مهاجرت یک سرمایه دیگر
دنیای اقتصاد : این روزها آمار عجیب و غریبی در مورد افزایش مهاجرت از کشور منتشر می شود که به واقع تامل برانگیز است؛ هرچند گویا مسوولان توجهی به این ماجرا ندارند. مهاجرت هر نیروی بااستعدادی یک اتفاق ناگوار است و تلخی ماجرا، مخصوصا زمانی بیشتر می شود که پای سرمایه های اجتماعی و تخصصی کشور وسط باشد. متاسفانه ضرباهنگ مهاجرت در میان این قشر، تندتر هم هست. تازه ترین نامی که خروجش از کشور بحث برانگیز شده، علیرضا حیدری است؛ قهرمان سابق کشتی جهان که دیروز خبرگزاری تسنیم مصاحبه ای در مورد مهاجرت او منتشر کرده، هرچند نام کشور مقصد را بیان نکرده است.
حیدری در بخشی از این مصاحبه می گوید: «خیلی ها فکر می کنند من اینجا راحت ترم و وقت آزاد بیشتری دارم در حالی که این طور نیست. وقتی آدم می ر ود زندگی از تعادل خارج می شود. آنجا دیگر علیرضا حیدری نیستم و نمی توانم با این اسم زندگی کنم. باید یک سری موضوعات را جا بیندازم که شرایطم درست شود؛ داستان مهاجرت این است. شاید بعدها برگردم اما الان باید آنجا شرایطی را برای خانواده و خودم مهیا کنم و چیزهایی یاد بگیرم که قبلا یاد نگرفتم.» این بخش از مصاحبه حیدری هم جالب است: «من اکراه دارم پول از ایران ببرم، یعنی از نظر اعتقادی درست نمی دانم پولی را که در ایران درآوردم آنجا خرج کنم. فکر می کنم این پول باید در خود ایران خرج شود. پول عمده ای هم با خودم نبردم، در حد معمولی. باورم این است که باید دوباره آنجا بسازم و پول دربیاورم.»
این هم یک بخش معنادار از اظهارات او در مورد علیرضا دبیر، رئیس فعلی فدراسیون کشتی: «فکر می کنم دبیر برای این کار خوب باشد. کسی باید رئیس فدراسیون شود که ساختار جامعه ما را خوب بشناسد؛ روابط و ضوابط را هم درک کرده و هم بلد باشد. البته خیلی هم ضوابطی نیست و روابط پررنگ تر است و دبیر آنها را می شناسد. دبیر باید جاهایی، در یک فضاهایی بیشتر دقت کند که از جنس اجتماعی است، البته او خوب هم کار کرده و روش رابطه برقرار کردن با این نوع مدیریت را بلد است. من جنس این روابط نیستم. نمی خواهم روی آن اسم هوشمندی بگذارم، اما او برای این جریان ساخته شده و امروز هم مدیریت جامعه ما از همین جنس است. من این شکلی بلد نیستم.»