به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « طبقه بندی استایلز » در نشریات گروه « ادبیات و زبان ها »

تکرار جستجوی کلیدواژه «طبقه بندی استایلز» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • بهار سلمانیان*، زینب محمد ابراهیمی جهرمی، بلقیس روشن، فرهنگ بابامحمودی
    از آنجا که مهارت های ارتباط کلامی پزشک از مهم ترین عوامل کسب اطلاعات لازم از بیمار، تشخیص و درمان بیماری و عامل موثری در رضایت بیمار است، سعی شده است تا در این پژوهش با استفاده از سبک پاسخ گویی کلامی طبقه بندی است ایلز و اندازه گیری انواع پاره گفتارها، تاثیر ساختار کلامی پزشک و بیمار بر میزان رضایت مندی بیماران مورد ارزیابی قرار گیرد. این مطالعه با جمع آوری اطلاعات 26 پزشک و 101 بیمار و ضبط مکالمات آنها و نظرسنجی میزان رضایت مندی بیمار در پنج مرکز آموزشی - درمانی دولتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده است. 1/95 % از بیماران رضایت خود را از این گفتگو اعلام نمودند (5/54 % راضی و 6/ 40 % کاملا راضی)؛بین رضایتمندی بیماران و استفاده از پاره گفتارهایی که دلالت بر فهم کلام پزشک داشت یا در مورد نحوه درمان اعلام نظر می کرد، ارتباط معنی دار وجود داشت )02/0>P)؛بین استفاده پزشک از پاره گفتارهایی که دلالت بر آگاهی از وضعیت بیمار داشت و پاره گفتارهای نشان دهنده دریافت مفهوم کلام بیمار و رضایت بیمار نیز تفاوت معنی دار بود (05/0>P). زمانی که پزشک، بیماری و درمان را شرح داد و با سئوالاتی، بیمار متوجه شد که پزشک در پی یافتن مشکل اوست،درصد رضایت بیمار بالا رفت. بیشترین نارضایتی ها هنگامی بود که بیمار حس نمود پزشک کاملا متوجه مشکل او نشده است یا زمانی که پزشک در اختیار و یگذاشته است،کافی نبوده است.استفاده پزشک از پاره گفتارهای یکه اطلاعات عینی به بیمار می دهد یا کلماتی که بیمار را به ادامه کلام تشویق نموده، مکالمه را تسهیل کند، رضایت بیمار را افزایش می دهد و فرایند تشخیص و درمان بیماری تسهیل می شود.
    کلید واژگان: ارتباط کلامی پزشک و بیمار, رضایتمندی بیمار, طبقه بندی استایلز, سبک پاسخ گویی کلامی}
    Bahar Salmanian*, Zeinab Mohammad Ebrahimi Jahromi, Belgheis Roshan, Farhang Babamahmoodi
    Doctor-patient verbal interaction has an influence on patient outcome. This study was conducted to find the association of doctor use of some certain sort of proposition with patient satisfaction. One hundred and one interviews in Mazandaran Medical Sciences hospitals were studied using Stiles coding system. Patient satisfaction was measured by a questionnaire that yield separate scores for satisfaction (1-5). Increased satisfaction was associated with understanding doctors concept, using their own words to explain about the illness, and showing their thanks to the doctor (P
    Keywords: Doctor, Patient Verbal Interaction, Patient Satisfaction, Stiles Taxonomy, Verbal Response Mode}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال