واگذاری زمین توسط دولت برای کنترل قیمت مسکن راهکاری کوتاه مدت است
زمانی که میزان تقاضا برای مسکن در یک شهر بیش از حد ظرفیت آن شهر باشد، مسکن تبدیل به کالای سرمایه ای شده و با افزایش تقاضاها نیز به مرور زمان دارای قیمت کاذب می شود.
بهزاد صدری، کارشناس مسکن، در گفت وگو با ایسنا، گفت: شهر تهران بیش از حد جمعیت در خود جای داده است و از آن جایی که توان پذیرش ظرفیت بیشتری ندارد، قیمت مسکن بدون دلیل خاصی بالا می رود و وضعیت به گونه ای می شود که قیمت مسکن نسبت به چند ماه گذشته از رشد بالایی برخوردار بوده است.
وی تصریح کرد: زمانی که سرمایه گذار بخش خصوصی در بخش های صنعت و کشاورزی نمی تواند به سود دلخواه خود برسد و یا بستر سرمایه گذاری در آن بخش ها مهیا نباشد، اقدام به انتقال سرمایه خود به بخش شهرسازی و مسکن می کند و باعث می شود تا مسکن بدون ضابطه و در حجم بالا البته پراکنده ساخته شود و دیگر مسوولان قادر به کنترل ساخت و ساز نباشند.
این کارشناس مسکن خاطرنشان کرد: دولت با اعطای زمین به صورت رایگان به انبوه سازان به نظر می رسد نتواند در جهت کنترل افزایش قیمت ها اقدامی صورت دهد، چرا که دولت به اندازه کافی زمین در اختیار ندارد که بتواند با واگذاری آنها به انبوه سازان قیمت مسکن را کاهش دهد و تنها به صورت مقطعی می تواند تاثیرگذار باشد.
صدری، جهش و توسعه در بخش های صنعت و کشاورزی را برای جلوگیری از هجوم سرمایه ها به بخش مسکن موثر دانست و گفت: باید در بخش های صنعت و کشاورزی سعی شود سرمایه بخش خصوصی دارای توجیه اقتصادی شود و به سود مناسبی برسد تا تمایلی برای انتقال سرمایه ها به بخش مسکن وجود نداشته باشد.