آرشیو پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳، شماره ۶۱۹۹
بازار پول و ارز
۱۳

خبر

اندونزی رسما به گروه بریکس پیوست

ایبنا: اندونزی با تایید همه کشور های عضو به گروه بریکس پیوست. به گزارش آناتول، برزیل، رئیس دوره ای گروه بریکس برای سال 2025، اعلام کرد که اندونزی رسما با عضویت کامل به این گروه ملحق شده است. بر اساس گزارش روزنامه اندونزیایی «جاکارتا پست»، دولت برزیل در بیانیه ای، پیوستن اندونزی به عنوان عضو کامل بریکس را تبریک گفت. این بیانیه می افزاید اندونزی که دارای بیشترین جمعیت و بزرگ ترین اقتصاد در جنوب شرقی آسیا است، اکنون عضو کامل گروه بریکس است. گروه بریکس متشکل از برزیل، روسیه، هند و چین در سال 2009 تشکیل شد و آفریقای جنوبی نیز در سال 2010 به آن پیوست. ترکیه، جمهوری آذربایجان و مالزی رسما برای پیوستن به این گروه درخواست داده اند و سایر کشور ها نیز ابراز علاقه کرده اند. قبل از الحاق اندونزی، این بلوک حدود 45 درصد از جمعیت جهان و 35 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می داد.

کاهش اندک تورم یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان

ایسنا: تورم سوئیس از 0.7 درصد به 0.6 درصد در ماه دسامبر کاهش یافت. اداره آمار فدرال سوئیس اعلام کرد که نرخ تورم سالانه سوئیس در ماه دسامبر به 0.6 درصد رسیده است. رقم منتشرشده نسبت به 0.7 درصد در ماه نوامبر کاهش یافته و با برآوردهای تحلیلگران مطابقت دارد.

شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ماهانه با 0.1 درصد کاهش به 106.9 واحد رسید و علت این کاهش، پکیج های بین المللی برای تعطیلات و کاهش قیمت چند نوع سبزیجات اعلام شد. در این گزارش ذکر شده است، قیمت اقامتگاه و هتل در ماه مورد گزارش افزایش یافته است. تورم اصلی که شامل محصولات تازه و فصلی، انرژی و سوخت نمی شود، نسبت به ماه قبل ثابت بوده و سالانه 0.7 درصد بالاتر بوده است. شاخص هماهنگ قیمت های مصرف کننده (HICP) که برای مقایسه اروپا استفاده می شود، با 0.4 درصد افزایش سالانه نسبت به ماه قبل 0.1 درصد کاهش ثبت کرد. بیزینس گزارش کرد، متوسط تورم سالانه در سال 2024 به 1.1 درصد رسید.

چند شرکت آمریکایی در 2024 ورشکست شدند؟

ایبنا: 686 شرکت آمریکایی تا پایان سال 2024 اعلام ورشکستگی کردند. به گزارش المیادین، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز تایید کرد که ورشکستگی شرکت های آمریکایی به دلیل نرخ بهره به بالاترین حد خود در 14 سال گذشته رسیده است.

این روزنامه توضیح داد که این وضعیت برای نخستین بار از زمان بحران مالی جهانی به شرکت های آمریکایی رسیده است، زیرا «نرخ های بهره بالا و تقاضای ضعیف مصرف کننده گروه های در حال مبارزه را مجازات می کند.» این روزنامه نوشت: انتظارات حاکی از آن بود که 686 شرکت آمریکایی تا پایان سال 2024 اعلام ورشکستگی خواهند کرد. تقاضای مصرف کننده با کاهش محرک های همه گیر کووید-19 کاهش یافت که به ویژه شرکت هایی را که به مخارج اختیاری مصرف کننده وابسته هستند، تحت تاثیر قرار داد. در این زمینه، گرگوری داکو، اقتصاددان ارشد در EY، گفت: «افزایش مداوم قیمت کالا ها و خدمات، تقاضای مصرف کنندگان را سنگین می کند.» او افزود: این بار به ویژه بر دوش خانواده هایی است که در انتهای طیف درآمدی قرار دارند.