پرونده زمستانی آلودگی هوا
زنگ هشدار آلودگی هوای پایتخت در آخرین هفته پاییز به صدا درآمد و بنا بر آمارهای رسمی میزان مرگ و میر شهروندان تهرانی بر اثر ایست قلبی در این مدت 15درصد افزایش یافت. روابط عمومی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران، در گزارشی وضعیت آلودگی هوای پایتخت در آستانه فصل زمستان را مورد بررسی قرار داده و در نخستین گام به چگونگی برخورد دستگاه قضایی با این موضوع پرداخته است.
دادستان کل کشور اوایل آبان ماه جاری جلسه ای را با محوریت آلودگی هوای تهران تشکیل داد و به عنوان «مدعی العموم» نگرانی خود را از وضعیت هوای پایتخت و سلامت شهروندان تهرانی اعلام کرد و خواستار تدبیر مسوولان مربوطه نسبت به حل این مساله جدی شد. حضور حجت الاسلام و المسلمین دری نجف آبادی در مراسمی که به مناسبت «روز ملی حمل ونقل» از سوی شهرداری تهران برگزار شد، تاکید مجددی بر جایگاه این نهاد قضایی به عنوان مرجع حفاظت و صیانت از حقوق عمومی شهروندان بود. دادستان کل کشور در حاشیه این مراسم ضرورت برنامه ریزی دستگاه های ذیربط در بحث آلودگی هوا را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: «ما سفارش های لازم را می کنیم و به ارگان های ذیربط تذکر می دهیم.» حجت الاسلام دری نجف آبادی در خصوص استیفای حقوق شهروندان افزود: «هم سازمان محیط زیست مسوول است و هم وزارت بهداشت و البته مردم نیز باید رعایت کنند و حتی مسوولان اجازه تردد ندهند.» دادستان کل کشور در مورد معرفی مقصران آلودگی هوا، تصریح کرد: «اگر لازم باشد کوتاهی مقصران واقعی در بحث آلودگی هوا را پیگیری می کنیم» و البته همین نکته باعث افزایش امید در اذهان عمومی شهروندان نسبت به پیگیری «مدعی العموم» شده است.
رییس مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش انرژی های تجدید پذیر اظهار کرد: خسارات آلودگی هوا در ایران به 10میلیارد دلار در سال می رسد.حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با اشاره به این که در تهران آرزو می کنیم 100متر برویم و خودروی دودزایی نبینیم، افزود: این درحالی است که گازوئیل ما استاندارد نیست و پالایشگاه ها با مشکل مواجهند.
از سوی دیگر موضوع آخرین نشست شورای اسلامی شهر تهران، انتقاد از اجرایی نشدن برنامه ها و سیاست های کلان کاهش آلودگی هوای پایتخت بود و در این میان رییس کمیته محیط زیست شورای شهر، بی توجهی به محیط زیست تهران را مورد انتقاد قرار داد.