فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری و مامایی
پیاپی 19 (پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • لیلا ولیزاده، علیرضا فرنام، ماهنی رهکار فرشی صفحه 5
    مقدمه
    تجربه استرس مزمن در کودکان نقش مهمی را در افزایش مشکلات آتی جسمانی، روانی و اجتماعی به عهده دارد. بسیار مهم و حیاتی است که خانواده ها، معلمین و گروه های حرفه ای توانایی های لازم برای تشخیص علایم استرس کودکان را داشته باشند. در حالی که مطابق آمار آموزش و پرورش، سال 88- 1387 حدود 5/5 میلیون دانش آموز ابتدایی در کشور ما وجود دارد ولی مطالعه در خصوص استرس در سنین 7 تا 12 ساله بسیار محدود می باشد، این مطالعه با هدف بررسی علایم استرس در کودکان سن مدرسه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش توصیفی با شرکت دانش آموزان کلاس سوم تا پنجم ابتدایی شهر تبریز و حجم نمونه 839 نفر انجام شد که ابتدا از مناطق پنج گانه آموزش و پرورش تبریز مدارس به صورت تصادفی سهمیه ای انتخاب و سپس در داخل مدارس به روش تصادفی ساده نمونه گیری انجام گرفت. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه مقیاس علایم استرس کودکان (CSSS) پس از روایی ترجمه و محتوایی و پایایی به روش باز آزمایی، از طریق مصاحبه با کودکان جمع آوری شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از فراوانی مطلق و درصدی و آزمون کای دو، در نرم افزار13 SPSS/Ver انجام شد.
    یافته ها
    تمامی بیست و شش گزینه پرسشنامه توسط کودکان به عنوان علامت استرس گزارش شد و از این میان، بیش از نیمی از واحدهای مورد پژوهش، موارد نگرانی، افزایش ضربان قلب، ترسیدن، لرز و غصه خوردن را از علایم استرس خود گزارش نمودند و سردرد در 6/46 درصد و خستگی در 8/41 درصد موارد گزارش شد. در بررسی تک تک علایم استرس با متغیرهای جنس، پایه کلاس و نوع مدرسه، ارتباط آماری معنی داری بین برخی از علایم و این متغیرها وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    کودکان دامنه وسیعی از علایم را در مقابل رخدادهای استرس زا نشان می دهند که شناسایی دقیق علایم می تواند والدین، معلمان و کادر حرفه ای سلامت را از وضعیت جسمی و روانی کودکان سن مدارس ابتدایی، مطلع سازد و منجر به مداخله جهت کاهش استرس های آن ها شود.
    کلیدواژگان: استرس، سن مدرسه، علایم، کودک
  • فهیمه صحتی شفایی، سحر آذری، حسین ابراهیمی صفحه 13
    مقدمه
    سلامتی حق انسان است و هر فرد حق مطالبه آن را دارد. رضایت بیمار از خدمات بیمارستانی یکی از مهم ترین شاخص های اثربخشی و کیفیت ارایه خدمات بخش های مختلف بیمارستان می باشد. یک بیمار راضی کلید موفقیت هر بیمارستانی است. سزارین یکی از روش-های زایمانی است که پیچیده تر بودن مراقبت ها بر اهمیت کیفیت آن ها اثر گذار است. مساله مهمی که همواره در ارایه مراقبت ها مورد توجه قرار می گیرد، دستیابی به کیفیت مطلوب ارایه مراقبت و جلب رضایت مراقبت شوندگان می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقایسه ای است که به صورت نمونه گیری سهمیه ای برروی 392 نفر از مادرانی که برای زایمان به یکی از بیمارستان های دولتی یا خصوصی شهر تبریز مراجعه و به دلایل مامایی تحت جراحی سزارین قرار گرفته بودند، انجام گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه دو قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک و سنجش رضایت مندی قبل و بعد از زایمان سزارین بود. برای آنالیز داده های آماری از آمار توصیفی، Independent t- test، ANOVA و همبستگی خطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش که رضایت مندی را در بعد جسمانی و اطلاعاتی بررسی کرد، نشان داد که رضایت مندی در بعد جسمانی بیشتر از اطلاعاتی بود، به طوری که در بیمارستان های دولتی در مراحل لیبر و بعد از زایمان سزارین رضایت مندی به ترتیب 5/87 و100 درصد و در بیمارستان های خصوصی به ترتیب 7/82 و 100 درصد بود. رضایت مندی در بعد اطلاعاتی در بیمارستان های دولتی در مراحل لیبر و بعد از زایمان سزارین 0 و 69 درصد و در بیمارستان های خصوصی به ترتیب 0 و 62 درصد بود. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تفاوت در رضایت مندی مادران در هر دو بعد و در مرحله بعد از زایمان در بیمارستان های دولتی و خصوصی از نظر آماری معنی دار بود (001/0P<) و فقط در بعد اطلاعاتی در مرحله بعد از زایمان رابطه معنی داری از لحاظ آماری وجود نداشت (87/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سطح رضایت مندی در بعد جسمانی و اطلاعاتی در بیمارستان های دولتی بالاتر از بیمارستان های خصوصی است. از آنجا که رضایت مندی بیماران یکی از شاخص های مهم بررسی کیفیت مهارت در مراقبت های ارایه شده است، سنجش مستمر و منظم آن می تواتد در ارتقا کیفیت بیمارستان ها بسیار ثر باشد.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، سزارین، الگوی مراقبت از مادران
  • لیلا ولیزاده، وحید زمان زاده، سمیه محمدیان روشن، سیما لک دیزجی صفحه 22
    مقدمه
    علی رغم اهمیت فزاینده دانش در عصر حاضر، مطالعات متعدد حاکی از آن است که بین تولید دانش و استفاده از آن، به خصوص در پرستاری فاصله زیادی وجود دارد. در این میان شواهدی از میزان تلاش های فردی برای انتقال دانش حاصل از پژوهش در پرستاری به منظور ارتقاء کمی و کیفی آن در دسترس نمی باشد، از این رو پژوهش حاضر با هدف توصیف درک مدرسان پرستاری از فعالیت های فردی برای انتقال دانش حاصل از پژوهش های پرستاری انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی به روش نمونه گیری تصادفی با شرکت 279 نفر از مدرسان پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام پذیرفت. از پرسشنامه نات و وایلداوسکی و لاندری و همکاران جهت گردآوری داده های وضعیت فعالیت های انتقال دانش پرستاری در سطح فردی استفاده شد. تحلیل داده ها در Ver13/SPSS انجام گردید.
    یافته ها
    مدرسان پرستاری فعالیت های فردی خود را در زمینه انتقال دانش ضعیف ارزیابی کرده و از میان آن ها تنها فعالیت سخنرانی یا ارائه در ارتباط با نتایج تحقیق در حد متوسط و«ارسال نتایج تحقیق، نشست در گروه های کاری، فراهم کردن خدمات مشاوره، همکاری برای توسعه دادن محصولات و خدمات، شرکت در فعالیت-های تجاری و تبلیغ کردن نتایج تحقیق» در حد ضعیف گزارش شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که فعالیت های فردی برای انتقال دانش در حد ضعیف می باشد و بایستی مدرسان محقق پرستاری از بین فعالیت های فردی انتقال دانش حاصل از پژوهش تنها به ارائه نتایج در سمینارها و کنگره ها بسنده ننمایند و علاوه بر آن از سایر فعالیت های فوق الذکر مثل نوشتن پیام قابل انتقال و ارسال آن به مخاطبان و... استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: درک، مدرس، پرستاری، انتقال پژوهش، پژوهش پرستاری
  • مژگان لطفی، وحید زمان زاده، فرحناز عبدالله زاده، الهه سید رسولی، فرانک جبارزاده صفحه 33
    مقدمه
    راهنمای یادگیری بالینی در صورتی که با لاگ بوک ادغام شوند، با فراهم آوردن فرصت تعامل بیشتر بین دانشجو، محیط بالینی و مربی، ابزار مناسبی برای افزایش یادگیری بالینی محسوب می-گردند، لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر کاربرد راهنمای یادگیری بالینی بر یادگیری دانشجویان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی است که بر روی 25 دانشجوی پرستاری کارآموزی در عرصه انجام شد. ابتدا بر اساس یک مطالعه دلفی، راهنمای یادگیری بالینی ادغام شده با لاگ بوک برای بخش زنان طراحی و تدوین شد. سپس دانشجویان به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل به روش معمول و گروه تجربی در بخش های منتخب با استفاده از لاگ بوک آموزش دیدند. میزان یادگیری دانشجویان در بالین در حیطه شناختی و مهارتی در هر دو گروه بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین نمرات دانشجویان در بخش زنان در دو حیطه شناختی و مهارتی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل بیشتر بود ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    باید اذعان نمود که با توجه به افزایش نمره دانشجویان در حیطه مهارت و شناخت در بخش زنان، عدم معنی- داری آماری از ارزش این روش مفید آموزشی نمی کاهد. بر اساس یافته های مطالعه حاضرمی توان نتیجه گیری نمود که استفاده از راهنمای یادگیری بالینی باعث افزایش نمره یادگیری در حیطه شناختی و مهارتی می گردد.
    کلیدواژگان: یادگیری، گاید لاین، آموزش پرستاری
  • وحید زمانزاده، لیلا ولی زاده، علیرضا محجل اقدم، اکرم رضا قلی فام صفحه 39
    مقدمه
    آموزش بیمار یکی از اساسی ترین نقش های هر پرستار است و تعهد پرستارها نسبت به انجام آن تحت تاثیر درک آن ها از نقش آموزشی خود دارد. از آنجایی که موضوع آموزش بیمار روی تمامی جوانب پرستاری، درمان، بهبودی و هزینه ها تاثیر بسزایی دارد، پی بردن به وضعیت موجود آموزش بیمار بسیار حائز اهمیت است زیرا موجب می شود که پرستاران از عملکردشان آگاه شوند و اصلاح و ارتقاء این وظیفه مهم پرستاری برای ایشان امکان پذیر تر باشد، لذا این پژوهش با هدف درک پرستاران شاغل در مراکز آموزشی - درمانی شهر تبریز از وضعیت موجود آموزش بیمار انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی است که به طور تصادفی طبقه بندی شده متناسب با مشارکت 400 نفر از پرستاران شاغل در بخش های بیمارستان های آموزشی شهر تبریز در سال 1389 اجرا گردید. گردآوری اطلاعات با ابزار «نقش پرستار در آموزش به بیمار» تاکلام (1991) انجام گرفت که با این ابزار دیدگاه پرستاران به آموزش بیمار در چهار بعد «بررسی نیازهای آموزشی بیمار»، «برنامه ریزی آموزشی»، «اجرای آموزش بیمار» و «ارزشیابی آموزش بیمار» در وضعیت موجود بررسی شد. تجزیه و تحلیل یافته ها توسط نرم افزار آماری SPSS / ver14 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در کلیه ابعاد وضعیت موجود در سطح متوسط و متمایل به نامطلوب قرار داشت، و از دیدگاه واحدهای مورد پژوهش به ترتیب ابعاد «بررسی نیازهای آموزشی بیمار» و «اجرا» بیشتر از ابعاد «برنامه ریزی آموزشی» و «ارزشیابی آموزش بیمار» انجام می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج که حاکی از نیاز به توجه بیشتر به بهبود وضعیت آموزش بیمار می باشد، لزوم نگاه ویژه از سوی مسؤولین امر بیش از پیش به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آموزش بیمار، وضعیت موجود، درک، پرستار
  • شیرین حسن پور، سهیلا بانی، سمیه انصاری، حسین ابراهیمی صفحه 47
    مقدمه
    خود کارآمدی در شیردهی چهارچوب با ارزشی است که رفتار شیردهی را پیش بینی کرده، اعتماد به نفس مادری و درجه توانایی وی را در انجام شیردهی نشان می دهد. از آن جایی که خود کارآمدی بالا می تواند نقش موثری در افزایش طول مدت شیردهی انحصاری داشته باشد، این پژوهش با هدف تعیین میزان خودکارآمدی شیردهی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی شهر اهواز طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی می باشد که در آن 120 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اهواز که واجد شرایط مطالعه بودند به صورت تصادفی انتخاب شدند و در ماه آخر بارداری نمره خود کارآمدی آنان توسط پرسشنامه فکس و دنیس سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارSPSS/Ver17 و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان گر این بود که میانگین نمره خود کارآمدی زنان 10/15± 85/104 بود و تنها 5/2 درصد نمونه های مورد پژوهش نمره ی خود کارآمدی بالا داشتند. همچنین نتایج این پژوهش ارتباط معناداری بین سن حاملگی و تحصیلات نمونه های مورد پژوهش با نمره خود کارآمدی نشان داد (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    علی رغم مزایای اثبات شده تغذیه با شیر مادر و نقش مهمی که خود کارآمدی شیردهی در انتخاب تغذیه با شیر مادر و طول مدت شیردهی انحصاری دارد، یافته های حاصل از این پژوهش نشان دهنده درصد پایینی از نمره خودکار آمدی بالا در نمونه های مورد پژوهش می باشد و به نظر می رسد تدوین برنامه آموزشی مناسب جهت افزایش خود کارآمدی شیردهی زنان باردار ضروری باشد.
    کلیدواژگان: خود کارآمدی، شیردهی، زنان باردار
  • سوسن ولی زاده، مهناز جبراییلی، مرتضی قوجازاده، بهناز کسرایی صفحه 54
    مقدمه
    فراوانی چاقی و اضافه وزن در کودکان و روند صعودی آن در دهه های اخیر شکل نگران کننده ای به خود گرفته است. با توجه به اینکه چاقی دوران کودکی زمینه ساز چاقی بزرگ سالی و عوارض جدی مربوط به آن است و مطالعات مختلف حاکی از وجود ارتباط بین سبک زندگی و چاقی و اضافه وزن در کودکان می باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین الگوی سرگرمی به عنوان یکی از شاخص های مهم از سبک زندگی با شاخص توده بدنی در دانش آموزان دختر دبستانی شهر تبریز صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی در سال 89-1388 روی 1500 دانش آموز 11- 7 ساله دختر که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، انجام شد. قد و وزن دانش آموزان به روش استاندارد اندازه گیری و شاخص توده بدنی (BMI) محاسبه گردید. بر اساس معیار مرکز کنترل بیماری ها (CDC) به چهار گروه به شرح زیر تقسیم شد: شاخص توده بدنی زیر صدک 5 به عنوان لاغری، بین 85-5 به عنوان وزن طبیعی، بین 95-85 به عنوان اضافه وزن و شاخص توده بدنی بالاتر از صدک95 استاندارد برای سن و جنس به عنوان چاقی در نظر گرفته شد. پس از کسب رضایت آگاهانه از والدین دانش آموزان، پرسشنامه ها توسط والدین تکمیل شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS/Ver16 صورت گرفت و جهت مقایسه میانگین ها از آزمون های کروسکال والیس، یومن ویتنی و جهت بررسی ارتباط بین BMI استفاده شد.
    یافته ها
    طبق یافته های این مطالعه 1/73 درصد دختران دبستانی دارای وزن نرمال، 5/12 درصد دارای اضافه وزن و 8/5 درصد چاق و 6/8 درصد لاغر بودند. در این مطالعه بین ساعات تماشای تلویزیون و شاخص توده بدنی افراد مورد مطالعه ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (04/0 P=)، در حالی که بین شاخص توده بدنی و سایرالگوهای سرگرمی ارتباط وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه این مطالعه نتوانست همبستگی بین شاخص توده بدنی و نمره کل الگوی سرگرمی را در دختران نشان دهد ولی از آنجا که اختلاف میانگین بین گروه چاق و دارای اضافه وزن در مقیاس الگوی سرگرمی مشاهده شد که در مورد تعداد ساعات تماشای تلویزیون از نظر آماری معنی دار هم بوده است، لذا به نظر می رسد تلویزیون بیش از سایر الگوهای سرگرمی در بروز چاقی و اضافه وزن کودکان مهم بوده و پیشگیری از چاقی کودکان با تاکید بر بهبود الگوی سرگرمی همچنان احساس می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت های تفریحی، شاخص توده بدنی، سن مدرسه، دختر
|
  • Valizadeh L. , Farnam A.R. , Rahkar Farshi M. Page 5
    Background and Objectives
    Experience of chronic stress in children, has a significantrole in developing future physical, mental and social problems. It is critical that families,teacher and professional group have the ability to detect the signs of stress in children.According to statistics published by the Ministry of Education in 2008-09 there are about5.5 million children in elementary schools of Iran. Meanwhile few studies have been doneon stress in children ages 7-12. The aims of this study were, therefore, to assess stresssymptoms in elementary school-aged children.
    Materials and Methods
    In this descriptive research we included 839 Tabriz elementaryschool students in grades 3-5. First, the schools were selected using quota sampling from5 education zones of Tabriz; then the students were selected using simple randomsampling from these schools. Data gathering tool was Children Stress Symptoms Scale(CSSS) implemented through individual interview after content translation, validity andreliability using test re-test. Data were analyzed using percentage, absolute frequencyand SPSS software.
    Results
    All of the 26 items of the employed questionnaire were reported as stresssymptoms by children. More than half of the students reported worry, tachycardia, fear,trembling and grieving. Meanwhile 46.6% had reported headache and 41.8% of themhad reported tiredness. There was significant relationship between variables of gender,grade and type of school and any signs of stress.
    Conclusion
    Children react in different ways to stress. Recognizing these symptoms willallow parents, teachers and professional staff to know of student’s physical and mentalstatus and may lead to intervention to reduce their stress.
  • Sehati F. , Azari S. , Ebrahimi H. Page 13
    Background and Objectives
    Health is a human right and everybody has a right to demandit. Consumer satisfaction is recognized as an important parameter for assessing thequality of patient care services. Patient satisfaction has become a means to gaining andmaintaining market share. It is commonly acknowledged that patients’ reports of theirsatisfaction from the quality of care and services, are as important as many other clinicalhealth measures.
    Materials and Methods
    This is a descriptive-comparative study. Using quota samplingmethod we select 392mothers who had been hospitalized for cesarean section in publicand private Tabriz hospitals. For data collection, we used a questionnaire that includedtwo parts: demographic characteristic and mothers’ satisfaction with delivery caregivers. Descriptive statistic, Independent t test, ANOVA and correlation tests were usedfor data analysis.
    Results
    Assessment of physical and informational aspects of care indicates that motherswere more satisfied with the physical aspects than informational ones; physicalsatisfaction rate in labor and postpartum phase were, respectively, 87/5% and 100% inpublic hospitals and 82/7% and 100% in private hospitals. Informational satisfactionrate in labor and postpartum phase were 0%.and 69%in public hospitals and 0% and62% in private hospitals. The analysis of data showed significant difference betweenmothers’ satisfaction with two aspects of care in public and private hospitals (P=0.87)
    Conclusion
    The results show that mothers were more satisfied with physical andinformational aspects of care in public hospitals than private hospitals.
  • Valizadeh L. , Zamanzadeh V. , Mohamadian S. , Lakdizaji S. Page 22
    Background and Objectives
    Despite the growing importance of knowledge in the presentage, several studies indicate that there are a great gap between knowledge productionand its use, which is more evident in nursing profession. Meanwhile there is no evidenceof the amount of individual efforts in the transfer of knowledge derived from nursingresearch to enhance the quality and quantity of it. Thus the present study aims to describe nurse educators’ perception of personal activities in knowledge transfer derived from nursing researches across Iranian universities of medical sciences.
    Materials and Methods
    Descriptive study accomplished with sampling of 279 nurseeducators working of Medical Science universities of Iran. The information regarding theknowledge transfer was gathered by using Knott & Wildavsky (1980) Landry et al (2001,2003) tool. Data were analyzed by SPSS.
    Results
    As the nurse educators mentioned their personal knowledge transferperformance was poor; among them only “lectures or presentation of research results”was normal and "sending the results of research, meeting of working groups, consultingservices, collaboration to develop products and services, participation in businessesactivities and promotion of research results" were reported weak.
    Conclusion
    Results of this study indicate that individual performance of nursingknowledge transfer is weak. Nurse educators should not be confined merely to present the results in seminars or congresses but to use other activities such as passing messages to addresses, too.
  • Lotfi M. , Zamanzadeh V. , Abdollahzadeh F. , Seyyedrasooli A. , Jabbarzadeh Page 33
    Background and Objectives
    The clinical guideline, if integrated with logbooks, isconsidered as suitable tool for clinical learning enhancement by providing an effectiveopportunity for interacting among the student, clinical environment and the instructor.The present study has been done with regard to surveying the effect of using clinicallearning guidelines as students learning.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental research was performed on 25 internshipnursing students. At first based on a Delphic study, a clinical learning guidelineintegrated to logbook was designed and compiled for Gynecology units. The studentswere randomly divided into two groups of control and experiment. The control group wastrained through usual method, while the experimental group was educated using thelogbook. The two groups’ clinical learning in clinic both was evaluated regardingcognitive and psychomotor domains.
    Results
    The mean score of the students in experimental group in Gynecology units incognitive and psychomotor domains was higher than control group but the difference wasnot statistically significant.
    Conclusion
    Regarding the promotion of students’ scores in cognitive and psychomotordomains in Gynecology wards the lack of statistically significance does not reduce thevalue of this useful educational method. Based on the findings of this study, it can beconcluded that use of a logbook will improve learning scores in two cognitive andpsychomotor domains.
  • Zamanzadeh V. , Valizadeh L. , Mohajjel Aghdam A. , Reza Gholifam Page 39
    Background and Objectives
    Patient education is one of the most important role5 for allnurses; indeed nurses’ perception of their own role will influence their commitment andperformance. Considering its influence on different aspects of nursing, cure, recoveryand costs understanding the current situation is very important because it makes nursesto be aware of their own performance and improve this important task, too. The presentstudy aims to measure perception of Tabriz medical training centers’ nurses of patienteducation.
    Materials and Methods
    This is a descriptive study in which 400 nurses in health centersparticipated and were randomly allocated (2010). Data were gathered by using “Nurses’role as patient educators”, developed by Taoklam (1991). Patient education was thenclassified in based on the current situation to 4 dimensions: “Assessment of patientneeds”, “Patient education programming”, “Implementation of patient education” and“Evaluation of patient education”. Data were analyzed by using SPSS / 14.
    Results
    The results indicated that the situation was moderate to worse. From theviewpoint of nurses “assessment of patient needs” and “implementation of patienteducation”, are performed before “patient education programming” and “evaluation ofpatient education”.
    Conclusion
    According to the findings little attention has been given to training patientsby the nurses. Evaluation of patient education was addressed as the least importantdimension, too. Considering the results and, also, fundamental role of nursing care inpatient improvement the authorities should take necessary actions for them.
  • Hasanpoor Sh , Bani S. , Ansari S. , Ebrahimi H. Page 47
    Background and Objectives
    Self – efficacy in breastfeeding is a valuable frame work toanticipate breastfeeding behavior, and shows the mother’s self – reliance and degree ofability to breastfeed her baby. Having high self – efficacy can increase exclusivebreastfeeding duration; therefore, this study has been designed and performed todetermine the rate of breastfeeding self – efficacy among pregnant women referred tohealth centers of Ahvaz.
    Materials and Methods
    In this descriptive-correlative study 120 pregnant women whoreferred to health center of Ahvaz were randomly selected. In last month of pregnancytheir self – efficacy scores was measured by Fox & Dennis questionnaire. Data wereanalyzed by using SPSS/17.
    Results
    Findings of this study showed that the mean score of women's self-efficacy andstandard deviation were 104.85 and 15.10 respectively. The results of this researchshowed significant correlation between age of pregnancy and education of samples withself – efficacy scores, too.Discussion &
    Conclusion
    In spite of proven benefits of breastfeeding and the main roleof self – efficacy in choosing baby- feeding method and duration of exclusivebreastfeeding, findings of this study indicated that low percentage of samples had highscores of self-efficacy. It seems that compilation of educational program is needed toincrease pregnant women’s breastfeeding self – efficacy.
  • Valizadeh S. , Jabraili M. , Ghojazadeh M. , Kasraie B Page 54
    Background and Objective
    Nowadays the rise in the prevalence of overweight and obesity(OW/OB) in children is one of the most alarming public health issues facing the world.Overweighed Children are facing the risk of obesity and obesity in adulthood and itscomplications. Various studies have indicated direct relationship between lifestyle andobesity. Therefore, the present study has been investigated to determine the relationshipbetween lifestyle pattern as one of the important indicator of lifestyle and body massindex in elementary school girls of Tabriz.
    Materials and Methods
    This is a descriptive study done in Tabriz (2009) in which 1500students (age range of 7-11) were selected as a sample through a randomize clustersampling. Height and weight of children were measured by standard methods fordetermination body mass index (BMI). Based on CDC criteria, the students were dividedinto four following categories: below the 5th percentile as "underweight ", 5-85percentile as "normal weight", 85-95 percentile of the standard as "overweight" andabove the 95th percentile as "obese". The other demographic data were gathered byobtaining parental consent and filling the research questionnaires. Statistical analysiswere done by SPSS/16 comparing the means by using Kruskal-Wallis tests, Mann-Whitney and Spearman correlation for studing correlation between them.
    Results
    The results of the study showed that 73 percent of school girls were normalweight, 12.5% were overweight, 5.8 % obese, and 8/6% underweight. There was asignificant relationship (p = 0 / 04), between the hours of watching television and BMIamong the subjects, while there was no relationship between BMI and the number ofhours that they play computer games, and hours that they study or read books.
    Conclusion
    Although this study could not clearly show the correlation between BMI andLeisure activities pattern in girls, there were average differences between the obesity andoverweight groups which was significant in the number of TV-watching hours. Thereforeit seems that TV-watching plays an effective role (more than the other sources) in theincidence of child obesity and overweight. There is a need for prevention of childhoodobesity with emphasis on improving the pattern of leisure activities.