به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "interactional ‎linguistics" در نشریات گروه "ادبیات و زبان ها"

تکرار جستجوی کلیدواژه «interactional ‎linguistics» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی interactional ‎linguistics در مقالات مجلات علمی
  • جان کلی هال*، تیانفنگ ونگ، سو ین خور

    تحقیقات زیادی که در زمینه رشد زبان کودک، زبان شناسی عصبی و شاخه های مختلف زبان شناسی عملکردی و شناختی انجام شده است، نشان داده است که منبع اصلی رشد زبان، ورودی گفتاری است که زبان آموزان در معرض آن قرار می گیرند. علی رغم این واقعیت که برای بیشتر زبان آموزان بزرگسال زبان دوم، بیشترین میزان مواجهه با زبان دوم، ورودی آنها در کالس است، ما هنوز از کیفیت زبان شناختی ورودی کلاس زبان دوم و پیوندهای آن با توسعه زبان دوم بسیار کم می دانیم. مطالعه گزارش شده در این مقاله پاسخی نسبی به این شکاف است. با استفاده از تحقیق کلاس های زبان اول که کیفیت زبان شناختی سوالات معلم را به کیفیت زبان شناختی پاسخ دانش آموزان پیوند می دهد، بر اساس چارچوب نظری و روش مشترک تحلیل مکالمه و زبانشناسی تعاملی، مطالعه ما به بررسی طرح های زبان شناختی سوالات معلم زبان دوم و پیوندهای بین آنها و پاسخ دانشجویان زبان دوم می پردازد.

    Joan Hall *, Tianfang Wang, Su Knor

    A great deal of research undertaken in child language development, neurolinguistics and various branches of functional and cognitive linguistics has shown that a main source of language development is the spoken input to which learners are exposed. Despite the fact that for most adult L2 learners, the greatest exposure to the L2 is the input they experience in the classroom, we still know very little of the linguistic quality of L2 classroom input and its links to L2 development. The study reported in this paper is a partial response to this gap. Drawing on research from L1 classrooms linking the linguistic quality of teacher questions to the linguistic quality of student responses and grounded in the shared theoretical and methodological framework of conversation analysis and interactional linguistics, our study examines the linguistic designs of L2 teacher questions and the links between them and the L2 student responses they engender.

    Keywords: L2 input, classroom interaction, conversation analysis, interactional linguistics
  • مسعود آلگونه جونقانی*

    یکی از روش هایی که در دهه های اخیر در روایت شناسی باب شده، متاثر از تحلیل نشانه- معناشناختی گفتمان است که خود از رویکردهای زبان شناسی تعاملی به شمار می آید. در تحلیل نشانه- معناشناختی گفتمان، نشانه های منفرد اهمیت چندانی ندارند و توجه بیشتر معطوف به نظامی فرایندی است که معنا به واسطه آن و طی جریانی پویا و سیال شکل می گیرد. در همین راستا، یکی از موضوعاتی که در تحلیل چگونگی تحقق گفتمان مطرح می شود، انفصال و اتصال گفتمانی است. با این همه، باوجود دقایق نظری دیدگاه اندیشمندانی همچون گرماس، فونتنی و کورتز دیده می شود که کاربست عملی این مبحث در تحلیل متون ادبی فقط به یک دسته تحلیل های صوری منتهی شده که نه تنها با رسالت نظری بنیان گذاران این دیدگاه در تعارض است؛ بلکه موضوع پویایی معنا را نادیده می گیرد. به همین سبب، پژوهش حاضر درپی آن است که ضمن بازاندیشی در برخی زمینه های نظری انفصال و اتصال گفتمانی، به منظور تقویت کارایی این رویکرد به طرح چند موضوع مغفول مانده بپردازد. البته، برخی از این پیشنهادها اساسا تازگی دارد؛ اما بعضی از آن ها اگرچه در تاملات نظریه پردازان مذکور به شکل صریح یا ضمنی یافته می شود، به هر روی، در تحلیل نهایی مغفول مانده است.

    کلید واژگان: روایت شناسی, انفصال و اتصال گفتمانی, نشانه- معناشناسی, زبان شناسی تعاملی, معنا
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال