خبر
اکوایران: نتایج حراج ششم اوراق مالی در 16خردادماه نشان می دهد که با وجود عرضه بیش از 30هزار میلیارد تومان اوراق توسط دولت، بانک ها و بازار سرمایه اقدام به خرید اوراق نکردند.در حراج ششم دولت که در تاریخ 16خردادماه انجام شد، مجموعا بیش از 30هزار میلیارد تومان اوراق از سوی دولت عرضه شد اما نه بانک ها و نه بازار سرمایه هیچ مبلغی از این اوراق را خریداری نکردند و دولت نتوانست در این حراج درآمدی از طریق فروش اوراق کسب کند.گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که در حراج ششم اوراق مالی اسلامی دولت، چهار نوع از اوراق به نام های اراد 157، اراد 158، اراد 159 و اراد 160 عرضه شد.
حجم عرضه اراد 157 برابر با یک هزار و 890میلیارد تومان بوده و نرخ سود آن کمتر از سایر اوراق و برابر با 28درصد در نظر گرفته شده است. اراد 158 نیز به میزان 9هزار و 930همت و با نرخ سود 28.5درصدی عرضه شده است. همچنین اراد 159 نیز با نرخ سود 28.7درصد و حجم 8هزار و 850میلیارد تومانی عرضه شده است. در نهایت، ارزش اراد 160 عرضه شده از سوی دولت نیز به 9هزار و 674میلیارد تومان رسیده است. نرخ سود این اوراق از سایرین بالاتر و برابر با 28.9درصد است.بنابراین، در مجموع 30هزار و 344میلیارد تومان اوراق از سوی دولت عرضه شده است. در اقدامی جالب توجه، هیچ یک از بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی در این حراج شرکت نکرده اند. این در حالی است که در هفته های گذشته، حداقل یک بانک متقاضی خرید اوراق دولتی بوده است. بازار سرمایه نیز که مشتری جدی اوراق دولتی در هفته های گذشته بود، در این هفته برای خرید اوراق اقدامی نکرده است. به نظر می رسد عدم مشارکت بازار سرمایه، جذاب نبودن نرخ سود این اوراق باشد.
مهر: وزیر دارایی روسیه اعلام کرد که کشورهای عضو گروه بریکس در حال امکان سنجی طرح ایجاد یک سامانه پرداخت بین بانکی واحد در قالب این گروه هستند.به گزارش راشاتودی، آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه اعلام کرد که کشورهای عضو گروه بریکس در حال امکان سنجی طرح ایجاد یک سامانه پرداخت بین بانکی واحد در قالب این گروه هستند تا بتواند عملکردی مانند سامانه پیام رسان بین بانکی سوئیفت ایفا کند. او طی مصاحبه ای با ایزوستیا گفت که ایجاد یک سامانه پرداخت جایگزین برای سوئیفت یکی از اصلی ترین اهداف ایجاد سامانه مذکور است؛ چراکه مبادلات کنونی به دلار خطری جدی را برای کشورهای دخیل در تجارت جهانی در پی دارد.
این مقام روس ادامه داد: روسیه پیشنهاد ایجاد یک بستر برای مبادله دارایی های دیجیتالی را که از سوی بانک های مرکزی کشورهای عضو و بر مبنای ارز ملی آنها تعریف شده، داده است. سیلوانوف افزود: سامانه بین بانکی جدید که بر اساس فناوری های دیجیتال مدرن طراحی می شود، موضوعی آینده محور است و دارایی های مالی دیجیتال، توکن ها و بستر بلاک چین ابزارهایی هستند که امکان کنار گذاشتن سوئیفت را فراهم می کند. او همچنین گفت که سامانه جدید خطری برای بانک ها نخواهد داشت؛ چراکه عملیات آن در قالب ساختارهای بانکی انجام نمی شود. این مقام روس البته تاکید کرد که باید تمام کشورهای عضو بریکس برای ایجاد این سامانه به توافق برسند.