تلاش برای عرب دانستن مشاهیر ایرانی
در حالی که بی بی سی در گزارشی ابن سینا را دانشمندی عرب دانسته است، روزنامه «کورییره دلاسرا» که از روزنامه های مطرح دنیا است با وجود نقل خبر از بی بی سی ابن سینا را دانشمند فارسی معرفی کرده است.
به گزارش مهر، یک روبات انسان نما با عنوان «ابن سینا» توسط محققان آلمانی و یونانی در دانشگاه امارات متحده عربی ساخته شده است. این خبری است که بسیاری از منابع خبری آن را از پایگاه خبری «بی بی سی» نقل کرده اند، اما نکته مهم این است که در گزارش «بی سی سی» از ابوعلی سینا به عنوان یک دانشمند عرب یاد شده است.
این روبات انسان نما را محققان آلمانی و یونانی با همکاری محققان دانشگاه امارات متحده عربی ساخته اند. این روبات که «ابن سینا» نام دارد قرار است در سایت شبکه اجتماعی «فیس بوک» نیز پروفایلی به نام خود باز کند.
کشورهای عربی سال هاست که به بهانه های مختلف سعی در ثبت مشاهیر ایرانی به عنوان دانشمندان عربی دارند. به خصوص بسیاری از محققان عرب تاکنون کتاب هایی را درباره زکریای رازی و ابوعلی سینا تالیف کرده اند که با توجه به اعتبار نام این مولفان این کتاب ها بارها به زبان های مختلف غربی ترجمه و منتشر شده است. بنابراین جای تعجب نیست که بسیاری کشورهای غربی نیز این دانشمندان را به عنوان عالمان عرب می شناسند. با وجود این هنوز منابع انکارناپذیری به زبان های مختلف دنیا وجود دارند که از این برگزیده ترین عالمان دنیا به عنوان دانشمندان ایرانی یاد می کنند.در حالی که روزنامه ایتالیایی «کورییره دلاسرا» که در شمار 12 روزنامه مطرح دنیا قرار دارد، با وجود اینکه منبع اصلی گزارش خود را «بی سی سی» معرفی کرده است در توضیح روبات «ابن سینا» نوشته است: «نیکولاس ماوریدیس و همکارانش در دانشگاه امارات متحده عربی درحال توسعه نمونه آزمایشی روباتی با عنوان «ابن سینا» هستند. (ابن سینا نام فارسی فیلسوف بزرگ Avicenna است).»
برخی از سایت های خبری نیز کلمه Avicenna را به توضیح این واژه در سایت دانشنامه آزاد آنلاین ویکی پدیا پیوند کرده اند. این اولین بار نیست که امارات متحده عربی برای عرب جلوه دادن این عالم ایرانی تلاش کرده است، به طوری که پیش از این در این کشور تمبری با چهره ابوعلی سینا منتشر شده بود.