رشد 7 پله ای در ضریب نفوذ بیمه
افزایش ضریب نفوذ بیمه، رشد حق بیمه تولیدی، حرکت به سمت کیفی سازی محصولات بیمه ای و فعالیت های صنعت بیمه، افزایش تعداد محصولات بیمه ای و... از جمله مواردی بود که رئیس کل بیمه مرکزی روز گذشته طی یک نشست خبری در جمع خبرنگاران به آن اشاره کرد. علی استاد هاشمی در این نشست به جایگاه صنعت بیمه کشور در سطح جهانی و منطقه ای اشاره کرد و توقف کاهش ضریب نفوذ بیمه در سال گذشته را یکی از اتفاقات مهم این حوزه دانست و گفت: ضریب نفوذ بیمه در کشور در حالی سال 99 به عدد 2.12 رسیده بود که این عدد در سال 1400 حدود 1.82 درصد و سال 1401 به 1.83 درصد رسید.
وی ادامه داد: اما با تلاش هایی که صورت گرفت این روند کاهشی، سال قبل متوقف و ضریب نفوذ بیمه به عدد 2.14 درصد رسید که باعث شد جایگاه جهانی کشور با هفت پله صعود از رتبه 66 به 59 ارتقا پیدا کند و همچنین جایگاه منطقه ای ایران در رتبه 4 منطقه باقی بماند. وی ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی های انجام شده، در سال جاری شاهد رشد ضریب نفوذ بیمه در کشور به ویژه در حوزه بیمه های زند گی و عمر باشیم. رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه با اشاره به میزان حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در سال 1402 افزود: سال گذشته حق بیمه تولیدی کشور به 279 هزار میلیارد تومان رسید که رشد حدود 59 درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشته است که ثبت رتبه پنجم منطقه ای و 46 جهانی کشور را در شاخص حق بیمه تولیدی نشان می دهد. وی همچنین حق بیمه تولیدی در رشته بیمه های زندگی را در سال گذشته 39 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در این بخش ما شاهد رشد 58.3 درصدی بودیم که امیدواریم با ارائه محصولات جدید از سوی شرکت های بیمه و ورود شرکت های جدید به این حوزه، شاهد رشد ضریب نفوذ بیمه در این رشته بیمه ای باشیم. وی در ادامه، میزان خسارت پرداختی در سال 1402 را حدود 162 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که در این بخش رشد 61 درصدی را شاهد بودیم.
رئیس کل بیمه مرکزی به برخی از کارهای مهمی که در صنعت بیمه در بیش از یک سال گذشته اتفاق افتاده است اشاره کرد و یادآور شد: تسری بیمه شخص ثالث در حوزه بیمه شبکه ریلی، صدور همزمان بیمه و ویزای الکترونیکی، ایجاد صندوق پژوهش و فناوری و... از جمله این موارد بود. وی در ادامه جهش به سمت کیفی سازی محصولات بیمه ای و فعالیت های صنعت بیمه را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز تلاش ما برای حرکت به سمت کیفی سازی صنعت بیمه کشور است . اجرایی شدن کروکی برخط، عملیاتی شدن نسخه های الکترونیک و اجرایی شدن ویزای الکترونیک و صدور همزمان بیمه نامه از اقدامات صورت گرفته در جهت کیفی سازی بازار و صنعت بیمه کشور است. رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد گفته شده در سال 99 تعداد 10 محصول جدید بیمه ای، در سال 1400 تعداد 9 محصول جدید، در سال 1401 تعداد 10 محصول و در سال گذشته 21 محصول جدید و در سه ماه نخست سال جاری 15 محصول جدید بیمه ای از سوی بیمه مرکزی ارائه شده است. استاد هاشمی اظهار کرد: هر کدام از این محصولات جدید بیمه ای برای مدت زمان مشخص به صورت اختصاصی در اختیار شرکت های بیمه ای قرار می گیرند و در گام بعدی بیمه مرکزی عملکرد شرکت های بیمه ای را در رابطه با این محصولات بررسی و ارزیابی می کند و در صورت عدم بهره برداری مناسب و کارآیی نامطلوب این شرکت های بیمه ای شرایط استفاده از این محصولات مجددا مورد بررسی قرار می گیرد. وی توجه به بحث نیروی انسانی و توسعه آموزش در بیمه مرکزی و در کل صنعت بیمه را حائز اهمیت دانست.