به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « قرارداد 25 ساله » در نشریات گروه « علوم سیاسی »

تکرار جستجوی کلیدواژه «قرارداد 25 ساله» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • حسین معین آبادی بیدگلی*، اعظم اباذری، جلال میرزایی
    اعلام تصویب قراداد "همکاری جامع راهبردی ایران و چین" از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران که به مثابه دستورکار و راهنمای عمل، نقشه راه مناسبات و همکاری ‏های بلندمدت دو کشور را در یک بازه زمانی"25 ساله" و با قید خصیصه "راهبردی" و مشتمل بر کلیه عرصه ‏ها و حوزه ‏های سیاسی، اقتصادی، دفاعی و امنیتی ترسیم می ‏کند؛ مجادلات قلمی، کلامی، سیاسی و رسانه ای، داخلی و خارجی فراوانی را برانگیخته است. رویکرد منصفانه و واقع‏ بینانه نسبت به چنین موضوع پراهمیتی اقتضاء می ‏‏کند تا مبتنی بر مدل تحلیلی سوات (SWOT) فرصت ‏ها و تهدیدها و نقاط قوت و ضعف این قرارداد مورد توجه و بررسی قرار گیرند تا تصویر وسیع‏تر و واقعی تری از وضعیت ترسیم شود. بر این اساس، تحقیق حاضر با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی و تحلیل قرارداد 25ساله ایران و چین بر اساس روش سوات می پردازد. سوال اصلی این پژوهش این است که قرارداد 25 ساله ایران و چین چه نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصت‏ هایی می‏ تواند برای تهران داشته باشد؟ در این تحلیل، ایران در محیط داخلی با 6 نقطه قوت و 5 نقطه ضعف رو به ‏ رو است و در محیط خارجی نیز 7 فرصت و 4 تهدید را پیشرو دارد. در نهایت از تلا‏قی دو ‏به دوی قوت ‏ها و ضعف ها با فرصت‏ ها و تهدیدها‏، چهار دسته راهبرد استخراج شد.
    کلید واژگان: قرارداد 25 ساله, ایران, چین, روش سوات}
  • علیرضا احدنژاد، میرابراهیم صدیق*، سروش امیری
    مفهوم قدرت نرم در پایان جنگ سرد برای بررسی نفوذ بین المللی از طریق ابزارهای غیر اجباری توسعه یافت. در سال های اخیر، زمینه تحقیقاتی رو به رشدی بر روی این مفهوم برای بررسی نقش دین و فرهنگ در سیاست خارجی کشورهای خاورمیانه انجام شده است. پژوهش موجود تمایل دارد قدرت نرم را از منظر ایران و چین که چنین نفوذی را طرح می کنند. از آنجایی که ایران و چین به عنوان دو کشور مهم و دو بازیگر اثرگذار در سطوح منطقه ای و بین المللی از سابقه ای قابل تامل و چشمگیر طی چند دهه گذشته در گسترش مناسبات دوجانبه برخوردارند. در بررسی وضعیت موجود می توان روابط دو کشور را در حوزه های سیاسی اقتصادی نظامی و استراتژیک در سطح مطلوب ارزیابی کرد. کشورهایی که دارای پتانسیل های اقتصادی کمک به این روند برای چین هستند، در اولویت توجه سیاستمداران این کشور قرار دارند . در این راستا، جمهوری اسلامی ایران، به عنوان کشوری که دارای ذخایر غنی نفت و گاز است می تواند برآورد کننده نیازهای چین باشد. از. دیگر سو، در حوزه نظام بین الملل، هر دو کشور جمهوری اسلامی ایران و چین ، نظم موردنظر ایالات متحده را نپذیرفته و تلاش دارند تا این نظم را تغییر دهند. در این چارچوب، این دو کشور می توانند مکمل یکدیگر محسوب شده و حوزه های همکاری خود را گسترش دهند.
    کلید واژگان: قرارداد 25 ساله, امنیت, سیاست, جاده ابریشم, قدرت نرم}
    Alireza Ahadnezhad, MIREBRAHIM SEDDIGH *, Suroush Amiri
    The concept of soft power was developed at the end of the Cold War to examine international influence through non-coercive means. In recent years, a growing field of research has been conducted on this concept to investigate the role of religion and culture in the foreign policy of Middle Eastern countries. Existing research tends to focus on soft power from the perspective of Iran and China, which project such an influence. Since Iran and China, as two important countries and two influential players at the regional and international levels, have a significant history in the development of bilateral relations over the past few decades. In examining the current situation, the relations between the two countries can be evaluated at a favorable level in the political, economic, military and strategic fields. The countries that have the economic potential to help this process for China are in the priority of attention of the politicians of this country. In this regard, the Islamic Republic of Iran, as a country with rich oil and gas reserves, can be an estimate of China's needs. From. On the other hand, in the field of the international system, both the countries of the Islamic Republic of Iran and China have not accepted the order desired by the United States and are trying to change this order. In this framework, these two countries can complement each other and expand their areas of cooperation.
    Keywords: 25-year contract, Security, Politics, Silk Road, Soft power}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال