فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال بیست و سوم شماره 3 (پیاپی 64، پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عزت الله جلالیان، مریم سادات میرترابی صفحه 147
    زمینه و هدف
    تطابق لبه ای رستوریشن های Full coverage یکی از عوامل مهم موفقیت طولانی مدت آنها محسوب می شود. این در حالی است که طرح تراش از عوامل تاثیرگذار بر تطابق لبه ای است. بنابراین هدف از این تحقیق مقایسه دو طرح تراش Radial shoulder و Chamfer بر تطابق لبه ای رستوریشن های تمام سرامیک Cercon به روش in vitro بود.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش Single blind experimental و به صورت in vitro انجام شد. ابتدا یک دای استاندارد Stainless steel به طول 7 و قطر 5 میلی متر توسط دستگاه تراشکاری تهیه شد. دای در یک نیمه دارای طرح تراش Radial shoulder به عمق 1 میلی متر و در نیمه دیگر دارای طرح تراش Chamfer به عمق 8/0 میلی متر بود و دیواره ها با زاویه 10 درجه تیپر بودند. از این دای استاندارد 10 دای گچی و 10 کوپینگ از جنس Cercon(Cercon Smart Ceramics، DeguDent، Hanau، Germany) تهیه شد و پس از سمان کردن کوپینگ ها در جهت باکولینگوال ساییده شدند. سپس میزان Gap مارژینال نمونه ها در زیر میکروسکوپ الکترونی اندازه گیری شد. داده ها توسط آزمون t-test ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میزان Gap در طرح تراش Radial shoulder، 93/43±4/98 میکرون و در طرح تراشChamfer، 94/27±70/39 میکرون بود. این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار بود (002/0P=).
    نتیجه گیری
    طرح تراش Chamfer تطابق لبه ای بهتری نسبت به طرح تراش Radial shoulder در رستوریشن های تمام سرامیک Cercon ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: Cercon، تطابق لبه ایی، رستوریشن
  • قاسم امتی شبستری، رضا وحید، مرضیه علی خاصی، آرش خجسته، روشنک بقایی صفحه 161
    زمینه و هدف
    انتخاب یک طرح درمان مناسب یکی از قسمت های بحرانی درمان دندانپزشکی است. هدف این مطالعه مقایسه سیستم چند رسانه ایی و روش گفتاری در انتخاب طرح درمان پروتز توسط بیمار و زمان صرف شده بود.
    روش بررسی
    90 نفر به صورت تصادفی به 3 گروه 30 نفری تقسیم شدند. در گروه A بیماران یکبار با روش معمول و یک بار با روش چند رسانه ایی با شیوه های درمانی آشنا شدند و زمان تصمیم گیری بیماران در انتخاب نوع درمان در دو روش بر حسب ثانیه اندازه گیری شد. سپس بیماران در مورد رضایت از روش ارائه شده مورد بررسی قرار گرفتند. در آزمون دیگر گروه B فقط به شیوه معمول و گروه C فقط به روش چند رسانه ای مشاوره شدند. نتایج با استفاده از آزمون Paired-T-test در گروه A و در گروه B و C از T-test و Mann-Whitney آنالیز شدند.
    یافته ها
    زمان صرف شده در گروه A و نیز در بین گروه های B و C اختلاف معنی داری را بین دو روش معمول و روش چند رسانه ایی نشان داد (001/0P<).
    در گروه A و در بین گروه B و C رضایت بیمار از روش چند رسانه ایی بهتر بود ولی در مقایسه بین گروه B و C آموزش با روش چند رسانه ایی اختلاف معنی داری در انتخاب درمان ایجاد نکرد (08/0P=).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش چند رسانه ایی با توجه به برطرف ساختن بسیاری از ابهامات و شبهات بیمار و ایجاد محیطی جذاب برای وی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: چند رسانه ایی، پروتز، درمان، رضایت
  • مژگان پاکنژاد، امیر رضا رکن، علی اکبر صبور یراقی، ندا مسلمی، فلورا الهامی صفحه 167
    زمینه و هدف
    ترمیم ضایعات استخوانی به ویژه در نواحی که قرار است تحت درمان ایمپلنت قرار گیرند یکی از مشکلات دندانپزشکان امروز است.
    Bovine bone mineral (Bio-oss) یکی از موفق ترین مواد پیوندی است که به عنوان داربستی برای مهاجرت استئوبلاست ها عمل می کند. در صورتی که بتوان با استفاده از ماده ای مهاجرت، تکثیر و تمایز استئوبلاست ها را تسریع کرد، امکان بازسازی حجم بیشتری از استخوان ممکن خواهد شد. شیر حاوی پروتئین هایی است که رشد استخوان را تنظیم می کند و یکی از مهمترین این پروتئین ها لاکتوفرین است. هدف از اجرای این مطالعه بررسی تاثیر اضافه کردن لاکتوفرین گاوی به Bio-oss بر استخوان سازی در کالواریوم خرگوش بود.
    روش بررسی
    لاکتوفرین در دو غلظت 500 و 50 میکروگرم بر میلی لیتر آماده شد. 10 عدد خرگوش سفید نیوزلندی برای مطالعه در نظر گرفته شدند.
    4 حفره مشابه به قطر mm 6 در استخوان کالواریوم نمونه ها ایجاد شد و سپس در دو عدد ازحفره ها Bio-oss با 70 میکرولیتر لاکتوفرین با دو غلظت ذکر شده پر شد، در حفره سوم Bio-oss به تنهایی قرار داده شد و حفره چهارم به عنوان کنترل خالی گذاشته شد. این حفرات پس از 4 هفته مورد بررسی هسیتولوژیک و هیستومورفومتری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر التهاب مشهودی در گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد. همچنین در واکنش جسم خارجی، نوع و وایتالیتی استخوان نیز تفاوتی بین گروه ها وجود نداشت. اما در مورد میزان استخوان ساخته شده گروه کنترل از سایر گروه ها به طور معنی داری کمتر بود (05/0P<). در بین سه گروه دیگر گروه های حاوی لاکتوفرین استخوان سازی بهتری داشتند هرچند این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود (1/0P=). با این حال به نظر می رسد اضافه کردن لاکتوفرین به Bio-oss باعث افزایش مختصری در استخوان سازی شده که این اثر در غلظت بالاتر بیشتر بوده است. در مورد میزان متریال باقی مانده نیز بین 3 گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت (392/0P=)، هر چند در گروه های حاوی لاکتوفرین این میزان کمتر از گروه Bio-oss تنها بود.
    نتیجه گیری
    هرچند تفاوت معنی داری بین گروه ها دیده نشد ولی این طور به نظر می رسد که اضافه کردن لاکتوفرین باعث افزایش مختصری در استخوان سازی شده است. با توجه به محدودیت های مطالعه در مورد دوز لاکتوفرین، حجم نمونه و زمان ترمیم مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. همچنین به دلیل وجود احتمال لاکتوفرین از حفره، یافتن ماده ای حامل برای لاکتوفرین می تواند در شناسایی اثرات این ماده کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: بازسازی استخوان، لاکتوفرین، استخوان سازی
  • نسترن سادات عظیمی، محمدحسن اخوان کرباسی، عباسعلی جعفری صفحه 175
    زمینه و هدف
    گونه های مختلف کاندیدا خصوصا آلبیکنس عوامل بیماریزای فرصت طلبی هستند که در دهان شیرخواران رشد می کنند. ایجاد برفک، غذا خوردن شیرخواران را مختل می کند. به دلیل اهمیت عفونت های فرصت طلب به ویژه در شیرخواران و جهت شناسایی عوامل مستعد کننده، در این مطالعه حضور و کمیت کلونی کاندیدای دهان شیرخواران و ارتباط آن با نوع تغذیه، سن و جنس شیرخوار و سطح تحصیلات مادران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت کوهورت تاریخی روی 45 شیرخوار با تغذیه از شیر مادر و 45 شیرخوار با تغذیه از شیشه به عمل آمد. نمونه گیری با سواب استریل از دهان انجام گرفت و با استفاده از تست Germ tube گونه کاندیدا آلبیکنس از سایر گونه های کاندیدا شناسایی شد. سپس اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های کای دو، رگرسیون لجستیک و تست Mann-Whitney تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    کشت در 3/53 از شیرخواران کلونی کاندیدا مشاهده گردید. تفاوت در حمل کاندیدا میانگین تعداد کلونی در دو گروه، بر اساس میزان تحصیلات مادران معنی دار بود (0/0001>P، 0/00>P، 0/0001>P) هر چند تفاوت حضور کاندیدا آلبیکنس و غیر آلبیکنس در دو گروه چشمگیر نبود (45/0P=). همچنین توزیع فراوانی حمل کاندیدا بر اساس سن و جنس تفاوت چشمگیری نداشت (48/0P=، 4/0P=). بر اساس آزمون رگرسیون لجستیک نوع تغذیه و میزان تحصیلات مادران بر میزان حمل کاندیدا مؤثر بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد حاملین کاندیدا در گروه شیر مادر از گروه شیشه شیر کمتر می باشند که می تواند به دلیل اثرات ضد قارچی شیر مادر و نقش شیشه شیر در انتقال کاندیدا باشد. همچنین با افزایش تحصیلات مادران کلونیزاسیون کاندیدای دهانی کاهش یافته که احتمالا به دلیل رعایت بهتر بهداشت است. سن و جنس کودک تاثیری بر حضور کاندیدا نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: کاندیدا، دهان، شیر مادر، شیشه شیر، شیر خوار
  • یدالله سلیمان شایسته، افشین خورسند، مجید نصیری، سمانه مهویدی زاده* صفحه 183
    زمینه و هدف

    ضایعات استخوانی اینترابونی (Intra bony) یکی از مشکلات مهم بیماری های پریودنتال می باشد. در چند سال اخیر مواد رژنراتیوسنتتیک ازجمله Cerasorb به عنوان عامل احتمالی افزایش بازسازی پریودنتال جهت درمان این ضایعات مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی درمان ضایعات استخوانی دو به سه دیواره پریودنتال با استفاده از Cerasorb (بتا- تری کلسیم فسفات خالص) درمقایسه با Bone Graft Autogenous (A.B.G) (به عنوان استاندارد طلایی) بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت مداخله ای (Interventional) یا کارآزمایی بالینی (Randomized Clinical Trial) می باشد. 24 ضایعه استخوانی دو به سه دیواره پریودنتال به طریقه Double blind انتخاب شدند. ضایعات به طور تصادفی با انداختن سکه به دو گروه (تست و کنترل) تقسیم شدند. در گروه کنترل ضایعات با روش Bone Graft Autogenous و در گروه تست با استفاده از Cerasorb درمان شدند. در زمان جراحی و 3 ماه، 6 ماه و یک سال بعد پیگیری انجام گرفت و ارزیابی کلینیکی و رادیوگرافیک انجام شد. به وسیله آزمون آماری Paired t-test تفاوت اندازه گیری های قبل و بعد از عمل و توسط آزمون t مستقل تغییرات پارامتریک اندازه گیری شده بین دو گروه مقایسه شدند. متغیرهای غیر پارامتریک توسط آزمون Wilcoxon و Mann- Whitenyمورد بررسی قرارگرفتند. 05/0>P به عنوان سطح معنی داری درنظر گرفته شد.

    یافته ها

    متوسط تغییرات حاصل در چهار متغیر عمق پاکت (PPD)، سطح چسبندگی کلینیکی (PAL)، ارتفاع کرست استخوان از CEJ (Bone level) و دانستیه استخوان (Bone Density) در ارزیابی های 3 ماه و 6 ماه و یک سال پس از جراحی درگروه تست و کنترل اختلاف معنی داری نشان نداد (05/0P>). همچنین در هر گروه اختلاف معنی داری قبل و بعد از جراحی در 4 پارامتر مشاهده شد (05/0P<).

    نتیجه گیری

    از آنجا که نتایج حاصل از درمان با Cerasorb در تمام پارامتر های بررسی شده مشابه با A.B.G می باشد در نتیجه می توان استفاده از Cerasorb را به عنوان یکی از روش های مناسب جهت درمان ضایعات دو به سه دیواره پریودنتال پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: بتا، تری کلسیم فسفات، رژنراتیو
  • فریده حقیقتی، مهوش موسوی جزی، بنفشه گلستان، هما کاشانی صفحه 191
    زمینه و هدف
    دانش در مورد ارتباط بین سیگار کشیدن و تحلیل عمودی استخوان آلوئل مختصر است. شواهد مهمی اثرات زیان آور سیگار را بر روی نسوج پریودنتال و استخوان آلوئول نشان می دهد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف سیگار و شیوع و شدت ضایعات عمودی استخوان آلوئل انجام گرفت.
    روش بررسی
    روش مطالعه به صورت مورد- شاهدی بود. 71 نفر با ضایعات زاویه دار استخوان (مورد) و 69 نفر بدون ضایعات زاویه دار استخوان (شاهد) در محدوده سنی 18 تا 70 سال، با مشاهده رادیوگرافی، معاینه و تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. ضایعه عمودی استخوان به عنوان تحلیل استخوان بین دندانی به میزان 2 میلی متر یا بیشتر تعریف شد که زاویه مشخصی به طرف مزیال یا دیستال ریشه داشته باشد. داده ها با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد بررسی 14/37 و انحراف معیار آن 72/12 بود. در افراد با ضایعات زاویه دار استخوانی، 1/21 درصد سیگاری سبک و4/25 درصد سیگاری متوسط - سنگین بودند. بین شرایط استعمال سیگار و شانس انتلا به ضایعات زاویه دار استخوان در بین افراد سیگاری و غیرسیگاری اختلاف آماری معنی داری وجود دارد (001/0P=). در مطالعه هم زمان متغیرها رابطه معنی داری میان مسواک زدن، سن و وضعیت سیگار کشیدن با شانس ابتلا به ضایعات زاویه دار استخوانی نتیجه شد اما جنس مرتبط نبود. به طوری که با کنترل سایر متغیرها شانس ابتلا به ضایعات پریودنتال و تحلیل عمودی استخوان آلوئول در بین سیگاری های سبک و متوسط- سنگین بیشتر از غیر سیگاری ها بود (به ترتیب OR تعدیل شده = 17/4 و OR تعدیل شده = 87/3).
    نتیجه گیری
    این مشاهدات پیشنهاد می کند که سیگار با افزایش شیوع و شدت ضایعات عمودی استخوان ارتباط دارد. سیگار یک عامل خطر بالقوه برای از دست رفتن نسج استخوانی پریودنتال در نظر گرفته می شود.
    کلیدواژگان: تحلیل استخوان آلوئول، بیماری های پریودنتال، سیگار کشیدن
  • سمیه اللهیاری*، زینب کدخدا صفحه 198
    زمینه و هدف

    دقت در اندازه گیری های پاکت پریودنتال به وسیله پروب به عوامل مختلفی بستگی دارد که بعضی از آنها به شخص معاینه کننده مربوط می شوند. هدف از این مطالعه مقایسه اندازه گیری عمق پاکت پریودنتال (PPD) Pocket Probing Depth در دو گروه از دانشجویان دندانپزشکی راست دست و چپ دست در معاینات پریودنتال می باشد.

    روش بررسی

    هشت بیمار پریودنتال با میانگین سنی 35 سال که از لحاظ سیستمیک سالم بوده و دارای پاکت های با عمق mm6 -5/0 بودند وحداقل20 دندان داشتند، توسط 4 نفر دانشجوی دندانپزشکی راست دست و 4 نفرچپ دست که میانگین سنی آنها 25 سال بود تحت معاینه و پروبینگ پاکت های پریودنتال قرار گرفتند. این دانشجویان در مورد معاینه پریودنتال و اندازه گیری پاکت پریودنتال توسط پروب ویلیامز آموزش دیدند. یافته های به دست آمده در نرم افزار spss جمع آوری و در تجزیه و تحلیل آنها از آزمون های T-test و نیز ضریب هم بستگی در بین گروهی (ICCs) استفاده شد.

    یافته ها

    اختلاف میانگین PPD به دست آمده از اندازه گیری های معاینه کننده های راست دست و چپ دست کل دهان در دو گروه معنی دار بود (05/0(p<، اما به علت اختلاف در مقیاس صدم میلی متر (mm 08/0) از نظر کلینیکی غیر قابل اعتنا می باشد. بیشترین میزان این تفاوت آماری در دندان های خلفی نیم قوس راست فک پایین بود (mm2/0=میانگین). با استفاده از T-test و ضریب هم بستگی بین گروهی (ICCS) میان جفت های Same and different handed مشاهده شد که روش اندازه گیری بین دو گروه نسبتا مشابه بوده و از میزان تکرارپذیری یکسانی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج این مطالعه در اندازه گیری PPD افراد راست دست نسبت به افراد چپ دست اختلاف کلینیکی قابل ملاحظه ایی دیده نشد.

|
  • Jalalian E., Mirtorabi M. Page 147
    Background And Aims
    Marginal adaptation is important for the long-term success of full-coverage restorations. Preparation design is one of the important factors influencing the marginal integrity. Therefore, the purpose of this study was to compare the effect of radial shoulder and chamfer finish line designs on the marginal adaptation of all-ceramic Cercon restorations.
    Materials And Methods
    This in vitro study was done using single blind experimental technique. One stainless steel die with 7 mm height and 5 mm diameter was prepared by milling machine. The preparation design consisted of half radial shoulder with 1mm depth and half chamfer with 0.8mm depth. All walls had a convergence angle of 10º. Ten stone dies and ten ZrO2 copings of Cercon (Cercon Smart Ceramics, DeguDent, Hanau, Germany) were made and after cementation were ground at buccolingual direction. Then marginal gap of each sample was measured by scanning electron microscopy. Data were then analyzed using t-test.
    Result
    The mean marginal gap for radial shoulder was 98.4µ and for chamfer was 39.7µ. The difference was statistically significant (P=0.002).
    Conclusion
    The marginal gap of chamfer preparation is less than that of radial shoulder.
  • Sahebi M., Bostani Amlashi P. Page 153
    Background And Aims
    Selecting an appropriate treatment plan is one of the most critical aspects of dental treatments. The purpose of this study was to compare multimedia system and conventional method in patient's selecting prosthetic treatment and the time consumed.
    Materials And Methods
    90 patients randomly divided into three groups. Patients in group A, once were instructed using the conventional method of dental office and once multimedia system and time was measured in seconds from the beginning of the instruction till the patient had came to decision. The patients were asked about the satisfaction of the method used for them. In group B, patients were only instructed using the conventional method, whereas they were only exposed to soft ware in group C. The data were analyzed with Paired-T-test(in group A) and T-test and Mann-Whitney test (in groups B and C).
    Result
    There was a significant difference between multimedia system and conventional method in group A and also between groups B and C (P<0.001). In group A and between groups B and C, patient's satisfaction about multimedia system was better. However, in comparison between groups B and C, multimedia system did not have a significant effect in treatment selection score (P=0.08).
    Conclusion
    Using multimedia system is recommended due to its high ability in giving answers to a large number of patient's questions as well as in terms of marketing.
  • Shabestari Omati Gh, Vahid R., Ali Khasi M., Khojaste A., Baghai R. Page 161
    Background And Aims
    Selecting an appropriate treatment plan is one of the most critical aspects of dental treatments. The purpose of this study was to compare multimedia system and conventional method in patient's selecting prosthetic treatment and the time consumed.
    Materials And Methods
    90 patients randomly divided into three groups. Patients in group A, once were instructed using the conventional method of dental office and once multimedia system and time was measured in seconds from the beginning of the instruction till the patient had came to decision. The patients were asked about the satisfaction of the method used for them. In group B, patients were only instructed using the conventional method, whereas they were only exposed to soft ware in group C. The data were analyzed with Paired-T-test(in group A) and T-test and Mann-Whitney test (in groups B and C).
    Result
    There was a significant difference between multimedia system and conventional method in group A and also between groups B and C (P<0.001). In group A and between groups B and C, patient's satisfaction about multimedia system was better. However, in comparison between groups B and C, multimedia system did not have a significant effect in treatment selection score (P=0.08).
    Conclusion
    Using multimedia system is recommended due to its high ability in giving answers to a large number of patient's questions as well as in terms of marketing.
  • Paknejad M., Rokn A., Sabur A., Moslemi N., Elhami F. Page 167
    Background And Aims
    Nowadays reconstruction of alveolar defects has become one of dentist's problems especially in areas which are going to get dental implants. Inorganic bovine bone mineral (Bio-Oss) is one of the most popular graft materials that acts as a structure for migration of osteoblasts. If migration, proliferation, and differentiation of osteoblasts can be promoted by a material, it would be possible to reconstruct more amount of bone in a shorter period of time. Milk contains vital proteins that regulate bone growth. One of these important proteins is lactoferrin. The aim of this study was to examine the effect of added bovine lactoferrin to Bio-Oss on osteogenesis.
    Materials And Methods
    Two doses of 50 and 500 µg/ml of lactoferrin were prepared. Ten New Zealand white rabbits were selected for this study. Four 6-mm symmetrical detects were created in each rabbit's calvarium. Two of these sites were filled with Bio-Oss that was wetted with two doses of lactoferrin. Third detect was filled with Bio-Oss alone and the forth one was left empty as control group. After 4 weeks histologic and histomorphometric analysis was performed.
    Result
    There was no sign of obvious inflammation in any of four groups. Also there was no difference among four groups in terms of vitality, type of new bone, and foreign body reaction. However, amount of bone formation in control group was significantly lower compared with the other 3 groups. Although lactoferrin containing groups showed little increase in bone formation especially in higher concentration, there was not statistically significant difference among the three test groups. Amount of remaining biomaterial also was lower in lactoferrin containing groups compared with the Bio-Oss group but the differences were not significant.
    Conclusion
    Although there was no significant difference among the test groups, it seems that the added lactoferrin increases bone formation. Considering the limitations of this study, more studies are needed in different concentrations of lactoferrin and different healing periods. Furthermore, because of possible washout of the lactoferrin from the defects, it would be helpful to find and evaluate a proper carrier agent for lactoferrin to see its real effects.
  • Azimi N., Akhavan Karbasi Mh, Jafari A. Page 175
    Background And Aims
    Candida species are opportunistic pathogens which live as benign commensal organisms in the oral cavities. The infants are more susceptible to opportunistic microorganism colonization. This study was design to evaluate the presence and quantity of Candida colonies in infant's oral cavities and its relation with age, gender, and type of diet and mother's education level.
    Materials And Methods
    This historical cohort study was performed on two groups of infants; 1) infants predominantly on breastfeeding (n=45) and 2) infants on bottle feeding (n=45). Oral samples were collected with swab technique and Candida species were identified using germ-tube test. The data were analyzed by using SPSS software, chi-square, logistic regression and Mann-Whitney tests.
    Result
    The Candida colony was seen in 53.3% of infants. The difference in oral Candida carriage and mean numbers of Candida colonies between two groups, according to mother's education level was statistically significant (P=0.0001, P=0.000, P=0.0001) although the difference of Candida species in tow groups was not (P=0.45). Candida colonization was not statistically related with age and sex (P=0.48, P=0.4). By logistic regression test, it was found that type of diet and mother's education level affected oral Candida colonization (P<0.05).
    Conclusion
    The oral Candida colonization in breast-feeding infants is less than the bottle-feeding ones that might be attributed to the antifungal effects of mother's milk and the role of bottles in transferring the Candida species. Also increase in mother's education level leads to reduction in oral Candida colonization, which may be the result of improved hygiene. But no relation was seen between oral Candida carriage and age or gender of infants.
  • Soleyman Shayeste Y., Khorsand A., Mahvidy Zade S., Nasiri M. Page 183
    Background And Aims

    Intrabony periodontal defects are one of the important problems in periodontal diseases. Treatment of intrabony periodontal defects with synthetic materials such as Cerasorb has been shown to enhance periodontal regeneration. The aim of this study was to compare the effect of Cerasorb with autogenous bone graft (A.B.G) as a gold standard in treatment of two to three wall periodontal defects.

    Materials And Methods

    In this interventional or randomized clinical trial study, 24 two to three wall intrabony defects were selected in a double blind manner. Defects were randomly (with tossing a coin) divided into two groups (test and control). Defects in test group were treated with flap surgery and Cerasorb. In control group, defects were treated with flap surgery and autogenous bone graft. At baseline and 3-month, 6-month and one-year follow up evaluations; clinical and radiographic assessments were performed. Data were statistically analyzed using the paired t test, Wilcoxon and Mann-whiteny. The level of significance was set at P<0.05.

    Result

    At the 3-month, 6-month and one-year visits, the parameters of probing pocket depth (PPD), probing attachment level (PAL), bone level (distance between CEJ and alveolar crest), and bone density were not significantly difference in test and control groups (P>0.05). However, in each group there was significant difference in 4 parameters before and after surgery (P<0.05).

    Conclusion

    Treatment with Cerasorb compared to A.B.G produced the same results of improvement in two to three-wall intrabony defects. So the use of Cerasorb can be suggested for treatment of intrabony periodontal defects.

  • Haghighati F., Mousavi Jazi M., Golestan B., Kashani H. Page 191
    Background And Aims
    There is not sufficient knowledge about the relationship between smoking and vertical bone loss in periodontal diseases. There are also important evidences which propose harmful effects of smoking on periodontal tissues including alveolar bone. The purpose of this study was to assess the relationship between smoking and prevalence and severity of vertical bone defects.
    Materials And Methods
    This case-control study consisted of 71 individuals with angular bone defects (case) and 69 individuals without angular bone defects (control) between 18 to 70 years old. People were selected by radiography, examining and filling up the questionnaire. Vertical bone defect was defined as interproximal bone resorption to the extent of ≥2mm with a clear angel towards the Mesial or Distal of root. Data were analyzed using SPSS software.
    Result
    The mean age of studied individuals was 37.14 years (±12.72). Among people with angular bone defects, 21.1% were light smokers and 25.4% were moderate-heavy smokers. There was a significant difference between smokers and nonsmokers in terms of smoking status and the chance of having angular bone defects (P=0.001). Simultaneous study of the effect of sex, age, brushing and smoking status showed that except sex, other variables have a significant effect on angular bone defects. The chance of having angular bone defects in light and heavy-moderate smokers was more than that in nonsmokers (adjusted OR=4.17 and adjusted OR=3.87, respectively).
    Conclusion
    These observations propose that smoking is related to increase in prevalence and severity of vertical bone defects. Smoking is considered as a potential risk factor for vertical periodontal bone loss.
  • Allahyari S., Kadkhoda Z. Page 198
    Background And Aims

    The precision of periodontal pocket measurements is related to different factors. Some of these are related to examiner. The purpose of this study was to compare the examiner handedness (right or left) in the measurements of periodontal pocket depth (PPD).

    Materials And Methods

    8 systemically healthy adult patients (mean 35 year) who have 0/5-6mm periodontal pocket and a minimum of 20 teeth were examined by 4 right handed and 4 left handed student of dentistry(mean 25 year). These students were trained for periodontal examination probe depth measurements with Williams probe. Measurements were inserted in SPSS software and analyzed with intraclass correlation andT-test.

    Result

    There was statistical difference in measurement of PPD between right and left handed examiners in whole mouth (P<0/05) and most difference found in posterior teeth at right quadrant in lower jaw (mean=2mm) but there is not clinically significant (0/08mm). More analysis and intraclass correlation coefficient (ICCS) between each pair of same handed and different handed examiners showed that there measurements were nearly the same and reproducible.

    Conclusion

    There was no significant clinically difference in measurement of PPD between right handed examiners and left handed examiners.