آرشیو دوشنبه ۲ دی ۱۳۸۷، شماره ۱۶۹۶
صنعت و معدن
۳

بزرگ ترین پروژه آلومینیوم ایران، برق ندارد

مدیر پروژه هرمز آل، با بیان اینکه این صنعت با مشکل جدی تامین برق روبه رو است، گفت: با وجود برنامه راه اندازی پروژه هرمز آل در نیمه نخست سال آینده، تاکنون هیچ فکری برای تامین برق بزرگترین واحد تولید آلومینیوم کشور نشده است.

علی اکبر گلکار در گفت وگو با برنا، افزود: بر اساس توافق انجام شده صنایعی که بیش از 25مگاوات مصرف برق دارند باید خود نسبت به ایجاد نیروگاه خصوصی اقدام کنند، این در حالی است که این امر برای شرکت های دولتی میسر نبوده و شرکت های خصوصی نیز توان انجام آن را ندارند.

به گزارش خبرنگار ما، صنعت آلومینیوم از برق به عنوان عامل اصلی تولید شمش این فلز استفاده می کند، اگرچه هنوز برای بزرگ ترین پروژه تولید آلومینیوم، برق تامین نشده است.

مدیر پروژه هرمز آل با بیان اینکه در سرمایه گذاری های اولیه با مشکل روبه رو هستیم، گفت: قبل از راه اندازی این پروژه مقرر بود که برق این بخش از طریق شبکه تامین شود، ولی با توافق وزیر وقت نیرو و وزیر سابق صنایع تامین برق صنایع آلومینیوم از شبکه ممنوع و منوط به راه اندازی نیروگاه های اختصاصی شد.

وی با اشاره به راه اندازی خط 147هزار تنی پروژه هرمز آل در نیمه نخست سال آینده اظهار داشت: تاکنون هیچ فکری برای تامین برق این پروژه بزرگ نشده است و به طور قطع با مشکل تامین انرژی در این بخش روبه رو خواهیم بود.

مدیر پروژه هرمز آل به پیشرفت قابل توجه کشورهای حوزه خلیج فارس در تولید آلومینیوم اشاره کرد و افزود: هم اکنون کشورهای امارات، دبی، ابوظبی، بحرین، کویت، عمان، قطر و عربستان به شدت به این صنعت روی آورده اند و پیشرفت های مناسبی نیز داشته اند.

وی ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور دبی را یک میلیون تن در سال عنوان کرد و افزود: ما نیز بر اساس مزیت های موجود باید به دنبال افزایش تولید و حضور در سطح بازارهای بین المللی باشیم.

وی با بیان اینکه کلیه دیگ های این طرح در سال 88 وارد مدار تولید می شوند، گفت: با راه اندازی پروژه هرمز آل، ظرفیت تولید آلومینیوم کشور 60درصد به تولید کشور افزوده می شود.