فهرست مطالب

Medical Laboratory Journal - Volume:6 Issue: 2, 2013

Medical Laboratory Journal
Volume:6 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/10/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرهاد مشایخی، فرزاد رجایی صفحات 3-7
    زمینه و هدف
    مننژیت یکی از شایع ترین عفونت های سیستم عصبی مرکزی است که در اثر التهاب مننژ ایجاد می شود. فاکتور مهارکننده لوکمیا(LIF) به عنوان یک فاکتور التهابی قوی نیز محسوب می شود. مایع مغزی- نخاعی دارای فاکتورهای رشد و سیتوکاین ها است که تغییر در غلظت آنها در بیماری های نورولوژیکی دیده شده است. هدف از این تحقیق، مقایسه غلظت فاکتور مهارکننده لوکمیا در سرم و مایع مغزی- نخاعی در کودکان مبتلا به مننژیت باکتریایی و افراد سالم بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق غلظت کل پروتئین و میزان فاکتور مهارکننده لوکمیا در سرم و مایع مغزی- نخاعی افراد سالم و کودکان مبتلا به مننژیت باکتریایی به روش الیزا بررسی شد.
    یافته ها
    غلظت کل پروتئین در سرم در بیماران مبتلا به مننژیت باکتریایی و گروه کنترل به ترتیب 73/7 ±17/74 و 28/7 ±5/73گرم در لیتر بود که این اختلاف معنی دار نبود(P= 0.7) این مقدار در نمونه های مایع مغزی- نخاعی بیماران مبتلا به مننژیت و گروه کنترل به ترتیب 03/0±35/0و 05/0±34/0 گرم در لیتر محاسبه گردید (P=0.65). غلظت LIF در سرم بیماران و گروه کنترل به ترتیب 14/19 ±253 و 97/8 ±75/49 نانوگرم در میلی لیتر بود. (P<0.001) مقدارLIF در مایع مغزی – نخاعی در بیماران مبتلا به مننژیت باکتریایی و گروه کنترل به ترتیب 60/8 ±25/116 و 83/1 ±04/9 نانوگرم در میلی لیتر به دست آمد (P<0.001).
    نتیجه گیری
    غلظت این فاکتور در سرم و مایع مغزی- نخاعی ممکن است اطلاعات تکمیلی در تشخیص افتراقی مننژیت فراهم کند. بنابراین به نظر می رسد که فاکتور مهارکننده لوکمیا به طور معنی داری در پاتوفیزیولوژی مننژیت نقش دارد.
    کلیدواژگان: سرم، مایع مغزی، نخاعی، فاکتور مهار کننده لوکمیا، کودکان، مننژیت باکتریایی
  • هادی بزازی، میترا گواهی، اعظم جهازی، شهریار علیزاده، اسماعیل نعیمی، رضا مکرم، محمدرضا داور پناه صفحات 8-14
    زمینه و هدف
    سقط مکرر از شایع ترین اختلالات تولیدمثل است و به از دست رفتن سه دفعه یا بیشتر بارداری قبل از ایجاد حیات درجنین گفته می شود. یکی ازدلایل این عارضه عوامل ایمونولوژیک مانند اتوآنتی بادی های همراه با سندرم آنتی فسفولیپید می باشد.
    روش بررسی
    این بررسی از نوع موردی شاهدی بود که در دو گروه چهل نفری ازخانم های باردار با سابقه سقط مکررو خانم های باردار سالم، شهرستان گرگان انجام شد. برای تمام افراد داوطلب بیمار وسالم پرسشنامه ای تکمیل و معاینات بالینی توسط پزشک متخصص زنان جهت تشخیص موارد بیماری و یا سلامت انجام شد. نمونه های سرم پس از جداسازی از خون وریدی تازمان انجام آزمایش در دمای - 20o C نگهداری ودر هنگام آزمایش با دو روش الیزا 96 آزمونی و آنالایزر اتوماتیک تک آزمونی میزان اتوآنتی بادی Anti- β2GP1 در سرم برای هر کدام از کلاسهای IgM و IgG به طور مجزا اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    نتایج این بررسی نشان داد که در سرم 5/7 % از هر دو گروه بیماران و افراد سالم آنتی بادی از کلاس IgG علیه β2GP1 وجود دارد. نتایج این بررسی نشان داد که فراوانی موارد مثبت آنتی بادی از کلاس IgM علیه β2GP1 در سرم گروه بیماران 5 % و افراد سالم 5/7 % است. همچنین این بررسی نشان داد که سابقه خانوادگی سقط در افراد درجه یک، دربین بیماران 5/33% و درمیان زنان سالم 5/17% است.
    نتیجه گیری
    بین سطح سرمی آنتی بادی علیه β2GP1 از کلاس IgG و IgM در خانم های باردار با سابقه سقط مکرر با خانم های باردار سالم از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود نداشت، اماتولید این آنتی بادی همراه با حاملگی در برخی از خانمهای باردار تولید می شود. سابقه خانوادگی سقط در دو گروه افراد بیمار و سالم تفاوت معنی دار دارد.
    کلیدواژگان: اتو آنتی بادی، سندرم آنتی فسفولیپید، سقط مکرر
  • حدیثه محمودجانلو، کیومرث قاضی سعیدی، عبدالوهاب مراد ی، فاطمه شاکری، مایا بابایی کوچکسرایی، نادر منصور سمایی صفحات 15-19
  • فهیمه صفرنژاد تمشکل، محمدرضا خاتمی نژاد، آیت الله نصرالهی عمران، پروانه صفحات 20-26
    زمینه و هدف
    ژیاردیازیس عفونت انگلی روده کوچک، با انتشار جهانی است شیوع ژیاردیا لامبلیا در نقاط مختلف جهان بین 1 تا 25% جمعیت متغیر است. گیاهان طیف وسیعی از فعالیت های ضد میکروبی و ضد قارچی جهت درمان های جایگزین برای پاتوژن های میکروبی و انگلی مثل ژیاردیا را دارند. در این مطالعه تاثیر عصاره های متانولی گیاهان اکالیپتوس، مرزه و گلپر بر روی کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط آزمایشگاهی (In vitro) مورد بررسی قرارگرفت.
    روش بررسی
    کیست ها به روش تغییر یافته بینگهام از مدفوع جدا شدند و پس از شمارش با هموسیتومتر در مجاورت رقت های mg/ml 200 و mg/ml100 و mg/ml 10عصاره های تهیه شده با حلال DMSO، به مدت 30 و 60 دقیقه قرار گرفتند، تعداد کیست های مرده و فعال در زیر میکروسکوپ شمارش گردید.
    یافته ها
    میزان کشندگی عصاره گیاهان مورد مطالعه در مدت 60 دقیقه بیشتر از 30 دقیقه بود. عصاره ی متانولی مرزه، اکالیپتوس و گلپر با رقت mg/ml 200 در مدت زمان 60 دقیقه به ترتیب دارای 3/84%، 3/63% و 44% میزان کشندگی بودند. بیشترین میزان کشندگی روی کیست ژیاردیا مربوط به گیاه مرزه در رقت mg/ml 200 و در مدت زمان 60 دقیقه با میزان کشندگی 3/84% و کمترین میزان کشندگی مربوط به گیاه گلپر در رقت mg/ml 10 در مدت زمان 30 دقیقه، 27% بدست آمد. رابطه معنی داری بین نوع گیاه و درصد کشندگی عصاره ی متانولی بدست آمده مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی اکالیپتوس، گلپر و به ویژه مرزه دارای اثرات ضد انگلی مناسبی در شرایط آزمایشگاهی می باشند. می توان امیدوار بود که در آینده این عصاره ها جایگزین داروهای ضد انگلی شیمیایی که همواره دارای اثرات جانبی زیادی بوده اند، شوند. کلمات کلیدی: عصاره متانولی، اکالیپتوس، مرزه، گلپر، ژیاردیا لامبلیا، کیست
  • مجتبی رئیسی، حسین تاجیک، جواد علی اکبرلو صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    حضور میکروب های پاتوژن و عامل فساد در مواد غذایی مخاطره ای جدی برای سلامتی جامعه می باشد. توجه به جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی با افزودنی های طبیعی باعث انجام مطالعات زیادی بر روی اسانس ها و عصاره های گیاهی شده است. در مطالعه ی حاضر اثر ضد میکروبی پوشش کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس آویشن شیرازی و عصاره دانه انگور در گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرارگرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه از غلظت های 1% و 2% اسانس آویشن شیرازی و 5/0% و 1% عصاره دانه انگور به صورت مجزا و توام در پوشش کربوکسی متیل سلولز استفاده شد و اثر ضد میکروبی آنها بر روی باکتری های عامل فساد موجود در گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان با شمارش باکتری ها در محیط کشت های ویژه مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل، اسانس آویشن شیرازی به صورت توام با عصاره دانه انگور به طور معنی داری باعث کاهش میزان باکتری های مورد مطالعه شد و فساد میکروبی در نمونه های مورد مطالعه نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت(p<0.05).
    نتیجه گیری
    پوشش حاوی اسانس آویشن شیرازی و عصاره ی دانه انگور به صورت مناسبی باعث کاهش رشد میکروارگانیسم های عامل فساد و همچنین افزایش مدت زمان ماندگاری می شود.
    کلیدواژگان: کربوکسی متیل سلولز، اسانس آویشن شیرازی، عصاره دانه انگور
  • سلمان احمدی اسب چین، آیت نصرالهی عمران، ناصر جعفری، محمد جواد مصطفی پوررمی، سید مرضیه کیا صفحات 35-41
    زمینه و هدف
    هم زمان با پیشرفت در تولید دارو های شیمیایی جدید و آنتی بیوتیک های مختلف، اثرات مضر این دارو ها نیز ظاهر گردید. داروهای گیاهی به دلیل طبیعی بودن و نداشتن اثرات مضر، در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار گرفته اند.هدف از این تحقیق، بهره گیری از اسانس گیاه اسطوخودوس به عنوان داروی گیاهی جهت جایگزینی داروهای شیمیایی وآنتی بیوتیک ها بوده است.
    روش بررسی
    در این تحقیق،روغن اسانسی نمونه بعدازخشک شدن گیاه درسایه، به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر جداسازی شد. اثرات ضد باکتریایی این گیاه توسط روش انتشار از دیسک و تهیه رقت های متوالی ارزیابی گردید. به منظور کنترل واستاندارد بودن روش، از دیسک های آنتی بیوتیکی و سویه های استاندارد باکتریال استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل Proteus mirabilis و Enterococcus faecalis به ترتیب حساس ترین و مقاوم ترین باکتری ها نسبت به رقت های 1، 2/1 و4/1 اسانس بودند، و Escherichia coli و Enterococcus faecalis بترتیب حساس ترین و مقاوم ترین باکتری ها نسبت به رقت های 8/1، 16/1، 32/1 و64/1 بودند. همچنین با بررسی روش MIC و MBC نشان داده شد که تمام باکتری ها دارای حداقل غلظت بازدارندگی وکشندگی یکسانی اند به جز باکتری انتروکوکوس فکالیس که دارای حداقل غلظت بازدارندگی 16/1 وحداقل غلظت کشندگی 8/1 بودند.
    نتیجه گیری
    اسانس گیاه اسطوخودوس می تواند جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان عفونت های میکروبی گردد.
    کلیدواژگان: اسطوخودوس، اثر آنتی باکتریال، اسانس، باکتری
  • معصومه رستمی، فریده توحیدی، میترا شربت خوری، حشمت الله طاهرخانی، عادله اعتراف، رسول محمدی، فاطمه صغری مقصودلوراد صفحات 42-46
    زمینه و هدف
    یکی از علل گسترش عفونت های انگلی، وجود آلودگی های بی علامت ناشی از آنها است. جهت مبارزه و کنترل این موارد از عفونت، نیاز به مطالعات منظم و مستمر اپیدمیولوژیکی می باشد. برای دستیابی به یک تصویر روشن از انتشار عفونت های انگلی در شهر گرگان این مطالعه در دانش آموزان مدارس ابتدایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 800 دانش آموز12-7 سال از 18 مدرسه ابتدایی شهر گرگان به روش خوشه ایو تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه های بدست آمده در سه نوبت متوالی، با روش های گسترش مرطوب و رسوبی فرمالین – اتر موردآزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 800 دانش آموز مورد مطالعه، 230 نفر(8/28)، آلوده به انگل های روده ای بودند. از نظر شیوع تک یاخته های روده ای، به ترتیب، بلاستوسیستیس هومینیس در 122 مورد(2/15)، آنتامبا کلی در 93 مورد(6/11)، ژیاردیا لامبلیا در79 مورد(9/9) و آنتاموبا هیستولیتیکا در 8 مورد(1)، تشخیص داده شد. از نظر شیوع کرم های روده ای، به ترتیب هیمنولپیس نانا در 12 مورد(5/1)، اکسیور در 10 مورد(2/1)، آسکاریس در 4 مورد(5/0)، و کرم های قلابدار در 3 مورد(4/0) تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج آماری بدست آمده نشان می دهد که عفونت های انگلی در خانواده هایی که سطح سواد مادر، سطح درآمد، بعد خانوار و سطح بهداشت فردی پایین تر است، شیوع بیش تری دارد. با توجه به شیوع نسبتا بالای عفونت های انگلی روده ای در منطقه مورد بررسی، ارتقاء سطح آگاهی بهداشتی دانش آموزان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: شیوع، انگل های روده ای، مدارس ابتدایی، گرگان
  • سید جلال امام، مهدی عسگری، سید احمد حسینی، حاجیه بی بی شهبازیان، اسماعیل ویسی، مریم ولی، سید محمود لطیفی، رضا ملیحی صفحات 47-50
    زمینه و هدف
    دیابت، بیماری مزمن و پیشرونده ای است که باعث ناتوانی و مرگ و میر زودرس می شود. علت شناسی دیابت ملیتوس پیچیده است ولی عواملی مانند ژنتیک، ایمونولوژیک و محیط در آن دخالت دارند. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین ابتلا به دیابت و نوع گروه خونی افراد می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی گروه خونی 500 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 تعیین گردید و با توزیع گروه خونی در 11461 نفر از شهروندان سالم اهوازی مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل آماری بوسیله نرم افزار SPSS#17 و آزمون T انجام شد. و با توزیع گروه خونی در 11461 نفر از شهروندان سالم اهوازی مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    افراد در محدوده سنی 35 تا 80 سال قرار داشتند. گروه خونی 500 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شامل، 20.3 % (106 نفر) A، 27.5% (144 نفر) B، 18.5% (97 نفر) AB و 32.7% (176 نفر) O بودند. Rh+ در 34.2% (179 نفر) و Rh- در 65.8% (344نفر) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به توزیع گروه خونی AB در اهواز که 7.3% و توزیع Rh – که 8.4% می باشد احتمال بروز دیابت در افراد گروه خونی AB و همچنین Rh- ها بیشتر از سایر افراد جامعه است (P<0.05) و بایستی این افراد از همان سالهای ابتدای زندگی با رعایت سبک زندگی سالم عوامل خطر دیابت را در خود کاهش دهند.
    کلیدواژگان: دیابت، گروه خونی، عامل خطر
  • جمشید اسماعیلی، پریسا ابراهیمی، منور سلسله، پگاه بابادیوند صفحات 51-54
    زمینه و هدف
    تعیین فنوتایپ ABO یکی از آزمون های اساسی ایمونوهماتولوژی به شمار می رود.تزریق خون ناسازگار از نظر ABO و Rh ممکن است همولیز داخل عروقی و دیگرعوارض جدی را به دنبال داشته باشد.از جمله مسایل و چالش های موجود در بانک خون، شناسایی و رفع نا همخوانی سیستم ABO می باشد. آنتی A1 جزء آنتی بادی های سرد به شمار می رود و اهمیت بالینی ندارد اما چنانچه آنتی A1 درc °37 واکنش دهد دارای اهمیت بالینی است که این مسئله به ندرت اتفاق می افتد. در این گزارش یک مورد Anti A1 از نوع گرم (با اهمیت بالینی) به همراه آلوآنتی بادی C شرح داده شده است.
    روش بررسی
    بیمار مبتلا به هموگلوبینوری حمله ای شبانه(PNH) با سابقه تزریق مکرر خون بودکه به منظور تعیین گروه خون و تهیه خون سازگار به سازمان انتقال خون معرفی شده بود. آزمایش های انجام شده برای بیمار شامل تعیین گروه خون، جستجوی آنتی بادی های نامنظم، تعیین هویت نوع آنتی بادی های نامنظم و کراس مچ جهت تهیه خون سازگار بود.
    یافته ها
    گروه خونی بیمار AB فرعی (A2B) ارزیابی گردید که دارای آنتی A1 در سرم بود. آزمون جستجوی آنتی بادی های نامنظم مثبت شد. در آزمایش تعیین هویت نوع آنتی بادی های نامنظم وجود Anti C تائید گردید.
    نتیجه گیری
    جهت تهیه واحد خونی مناسب برای این بیمار آزمون کراس مچ سرم بیمار با واحدهای خونی A2B که از نظر آنتی ژن C منفی بودند انجام شد که واکنشی در طی آزمایشات و یا حین تزریق خون مشاهده نشد. این گزارش اهمیت آگاهی از حضور آنتی بادی های ضد آنتی ژن های گروه خونی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آنتی بادی C، آنتی بادی A1، PNH، تعیین گروه خونی
|
  • M. Alimohammadi, M. Rostami, M. Jorfi Pages 1-2
    Gestational diabetes mellitus (GDM) is the most common metabolic disorder during pregnancy which is associated with 3 to 4 folds of increase in the risk of maternal and fetal morbidity، if it is not diagnosed early (1). Gestational diabetes occurs from 1% to 14%، and 90% of pregnancy-related diabetes has been related to gestational diabetes (2). Glucose challenge test (GCT) and glucose tolerance test (GTT) are recommended by American Diabetes Association (ADA) for screening and diagnosing of gestational diabetes (3). In this cross-sectional study، the subjects were the pregnant women during 24-28 weeks of gestation referred to Khatam-o-allanbia laboratory of Arak city in 2009. First، we explained the aim of the project and then obtained the written consent. After being fast for at least 8-12 hours، five ml of their venous blood was drown. For GCT، the blood samples were obtained one hour after consumption of 50g of glucose powder. The Individuals whose GCT was equal or higher than 130 mg/dl were introduced for GTT in the future days. After 8-12 hours of being fast، blood samples were taken to perform GTT. Then after eating 100 grams of glucose powder، their 1، 2 and 3 hour -venous blood samples were drown to perform glucose test، using glucose testing kit of Pars Azmun Company and Mindary BS-300 autoanalyser. The average age of referred pregnant women is 27. 37±10. 24 year. Of 417، 403 (96. 64%) have normal fasting plasma glucose (≤ 99 mg/dl) and 14 (3. 36%) have abnormal fasting plasma glucose (≥ 100 mg/dl). When normal GCT is considered ≥140 mg/dl and ≥130 mg/dl، 357 (85. 61%) and 308 (73. 56%) have normal GCT and 60 (14. 39%) and 109 (26. 14%) have abnormal GCT، respectively. The Average of fasting plasma glucose (FPG) and GCT are 83. 86 (73-243) and 118. 32 (140-351) mg/dl، respectively. In 9 (64. 29%) of women with abnormal FPG، the GCT test is also abnormal. By performing GTT for the women whose GCT was equal or higher than 130 mg/dl، 24 (5. 76%) were identified with gestational diabetes and introduced for treatment. If 140 mg/dl was considered as a cutoff point of GCT، four women (0. 94%) would falsely be non-diabetic. Based on this study، the prevalence of GDM is 5. 74% that is not so high، compared to the range of 4. 8 to 7. 4% of the country (4). A study conducted by Soheilykhah et al. on 1071 pregnant women with GCT of ≥ 130 mg /dl، 31. 9% of the women had abnormal GCT. After doing GTT، 110 patients (10. 2%) have been diagnosed with gestational diabetes (2) that is higher than the prevalence of other studies in Iran. Due to results of this study and other studies، it seems that the GCT is not a reliable test for screening gestational diabetes. On the other hand، if GCT is going to be used، further studies are required to review the current Cutoff point of this test.
    Keywords: Glucose challenge test (GCT), Fasting plasma glucose (FPG), Gestational diabetes
  • F. Mashayekhi, F. Rajaei Pages 3-7
    Background And Objectives
    Meningitis is one of the most common infectious of the central nervous system (CNS)، defined as an inflammation of the meninges. LIF is a potent pro-inflammatory factor. Cerebrospinal fluid (CSF) contains the growth factors and cytokines whose concentrations have been changed in most neurological diseases. The aim of this study was to determine the LIF concentration of serum and CSF in the children with bacterial meningitis.
    Material And Methods
    In this study، the total protein concentration (TPC) and LIF in the serum and CSF of normal subjects and children with bacterial meningitis were measured by enzyme linked immunosorbent assay (ELISA).
    Results
    the Values of serum TPC for children with meningitis (74. 17±7. 73 g/L) and controls (73. 50±7. 28 g/L) are not different significantly (P=0. 7)، and the TPC in the CSF of children suffering from meningitis and controls are 35±0. 03 and 0. 34±0. 05 g/L، respectively (P=0. 65). The concentration of serum LIF for children with meningitis (253±19. 14 ng/ml) is higher than that of controls (49. 75±8. 97 ng/ml)، and also the concentration of LIF in the CSF of the children with meningitis (116. 25±8. 60 ng/ml) is significantly higher than that of controls which is 9. 04±1. 83ng/ml (P<0. 001).
    Conclusion
    The LIF concentration in the CSF and serum may provide additional information in the differential diagnosis of meningitis. It is also concluded that LIF could be significantly involved in the pathophysiology of meningitis.
    Keywords: Serum, Cerebrospinal fluid, Leukemia inhibitory factor, Children, Bacterial meningitis
  • Bazzazih., Govahim., Jahazia., Alizadeh, Sh., Naeimi Tabieee., Mokaramr., Davarpanah, M. R Pages 8-14
    Background And Objectives
    Recurrent miscarriage (RM) is one of the most common reproductive disorders، generally considered to be the loss of three or more pregnancies before viability. One of the causes of this disorder is the immunological factors such as autoantibodies associated with anti-phospholipid syndrome.
    Material And Methods
    this case-control study was conducted on 80 pregnant women divided into two equal groups of healthy and RM women in Gorgan. The subjects were asked to fill out a questionnaire and examined by a gynecologist to distinguish their condition، healthy or RM. The blood samples were kept at -20c and assessed by both ELISA 96 and automated ELISA processor with single dose ready-to-use test to measure β2GP1 autoantibodies of IgM and IgG.
    Results
    the results indicate that % 7. 5 of RM patients are seropositive for Anti-β2GP1 IgG، and % 5 for Anti-β2GP1 IgM، but in healthy pregnants، % 7. 5 are seropositive for Anti-β2GP IgG، and %7. 5 for Anti-β2GP1 IgM. Family history of abortion in RM group (33. 5%) is significantly higher than healthy one (17. 5%).
    Conclusion
    based on the results، the difference between the level of Anti-β2GP1 IgM and Anti-β2GP IgG in case and control groups is not significant، but the production of this autoantibody is associated with pregnancy.
    Keywords: Autoantibody, Antiphospholipid syndrome, Recurrent Miscarriage
  • H. Mahmoudjanlouk., A Moradi, F. Shakeri, M. Babaii Koochaksarii, N. Mansoor Samae Pages 15-19
    Background And Objectives
    the increasing use of antibiotics، especially the third generation cephalosporins، is an important factor in the spread of antibiotic resistance in bacteria. The main reason for the development of resistance phenotype such as Extended Spectrum Beta Lactamas (ESBL) is the extensive use of broad-spectrum cephalosporins. In phenotypic survey، the Phenotyping confirmatory test and the minimum inhibitory concentration (MIC) are used. In this study، the prevalence of the isolates resistant to third generation cephalosporin (cefotaxime) was determined based on MIC.
    Material And Methods
    form September 2010 to September 2011، 75 isolates of Klebsiella pneumoniae were collected from the infections of inpatients and outpatients، referred to state and private laboratories of Gorgan. For all of the Klebsiella pneumoniae strains، MIC determination using E-test (company Liofilcheme-Italy) was performed.
    Results
    According to the MIC results، 26 samples (34. 6%) are resistant to cefotaxime; 22 isolates are completely resistant to concentration of 256μg.
    Conclusion
    Because of the importance of risk of becoming ESBL، further studies are needed to clarify the ESBL in the region.
    Keywords: ESBL, MIC, Klebsiella pneumoniae, Cephalosporin
  • F.Safarnejad Tameshkel, Mr .Khatami Nejad, A. Nasrollahi, P. Rahdari, F.Gholam Hossein Poor, S. Kazemi Afarmejani, A. Rahnavard Pages 20-26
    Background And Objectives
    Giardiasis is a parasitic infection of small intestine، with a worldwide distribution and the prevalence of Giardia in different parts of the world varies between 1 to 25%. Plants have the vast range of antimicrobial and antifungal activity that can be identified as alternative treatments for bacterial and parasitic pathogens، the same as Giardia. In this study، the methanol extracts of eucalyptus plants، Satureia hortensis and Heracleum glabrescens، on Giardia cysts were studied in vitro.
    Material And Methods
    The cysts were isolated from the feces using a modified Bingham. After counting by Hemusytumetr، they were placed near by 200 mg / ml، 100 mg / ml and 10 mg / ml of the extracts prepared by DMSO for 30 and 60 minutes. Then، the number of dead and live cysts was counted under a microscope.
    Results
    the fatality effect of the extracts in 60 minutes is higher than those of 30 minutes. The methanol extracts of Satureia hortensis، Eucalyptus and Heracleum glabrescens with the dilution of 200 mg/ml in 60 mins have the fatality effect of 84/3%، 63/3% and 44%، respectively. The highest fatality (84. 3%) on Giardia cysts is related to Satureia hortensis with the dilution of 200 mg/ml in 60 mins and the Lowest (27%) is related to Heracleum glabrescens with the dilution of 10 mg/ml in 30-minute period. The significant relationship between the plant type and the fatality of methanol extracts is observed.
    Conclusion
    the methanol extracts of Eucalyptus، Heracleum glabrescens and especially Satureia hortensis have anti-parasitic effects in the laboratory conditions. Thus، they can be used in the future، instead of the chemical antiparasitic drugs.
    Keywords: Antibacterial Giardia lamblia cysts, Eucalyptus, Satureia hortensis, Heracleum glabrescens, Tonekabon
  • M. Raeisi, H. Tajik, J. Aliakbarlu Pages 27-34
    Background And Objectives
    The presence of pathogenic bacteria and the factors causing food spoilage are the great challenge for public health. Attention to natural additives instead of chemical preservatives resulted in conducting several studies on plant essential oil and extracts. We aimed at evaluating the antibacterial effect of carboxymethyl cellulose coating enriched by Zataria multiflora essential oil and grape seed extract on rainbow trout meat.
    Material And Methods
    In this study، two concentrations of Zataria multiflora essential oil (1% and 2%) and two concentrations of grape seed extract (0. 5% and 1%) were used both alone and in combination with Carboxymethyl cellulose coating. Antibacterial effect of these treatments was evaluated by enumeration of bacteria in special culture media.
    Results
    The results obtained in this study demonstrate that Zataria multiflora essential oil in combination with grape seed extract significantly can decrease the number of bacteria and delay the spoilage of the samples (p<0. 05).
    Conclusion
    Coating enriched by Zataria multiflora and grape seed extract can properly delay the growth of spoilage microorganisms and prolong the shelf life of meat products.
    Keywords: Carboxymethyl cellulose coating, Zataria multiflora essential oil, Grape seed extract, Microbial flora
  • S. Ahmady- Abchin, A. Nasrolahi Omran, N. Jafari, Mj Mostafapour, S.M. Kia Pages 35-41
    Background And Objectives
    Concurrent with the development of new chemical drugs and antibiotics، their harmful effects are gradually emerged. Due to lack of harmful effects، herbal medicines have been used in the pharmaceutical industry. The aim of this study was the use of lavender essential oil as an herbal medicine for the replacement of antibiotics and chemicals.
    Material And Methods
    In this study، the plant essential oil was isolated by drying and distillation method using Clevenger apparatus. The antibacterial effect of this plant was evaluated by using disc diffusion method and successive dilutions. In order to control the standard of the method، antibiotic discs and standard bacterial strains were used.
    Results
    Based on the results، Proteus mirabilis and Enterococcus faecalis are، respectively، the most sensitive and most resistant bacteria to dilutions of 1، 1/2 and 1/4. Escherichia coli and Enterococcus faecalis، respectively، are the most sensitive and most resistant bacteria to the dilution of 1/8، 1/16، 1/32 and 1/64. MIC and MBC methods also show that all bacteria have the same minimum inhibitory and fatality concentrations except Enterococcus faecalis with minimum inhibitory concentration of 16/1 and minimum concentration fatality of 8/1. Evaluating the results of the disk diffusion method with antibiotic discs، we can observe the better effect of this plant in comparison with gentamicin and streptomycin discs on the growth of five strains of Staphylococcus aureus ATCC1885، Staphylococcus epidermidis ATCC 2405، Enterococcus faecalis ATCC2321، Escherichia coli ATCC 1652 and Proteus mirabilis ATCC 2601.
    Conclusion
    the essential oil of Lavender can be used instead of chemical drugs to treat bacterial infections.
    Keywords: Lavandula, Anti, bacterial effects, Essential oils, Bacterium
  • M. Rostami, F. Tohidi, M. Sharbatkhori, H. Taherkhani, A. Eteraf, R. Mohammadi, F. Maghsoodloorad Pages 42-46
    Background and Objectives
    High prevalence of parasitic infections can be the result of the subclinical infections. Some regular and ongoing epidemiological studies are needed to combat and control these infections. This study was conducted on elementary school students to achieve an overview of the spread of parasitic infections in Gorgan.
    Material and Methods
    In this cross-sectional study، using random cluster sampling، 800 of 7-12 year-old students were selected from 18 primary schools in Gorgan. The stool samples taken on three consecutive days were examined by two methods including direct smear and formalin-ether concentration.
    Results
    Overall، 230 (28. 8%) are infected by intestinal parasites. The protozoa are Blastocystis hominis (122; 15/2%)، Entamoeba coli (93; 11/6%)، Giardia intestinalis (79; 9. 9%)، and Entamoeba histolytic (8; 1%). The Helminthes are Hymenolepis nana (12; 1. 5%)، Entrobius vermicularis (10; 1. 2%)، Ascaris lumbricoides in 4 (0. 5%) and hook worms (3; 0. 4).
    Conclusion
    Based on the results، the prevalence of intestinal parasites is quite high among primary school students especially in families with low education level، income and sanitary level. Hence، it is a necessity to promote the hygienic knowledge of the students.
    Keywords: Prevalence, Intestinal parasites, Primary schools students, Gorgan
  • Emam, S. J., Asgarim., Hosseini, S. A., Shahbazianh., Veisie., Valim., Latifi, S. M., Malihi, R Pages 47-50
    Background And Objectives
    Diabetes is a chronic and progressive disease resulting in disability and premature death. The Etiology of diabetes mellitus is complex، but factors such as genetic، immunological and environmental are involved. The aim of this study was to investigate the association between diabetes and blood type.
    Material And Methods
    In this cross - sectional study blood group of 500 patients with diabetes type 2 was determined and compared with the distribution of blood groups in 11،461 healthy people in Ahwaz. Statistical analysis was performed by independent T test، using SPSS Software (version 17)
    Results
    the Patients’ age is between 35 and 80 years. Their Blood groups are A (106; 20. 3 %) B (144; 27. 5%) AB (97; 18. 5%) and O (176; 32. 7%). One hundred seventy-nine (34. 2%) cases are Rh+ and the rest (344; 65. 8 %) Rh-.
    Conclusion
    Regarding to the distribution of blood group AB and Rh-، which respectively are 7. 3% and 8. 4%، the chance of developing diabetes in theses people is higher than that in other people (P<0. 05). Hence، they should follow a healthy lifestyle from early years of life to reduce the risk of diabetes.
    Keywords: Diabetes type 2, blood group, risk factors
  • J. Esmaeili, P. Ebrahimy, M. Selseleh, P. Babadivand Pages 51-54
    Background And Objectives
    ABO phenotyping is one of the essential tests in Immunohematology. Incompatible blood group transfusion leads to acute hemolysis reactions and other serious complications. Anti A1 is a cold Antibody with no clinical significance، but if it is reacted at 37˚c can be clinically significant، which will be happened rarely. At the present، we report a Case with anti A1 having clinical significance and Anti C.
    Material And Methods
    The patient was suffering from Paroxysmal nocturnal hemoglobinuria (PNH) and received repeated blood transfusion. The tests performed for this patient were blood grouping، Antibody screening، panel test and cross match.
    Result
    the patient’s blood group is AB (A2B) with anti A1. The presence of anti C is verified by applying Panel test.
    Conclusion
    to prepare appropriate blood، Cross mach test was performed on A2B blood bags without C Antigen. During laboratory tests and blood transfusion، no reaction was observed. This report indicates that being aware of anti-antigen antibodies is an important point.
    Keywords: Anti C, Anti A1 with Clinical importance, PNH, Ab Screening