سال 85، سال ایمنی در معادن
در سالی که گذشت باز هم اخبار، از مرگ معدنچیان در معادن چین حکایت می کرد. اخباری که آنقدر زیاد شده که دیگر کسی به آن واکنش نشان نمی دهد و فقط ناامن بودن محیط معدن را در ذهن خانواده های معدنچیان جا می اندازد. خبر مرگ معدنچیان چینی تقریبا هر یک ماه یکبار به گوش می رسید این در حالی بود که طی سال گذشته معادن کشور ما نیز دچار حادثه شده اند و برای عده ای مرگ را به دنبال داشته است. اما به مرگ این افراد هرگز آنگونه که باید پرداخته نشد. در حوادث معدنی سال گذشته معادن زغال سنگ تزره شاهرود و کرمان دچار حادثه شدند و متاسفانه چند ده تن از کارگران آن معادن کشته شدند. دلایل این حوادث هرگز موشکافی نشد.اکنون معادن ما با همان وضع قبلی مشغول به کارند و اینکه ایمنی آن معادن و نظارت بر آنها تا چه حد است، تا حادثه ای پیش نیاید معلوم نیست.
سال جدید از راه رسیده است. سال نو، فکر نو، طرح نو و نگاه نو می خواهد. سال گذشته از سوی وزیر صنایع و معادن به نام «سال معدنکاری و توسعه پایدار» نامگذاری شد چرا که در این سال کنگره جهانی معدن با شعار «معدنکاری و توسعه پایدار» در کشور برگزار شد.
امسال را بهتر است برای بخش معدن کشور به نام «سال ایمنی در معادن» نامگذاری کنیم زیرا در اردیبهشت ماه ششمین همایش ایمنی، بهداشت و محیط زیست در معادن و صنایع معدنی برگزار می شود و دانشگاهیان بخش معدن کشور در این خصوص به ارائه مقاله و دیدگاه خواهد پرداخت.از سوی دیگر با توجه به بحث افزایش تولید در معادن باید راهکارهای افزایش ضریب ایمنی معادن کشور مشخص شود تا هماهنگ با افزایش نرخ تولید ضریب ایمنی معادن کشور نیز بالا رود.
در سال ایمنی در معادن، شایسته است تا مدیران معدنی بیش از پیش به بحث ایمنی و نقش آن در میزان بهره وری معادن پی ببرند.
از سوی دیگر دفتر نظارت بر ایمنی معادن که یکی از دفاتر اصلی معاونت امور معادن است در این سال باید بیشتر خود را وارد میدان کند و نقش نظارتی خود را افزایش دهد.
به هر حال در سال ایمنی در معادن همه با هم باید ضریب ایمنی معادن کشور را بالا ببریم تا کارگران با خاطری آسوده وارد معدن شوند و دیگر هیچ خانواده ای سرپرست خود را از دست ندهد.