آرشیو پنجشنبه ۷ تیر ۱۴۰۳، شماره ۶۰۴۱
بازار دیجیتال
۱۷

خبر

یک ویژگی جذاب به گورستان گوگل پیوست

ایسنا: اسکرول بی نهایت صفحه نتایج جست وجوی گوگل به گورستان پیوست. این تجربه کاربری که مشابه اسکرول بی نهایت فیدهای شبکه اجتماعی بود، در ابتدا برای نتایج جست وجو در دستگاه های موبایل در اکتبر سال 2021 معرفی شد و سپس در اواخر سال 2022 به نتایج جست وجوی دسک تاپ آورده شد. به جای آن در دسک تاپ، نوار صفحه بندی کلاسیک گوگل قرار خواهد گرفت که به کاربران اجازه می دهد به صفحه خاصی از نتایج جست وجو بروند یا به سادگی روی بعدی کلیک کنند. در تلفن همراه دکمه نتایج بیشتر در پایین جست وجو برای بارگیری صفحه بعدی نشان داده می شود.

جریمه میلیاردی برای قاچاق تجهیزات اینترنت استارلینک

سیتنا: مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان از محکومیت 12 میلیارد ریالی قاچاقچیان تجهیزات اینترنت ماهواره ای استارلینک خبر داد. حسین رحیمیان گفت: «پرونده 60 دستگاه تجهیزات اینترنت ماهواره ای استارلینک به ارزش 14 میلیارد و 592 میلیون ریال در شعبه اول بدوی تعزیرات حکومتی سقز رسیدگی شد.» مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان افزود: «شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده، تخلف را محرز و علاوه بر ضبط کالاها، متخلف ردیف اول را به دلیل فروش 7 دستگاه و برای اتهام نگهداری 53 دستگاه به پرداخت 10 میلیارد و 950 میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.» رحیمیان گفت: «این شعبه همچنین متخلف ردیف دوم را به پرداخت یک میلیارد و 95میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد. شعبه متخلف ردیف سوم را هم به پرداخت 187 میلیون و 500 هزار ریال جزای نقدی محکوم کرد.» رحیمیان گفت: «شعبه متخلفان پرونده را جمعا به پرداخت 12 میلیارد و 232 میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد. این گزارش را اداره اطلاعات شهرستان سقز برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کرد.»

مرکز ملی داده اندونزی هدف باج افزار قرار گرفت

مهر: یک هکر با انجام یک حمله سایبری به مرکز ملی داده اندونزی، نفوذ و کنترل مهاجران در فرودگاه ها را مختل کرد. هکر مذکور خواستار 8 میلیون دلار باج شده بود. به گزارش رویترز، این حمله چند سرویس دولتی از جمله خدمات در فرودگاه ها را هفته گذشته مختل کرد؛ به طوری که صف های طولانی در باجه های مهاجرت تشکیل شد. البته به گفته وزارت ارتباطات اندونزی ماشین های اتوماتیک کنترل پاسپورت اکنون فعال هستند. بودی آری ستیادی، وزیر ارتباطات اندونزی، اعلام کرد هکر از یک نسخه از بدافزاری به نام Lockbit3.0 استفاده کرده و جزئیات بیشتری در این باره اعلام نکرد.

او در ادامه افزود: «ما اکنون روی احیای مراکز ملی داده تحت تاثیر حمله سایبری مانند مرکز مهاجرت تمرکز کرده ایم.» البته او نگفت باج مذکور پرداخت شده است یا خیر. باج افزارها با رمزگذاری داده های قربانیان، آنها را از دسترس خارج می کنند. هکرها در ازای دریافت پول به شکل رمزارز کلید داده های رمزگذاری شده را اعلام می کنند. اگر قربانیان در مقابل پرداخت باج مقاومت کنند، هکرها با نشت اطلاعات محرمانه یا حذف کردن آنها، افراد یا سازمان ها را تهدید می کنند. حمله سایبری مذکور جدیدترین رویداد در زنجیره ای از حملات سایبری به شرکت ها و آژانس های دولتی اندونزی در سال های اخیر به حساب می آید. سال گذشته رسانه ها فاش کردند جزئیات حساب کاربری 15 میلیون مشتری بزرگ ترین بانک اسلامی این کشور به طور آنلاین منتشر شده است. بانک مذکور نشتی این اطلاعات را تایید نکرد. در سال 2022 میلادی نیز بانک مرکزی اندونزی هدف حمله باج افزاری قرار گرفت.

ماهواره هواشناسی اسپیس ایکس با موفقیت به فضا پرتاب شد

سیتنا : اسپیس ایکس یک ماهواره هواشناسی را به عنوان «آخرین عضو ناوگان چهار ماهواره ای» آمریکا در مدار زمین قرار داد که با شش ابزار پیشرفته، تا دهه 2030 به طور مداوم مشاهدات خود را به زمین می فرستد. شرکت خصوصی اسپیس ایکس اخیرا یک ماهواره هواشناسی را به عنوان «آخرین عضو ناوگان چهارماهواره ای» آمریکا در مدار زمین قرار داد.

مدیران این مجموعه ماهواره های هواشناسی می گویند با این سرمایه گذاری 11 میلیارد دلاری، زیرساخت های پیش بینی هواشناسی آمریکا دچار تحول بزرگی خواهد شد و حفاظت از آمریکا و یک میلیارد نفر در قاره های آمریکا از منظر تغییرات آب و هوایی تغییر شگرفی خواهد کرد. پیش بینی های هواشناسی برای پرتاب این ماهواره، بیانگر احتمال 70 درصدی وقوع توفان و لغو پرتاب بود، اما این توفان ها دیرتر از انتظار رخ دادند و همین تاخیر باعث پرتاب موفقیت آمیز «فالکون هوی» شد.

این ماهواره هواشناسی پس از قرارگیری در مدار، طی 14 روز بالای خط استوا منتقل خواهد شد و سپس به موقعیت عملیاتی خود در 75 درجه طول جغرافیایی غربی منتقل می شود تا دید بی وقفه ای از سواحل غربی آفریقا تا مرکز آمریکای شمالی ارائه دهد. این ماهواره با شش ابزار پیشرفته، تا دهه 2030 به طور مداوم مشاهدات خود را به زمین خواهد فرستاد. اسپیس ایکس در واقع یک شرکت ترابری فضایی خصوصی است که در تابستان سال 2002 توسط ایلان ماسک بنیان گذار، کمپانی تسلا، تاسیس شد.