جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "مبانی ارزشی" در نشریات گروه "علوم سیاسی"
تکرار جستجوی کلیدواژه «مبانی ارزشی» در نشریات گروه «علوم انسانی»-
نشریه سیاست دفاعی، پیاپی 110 (بهار 1399)، صص 177 -211
جنگ اعم از پیشگیرانه، پیش دستانه، تحمیلی، سنتی، مدرن برق آسا، فرسایشی تمام عیار، محدود، منظم یا نامنظم، همگون و ناهمگون (متقارن و نامتقارن) و همتراز و ناهمتراز از منظر مکاتب مختلف و نظام سیاسی کشورها و بر مبنای ارزش های حاکم بر آن نظام ها، تحت تاثیرعوامل مختلفی شکل می گیرد. نظر به نگاه متفاوت اسلام به عنوان خاتم ادیان الهی به علل شکل گیری این پدیده (جنگ)، هدف این پژوهش بررسی علل وقوع جنگ از منظر مبانی ارزشی و آموزه های دین مبین اسلام می باشد و به این پرسش اساسی پاسخ می دهد: از منظر مبانی ارزشی و آموزه های دینی چه عواملی در شکل گیری پدیده جنگ تاثیرگذار هستند؟ براین اساس عوامل شانزده گانه شناسایی شده اند که به طور صریح و روشن به تبیین علت های وقوع جنگ از منظر این مکتب پرداخته اند. این نوشتار که نتیجه یک طرح پژوهشی است، از حیث هدف، تحقیقی کاربردی، از حیث سطح تحلیل، برخوردار از ماهیتی توصیفی و تحلیلی و از حیث رویکرد و طبقه بندی روش متکی به روش کتابخانهای است. عوامل شانزده گانه احصاء شده طیف کاملی از امنیت پایدار تحت عنوان پنج ظرفیت برای نظام اسلامی شکل می دهد که در مبحث نتیجه گیری به آن اشاره شده است
کلید واژگان: عوامل, جنگ, اسلام, آموزه های دینی, مبانی ارزشیPreventive, Preventive, Forced, Traditional, Modern Electric, Complete Erosion, Limited, Regular or Irregular, Symmetric or Asymmetric (Heterogeneous or Uneven). From the perspective of different schools and political systems of countries and based on the values that govern those systems, they are shaped by different factors. Given the different view of Islam as the Divine Khatam of the Divine due to the causes of this phenomenon (war), the purpose of this study is to investigate the causes of war from the point of view of values and teachings of Islam. And to answer this basic question, what are the factors that influence the formation of war from the perspective of value principles and teachings? Sixteen factors have been identified that explicitly analyze the causes of war from the perspective of this school. This article is the result of a research project. In terms of purpose, it is an applied research; in terms of level of analysis, it is of a descriptive-inferential nature and in terms of approach and classification the method relies on the library method. The sixteen factors outlined form the full spectrum of sustainable security called the five capacities for the Islamic system, which is addressed in the conclusions.
Keywords: Factors, War, Islam, Religious Teachings, values -
نوشتار حاضر در نظر دارد با توجه به اهداف متعالی انقلاب اسلامی، دستورالعمل ها و توصیه های موکد مبانی ارزشی موثر در موفقیت نبرد، تجارب ارزشمند هدایت نبرد در دوران دفاع مقدس و ویژگی های جنگ آینده؛ نقش فرماندهی را در دوران دفاع مقدس و جنگ آینده تبیین و به رشته ی تحریر درآورد و الگویی مناسب، در حوزه ی فرماندهی به منظور هدایت صحنه ی جنگ در نبردهای احتمالی آینده ارائه نماید. این تحقیق با عنوان «بررسی نقش رهبری و فرماندهی نظامی در دفاع مقدس و جنگ آینده از منظر فرماندهان عالی جنگ» که متاثر از چند مساله از جمله نقش پیچیده ی فرماندهی در هدایت جنگ در دوران دفاع مقدس و جنگ آینده در بهره گیری از فرصت ها و ظرفیت های مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، در موفقیت نبرد و... و از سویی متاثر از پیچیدگی شرایط، فراوانی متغیرها، تنوع تهدیدات، وجود چالش های (فرامنطقه ای، منطقه ای و داخلی) در اخذ تصمیمات فرماندهان در دو مقطع دوران دفاع مقدس و جنگ آینده است که نتیجه ی یک طرح پژوهشی است؛ از حیث هدف، تحقیقی کاربردی؛ از حیث سطح تحلیل، برخوردار از ماهیتی توصیفی - تحلیلی و از حیث رویکرد و طبقه بندی روش متکی به روش کتابخانه ای و مطالعات میدانی می باشد. داده های مورد نیاز از راه مطالعات کتابخانه ای و با استفاده از ابزار فیش و پرسشنامه گردآوری شده است. اعتبار ابزار اندازه گیری بر اساس آلفای کرونباخ 928/0 بوده که پس از تجزیه و تحلیل آماری نتایج با سطح اطمینان 99/0 به دست آمد.
کلید واژگان: تهدید, جنگ آینده, دفاع مقدس, فرماندهی نظامی, مبانی ارزشی -
تحلیل ماهیتی سند چشم انداز کشور از نگاه توسعه درون گرایکی از جدیدترین و قابل قبول ترین رویکردها در مقوله سند چشم انداز، رویکرد سند توسعه درون گرا است. ولی مفهوم رایج آن در مجامع جهانی، برای سنجش انسان محوری سند با مفهوم، اصول و غایات سند چشم انداز در ارزش های توسعه درون گرای متناسب نیست. پیش از آنکه مفهوم «توسعه درون گرا» در فراگردهای سند چشم انداز مورد توجه باشد، بهترین راه ارزیابی چشم انداز میزان درآمد سرانه مردم به عنوان یک شاخص اساسی بوده است. اما در چشم انداز جمهوری اسلامی ایران این شاخص از سوی صاحب نظران مختلف مورد تشکیک قرار گرفته است. زیرا به فراست دریافتند که اگر چه قدرت برتر اقتصادی، ابزار مهمی در سند چشم انداز می باشد ولی این رشد، همه ماجرای موفقیت در اجرای چشم انداز نیست. بنابراین، ضمن توجه به مفهوم تازه ای به نام «توسعه درون گرا در چشم انداز» شاخص هایی نیز برای ارزیابی و اندازه گیری و مقایسه درجه سند چشم انداز یافتگی کشورهای مختلف پیشنهاد شده است که با توجه به سه شاخص اساسی توسعه درون گرا چشم انداز شامل مسئولیت پذیری، ایثارگری، امید به آینده و الهام بخش (برای نفوذ اخلاق و وجدان کاری) تعیین می شود. نتیجه اینکه در ماهیت درون گرای چشم انداز که این سه شاخص را به همراه دارد، حصول متوازن عدالت و توسعه در چشم انداز، حاصل می گردد.
کلید واژگان: سند چشم انداز, توسعه درون گرا, پیشرفت عدالت محور, آینده انسان پایه, مبانی ارزشی
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.