به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « Wilayah » در نشریات گروه « تاریخ »

تکرار جستجوی کلیدواژه «Wilayah» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • محمود عباس زاده*، منصور پهلوان، سید محمدعلی ایازی

    مفهوم امامت از اساسی ترین مباحث قرآنی است که در بین همه فرق، از جمله امامیان و إباضیان مطرح می باشد. با این همه، این دو گروه در بیان مبانی و تعریف امامت و حدود اختیارات و مسیولیت های امام، یک سخن نیستند. نویسندگان این مقاله برآنند تا با مراجعه به منابع آنان به ویژه سه تفسیر مجمع البیان، المیزان و اطیب البیان از شیعه و سه تفسیر کتاب الله العزیز، تیسیر التفسیر و جواهر التفسیر از إباضیه، نخست سیر تاریخی و نوع دریافت و قرایت هر یک از نویسندگان این تفاسیر را درباره مفهوم امامت بیان کرده و سپس شباهت ها و تفاوت های آن ها را دراین باره تحلیل نمایند و به این سوال پاسخ دهند که: از بررسی آیات امامت و ولایت در قرآن کریم در تفاسیر امامیه و إباضیه، به چه نتایج و دست آوردهایی می رسیم؟ بررسی های به عمل آمده، نشان داد که إباضیان در تعریف و تبیین اصل امامت با شیعیان اختلاف دارند؛ اما در فروع موضوع، اشتراکاتی با آنان دارند. این دست آورد در نتیجه بررسی هفت مفهوم  «اولی الامر»، «ولایت»، «امامت»، «مودت»، «تبلیغ»، «إکمال» و «تطهیر» حاصل آمده که همگی در قرآن ذکر شده و در منابع تفسیری دو گروه مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش، بر اساس روش تحلیلی و با مراجعه به منابع اصلی تفسیری دو گروه و تطبیق آن ها با هم سامان داده شده است.

    کلید واژگان: امامت, ولایت, تفسیر, شیعه, اباضیه}
  • حمیده طلائی، اردشیر اسدبیگی*

    همواره پدیده‌ای به نام انتساب در مورد کتاب، اثر تاریخی، سفرنامه، شعر وغیره گویای وجود شبهه می‌باشد. انتساب جلد دوم کتاب ارشاد القلوب به محدث و واعظ شیعی قرن هشتم، حسن بن محمد دیلمی یکی از این موارد است. شباهت‌های ظاهری و استنادات محققان به جلد دوم باعث قوت بخشیدن اصالت این تالیف شده است. درحالی‌که تفاوت‌های محتوایی آن با سایر آثار دیلمی و تردید برخی محققان در انتساب این اثر، نگارندگان این مقاله را بر آن داشت تا با روش توصیفی و تحلیل محتوا زوایای تاریک قضایا را روشن نموده و با استدلال‌های علمی و منطقی و به‌طور متقن انتساب جلد دوم ارشاد القلوب را به دیلمی رد کنند. به نظر می‌رسد این نوشته در اوایل عصر صفوی و در راستای سیاست رسمیت بخشیدن و ترویج مذهب تشیع تدوین شده باشد. مختصات ارشادالقلوب از جمله جاذبه واقبال عامه مردم به آن و وثاقت علمی مولف ازعوامل انتساب این اثر به دیلمی می‌باشد.

    کلید واژگان: دیلمی, ارشادالقلوب, امامت و ولایت, کتاب های ساختگی}
    Hamideh Talayi, Asadbeigi Asadbeigi *

    There is always a phenomenon called attribution about books, historical works, travelogues, poems, etc., which indicates the existence of doubts. The attribution of the second volume of the book entitled Irshad al-Qulub to Hassan ibn Muhammad Daylami, the eighth century Shiite muhaddith and preacher, is one of these cases. The apparent similarities and the scholarschr('39') citations to the second volume have strengthened the originality of this work.  Its content differences with other Daylamichr('39')s works and the skepticism of some researchers in attributing this work, motivated the authors to clarify the dark angles of the theorems through implementing a descriptive method and doing content analysis. Using scientific and logical arguments, the attribution of the second volume of Irshad al-Qulub to Daylami was totally rejected. It seems that this work was compiled in the early Safavid era in line with the policy of recognizing and promoting the Shiite religion. The characteristics of Irshad al-Qulub, including the attraction and public interest in it and the authorchr('39')s scientific credibility are among the factors attributing this work to Daylami.

    Keywords: Daylami, Irshad al-Qulub, Imamate, Wilayah, Fake Books}
  • مهدی جعفرزاده*، علی جعفرزاده، سید محمد شفیعی

    انقلاب اسلامی بدون معیت با ولی جامعه و همراهی و استقامت در اطاعت از او با تباهی و نابودی روبرو خواهد شد. این همراهی و استقامت، زمینه نصرت و همراهی الهی را فراهم خواهد کرد. این تحقیق با هدف تبیین مهم ترین خطری که معیت با امام جامعه را تهدید می کند و راهکارهای مقابله با آن از منظر آیات و روایات با تاکید بر اندیشه دفاعی مقام معظم رهبری تدوین شده است. این مقاله در مقام گردآوری به روش اسنادی کتابخانه ای و در مقام داوری به روش توصیفی تحلیلی انجام گرفته است. از این تحقیق به دست آمد «سوء ظن به خدا و ولی خدا» مهم ترین خطری است که معیت با امام را تهدید می کند و باید از جامعه اسلامی در مقابل این خطر دفاع کرد. مصادیق این دفاع در اندیشه دفاعی مقام معظم رهبری عبارتند از: از بین بردن زمینه های تمایل به نفاق، تقویت ایمان به خدا، تقویت اعتماد به خدا و نصرت الهی، دمیدن روح امید به خدا در میان جامعه اسلامی، جهاد و برخورد قاطع با منافقان سازمان یافته و متلاشی ساختن تشکیلات و مراکز فرماندهی آنان.

    کلید واژگان: سوءظن به خدا, نفاق, ولایت, معیت با امام, مقام معظم رهبری}
    Mehdi Jafarzadeh*, Ali Jafarzadeh, Seyed Mohammad Shafiee

    The Islamic Revolution will face destruction and annihilation without any consideration for the guardian of the society and for accompanying and persevering in obedience to him. This companionship and endurance will provide the ground for victory and divine companionship. This article has been compiled with the aim of explaining the most important danger that threatens the relationship with the Imam of the society and the strategies to deal with it from the perspective of verses and hadiths with emphasis on the defense thought of the Supreme Leader. This research has been done as a documentary-library collection and as a descriptive-analytical method. The study found that "suspicion of God and God's guardian" is the most important threat to the Imam's life, and that Islamic society must be protected from this danger. Examples of this defense in the Supreme Leader's defense thought are: eliminating the grounds for hypocrisy, strengthening faith in God, strengthening trust in God and divine victory, blowing the spirit of hope in God among Islamic society, jihad and decisive action against the hypocrites. Organize and dismantle their organizations and command centers.

    Keywords: Suspicion of God, Hypocrisy, Wilayah, Companionship with Imam, Supreme Leader}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال