آرشیو پنجشنبه ۷ تیر ۱۴۰۳، شماره ۱۰۸۹۵
سیاسی (بین الملل)
۲

تبعات پیروزی ملی گرایان در اتحادیه اروپا

انتخابات اتحادیه اروپا نشان داد که آرایش های سیاسی در پارلمان اروپا در حال تغییر است و احزاب پوپولیست و راست افراطی می توانند نقش مهم تری در پنج سال آینده در سیاست گذاری های اروپا داشته باشند. دستاوردهای حزب ملی گرای «هویت و دموکراسی» (ID) و شکست های «ائتلاف آزاد اروپا/سبزها» ممکن است احزاب مرکزگرا را در رای گیری های کلیدی در 720 کرسی پارلمان اروپا به طرف های راست گرا وابسته کند. رهبران پارلمان اروپا در گذشته در دست اکثریتی از احزاب مرکزگرا قرار داشته که در رای گیری بر سر موضوعات مختلف به دنبال کسب اکثریت آرا از میان 720 کرسی هستند. در انتخابات پیش رو هم البته پیش بینی ها حاکی است که حزب راست میانه «مردم اروپا» (EPP) یک بار دیگر بیشترین کرسی های پارلمان را از آن خود خواهد کرد و به برتری خود در این مجلس ادامه خواهد داد.

اما ائتلاف میانه روها به رهبری EPP احتمالا برای تصویب برخی قوانین به حمایت حزب راست گرای «محافظه کاران و اصلاح طلبان اروپا» (ECR) نیاز خواهد داشت. علاوه بر این، حزب ID که در نتیجه این انتخابات جسارت کسب کرده ممکن است پارلمان را برای تغییر موضع در بعضی موضوعات تحت فشار قرار دهد.

«آرمیدا ون ریج»، محقق ارشد برنامه اروپا در اندیشکده چتم هاوس قبل از مشخص شدن نتایج به CNBC گفت که نفوذ جریان های راست افراطی در اتحادیه اروپا از قبل هم محسوس بود اما نتیجه این انتخابات می تواند باعث تغییر بیشتر برخی سیاست ها و عقب نشینی از برخی سیاست های دیگر منجر شود.در اینجا نگاهی به چگونگی تاثیر این تغییرات بر سیاست اتحادیه اروپا خواهیم داشت.

مهاجرت همچنان در پارلمان بعدی اروپا جزءموضوعات اصلی خواهد بود. احزاب راست گرا از افزایش امنیت مرزی و موضع گیری های سخت گیرانه تر در قبال ورود مهاجران از خارج از اتحادیه اروپا حمایت می کنند.با وجود این، اجرای این سیاست ها با موانع اساسی مواجه خواهد بود و کشورهای حوزه جنوب و شمال اختلاف های آشکاری در خصوص راهبردها خواهند داشت. ماریو بیکارسکی، تحلیلگر مسائل سیاسی در یک یادداشت پژوهشی نوشته اند: «با آنکه بر سر نیاز به جلوگیری از کشورهای ثالث به اتحادیه اروپا اجماع نظر وجود دارد اختلافات بر سر مکانیسم های دستیابی به آن ادامه خواهد داشت.»

حمایت از اوکراین به دلیل حمایت برخی از اعضای اتحادیه اروپا از روسیه با تردیدهایی مواجه شده است. در پارلمان اروپا حزب ID از جمله احزابی است که گفته می شود همسویی زیادی با روایت های مسکو از مسائل اوکراین و دیگر مسائل جهانی دارد.با وجود این، برخی از دیگر احزاب راست گرا که عمدتا جزء ECR هستند مواضع ضدروسیه دارند. در واقع اکثر اعضای حزب ECR را اروپاگریزهای معتدلی تشکیل می دهند که از اتحادیه اروپای قوی از لحاظ اقتصادی حمایت می کنند اما در برابر تمرکزگرایی بیشتر اتحادیه اروپا مقاومت کرده و افزایش قدرت ملی کشورها را ترجیح می دهند.

سومین نیروی سیاسی در پارلمان اروپا EPP است که بزرگترین گروه فراملیتی در داخل اتحادیه اروپا است. اعضای این حزب را هم سیاستمداران راست میانه تشکیل می دهند که اخیرا به سیاست های راست گرایانه متمایل شده اند.اعضای این حزب هسته «گروه حمایت از اوکراین» را تشکیل می دهند. «اورسلا فن در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا نیز یکی از اعضای همین حزب است.

از آنچه گفته شد مشخص است که پارلمان اروپا همچنان به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد. یک رسانه اوکراینی بر همین اساس نوشته حمایت از اوکراین در حال حاضر یکی از شاخص های اروپایی بودن است بنابراین احزاب ضداوکراینی از شانسی برای پیشبرد سیاست های خود برخوردار نخواهند بود.