به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « کمال ناصر » در نشریات گروه « ادبیات و زبان ها »

تکرار جستجوی کلیدواژه «کمال ناصر» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • محمد ارجستانی، اشرف چگینی*، علیرضا قوجه زاده
    بن مایه های ادبیات ملت ها، بهترین شاخص برای آشنایی با نگرش و عقاید هر ملتی است. از تقسیمات آثار ادبی ادبیات مقاومت و پایداری است که هیجان آور و پر شور در خدمت بشریت است و از لحاظ محتوایی نیز، در ادبیات اثرپذیر است. قیصر امین پور و کمال ناصر، از شاعران صاحب سبک و پرکار ایران و فلسطین هستند که مقاومت و پایداری اسلامی و مشکلات و دردهای مردم را با در نظر گرفتن اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تکیه بر اصول و مبانی دینی، به شیوه خود در اشعارشان مطرح نموده اند و مفاهیمی چون: وطن پرستی، ایثار، عشق به انسان و میهن، مقاومت و پایداری را به عنوان مهم ترین شاخصه های ادبیات مقاومت به مخاطبان القاء کرده اند. انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و اشغال فلسطین، در     دهه های گذشته در محافل بین المللی مطرح بوده اند که شرح فرهنگ مبارزه دو کشور با معرفی عناصر اصلی مقاومت و پایداری، علاوه بر روشنگری و احیاء تفکر ظلم ستیزی و عدالت خواهی، گامی موثر به سوی پیشبرد مناسبات دو کشور است. این پژوهش، ضمن بررسی آثار و سبک دو شاعر بزرگ معاصر به روش تحلیلی-توصیفی، برخی از شاخصه های مقاومت و پایداری را بررسی می کند. در شعر امین پور، ویژگی هایی چون: عاطفه صادقانه، زبان امروزی، گوناگونی موضوعات، پرداختن به مفاهیم با ارزش و اندیشه های نو موج می زند. شعر کمال، دربردارنده احساسات، درد و رنج های شخصی و مسایل اجتماعی و سیاسی زندگی وی و روایت رویدادهایی است که با چشم خویش دیده است. او در شعرش به دفاع از انسان های دردمند و آواره ای می پردازد که قربانی زورگویی ها و سیاست های اشغالگران و سرسپردگی حاکمان عرب گشته اند.
    کلید واژگان: ادبیات مقاومت و پایداری, شعر مقاومت, قیصر امین پور, کمال ناصر}
    Mohammad Arjestani, Ashraf Chegini *, Alireza Gojezadeh
    Foundations of nations’ literature are best indicator for acquainting with every nation’s attitude and belief. Literature of resistance and persistence is of literary works divisions that is exciting and sensational in service of humanity, influential in literature in terms of content. Qaisar Aminpour and Kamal Nasser are among stylish and hard-working poets in Iran and Palestine who have expressed Islamic resistance and persistence and people’s problems and pains in their poems in their own way, considering political, social, cultural, etc. situations based on religious principles and foundations, and have instilled in audience concepts such as: patriotism, sacrifice, love of man and homeland, resistance, and persistence as most important features of resistance literature. Islamic Revolution, Imposed War, and Occupation of Palestine have been discussed internationally last decades that explaining struggle culture in two countries by introducing main elements of resistance and persistence, besides enlightening and reviving thinking of oppression fighting and justice, are effective steps toward advancing relations between two countries.This research, meanwhile studying works and style of two great contemporary poets in an analytical-descriptive method, has evaluated some characteristics of resistance and persistence. Features such as: sincere emotion, modern language, variety of subjects, dealing with valuable concepts, and new ideas ripple through Aminpour's poetry. Kamal's poetry contains his feelings, personal sufferings, social and political issues of his life, and events he has witnessed. In his poetry, he defends suffering and displaced people who have fallen victim to coercion and policies of occupiers and submission of the Arab rulers.
    Keywords: Resistance, persistence literature. Poetry of resistance. Qaisar Aminpour. Kamal Nasser}
  • سمیه حسنعلیان

    نظر به اینکه از یک سو مطالعات مقابله‌ای می‌تواند در فهم مولفه‌ها و مضامین مشترک موضوعات مختلف در بین فرهنگ‌ها و ملت‌های گوناگون مفید باشد، و از سوی دیگر یکی از موضوعات مهم در جهان امروز پایداری و ایستادگی ملت‌ها در برابر مشکلات گوناگون است، مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی، مولفه‌های پایداری را در دو شاعر معاصر، کمال ناصر و ادیب برومند، در ادبیات عربی و فارسی بررسیده است. مهم‌ترین یافته‌های پژوهش بیانگر این است که هر دو شاعر به موضوعات و مضامینی مشترک پرداخته‌اند، از جمله وطن و لزوم حفظ آن، ضرورت پاسداشت ارزش‌های اسلامی، توجه به وحدت اسلامی، مبارزه با دشمنان وطن، ضرورت شهادت‌طلبی و بیان جایگاه شهادت و... پرداخته‌اند. ستایش شخصیت‌های آزاده و الگوگیری از ایشان در راه حفظ ارزش‌ها و مبارزه با دشمنان از مولفه‌های اساسی شعر پایداری نزد دو شاعر است، با این تفاوت که این موضوع نزد شاعر ایرانی بارزتر است.

    کلید واژگان: ادبیات مقابله ای, شعر انقلابی, شعر پایداری, کمال ناصر, ادیب برومند}
  • تورج زینی وند*، علی دودمان کوشکی، فهیمه صالحی طبس
    کمال ناصر، شاعر فلسطینی و مسیحی معاصر، از شخصیت های برجسته ادبیات مقاومت به‏شمار می آید که نقش بسزایی در گسترش ادبیات بیداری و آگاه سازی مردمی و دفاع از مظلومیت و آزادی ایفا نموده است. کمال، علاوه بر مشارکت در فعالیت های سیاسی و اجتماعی، احساسات و عواطف انسان دوستانه خود را در قالب شعر بیان کرده است. وی، بخش زیادی از شعر خود را به موضوع مقاومت و پایداری اختصاص داده است؛ وطن دوستی، وحدت ملی- قومی، رثای شهیدان و ستایش مبارزان، امیدبخشی به آوارگان فلسطینی و همدردی با آنان، غم و دلواپسی، نکوهش حاکمان عرب و جنایتکاران آمریکایی و انگلیسی و... او برای چنین مضمون هایی از شخصیت های اسطوره ای و مذهبی و نمادها بهره فراوان برده است. صور خیال، به ویژه تشبیه و استعاره در شعر پایداری وی، بیشترین کاربرد را دارد. استفاده از قالب های سنتی و نو از دیگر ویژگی های شعری اوست که سرشار از روح جهاد و مبارزه است.
    کلید واژگان: کمال ناصر, ادب پایداری, شعر معاصر عربی, فلسطین}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال