آرشیو پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۶۰۱۱
بازار دیجیتال
۱۷

خبر

سامانه نظارت هفتگی بر اپراتورها راه اندازی شد

سیتنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که سامانه ای برای نظارت و پیگیری تعهدات اپراتورها راه اندازی شده است. عیسی زارع پور روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: «در جریان افزایش تعرفه ها در سال گذشته، تعهداتی از اپراتورها گرفتیم مبنی بر اینکه کیفیت ارتباطات افزایش داده شود.

این موارد به شکل جدی پیگیری می شود و سازمان تنظیم مقررات در این باره متعهد به پایش در این زمینه شد و همچنین سایت اطلاع رسانی طراحی کردیم که هر دو هفته یک بار تعهداتی که به اپراتورها سپردند را پیگیری می کند.» وزیر ارتباطات در جمع خبرنگاران افزود: «در جریان افزایش تعرفه ها در سال گذشته، تعهداتی از اپراتورها گرفتیم مبنی بر اینکه کیفیت ارتباطات افزایش داده شود که این تعهدات شامل افزایش سرعت اینترنت همراه تا پایان خرداد به میزان 50 درصد و افزایش پوشش نسل چهارم و افزایش پوشش نسل پنجم و افزایش 10 درصدی بود.» زارع پور گفت: «این تعهدات به شکلی جدی توسط وزارت ارتباطات پیگیری می شود. همچنین روز سه شنبه تعدادی از سایت های نسل پنجم که حدود 5 هزار تا 6 هزار سایت نسل پنجم است با حضور رئیس جمهور افتتاح شد که هزار و 800 سایت نسل پنجم بود و این مسیر ادامه خواهد داشت تا به 10 درصد پیشرفت کار در سایت های نسل پنجم برسیم.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: «قراردادهایی هم برای خرید تجهیزات تولید داخل با شرکت های دانش بنیان توسط اپراتورها منعقد شد تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم بتوانیم بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را در حوزه تجهیزات توسط شرکت های دانش بنیان فراهم کنیم.» این در حالی است که روز گذشته بالاخره و بعد از دو ماه انتظار، نتیجه پایش عملکرد اپراتورهای همراه در افزایش سرعت اینترنت اعلام شد. به این ترتیب رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نتیجه پایش پیشرفت تعهدات اپراتورهای سیار در راستای افزایش 34 درصدی تعرفه اینترنت در سال گذشته را منتشر کرد. در همین راستا امیر لاجوردی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی نوشت: «پایش پیشرفت تعهدات اپراتورهای سیار در راستای افزایش 34 درصدی تعرفه اینترنت در سال گذشته، به صورت شفاف از طریق سایت نت سنج پلاس میسر است که به مرور سایت تکمیل خواهد شد.» عیسی زارع پور هم با انتشار پست معاونش نوشت: «افزایش پوشش نسل چهارم و پنجم و افزایش 30 درصدی سرعت اینترنت تا پایان خرداد و 50 درصدی تا پایان امسال (نسبت به دی ماه گذشته) از مهم ترین تعهدات اخذ شده از اپراتورهای همراه است که تحقق آنها به صورت مستمر توسط سازمان تنظیم مقررات مورد پایش و مطالبه قرار می گیرد.»

شورای عالی فضای مجازی در سال 1403 رنگ جلسات ماهانه را به خود ندید

مهر: شورای عالی فضای مجازی با گذشت دو ماه از سال 1403، تا کنون رنگ جلسات ماهانه را به خود ندیده است. جلسات شورای عالی فضای مجازی بر اساس قانون هر ماه یک بار باید با حضور سران سه قوه، اعضای شورا و به ریاست رئیس جمهور برگزار شود. پیش از این و در سال 1402 جلسات شورا به صورت ماهانه برگزار شده بود، اما آخرین جلسه در اسفند ماه هم لغو شد.

آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی که با دستور کار میزان پیشرفت شبکه اطلاعات همراه بود، قرار بود در اسفند 1402 برگزار شود که لغو شد.آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال 1402 مربوط به 25بهمن 1402 است که این جلسه با سه دستور کار «بررسی پیشرفت اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات»، بررسی روند تکمیلی «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» و همچنین بررسی «ضوابط حضور و فعالیت مسوولان و دستگاه ها در فضای مجازی» برگزار شد. اعضای شورای عالی فضای مجازی درباره 7 برنامه اصلی طرح پیشرفت اجرای طرح شبکه ملی تبادل نظر کرده و بر تامین الزامات ناظر بر تسریع در تکمیل این شبکه تاکید کردند. همچنین در بررسی «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» مقرر شد با توجه به گذشت یک سال از آغاز تدوین، در تکمیل آن تسریع شود تا با پیاده سازی این سند، بسترهای مناسب تری برای فعالیت بخش خصوصی در عرصه فضای مجازی فراهم شود. سومین موضوع بررسی و تصویب چارچوب و ضوابط حضور و فعالیت های مسوولان و دستگاه ها در فضای مجازی بود که مقرر شد تا اولا امکان اطلاع رسانی بهتر و دقیق تر از این طریق به مردم ایجاد شود و در وهله بعد ضمن حمایت از خدمات پایه داخلی، مردم نیز بتوانند با اطمینان بیشتری به حساب های کاربری مسوولان و دستگاه ها مراجعه کرده و در نتیجه تعامل مردم و مسوولان تسهیل شود. پیگیری های مهر از اعضای شورای عالی فضای مجازی حاکی از این است که تا این لحظه هیچ دعوت نامه ای برای حضور اعضا در جلسه شورا ارسال نشده است.

جمینای وارد اندروید می شود

ایسنا: گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان خود اعلام کرد که هوش مصنوعی جمینای را به صورت مستقیم در اندروید 15 جاگذاری می کند. گوگل در حال ادغام هوش مصنوعی جمینای به طور مستقیم در سیستم عامل اندروید است. بدین ترتیب هنگامی که اندروید 15 در اواخر امسال منتشر شود، جمینای از برنامه، تصویر یا ویدئویی که در حال اجراست، آگاه خواهد شد و کاربران می توانند از آن سوالات مربوطه را بپرسند. اکنون اینکه با وجود جمینای سرنوشت دستیار گوگل چه می شود را کسی نمی داند. گوگل نیز در کنفرانس دیشب چیزی درباره آن نگفت.