به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "هانری بوشو" در نشریات گروه "ادبیات و زبان ها"

تکرار جستجوی کلیدواژه «هانری بوشو» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی هانری بوشو در مقالات مجلات علمی
  • فریده علوی *، محمدعلی صادق پور

    مقاله حاضر، مفهوم هزارتو در داستان‌‌های لابیرنتی میشل بوتور (در رمان برنامه زمان‌بندی، 1995) و هانری بوشو (در رمان اودیپ در جاده، 2017) را تحلیل می‌کند. این تحلیل با رویکردی تطبیقی به ادبیات مدرن صورت گرفته است. در این پژوهش تلاش شده است که نخست، مفهوم هزارتو در شکل ساختاری رمان، هزارتو در زمان و هزارتو در مکان در داستان‌های هانری بوشو و میشل بوتور بررسی شود و سپس بتوان نقش اسطوره‌ها را در این داستان‌های پرپیچ‌‌وخم ادبی نمایان ساخت؛ بنابراین پرسش اصلی این پژوهش بر این نکته استوار است که چگونه این دو نویسنده توانسته‌اند با به‌‌کارگیری شکل لابیرنتی در نوشتار خود، سرگشتگی انسان در عصر مدرنیته را به تصویر بکشند. راهبرد دو رمان‌نویس درباره ابعاد اسطوره‌ای آثارشان نیز مطالعه شده است تا نشان داده شود که چگونه ارایه چهره‌ای مدرن از اسطوره‌های کهن بر نوشتار لابیرنتی آنها تاثیر گذاشته است و درنهایت، با نشان‌‌دادن این نکته که اسطوره‌ها (به‌‌ویژه اسطوره ادیپ) به برهه زمانی خاصی تعلق ندارند، نقش پررنگ آنها در ادبیات معاصر و بازنمایی جایگاه انسان در عصر مدرنیته بررسی شده است.

    کلید واژگان: داستان لابیرنتی, میشل بوتور, هانری بوشو, اسطوره, انسان مدرن
    Farideh Alavi*, MohammadAli Sadeghipur

    Cet article se penche sur l’analyse du concept de labyrinthe dans les récits dédaléens de Michel Butor (L’Emploi du temps, 1995) et de Henry Bauchau (Œdipe sur la route, 2017). Cette analyse est faite dans une perspective comparatiste au regard de la littérature moderne. Nous nous proposons de voir d’abord le labyrinthe formel, temporel et spatial dans la fiction de Henry Bauchau et de Michel Butor pour connaître ensuite le rôle des mythes dans ces dédales littéraires. Notre problématique serait donc de savoir comment ces écrivains ont intégré la forme labyrinthique à leur écriture pour évoquer la perplexité de l’Homme moderne. La démarche des romanciers quant à la dimension mythique de leur récit est analysée pour exprimer la façon dont la modernisation des mythes affecte l’écriture labyrinthique. Ainsi, tout en arborant l’intemporalité des mythes (celui d’Œdipe en particulier), on met en relief les matières qu’ils offrent à la littérature contemporaine et dans la représentation du statut de l’Homme à l’ère de la modernité.

    Keywords: Henry Bauchau, Homme moderne, Michel Butor, mythe, récit labyrinthique
  • سعید صادقیان *، ناهید شاهوردیانی
    «ادیپ در جاده» روایتی است از مسیری که ادیپ طی می کند تا از تب به کلن برسد، از شهری که در آن گناهش بر او هویدا می شود به شهری که سرانجام آرامگاه او می گردد. مسیری که از لحاظ روایی بین دو نمایشنامه سوفوکل قرار می گیرد و این چنین «ادیپ شهریار» را به «ادیپ در کلن» وصل می کند. درواقع بوشو با بهره گیری از این خلا روایی مسیری را متصور می شود که طی کردن آن به ادیپ اجازه خواهد داد تا با وضعیت رنجور خود مواجه و درنهایت از آن رهایی یابد. با این وصف و با استناد به تجربیات نویسنده در عرصه روانکاوی می توان مسیر ادیپ را استعاره ای از یک فرایند روان درمانی موفق دانست. موقعیتی که به ما این امکان را خواهد داد تا با در نظر گرفتن برخی از مفاهیم روانکاوی به مطالعه دوباره اثر بپردازیم، تا از این رهگذر علاوه بر فهم عمیق تر این مفاهیم، فعلیت یافتنشان را بر بستری روایی-داستانی دنبال کنیم.
    کلید واژگان: ادیپ, ادیپ در جاده, عقده ادیپ, هانری بوشو, فروید, یونگ, تحول
    Saeed Sadeghian *
    "Oedipus on the road" is the story of the path Oedipus roams on to get from Thebes to Colonus, from the city where his sin is revealed to him, to the city which will at the end become his tomb. The path which, in the narrative’s timeline, lies between two plays of Sophocles and thus joins "Oedipus the King" to "Oedipus at Colonus". In fact, by exploring this void in the timeline of the plays, Bauchau imagines the path which will allows Oedipus to meet his wretched condition and to overcome it. Based on what precedes and based on the author’s experiences in the field of psychoanalysis, it is possible to consider Oedipus’ path as a metaphor for a successful psychoanalytical treatment. This will allow us to study this work in light of some of the psychoanalytical concepts and thereby not only to achieve a deeper understanding of these concepts, but also to follow their embodiment in a narrative-fictive setting.
    Keywords: Oedipus, Oedipus on the road, Oedipus complex, Henry Bauchau, Freud, Jung, Transformation
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال