محدود کننده سنگ های دگرگون منطقه معدن موته با راستای شمال شرق - جنوب غرب با ساز و کار معکوس و شیب زیاد به سوی شمال غرب عمده ترین گسل ها بوده و گسل های راستا لغز در دو راستای شمال غرب - جنوب شرق و شمال شرق - جنوب غرب به همراه گسل های عادی با راستای شمال - شمال غرب از دیگر ساختارهای ترد در منطقه می باشند. همسویی برونزدهای گرانتیوئیدها با این گسلها نقش آنها را در شکل گیری گسل ها نشان می دهد. نفوذ این گرانیتوئیدها به همراه گسلش نقش مهمی در خالص سازی و پرعیار کردن سولفورهای طلا دار موجود در سنگ ها داشته است.
    کلیدواژگان: دگر شکلی، پهنه های برشی، کانی زایی طلایی، گسل های عادی، زمین ساخت کششی
  • اثر مولفه قائم زلزله بر پاسخ ساختمان های متکی بر تکیه گاه های لغزشی
    حمزه شکیب، اصغر فولادگر صفحه 234
    در این مطالعه پاسخ لرزه ای ساختمان یک طبقه ایده آل متکی بر تکیه گاه لغزشی خالص تحت حرکات قوی زمین با تحریک سه مولفه ای (دو مولفه افقی و یک مولفه قائم) جهت بررسی اثر مولفه قائم زلزله مورد ارزیابی قرار گرفته است. سختی لایه لغزشی در دو جهت افقی به صورت کشان بسیار سخت - کاملا مومسان در نظر گرفته شده است. یک منحنی اندرکنش دایره ای بین تنش ها در دو جهت افقی و عمود بر هم به گونه ای که مولفه قائم زلزله بر تنش های عمودی تاثیر می گذارد و حد تابع تسلیم دایره ای را در هر زمان تغییر می دهد. بکار گرفته شده است. تاثیرات اندرکنش در دو جهت افقی و اثر مولفه قائم بر روی پاسخ های افقی بررسی شده است. پاسخ ها تحت تحریکات سه مولفه ای و دو مولفه ای با پاسخ ها تحت تحریک یک مولفه ای که به طور مستقل در هر جهت اعمال گردیده، مقایسه شده است. نتایج این تحقیق، نشان می دهد که اثر مولفه قائم زلزله بر پاسخ یک مولفه ای که به طور مستقل در هر جهت اعمال گردیده، مقایسه شده است. نتایج این تحقیق، نشان می دهد که اثر مولفه قائم زلزله بر پاسخ ساختمانهای متکی بر تکیه گاه های لغزشی قابل توجه می باشد که لازم است برای این گونه سازه ها، خصوصا سازه های با پریود کم در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ساختمان های متکی بر تکیه گاه لغزشی، مولفه قائم زلزله
  • حل الاستیسیته سه بعدی پانل استوانه ای ارتوتروپ تحت بار دینامیکی
    محمد شاکری، محمدرضا اسلامی، اکبر علی بیگلو صفحه 242
    حل الاستیسیته سه بعدی برای پانل ارتوتروپ با طول محدود، تکیه گاه ساده و تحت بار قائم عرضی دینامیکی ارائه می گردد. تغییر مکان ها در قالب توابع سری های مثلثاتی در راستاهای محیطی و محوری فرض می شود. این توابع شرایط مرزی تکیه گاه ها را برآورده می کند. با این فرض معادلات مساله مرزی به معادلات دیفرانسیل معمولی با ضرایب متغیر تبدیل می شود. معادلات حاصل با استفاده از روش المان محدود گلرکین حل می شود. نتایج عددی برای پانل با چیدمان های (درجه 0)، (درجه? ?/?) و (درجه? /??/?) ارائه گردیده است. نهایتا تغییر مکان شعاعی حاصل از این روش با مقدار حاصل از روش تئوری کلاسیک پوسته (CST) مقایسه گردیده است.
    کلیدواژگان: الاستیسیته، پانل، ارتوتروپیک، دینامیک، مواد مرکب
  • تحلیل فرایند شکل دهی انفجاری مخروط، مقایسه با نتایج تجربی و شبیه سازی اجزاء محدود
    غلامحسین لیاقت، ابوالفضل درویزه، امیرعبدالله، داریوش جواب ور صفحه 250
    در این تحقیق فرایند شکل دهی انفجاری از سه منظر تحلیلی، عددی و تجربی مورد بررسی قرار گرفته که از دو منظر نخست و برخی آزمایش های تجربی در بر دارنده جنبه های نوآوری می باشد. در مدل تحلیلی ارائه شده فرض شده است که پروفیل تغییر شکل ورق در اثناء فرایند شکل دهی انفجاری به صورت یک مخروط ناقص می باشد که با گذشت زمان در صورت اعمال فشار مناسب به سمت یک مخروط کامل میل می کند. همچنین از تغییرات ضخامت ورق در اثناء فرایند صرف نظر گردیده است. از اهم نتایج این مدل تحلیلی ارائه معادلاتی جهت تعیین ابعاد هندسی مخروط، توزیع سرعت و جابجایی مرکز ورق برحسب زمان, توزیع کرنش محیطی نقاط مختلف ورق تغییر شکل یافته برحسب زمان و جرم ماده منفجره جهت تولید مخروط کامل می باشد.
    در شبیه سازی عددی از نرم افزار اجزاء محدود ABAQUS - Explicit استفاده گردید. نتایج حاصل از این شبیه سازی باضافه برخی نتایج تجربی انطباق مطلوبی با یکدیگر و با نتایج تحلیلی داشته اند.
    کلیدواژگان: شکل دهی انفجاری، شکل دهی با سرعت بالا، شکل دهی با نرخ کرنش بالا، بارگذاری دینامیکی ورق های مدور، بارگذاری ایمپالسی ورق های مدور
  • روشی جدید برای مدل سازی موتورهای تک فاز قطب نگاشته با توان بالا
    حمید ضابط خصوصی، مجتبی میرسلیم صفحه 265
    در این مقاله مدلی برای شبیه سازی موتورهای تک فاز "قطب نگاشته" با توان بالا ارائه می گردد. این مدل دینامیکی است و پایه تئوریک آن نظریه جامع ماشین های الکتریکی می باشد. براساس این تئوری ابتدا معادلات حاکم بر رفتار این گونه موتورها به دست می آید و سپس با حل این معادلات در دستگاه مرجع ویژه ای که متناسب با خصوصیات منحصر به فرد موتورهای تک فاز قطب نگاشته با توان بالا باشد. تاثیر پارامترهای اساسی موتور در شرایط راه اندازی، تولید گشتاور مفید و کنترل دورنهایی ملاحظه می گردد. مقایسه نتایج شبیه سازی این مدل دینامیکی با نتایج بدست آمده از اندازه گیری، حاکی از دقت خوب مدل ارائه شده می باشد.
    کلیدواژگان: موتور قطب نگاشته، مدل دینامیکی، راه اندازی نرم
  • جایابی بهینه منابع توان راکتیو با هدف بهبود توام پروفیل و پایداری ولتاژ با استفاده از الگوریتم ژنتیک
    محمدصادق سپاسیان، حسین سیفی، محمود رضا حقی فام، عزیزالله معماریانی صفحه 271
    امروزه سیستم های قدرت از پیچیدگی روز افزونی برخوردار شده اند و در این میان پدیده پایداری ولتاژ با پاسخ زمانی نسبتا کند و عواقب بسیار خطرناک آن، محققان و شرکت های بزرگ تولید کننده و پشتیبان را بر آن داشته که آن را بطور جدی مورد بررسی قرار دهند. یکی از روش های بهبود پدیده فوق استفاده از منابع قدرت راکتیو می باشد که علاوه بر این که برپایداری ولتاژ اثر می گذارند مستقیما پروفیل ولتاژ را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. در این مقاله مسئله جایابی بهینه منابع قدرت راکتیو با هدف بهبود توام پروفیل و پایداری ولتاژ و حل آن با استفاده از الگوریتم ژنتیک ارائه می گردد. از طرفی با توجه به تاثیر مهم محل های نصب ترانسفورماتورهای مجهز به تغییر دهنده تپ زیربار بر پایداری و پروفیل ولتاژ، در مدل ارائه شده، جایابی بهینه این تجهیزات نیز مورد توجه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: پایداری ولتاژ، جایابی بهینه منابع توان راکتیو، الگوریتم ژنتیک، تغییر دهنده تپ زیربار
  • بررسی خط لوله مدفون در اثر ارتعاش دینامیکی
    علیرضا میرزاگل تبار روشن، حسین رجایی صفحه 283
    به منظور ارزیابی پارامترهای استاتیکی و دینامیکی رفتار بین خاک اطراف و لوله مانند سختی استاتیکی، سختی دینامیکی، میرائی و جرم افزوده سهم خاک که در رفتار دینامیکی با جرم لوله مشارکت می کند، مدل تحلیل عددی پیشنهاد شده و برمبنای آن مدل آزمایشگاهی طراحی و تدارک دیده شده است. مدل عددی و فرمولاسیون پیشنهادی این مقاله برمبنای بسط اصول تئوری دینامیک سازه ای و ارتعاشات مکانیکی و در فضای زمان و فرکانس و به کمک تبدیلات فوریه شکل گرفته است.
    در طراحی و تدارک مدل آزمایشگاهی از سیستم مولد استاتیکی و دینامیکی نام دستگاه Servo - Hydraulic که خود حاوی Actuator و Loadcell و سیستم های کامپیوتری دریافت اطلاعات است استفاده گردیده است. همچنین سیستم جعبه و خاک و لوله مدفون، سیستم دمپینگ کاهش بازتاب امواج، سیستم مبدل های نیرویی و جابجایی، سیستم اندازه گیرهای دقیق (Sensors) جابجایی محوری لوله ها. سیستم های کامپیوتری ضبط و نمایش، طراحی و ساخته شده در مجاورت یکدیگر آرایش یافته است. مقایسات بعمل آمده نشان از تائید نتایج مرکب از فرمولاسیون پیشنهادی و مدل آزمایشگاهی دارد. می توان با استفاه از این مدل و روش، پارامترهای سختی های استاتیکی و دینامیکی و جرم افزوده سهم خاک را تحت هر شرایطی یافت. بررسی ها نشان می دهند عواملی از قبیل عمق دفن لوله، قطر لوله، جنس لوله، تراکم خاک، درصد رطوبت و میزان دامنه و فرکانس تحریک موج هارمونیکی در تغییر پارامترهای سختی استاتیکی و دینامیکی بین خاک و لوله موثرند.
    کلیدواژگان: خط لوله، مدفون، محوری، دینامیک، ارتعاش، شریان حیاتی
  • آنالیز ضربه عرضی یک جسم متحرک بر روی صفحه ارتوتروپیک و بررسی بعضی از پارامترهای موثر در آن
    سید محمدرضا خلیلی صفحه 295
    در مقاله حاضر، واکنش صفحات ارتوتروپیک در برابر ضربه ای عرضی یک جسم متحرک به صورت تئوری و در قالب نیروی ضربه ایجاد شده و نیروی جنبش دهنده وارد به صفحه مورد بررسی قرار گرفته است. آنالیز در محدوده رفتار ارتجاعی خطی در ماده در نظر گرفته شده است. نیروی جنبش دهنده مستقیما با خیز صفحه در زیر محل برخورد تناسب دارد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که واکنش کامل بوسیله پارامتری بنام پارامتر ضربه λ قابل تعریف می باشد. ضریب برگشت پذیری، حداکثر نیروی ضربه و زمان تماس بین صفحه و ضربه زننده در قالب λ به راحتی تعریف می گردد. در تحقیقات حاضر تغییرات انرژی ضربه نیز مورد مطالعه قرار گرفته و نتایج بدست آمده با نتایج حاصل از کارهای محققین در گذشته مقایسه و بررسی گردیده اند. نهایتا، برای یک لایه اپوکسی تقویت شده به الیاف شیشه در قالب پارامتر بدست آمده، نقش کسر حجمی الیاف و پارامترهای ضربه زننده مانند جرم، سرعت و انرژی جنبشی آن بررسی شده و نتایج ترسیم گردیده اند.
    کلیدواژگان: کامپوزیت، ارتوتروپیک، ضربه عرضی، نیروی ضربه، انرژی ضربه، پارامتر ضربه
  • بررسی حداکثر حرکات زمین، مدت دوام حرکات شدید و محتوای فرکانیسی زلزله های ایران
    فرزانه حامدی، محسن تهرانی زاده صفحه 307
    خصوصیات و ویژگی های زمین لرزه بر رفتار سازه ها در مقابل زلزله تاثیر بسزایی دارد. حداکثر حرکات زمین، مدت دوام حرکات شدید و محتوای فرکانسی از مهمترین خصوصیات زمین لرزه ها است که در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. در مطالعه مدت دوام حرکات شدید زلزله با مروری بر تعریف های مختلف مدت دوام، تعریفی که در مطالعات اخیر مورد استفاده قرار گرفته و مبتنی بر میزان انرژی ورودی به سازه است انتخاب گردید و بر این اساس مدت دوام 106 شتابنگاشت ثبت شده در ایران بدست آمده، سپس اثر پارامترهای مختلف زمین لرزه یعنی بزرگا، فاصله تا مرکز زلزله، حداکثر شتاب زمین و مدت کل ثبت شتابنگاشت بر مدت دوام با توجه به مطرح شدن آن در بند (2-پ) -2-5-1 از آئین نامه 2800، مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله سعی شده است رابطه ای نیز میان مدت زمان حرکات شدید و مدت کل ثبت شتابنگاشت ارائه گردد که بتواند راهنمایی برای تعیین شتابنگاشت های بند مذکور در آئین نامه 2800 باشد.
    برای بررسی محتوای فرکانسی، چگالی طیفی توان 106 زلزله تعیین و به منظور مقایسه چگالی طیفی توان زلزله های مختلف، طیف توان کلیه رکوردها نرمالیزه شده است. در این تحقیق با بررسی های انجام شده بر روی چگالی توانی زلزله های ایران، مدل چگالی توزیع احتمال مقادیر حدی (extreme value) برای آنها انتخاب گردیده و براین اساس مقادیر طیف توان محاسباتی میانگین، طیف توان میانگین و پریود غالب زلزله های مختلف برای انواع خاکها با توجه به مشخصات ایستگاه های گوناگون شتابنگاشتی محاسبه شده است.
    کلیدواژگان: حداکثر حرکات زمین، مدت دوام حرکات شدید، محتوای فرکانسی، چگالی طیفی توان، مدل مقادیر حدید، طیف وان میانگین، شتابنگاشت های ایران میانگین مربع شتاب، فرکانس مرکزی، ضریب شکل
|
  • Tip Displacement Simultaneous Horizontal and Vertical Sto-chastic Base Excitations
    A. Rahi, M. Bahrami, J.S. Rastegar Page 69
  • Non Metric Camera in Architectural Photo grammetry
    M. Zolfaghari, A. Malian Page 77
  • An Efficient Method for Dam-Reservoir Seis- mic Interaction Analysis
    N. Khaji, M. T. Ahmadi Page 86