تحلیلی کوتاه از بازار کلان
سبد بهینه سرمایه گذاری از نگاه سرمایه گذار ریسک پذیر
بی شک مولفه های بسیاری در این شرایط وجود دارد که هر یک منافع و مخاطراتی را برای سهامداران در بر خواهد داشت.
آنچه در بورس تهران پدید آمد، فروشندگی بود که بازار را با کاهش دوباره حجم معاملات در هفته منتهی به 19 مهر و تلاش برای نگهداشتن بازار در هفته منتهی به 26 مهر مواجه کرد.
این شرایط، فضایی را برای سهامدارانی که سهامشان را با قیمت های بالا خریداری کرده بودند فراهم آورد و فرصت شناسایی سود را روبه روی کسانی قرار داد که از تداوم شرایط رکود تردید داشتند. اداره بازار توسط حقوقی ها و سهامداران عمده، در روزهای پایانی هفته قبل، توانست بازار را از حالت نزولی به صعود نسبی بازگرداند.
چنانچه قبلا نیز اشاره شده بود، شرط ورود شاخص کل به روند افزایشی که عبور از EMAا 200 روزه بود، فراهم نشد و حرکت شاخص به سمت پایین، نشان داد که روند بازار، به صورت خنثی و در محدوده 9108 الی 9727 خواهد بود. در تحلیل کلان ماه گذشته، سناریوی اصلی برای شرایط سیاسی، تداوم شرایط موجود در نظر گرفته شده بود. بررسی شرایط حاکم شده جدید نیز می تواند همان تحلیل را تایید کند.
اگر به خاطر داشته باشید، آتی نگر پیشنهاد کرده بود حداکثر 20درصد از دارایی هایتان را وارد بورس کنید. شرکت هایی که فعالیت می کنند می توانند DPS خود را پوشش دهند و آن را به سهامداران پرداخت کنند. «این دوران می تواند برای برخی شرکت ها ازجمله دارویی وغذایی بسیار مناسب باشد...»
ترکیب متعادل سبد سهام بورسی
اما به دلیل آنکه این گروه اعتقادی به پدید آمدن این حالت افراطی ندارد، باز هم بر این باور است که در بازار نامتعادل فعلی، استراتژی مناسب، حفظ پرتفوی مناسب، و بهینه کردن سهام با ریسک متناسب است.
در شرایط فعلی، کاهش طبیعی قیمت سهام شرکت های صنعت روی و توجه احتمالی به صنعت تجهیزات توسط خریدارانی که سود خود را در شرکت های دیگر شناسایی کرده اند، می تواند به شناسایی نقاط مناسب ورود و خروج در سهام کمک کند.
شرکت های دارویی نیز در شرایط فعلی بازدهی خوبی می توانند داشته باشند، چنانچه در ماه اخیر داشته اند. حمایت نسبی سهامدار عمده از گروه سیمانی هم تا حدی برای سهامداران آن سودآور بوده است.