به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "کشف و وقوف" در نشریات گروه "ادبیات و زبان ها"

تکرار جستجوی کلیدواژه «کشف و وقوف» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی کشف و وقوف در مقالات مجلات علمی
  • احد مهروند*، شیرین امامی
    تحقیق حاضر به بررسی روایت شناسانه پیرنگ درونی سه حکایت مثنوی معنوی، «طوطی و مرد بازرگان»، «مار و مرد مارگیر» و «استاد و شاگردان»، بر اساس نظریات ارسطو در کتاب فن شعر، می پردازد و با استناد به نظریات وی در مورد «پیرنگ تاثیرگذار» می کوشد عناصرارسطویی «دگرگونی» (Peripetia) و «کشف و وقوف» (Anagnorisis) در حکایات مذکور را بشناساند، عناصری که از آن طریق، مولانا مفاهیم اخلاقی و تعلیمی از طریق ایجاد حس ترس و ترحم را به خواننده منتقل کرده است. «کشف»، در این حکایت ها از نوع پنجم و ششم کشف های ارسطویی ست که آن ها را کشف های تاثیرگذار می نامند که از ترتیب حوادث و یا برداشت نادرست شخصیت ها از وضعیت موجود، نشات می گیرند. این نوشتار، بر آن است تا به این سوال پاسخ دهد که آیا می توان نظریات ارسطو را در بررسی شعر روایی مولانا به کار برد؟ روش تحقیق در آن بیشتر مقایسه ای، تطبیقی و تحلیلی است که از ابزارهای اسنادی بهره جسته است.
    کلید واژگان: مثنوی معنوی, مولانا, روایت شناسی, فن شعر ارسطو, دگرگونی, کشف و وقوف
    Ahad Mehrvand *, Shirin Emami
    This present article aims at examining a narratological study of the inner plot of selected stories of Masnavi-Ma’navi –namely, “The Parrot and the Merchant”, “The Snake and the Snake-Catcher”, and “Students and their Teacher”- on the basis of Aristotle’s theories as discussed in his seminal work Poetics. Introducing Aristotle as the founder of narratology and using his ideas about an effective plot as discussed in Poetics, we aim at investigating the moral lessons conveyed through the use of the two Aristotelian concepts of Peripetia and Anagnorisis. The selected stories contain the fifth and sixth forms of Aristotelian discovery, the most effective forms of discovery, which are formed either through the natural sequence of events, the false inference, or deception of the characters. The article tries to answer the question: Are Aristotelian theories of Peripetia and Anagnorisis applicable to Mowlana’s narrative poetry? This research has profited from comparative and analytical methodology.
    Keywords: Masnavi-Manavi, Mowlana, Narratology, Aristotle's Poetics, Peripetia, Anagnorisis
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال