فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/11/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی مشهدی، اسماعیل سلطانی شورباخورلو، سعدالله هاشمی رزینی صفحه 654
    مقدمه
    نظریه ها و پژوهشهای اخیر به بررسی نقش بد تنظیمی هیجانی در افراد مبتلا به اختلال های اضطرابی پرداخته اند. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی و مولفه های آن با نشانه های اضطرابی دانشجویان بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی که طی سال های 1389-1388 اجرا گردید، تعداد 184 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دختر و پسر دانشگاه شیراز از گروه های سه گانه(علوم انسانی، فنی منهدسی، علوم پایه) به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری هوش هیجانی از مقیاس رگه فراخلقی TMMSو برای اندازه گیری نشانه های اضطراب از آزمون اضطراب بک(BAI)استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    بین نمره کلی هوش هیجانی و نشانه های اضطراب رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت(001/0 p<). همچنین بین مولفه های هوش هیجانی(وضوح احساسات و اصلاح خلق) و نشانه های اضطراب رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت(001/0 p<). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که مولفه های وضوح هیجانات و اصلاح خلق توان لازم برای پیش بینی نشانه های اضطراب را دارند.
    نتیجه گیری
    هوش هیجانی با نشانه های اضطراب رابطه ی معکوس دارد و مولفه های وضوح هیجانات و اصلاح خلق قادر نند نشانه های اضطراب را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، نشانه های اضطراب، دانشجویان
  • ژاله طاهری، علی دلاور، عزت الله قدم پور، نورعلی فرخی صفحه 664
    مقدمه
    باورهای انگیزشی دسته ای از معیارهای شخصی و اجتماعی هستند که افراد برای انجام یک عمل به آنها مراجعه می کنند. این باورها در بر گیرنده چندین سازه متفاوت هستند که به وسیله الگوهای نظری متفاوت مانند نظریه اسناد، نظریه خودکارآمدی، نظریه هدف و نظریه انگیزش درونی به وجود آمده اند.هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر (خانوادگی، فردی، آموزشگاهی و محیطی) در الگوی مناسب باورهای انگیزشی دانش آموزان تهرانی می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر،پژوهشی پیمایشی بوده و نمونه آماری آن را 499 دانش آموز دبیرستانی شامل: 282 دختر (6/56 درصد) و 217پسر (4/43 درصد) با دامنه سنی 18- 15 سال تشکیل دادند.این دانش آموزان به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی از میان دانش آموزان دبیرستان های منطقه 1 آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصیلی 89-1388 انتخاب شدند. سپس پرسشنامه راهبردهای خود انگیخته برای یادگیری (MSLQ)، پرسشنامه تجدید نظر شده سنجش نگرش نسبت به مدرسه ((SAAS_R، مقیاس کنترل درونی- بیرونی راتر، پرسشنامه محقق ساخته جهت سنجش عوامل آموزشگاهی، پرسشنامه محقق ساخته جهت سنجش فرهنگ و ارزش های اجتماعی و پرسشنامه وضعیت اجتماعی – اقتصادی خانواده در اختیار آنها قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آزمون مقایسه میانگین های مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان دادکه بیشترین ارتباط معنادار عوامل فوق با باورهای انگیزشی دانش آموزان به ترتیب عبارت بودند از: عوامل محیطی (r=0/440)، عوامل فردی (r= 0/426) و عوامل آموزشگاهی (r= 0/248) (p<0/01). همچنین عوامل خانوادگی ارتباط معناداری با باورهای انگیزشی دانش آموزان نداشت (r= -0/002) (05/0نتیجه گیری
    از یافته های بدست آمده می توان نتیجه گیری کرد که بین باورهای انگیزشی دانش آموزان با عوامل محیطی، عوامل فردی و عوامل آموزشگاهی رابطه ی مستقیم و مثبتی وجود دارد.
    کلیدواژگان: باورهای انگیزشی، راهبردهای خود انگیخته، نگرش نسبت به مدرسه، کنترل درونی، بیرونی، دانش آموزان
  • عادله اصلی پور، موسی کافی، مهناز خسروجاوید صفحه 676
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه ویژگی های ترسیمی کودکان پرورشگاهیو غیرپرورشگاهی در آزمون ترسیم خانواده (Draw A Family Test) است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع علی - مقایسهای است. نمونه مورد مطالعه شامل 26 دختر و 8 پسر بین سنین 7 تا 10 ساله که به تعداد 13 دختر و 4 پسر در دو گروه کودکان ساکن مرکز شبانه روزی و حاضر در خانواده عادی قرار داشتند. کودکان پرورشگاهی به شیوه در دسترس از مرکز شبانه روزی و کودکان غیر پرورشگاهی به شیوه تصادفی از مدارس ابتدایی شهر رشت انتخاب شدند. در این پژوهش از آزمون ترسیم خانواده استفاده گردید. آزمون به شیوه کرمن اجرا شد، بدین صورت که از آزمودنی ها خواسته شد تا با استفاده از مداد، خانواده ای را که دوست دارند و در ذهن خود مجسم کرده اند بر روی کاغذ به تصویر بکشند. سپس در مورد نقش، جنس، سن و احساس اشخاص ترسیم شده نسبت به هم، اینکه دوست دارد جای کدام یک از افراد باشد از کودک سوالاتی پرسیده شد. این پژوهش دراردیبهشت 1388 انجام گردید. تجزیه و تحلیل آماری داده ها در مورد شاخص های ترسیم خانواده، براساس آزمون آماری مجذور خی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در شاخص های محتوایی ترسیم خانواده شامل، اولین فرد ترسیم شده (778/5 = 2χ، 137/0 =Exact)، بزرگترین فرد ترسیم شده (967/2 = 2χ، 402/0=Exact)، موضوع همسان سازی کودک (486/4 = 2χ، 261/0=Exact)، آخرین فرد ترسیم شده (783/2 = 2χ، 556/0=Exact)، حذف کامل فرد (392/3 = 2χ، 383/0=Exact)، و همچنین در شاخص های ترسیمی آزمون مانند، وسعت ترسیم (889/1 = 2χ،169/0=P)، نیروی خطوط ترسیم (654/0 = 2χ، 688/0=Exact)، جهت ترسیم (472/0 = 2χ،492/0=P) و فاصله کودک از والدین (209/1 = 2χ،271/0=P) بین کودکان دو گروه تفاوت معناداری دیده نشد، به جز در مورد افزودن فرد جدید (250/4 = 2χ، 039/0=P)، که تفاوت بین دو گروه از نظر آماری معنادار است. تعارضات کودکان پرورشگاهی بیشتر پیرامون والدین است، در حالی که درمورد کودکان غیر پرورشگاهی، تعارضات میان کودک با سایر کودکان در خانواده است.
    نتیجه گیری
    وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خانواده، یکی از عوامل مهم بر رشد اخلاقی، عاطفی و اجتماعی کودکان می باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های ترسیمی، کودکان پرورشگاهی، کودکان غیر پرورشگاهی، آزمون ترسیم خانواده
  • پگاه زینلیان، یاسمن متقی پور، سید مهدی صمیمی اردستانی صفحه 686
    مقدمه
    یکی از مفاهیم اساسی در بهداشت روان، ارزیابی نیازهای بیماران و مراقبان آنهاست. در این پژوهش به اعتباریابی و تطبیق فرهنگی تست ارزیابی نیازهای مراقبان بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا (CNA-S) و نیازسنجی خانواده بیماران پرداخته شده است.
    روش کار
    پس از ترجمه تست CNA-S به فارسی، 18 مورد تست بین دو گروه کانونی مجزا (یک گروه متخصصین روانپزشکی و یک گروه خانواده بیماران) به بحث گذاشته شد. سپس مصاحبه نیمه ساختار یافته براساس پرسشنامه نهای با 50 نفر از مراقبین اصلی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی و طیف اسکیزوفرنیا که به صورت غیر تصادفی انتخاب شدند انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-17 و روش آماری توصیفی، آلفای کرونباخ و تست کروسکال – والیس مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در دو گروه کانونی هیچ موردی حذف یا اضافه نشد. پس از تهیه فرم نهایی پرسشنامه 88/79 درصد از بستگان بیماران، تمام 18 مورد مشکلات را جدی و شدید تلقی کردند. 84/92 درصد از آنان حداقل یکی ار راه حل های پیشنهادی را برای هر مشکل مفید دانستند. بین خانواده بیماران مبتلا به اختلالات دوقطبی، اسکیزوفرنیا و اسکیزوافکتیو از نظر نوع نیازها بجز یک مورد تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این وسیله ارزیابی می تواند بعنوان یک ابزار مطابق با فرهنگ جهت سنجش نیازها و مداخلات راه گشا برای خانواده بیماران مبتلا به بیماری روانپزشکی شدید هم توسط محققان و هم برای کسانی که در حوزه سلامت روان کار می کنند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نیازها، مراقب بیمار، اختلالات شدید روانپزشکی، اتطباق فرهنگی
  • فاطمه محرری، عاطفه سلطانی فر، امیر رضایی اردانی، مرتضی مدرس غروی، صلاح الدین آتشین پنجه، آزاده سلطانی فر صفحه 692
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین ادراک دلبستگی کودکی و سبک های دلبستگی در نوجوانی با پایگاه های هویت بود
    روش کار
    در سال تحصیلی 88-1387 در یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی، نمونه ی پژوهش شامل 104 پسر و 106 دختر دانش آموز دبیرستانی شهرستان تربت جام با دامنه ی سنی 17-15 سال به صورت تصادفی و از طریق روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. سبک دلبستگی به والدین توسط آزمون سنجش مقیاس دلبستگی نسبت به هر والد و سبک دلبستگی در نوجوانان توسط پرسش نامه ی سبک دلبستگی کولینز و رید و پایگاه هویت توسط پرسش نامه ی سنجش عینی پایگاه هویت من اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مجذور خی و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    معادلات رگرسیونی بیانگر این موضوع است که به ترتیب دلبستگی ایمن، دلبستگی ناایمن-دوسوگرا و دلبستگی اجتنابی بیشترین اثر را بر پایگاه هویت موفق داشته اند و به ترتیب دلبستگی اجتنابی، دلبستگی ناایمن-دوسوگرا و دلبستگی ایمن بیشترین اثر را بر پایگاه هویت زودرس داشته اند. علاوه بر این به ترتیب دلبستگی ناایمن-دوسوگرا، دلبستگی اجتنابی و دلبستگی ایمن (با جهت مخالف) بیشترین اثر را بر پایگاه هویت معوق و دلبستگی اجتنابی، دلبستگی ایمن (با جهت مخالف) و دلبستگی ناایمن-دوسوگرا بیشترین اثر را بر پایگاه هویت سردرگم داشته اند.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان دادکه هر چه دلبستگی ایمن در کودکی و نوجوانی بیشتر باشد فرد در نوجوانی با احتمال بیشتری پایگاه هویتی موفق را اتخاذ می کند.
    کلیدواژگان: ادراک، پایگاه های هویت، دلبستگی، نوجوان
  • صدیقه معلمی، نورمحمد بخشانی، مهوش رقیبی صفحه 704
    مقدمه
    عوامل مختلفی در سلامت روان نقش دارند. از دیدگاه روانشناسی شناختی –رفتاری افکارناکارامد و از نظر دیدگاه هایی که بر معنویت تاکید دارند هوش معنوی نقش اساسی در سلامت روان دارند.
    هدف
    از این رو پژوهش حاضر به بررسی رابطه سلامت روان، هوش معنوی و افکار ناکارامد در دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی 88-87 پرداخته است.
    روش
    نمونه شامل 370 دانشجو بود که دراین میان 108پسر و255 دختر حضور داشتند. ایزار های مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ4، پرسشنامه افکار ناکارامد (DAS) و پرسشنامه خود گزارشی هوش معنوی 24 _ (SISRI)5 بوده است. برای تحلیل نتایج از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی به روش ورود مکرر استفاده کردیم.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین هوش معنوی و سلامت روان همبستگی مثبت معنادار(p
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد از طریق کنترل و اصلاح افکارناکارامد، همچنین از طرفی از طریق پرورش هوش معنوی می توان سلامت روان افراد را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: سلامت روان، افکارناکارامد، هوش معنوی
  • مهین نادری فر، فرشته قلجایی، مجیدرضااکبری زاده، ابراهیم ابراهیمی طبس صفحه 710
    مقدمه
    یکی ازرفتارهای پرخطر سوء مصرف اکستازی است. طبق نظر سازمان جهانی بهداشت سوء مصرف مواد با آگاهی و نگرش ارتباط دارد.هدف پژوهش تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان پیش دانشگاهی زاهدان در مورد اکستازی سال 1387 می باشد.
    نوع پژوهش: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی بود که در آن آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان با استفاده از پرسشنامه های خود ساخته اندازه گیری شدند. پرسشنامه ها به روش خودگزارش دهی تکمیل شد.حجم نمونه 837 دانش آموز و روش نمونه گیری از نوع چند مرحله ای تصادفی بود.پس از تکمیل پرسشنامه ها، تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری spss وبه کمک آمار توصیفی و آزمون های آماری، آنالیز واریانس انجام شد.
    نتایج
    سطح آگاهی اکثر دانش آموزان در مورد اکستازی (2/60 %) خوب بوده و اکثر آنها (4/77 %) دارای نگرش خنثی نسبت به مصرف اکستاسی بودند. یافته ها در زمینه عملکرد دانش آموزان درمورد اکستاسی نشان داد، 100 درصد دانش آموزان سابقه مصرف اکستاسی را نداشته اند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد علیرغم اینکه سطح آگاهی اکثر نوجوانان در مورد اکستازی متوسط و خوب است، از دیدگاه بیش از نیمی از آنها «عدم آگاهی فرد» یکی از مهمترین دلایل گرایش به مصرف اکستاسی ذکر شده است. بنابراین پیشنهاد می شود:آموزشهای غیر رسمی به صور مختلف تبلیغاتی مانند پیام های کوتاه، پوستر و نماهنگ. . در جهت افزایش آگاهی عمومی اجرا شود.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، دانش آموز، اکستازی، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • مهین تفضلی، فاطمه زارع مبینی، نغمه مخبر، احمد امامی صفحه 722
    مقدمه
    اضطراب شایعترین واکنش عاطفی زنان در طی زایمان میباشد و میتواند عوارض نامطلوبی بر جنین و مادر بر جای گذارد. یکی از روش های کاهش اضطراب رایحه درمانی است. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر استنشاق اسانس اسطوخودوس بر میزان اضطراب مرحله اول زایمان زنان نخست باردار انجام گردید.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی سه گروهه، 102 زن نخست باردار بطور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. در گروه اسانس اسطوخودوس، 15 دقیقه استنشاق اسانس توسط دستمال آغشته با یک قطره اسانس، در گروه دارونما، 15 دقیقه استنشاق روغن بادام شیرین و در گروه مراقبت معمول، مواظبتهای روتین بخش زایشگاه انجام شد. میزان اضطراب واحدهای پژوهش در هر سه گروه در زمانهای قبل، بلافاصله و 60 دقیقه بعد از مداخله توسط پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، اختلاف میزان اضطراب آشکار زایمان در زمانهای قبل با بلافاصله(001/0p=) و قبل با 60 دقیقه(001/0p=) بعد از مداخله در گروه اسطوخودوس نسبت به گروه دارونما و مراقبت معمول بطور معنی داری کاهش یافته بود. اختلاف میزان اضطراب پنهان در زمانهای قبل با بلافاصله(021/0p=) و قبل با 60 دقیقه(049/0p=) بعد مداخله در گروه اسطوخودوس بطور معنی داری کمتر از گروه دارونما بود.
    نتیجه گیری
    استنشاق اسانس اسطوخودوس میزان اضطراب آشکار زایمان را تا زمان 60 دقیقه پس از استنشاق کاهش میدهد، لذا پیشنهاد می شود در هر زمانی از مرحله اول زایمان که زنان احساس اضطراب داشتند، از استنشاق این اسانس استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اضطراب، زایمان، رایحه درمانی، اسانس های گیاهی، اسطوخودوس
  • |
    • Ali Mashhadi, Esmail Soltani Shurbakhorloo, Sad Allah Hashemi Razini Page 654
      Introduction
      Recent theories and researches have investigated the role of emotional dysfunction in individuals with anxiety disorders. The aim of this study is to investigate the relationship between emotional intelligence and its components and anxiety symptoms in students.
      Materials And Methods
      This descriptive and correlational research was done during 2009-2010. The sample consisted of 184 master students from three groups of humanities, technical-engineering and basic science of Shiraz University which was selected randomly. Emotional intelligence and anxiety symptoms were assessed by Trait Meta Mood Scale (TMMS) and Beck Anxiety Inventory (BAI), respectively. Pearson's correlation and multiple regression were used for data analysis.
      Results
      There was a significant reverse relationship between the general scores of emotional intelligence and anxiety symptoms (P<0.001). There were significant reverse relationships between emotional intelligence components (clarity and repair) and anxiety symptoms too (P<0.001). Multiple regression analysis showed that clarity of feelings and emotional repair could predict anxiety symptoms.
      Conclusion
      Emotional intelligence is reversely related to symptoms of anxiety and clarity of feelings and emotional repair are capable to predict anxiety symptoms.
      Keywords: Anxiety, Emotional intelligence, Students
    • Zhaleh Taheri, Ali Delavar, Ezzatollah Ghadampour, Noor, Ali Farrokhi Page 664
      Introduction
      Motivational beliefs are a series of personal and social criteria to which people refer in order to perform an action and they include different constructions which are made by different theoretical models such as attribution theory, self-efficiency theory, goal theory and intrinsic motivation theory. The purpose of this study was to examine the effective factors (familial, Individual, academic and environmental) on providing a good model for motivational beliefs of students, Tehran city, capital of Iran.
      Materials And Methods
      The present research was conducted through survey method and statistical sample comprise 499 high school students including: 282 female (56.6%) and 217 male (43.4%) within the age group of 15-18. These students were selected by proportionate stratified sampling among high school students located in district 1 of Tehran city in 2010. The instruments utilized were Motivated Strategies for Learning Questionnaire (MSLQ), The School Attitude Assessment Survey_Revised (SAAS_R), Rotter's internal-external control scale, Researcher designed questionnaire for assessing academic factors, Researcher designed questionnaire for assessing social values and culture and family socio-economic status questionnaire. The data was analyzed through independent sample tests, pearson correlation test and multiple simultaneous regressions.
      Results
      The results revealed that most significant relation between previous mentioned factors and student's motivational beliefs in order include: environmental factors (r=0.440), individual factors (r=0.426) and academic factors (r=0.248) (P<0.01). Familial factors do not have significant relationship with student's motivational beliefs (r=-0.002, P>0.05).
      Conclusion
      The study revealed that there were direct and positive relations between student's motivational beliefs and environmental, individual and academic factors.
      Keywords: Attitude, Internal, external control, Motivation, Student
    • Adeleh Aslipoor, Moosa Kafi, Mahnaz Khosrojavid Page 676
      Introduction
      Thepurpose of the present project is to compare drawing characters of orphanage children and non-orphanage in draw a family test.
      Materials And Methods
      Thisis a causal-comparative study which was done in April-May 2009. The sample consisted of 13 girls and 4 boys aged 7-10 in each of orphanage and non-orphanage groups. Orphanage group were selected from boarding house by available sampling and non-orphanage group were selected from Rasht elementary schools randomly. In this project Draw-a-Family Test has been performed by Corman procedure. Thus, the participants were asked to imagine a desirable family and draw it on the paper. Then, each child was asked about the role, age and the feeling of illustrated people toward each other and the character he liked to be instead. Data was analyzed by chi-square test.
      Results
      Results indicated that in content indexes of Drawing-a-Family Test, such as the first drawn person, the biggest drawn person, the child identification issue, the last drawn person, the complete remove person and in drawing indexes of the test such as the extend of draw, the force of drawn lines, draw orientation, the child distance to parent, no significant difference was found between two groups, but there was a significant difference about add new person index between two groups (P=0.039). Orphanage group showed conflicts about the parent, while non-orphanage group had conflicts about the children of the family.
      Conclusion
      According to Draw-a-Family Test, orphanage and non-orphanage children have different conflicts.
      Keywords: Child_Draw a family test_Orphanage
    • Pegah Zeinalian, Yasaman Mottaghipour, Seyyed Mehdi Samimi Ardestani Page 686
      Introduction
      One of the main issues in mental health system is the assessment of patients and their carers’ needs. The objective of this study was to determine the validity and the cultural adaptation of the Carers’ Needs Assessment for Schizophrenia (CNA-S) and assessing the needs of families of bipolar and schizophrenia spectrum patients.
      Materials And Methods
      CAN-S is included 18 items of carers’ needs. After translation, all items of test were discussed between two different focus groups (psychiatrists and families of patients). Then a semi-structured interview according to the final questionnaire was performed in 50 family members of patients (diagnosed bipolar disorder and schizophrenia spectrum) selected by available sampling. Data was analyzed using SPSS-17 and descriptive statistical methods, alpha Cronbach's Alpha and Kruskal Wallis tests.
      Results
      No item was omitted or added by each focus group. Based on CAN-S-Farsi version, 79.88% of families of patients considered all of the 18 items as “serious and severe” and 92.84% of them considered at least one of the suggested interventions as helpful for each problem.There was no significant difference among needs of three groups of the family members of patients with diagnosis of bipolar disorder, schizophrenia or schizoaffective except in one item.
      Conclusion
      Cultural adaptation of this instrument could assess the needs and possible interventions for families of patients with severe mental disorder. The questionnaire may be useful for the researcher in future studies as well as professionals working in mental health field.
      Keywords: Bipolar mood disorder, Caregiver, Mental disorders, Needs, Schizophrenia disorder
    • Fatemeh Moharreri, Atefeh Soltanifar, Amir Rezaei Ardani, Morteza Modarres Gharavi, Salaheddin Atashinpanjeh Page 692
      Introduction
      The aim of this research was to determine the relationship between perceived childhood attachment and adolescent attachment with identity status.
      Materials And Methods
      This was a descriptive-analytic، cross sectional study. The sample was consisted of 106 females and 104 males’ high school students (15-17 years) in Torbat-e-Jam city، north east of Iran، which was selected through randomized and multistage sampling in 2008-2009. Attachment to parents measured by Attachment to Each Parents Scale and attachment in adolescents measured by Revised Adult Attachment Scale and identity status measured by Extended Objective Measure of Ego Identity Status-2 Version Scale (EOM-EIS-2). Data were analyzed through chi square and liner regression analysis.
      Results
      Findings show that secure، non secure-ambivalence and non secure-avoidance attachment styles had the most effect on the achieved identity، respectively. Non secure-avoidance، non secure-ambivalence and secure attachment styles had the most effect on the foreclosure identity، respectively too. Moreover non secure-ambivalence and avoidance attachment styles (positive relationship) and secure attachment style (negative relationship) had the most effect on the moratorium identity respectively and Non secure- avoidance and secure attachment styles (negative relationship) and ambivalence attachment style (positive relationship) had the most effect on the diffused identity respectively.
      Conclusion
      Findings indicated that there are meaningful relationships between perceived childhood attachment style and identity status and between different attachment styles and identity status in high school students.
      Keywords: Adolescent, Attachment, Identity status, Perceived
    • Seddigheh Moallemi, Noor, Mohammad Bakhshani, Mahvash Raghibi Page 704
      Introduction
      The main objective of this research was to investigate the relationship between dysfunctional attitude, spiritual intelligence and their effect on mental health in students of Systan and Baluchestan University in 2009-2010.
      Materials And Methods
      Our sample was included of 370 students (108 males and 255 females) which were assessed with the Spiritual Intelligence Self‐Report Inventory-24 (SISRI-24), Dysfunctional Attitudes Scale (DAS) and General Health Questionnaire (GHQ). The data have been analyzed by Pearson correlation coefficient and regression analysis.
      Results
      There are significant positive correlations between SISRI-24 scores and GHQ scores (P<0.01) and significant negative correlations between DAS scores and GHQ scores and between DAS scores and SISRI-24 scores (P<0.01). Based on the regression analysis, both spiritual intelligence and dysfunctional attitudes scores could predict students’ mental health.
      Conclusion
      Students’ spiritual intelligence and dysfunctional attitudes correlate with their mental health.
      Keywords: Mental health, Dysfunctional attitudes, Spiritual intelligence
    • Mahin Naderifar, Fereshteh Ghaljaei, Majid, Reza Akbarizadeh, Ebrahim Ebrahimi Tabas Page 710
      Introduction
      Ecstasy abuse is one of the risky behaviors. According to World Health Organization, there is a relationship between knowledge and attitude and drug abuse. The purpose of this study was to determine adolescents’ knowledge, attitude and performance about ecstasy in west of Zahedan in 2008.
      Materials And Methods
      It was a cross-sectional study. Eight hundred 18 years old adolescents residing in west of Zahedan participated in this study. Adolescents’ knowledge, attitude and performance were also determined by a questionnaire structured by the researcher. The questionnaires were filled out by participants after obtaining an informed consent and data was analyzed with some statistical software like SPSS and descriptive statistics methods, statistic tests, analysis and variance.
      Results
      The level of knowledge of most of adolescents about Ecstasy was fair (60.2 %) and most of them (77.4 %) had a neuter attitude toward using ecstasy. Findings regarding adolescents’ performance indicated that 100% of students have not experienced ecstasy through their life.
      Conclusion
      On the basis of these findings, although the level of knowledge of most adolescents towards ecstasy was good and reasonable, lost of awareness was one of the most important reasons related to ecstasy abuse from the points of view of most of them. Therefore, it is recommended that informal educations should be performed in different advertising programs such as short messages, posters and video clips.
      Keywords: Adolescent, Attitude, Ecstasy, Knowledge, Performance, Substance abuse
    • Mahin Tafazoli, Fateme Zaremobini, Naghmeh Mokhber, Ahmad Emami Page 722
      Introduction
      Anxiety is the most prevalent emotional reaction of women during labor. The aim of this research is to determine the effect of lavender oil inhalation on level of anxiety during first stage of labor in primigravida women.
      Materials And Methods
      This clinical trial which was done in 2008, 102 primigravida women was randomly accomplished on three groups. In lavender oil group, subjects inhaled oil by handkerchiefs smeared with oil for 15 minutes, in placebo group, subjects inhaled sweet almond oil for 15 minutes in the same way and in usual caring group, the routine care of maternity ward was done. The rate of anxiety was measured by Spiel-Berger anxiety questionnaire and compared before, immediately, and 60 minutes after intervention in groups. Data analyzed using chi square, one-way ANOVA and Kruskal-Wallis test.
      Results
      Result show significant decrease in the rate of state anxiety, before and immediately after intervention and before and 60 minutes after it in lavender group compared with placebo and usual care groups (P=0.001). Also there was significant decrease in the rate of trait anxiety, before and immediately after intervention (P=0.021) and before and 60 minutes after it (P=0.049) in lavender group compared with placebo group.
      Conclusion
      Lavender oil inhalation can reduce the rate of state anxiety during labor until 60 minutes after inhaling, so using the lavender oil for reducing the anxiety of women in each time of labor is suggested.
      Keywords: Anxiety, Aromatherapy, Essentials oil, Labor, Lavender oil