آرشیو دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، شماره ۵۹۷۵
خبر
۸

دکه

روزنامه کیهان در بخش خبر ویژه به فایلی که اخیرا از ظریف منتشر شده اشاره کرد و نوشت: انتشار فایل صوتی مربوط به اظهارات محمدجواد ظریف که باعث ناراحتی برخی اصلاح طلبان شده بود، او را به واکنش و عذرخواهی واداشت. اما بخش مهمی از اظهارات وی در این فایل صوتی، به تندرو و انحصارطلب خواندن اصلاح طلبان چپ، پایگاه اجتماعی نداشتن اصلاح طلبان و متوسل شدن به وی در انتخابات 1400 و مخالفت وی و همچنین ناکارآمد تلقی شدن برجام نزد مردم برمی گردد و به نظر می رسد انتشار این بخش از اظهارات، موجب فشار اصلاح طلبان و واکنش بعدی ظریف شده است.

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان بیراهه تهاتر نفت نوشت: چینی ها از ابتدای سال 1403 برای ساخت مسکن و سه استادیوم ورزشی به تهران می آیند. تحریم سخت گیرانه آمریکا بر اقتصاد ایران سبب شده است که تسویه پول نفت صادراتی گرفتار مشکلات عدیده شود و دولت پیشنهاد تهاتر نفت و کالا را با کشورهای متعددی مطرح کند. در این میان تهاتر نفت و پروژه های عمرانی مدل دیگری بود که دولت برای دور زدن تحریم مطرح کرد. حالا خبر می رسد که چینی ها برای تسویه پول نفت به تهران می آیند تا در بافت فرسوده شهر، مسکن بسازند و سه استادیوم ورزشی احداث کنند؛ اما این تصمیم با مخالفت گسترده کارشناسان و صاحب نظران مواجه شده است و آن را به نوعی اتلاف پول نفت می دانند.

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی نوشت: اکنون یکی از مهم ترین انتقادهایی که افراد صاحب نظر و مستقل به دولت دارند این است که چرا از افراد زبده، کاردان و قوی برای اداره وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی استفاده نمی کنید؟ محتوای ایراد و اعتراض این افراد این است که به سراغ افراد توانمند نرفتن از مصادیق بارز «ترک فعل» است. مهم تر اینکه با این «ترک فعل» مرتکب اقدام خلافی هم شده اید و به جای افراد کاردان و توانمند به سراغ افراد ضعیف رفته اید و با این کار خودتان مشکلات زیادی برای کشور به وجود آورده اید. منظور معترضان این نیست که مسوولان به سراغ جناح مقابل خود بروند. حرف اصلی آنها این است که در جامعه ما افراد مستقلی وجود دارند که در زمینه های مختلف صاحب تجربه هستند و بدون وابستگی جناحی آماده خدمت به کشور و پیشبرد امور اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... هستند. در بعضی از دولت های گذشته در همین دوران نظام جمهوری اسلامی دیدیم که حتی هیات دولت ترکیبی از اعضای جناح های مختلف و عناصر مستقل بودند و متعهد شده بودند بدون اعمال وابستگی های جناحی به وظایف خود عمل کنند و همین کار را هم کردند و امور کشور را به درستی به پیش بردند.