آرشیو دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲، شماره ۸۱۹۰
جهان
۵

دورنما

اشپیگل : آلمان

قانونی که دولت برای گرم شدن خانه های مردم در شرایط آب و هوایی سرد وضع کرده است، مالکان خانه ها، صنعتگران و در کل صنعت را تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال یک چیز واضح است و آن اینکه انتشار گازهای گلخانه ای باید در آلمان نیز مانند تمام جهان کاهش یابد. بنابراین تردیدی نیست که این کشور نیز باید به چنین روالی بپیوندد اما اینکه این کار چگونه باید انجام شود نیز مساله مهمی است.

اکونومیست : بریتانیا

در دهه های 1940 و 1950 امریکا دست به ایجاد نظم جدیدی برای جهان زد که با همه کاستی هایش در آن زمان توانست بین ابرقدرت ها صلحی را ایجاد کند اما این نظم امروز در حال از بین رفتن است. علت آن نیز این است که در درون خود امریکا شاهد یک دوقطبی حزبی هستیم که باعث شده اعتماد مردمی به دولت از بین برود و اکنون در این شرایط بایدن در حال اجرای دکترین جدیدی است که باید دید آیا تاثیر خواهد داشت!

لو اسکپرس : فرانسه

فرانسه دچار یک فرسودگی اداری شده است. این فرسودگی ناشی از بوروکراسی حاکم بر ادارات است که می تواند عواقب فاجعه باری را به دنبال داشته باشد. این بوروکراسی باعث شده تا از پلیس ها گرفته تا پرستاران و شهری و روستایی دچار دلسردی شوند. اما فرانسه برای رها شدن از این وضعیت نیازمند تغییراتی جدی در ساختارهای اداری خود است تا بتواند از این بیماری نجات یابد.

نیشن : امریکا

هنری کیسینجر، استراتژیست امریکایی صد ساله شد. او کسی است که جنایات زیادی را در ایام ریاست جمهوری نیکسون مرتکب شد. او به نیکسون کمک کرد تا مذاکرات صلح با پاریس را به نابودی کشد و جنگ ویتنام را تبدیل به جنگی طولانی کند. او همچنین کسی بود که حمله به کامبوج را پی ریزی کرد و کودتای پینوشه را در شیلی علیه آلنده رقم زد اما بعد از آن روالی متفاوت در پیش گرفت.