اخبار
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه ای به روسای پارلمان های جهان تاکید کرد: شورای امنیت سازمان ملل متحد موظف است برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه که با حمایت مستقیم و همه جانبه امریکا و برخی کشورهای غربی در حال انجام است، اقدام جدی و فوری به عمل آورد. وی در نامه خود نوشت: اکنون گذشت 10 ماه از بحران غزه و استمرار جنایات گسترده و هدف قرار دادن عمدی شهروندان بی گناه فلسطینی، بیانگر فقدان اراده سیاسی رژیم اشغالگر و منحوس صهیونیستی برای پایان دادن به این جنگ ویرانگر و تداوم فاجعه انسانی در غزه است. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به مدرسه التابعین، تکرار جنایات اسرائیل علیه مردم غزه را نقض آشکار حقوق بین الملل دانست و تاکید کرد: نادیده گرفتن قوانین بین المللی توسط رژیم صهیونیستی و تداوم حملات به نوار غزه، نیازمند اتخاذ موضع واحد و موثر بین المللی برای حمایت از مردم فلسطین است. وی همچنین با اشاره به ترور اسماعیل هنیه در تهران نوشت: جمهوری اسلامی ایران به موجب ماده 51 منشور سازمان ملل متحد، دفاع مشروع نسبت به این اقدام متجاوزانه علیه حاکمیت و تمامیت سرزمینی خویش را حق ذاتی خود دانسته و به نحو مقتضی به آن پاسخ خواهد داد.
روز گذشته محمدرضا عارف معاون اول با حضور در دفتر رئیس دستگاه قضا، با حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای دیدار کرد. رئیس قوه قضائیه در این دیدار بر ضرورت انسجام و اتحاد هر چه بیشتر قوا برای غلبه بر مشکلات و پیشبرد امور کشور و مردم تاکید کرد. محسنی اژه ای همچنین آمادگی همه جانبه قوه قضائیه برای کمک به دولت چهاردهم را مورد تاکید قرار داد و با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری، موفقیت رئیس جمهور و دولت وی را موفقیت همه ارکان و اجزای نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.
روز گذشته نخستین جلسه «شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و طی آن، وظایف اصلی این شورا بررسی و سه دستورالعمل آن تصویب شد. در این جلسه عارف با بیان اینکه زمان آغاز برنامه هفتم توسعه از ابتدای 1403 در نظر گرفته شده اما از تیرماه ابلاغ شده است، گفت: با وجود این تاخیر، تمام تلاش دولت بر اجرای دقیق این برنامه است و اگر هم کاستی هایی وجود دارد سعی می کنیم با همکاری مجلس آن را حل کنیم و امیدواریم که طی یک دوره چهارساله بتوانیم به چشم اندازهای برنامه دست پیدا کنیم. وی تاکید قانونگذار بر حسن اجرا و نظارت بر تحقق اهداف برنامه را یکی از ابتکارات قابل توجه در برنامه هفتم توسعه دانست و افزود: این وظیفه طبق ماده 118 قانون برنامه، برعهده «شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» گذاشته شده است که با برگزاری این جلسه تلاش می کنیم در کوتاه ترین زمان، بخش مهمی از احکام و آیین نامه های مربوط به این شورای عالی و بویژه آنهایی را که کلیدی هستند، تدوین و تصویب کرده و سازکار نهایی شدن و ابلاغ آنها را مشخص کنیم. در این جلسه، بعد از بررسی وظایف اصلی شورای راهبری و استماع نظرات و پیشنهادات رئیس سازمان برنامه و بودجه، سه پیشنهاد «آیین نامه داخلی شورای عالی راهبری برنامه، تعیین سازکار تدوین پیش نویس آیین نامه های قانون، درخواست تفویض اختیارات اصل 138 به وزرای عضو شورا و دستورالعمل نحوه انتصاب ناظرین مالی و اجرایی برنامه» مورد بررسی قرار گرفت و با انجام اصلاحاتی به تصویب رسید.
معاون پارلمانی رئیس جمهور برای مدیریت بهینه جلسات رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی و ایجاد هماهنگی لازم برای آشنایی نمایندگان با برنامه های اعضای کابینه چهاردهم، ستاد هماهنگی رای اعتماد با حضور معاونین پارلمانی وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی تشکیل داد. شهرام دبیری در دومین روز از فرایند رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در محل دفتر دولت در مجلس با 19 نفر از معاونین امور مجلس وزارتخانه ها جلسه هم اندیشی برگزار کرد. در این نشست آخرین وضعیت رای اعتماد و نحوه شرکت وزرای پیشنهادی در کمیسیون ها و مباحث مربوط به موافقین و مخالفین و چالش های پیش رو مورد بررسی قرار گرفت و معاونین پارلمانی وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی پیشنهادات و راهکارهای عملیاتی و فوری خود برای استفاده مناسب از فرصت ها و فعال کردن تمامی ظرفیت های موجود برای معرفی بهتر وزرای پیشنهادی و جلب موافقت نمایندگان برای رای اعتماد را با دکتر دبیری در میان گذاشتند. بر این اساس با پیشنهاد دبیری کمیته رای اعتماد به وزرای پیشنهادی با مسئولیت معاون امور مجلس هر وزارتخانه ذیل ستاد هماهنگی رای اعتماد به کابینه دولت چهاردهم با مدیریت معاون امور مجلس رئیس جمهور تشکیل شد.