به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "منازعه اعراب" در نشریات گروه "علوم سیاسی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «منازعه اعراب» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی منازعه اعراب در مقالات مجلات علمی
  • جودت بهجت
    انرژی به عنوان شاهرگ حیاتی اقتصاد و تولیدات اقتصادی، نقش ممتازی در تغذیه صنعت و تامین رفاه شهروندان دارد. جودت بهجت از متخصصان بنام در حوزه انرژی و پژوهش های مربوط به نفت و گاز این سوال را طرح نموده است که اقتصاد اسراییل، مایحتاج انرژیک خود را چگونه تامین کرده و می کند. نویسنده با توضیحات بعضا سوگیرانه و با نقض حریم بیطرفی آکادمیک، به ذکر این نکته اساسی پرداخته است که اقتصاد اسراییل بخاطر توسعه و پیشرفتی که دارد نمی تواند نسبت به تحولات مربوط به خطوط لوله، اکتشاف و پالایش نفت و گاز در منطقه بی تفاوت باشد. این مقاله در سال 2008 و تبعا پیش از وقوع انقلاب عظیم مردمی در مصر و منطقه نگاشته شده و فرض نگارنده بر آن است که مصر همچنان به عنوان منبع تامین نیازهای گازی و نفتی اسراییل باقی خواهد ماند. در کنار این مبحث، مقاله حاضر به شرح پیشینه خطوط لوله ارسال نفت به اسراییل از طریق ایران و عراق به اسراییل پرداخته و آسیب پذیری های راهبردی اسراییل مورد بحث و فحص قرار داده است. مهارت و سواد نویسنده مقاله و نیز کمبود منابع علمی در باب موقعیت انرژیک اسراییل، دو موضوعی هستند که مقاله را برای مخاطب ایرانی خواندنی می نماید.
    کلید واژگان: نفت و گاز, خطوط لوله, منازعه اعراب, اسراییل, صحرای سینا, صحرای نقب, جنگ 1967 مصر
  • محمود عبده
    جنگ 33 روزه و مقاومت حزب الله لبنان دربرابر تهاجم همه جانبه ارتش اسراییل، نقطه عطفی در تحولات و رویدادهای منطقه خاورمیانه محسوب می شود. در این مقاله، مواضع کشورهای مختلف منطقه و نیز سازمانهایی چون اتحادیه عرب در برابر حملات رژیم صهیونیستی بررسی و جمع بندی شده است. این بررسی نشانگر آن است که جدا از مواضع فعال ایران و سوریه، بقیه کشورها یا با اسراییل هم سو شدند و یا منفعلانه عمل کردند. در نتیجه، بیانیه ها و نشستهای این گروه از کشورها صرفا نمایشی بود و آنها حتی حاضر نشدند مقاومت حزب الله در دفاع از لبنان را به رسمیت بشناسند. چنین مطالعه ای، مهم ترین دلیل تداوم حیات رژیم اسراییل؛ یعنی وابستگی و محافظه کاری، حکومتهای عربی، را به روشنی نشان می دهد.
    کلید واژگان: حزب الله لبنان, جنگ 33 روزه, منازعه اعراب, اسرائیل, اتحاد عرب, سازمان کنفرانس اسلامی, خاورمیانه
    Mahmoud Abdoh, Hojjat Rasouli
    The 33-day war and Lebanese Hezbollah’s resistance to the all-out Israeli army’s invasion is viewed as a turning point in the Middle East regional developments and events. This paper addresses the positions adopted by various regional countries as well as organizations such as the Arab League towards the Israeli attacks. This study demonstrates that apart from the Iranian and Syrian proactive stances, the other countries either got along with Israel or acted passively. As a result, the statements and meetings held by these countries were merely superficial and even they did not agree to recognize Hezbollah’s resistance in defense of Lebanon. Such a study clearly reveals the reason for the continued presence of Israel, that is dependence and conservatism of the Arab governments.
    Keywords: Lebanese Hezbollah, 33, Day War, Arab, Israeli Conflict, Arab League, Organization of Islamic Conference, Middle East
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال